Català /// Castellano /// English
logo Antic Teatre
[ MAPA ]  [ anticteatre@anticteatre.com ]  [ AdriAntic - RESIDÈNCIES ]  [ MAGAZINE]   [ VIDEOS Antic]  [Fitxa tècnica]

[Festival Antic Goes Electric Vol III ]   [Festival Antic Horror Picture Show ]  [Recursos]   [Blog Teatron]   [Archive]


QUI SOM /// QUIENES SOMOS /// ABOUT US →

 NOTICIES  NOTICIAS  NEWS

REVISTA Antic Teatre nº4   Juliol a Desembre  2011   (64 pàgines)  Llegir /// Leer Online →

MAGAZINE  Antic Teatre nº4  July to December 2011   (64 pages)  Read Online →



Descarregar Arxiu PDF 8Mb



 SETEMBRE 2011  SEPTIEMBRE 2011  SEPTEMBER 2011

★ 1 - 4 Setembre  1 - 4 Septiembre    1 - 4 of September ★

PI PIQUER

‘BOTTOM PAINT’

ESTRENA /// ESTRENO /// PREMIERE

pintura-performance
painting-performance

durada: 40 min
duración: 40 min
duration: 40 min




HORARIS ESPECTACLE
DIJOUS-DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00

10 euros / socis 8 euros

HORARIOS ESPECTACULO
JUEVES-SÁBADO: 21:00
DOMINGO: 20:00

10 euros / socios 8 euros

SCHEDULES SHOW
THURSDAY-SATURDAY: 21:00
SUNDAY: 20:00

10 euros / members 8 euros






Mamífera-Pintora i escenógrafa: Pi Piquer
Video artista: Alfonso Ferri
Llums: Carles Rigual
Música: Lucas Vallejos
Vestuari: Nele Feys

http://pipiquer.wordpress.com

video: LIBRO Bottom Paint

[+] info

Es un espectacle visual inspirat en el llibre “El fin del mundo como obra de arte”, de Rafael Argullol, i que ens planteja l’escenificació plàstica d’una idea. La pintura n’és la principal protagonista. A través d’ella se’ns explica un viatge total- ment pictòric, des del seu origen fins la seva destrucció, com a part del procés per seguir buscant el camí de l’essència.

Un viatge cap al fons de la pintura, al lloc on neix l’impuls que ens porta a pintar a la vida. L’enigma. Des de la recerca del pigment fins el moment en què cal destruir allò pintat per seguir buscant, de nou, des del no-res. Mitjançant vuit escenes, es realitzen pintures en directe, amb el suport d’elements de video-creació. Concebudes com a quadres plàstics consecutius, aquestes esce- nes transportaran l’espectador a un viatge cap a tot allò que envolta el món de la pintura.

Quan el públic abandoni la sala es trobarà dins d’una exposició, i n’haurà viscut la realització amb complicitat..

Pi Piquer. Pintora i escenògrafa. Pi comença fent grafitis pels carrers de Barcelona i col.laborant en revistes i fanzines. A partir de 1989 fa una Expo anual de les seves pintures i col.labora pintant decorats per a televisió, cinema i teatre. Actúa en la gira d’un musical pintant en directe en cada actuació i col.labora amb grups de música pintant en directe durant els concerts al Raval de Barcelona. Agafa un local, Espai Hamam, on durant 14 anys realitza performances, exposicions, lectures teatrals. Sempre sense rebre cap mena d’ajuda institucional com a principi de llibertat. Treballa sobre textos del filòsof Rafael Argullol en la recerca del saber en quant a la exploració de la existència. Per a insistir en la seva proposta de pensament nòmada, en el que convisquin el respecte, l’enigma i l’alegria del descubriment.

 

Es un espectáculo visual, inspirado en el libro El fin del mundo como obra de arte, de Rafael Argullol, y nos plantea la escenificación plástica de una idea. La pintura es la principal protagonista. A través de ella se nos cuenta un viaje totalmente pictórico, desde su orígen hasta su destrucción, como parte del proceso para seguir buscando el camino de la esencia.

Un viaje hacia el fondo de la pintura, al lugar donde nace el impulso que nos lleva a pintar en la vida. El enigma. Desde la búsqueda del pigmento hasta el momento en el que hay que destruír lo pintado para seguir buscando, de nuevo, desde la nada. En ocho escenas se realizan pinturas en directo, apoyadas por elementos de videocreación. Concebidas como cuadros plásticos consecutivos, estas escenas tranportarán al espectador a un viaje hacia todo aquello que rodea el mundo de la pintura.

Cuando el público abandone la sala se encontrará dentro de una exposición, de la que ha vivido su realización con complicidad.

Pi Piquer. Pintora y escenógrafa. Pi comienza haciendo grafitis por las calles de Barcelona y colaborando en revistas y fanzines. A partir de 1989 realiza una Expo anual de sus pinturas y colabora pintando decorados para televisión, cine y teatro. Actúa en la gira de un musical pintando en directo en cada actuación y colabora con grupos de música pintando en directo durante los conciertos en el Raval de Barcelona. Coge un local, Espacio Hamam, donde durante 14 años realiza performances, exposiciones, lecturas teatrales. Siempre sin recibir ningún tipo de ayuda institucional como principio de libertad. Trabaja sobre textos del filósofo Rafael Argullol en la búsqueda del saber en cuanto a la exploración de la existencia. Para insistir en su propuesta de pensamiento nómada, en el que convivan el respeto, el enigma y la alegría del descubrimiento.

 

This is a visual performance, based on the book The End of the World as a Work of Art by Rafael Argullol, and proposes the artistic dramatisation of an idea. A painting is the main character. Through it we experience a completely visual journey, from its beginning to its destruction, as part of the process in the search for its essence.

This is a journey to the bottom of painting, to the place where the urge to paint is born. The enigma. From the search for pigment to the moment where the painting must be destroyed in order to keep searching again from the beginning. Paintings are created in real time in eight different scenes, backed by video art. These scenes, conceived as consecutive artistic tableaux, will take the viewer on a journey covering everything that surrounds the world of painting.

When the viewers leave the theatre they will emerge in an exhibition to which their complicity has contributed.

Pi Piquer. Painter and stage designer. Pi started out as a graffiti artist on the streets of Barcelona and collaborating in magazines and fanzines. From 1989 onwards she has held annual exhibitions of her paintings, and has worked on set design for TV, cinema and theatre. She worked on tour with a musical, painting live for each performance, and has also painted live during music concerts in Barcelona’s Raval district. For the past 14 years she has held performances, exhibitions and theatrical readings at the space she acquired for the purpose, Espacio Hamam. She has always worked independently of institutional aid, as a manifestation of her principles. She has worked on texts by philosopher Rafael Argullol in her search for knowledge on the exploration of existence, to intensify her concepts of nomadic thinking, where respect, enigma and the joy of discovery take equal place.

 


★ 8 - 11 Setembre  8 - 11 Septiembre    8 - 11 of September ★

TXALO TOLOZA- FERNÁNDEZ

“ todos los grandes tienen problemas de piel”


noves dramatúrgies
nuevas dramaturgias
new drama

durada: 55 min aprox
duración: 55 min
duration: 55 min


HORARIS ESPECTACLE
DIJOUS-DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00

4 euros

HORARIOS ESPECTACULO
JUEVES-SÁBADO: 21:00
DOMINGO: 20:00

4 euros

SCHEDULES SHOW
THURSDAY-SATURDAY: 21:00
SUNDAY: 20:00

4 euros






Un sampler escènic de Txalo Toloza-Fernández
Dramaturgia: Diana Cardona i Txalo Toloza-Fernández
Movimient i coreografía: Sònia Gómez
Disseny de llums: Alberto Barberá
Disseny audiovisual: MiPrimerDrop
Música: David Bowie, Dat Politics, REM, Daniel Harting i Nico

Amb la col·laboració de: Ray Garduño, Roger Bernat, Aleksei Hecht, Cristóbal Saavedra, Gabino Rodríguez, Martí Sales i Alberto Tognazzi

Amb el suport d’ Antic Teatre i Centre Cívic Barceloneta

www.miprimerdrop.com →

http://miprimerdrop.wordpress.com/proyectos/todos-los-grandes-tienen-problemas-de-piel/ →


Espectacle programat dins de la 2a edició
Dansalona agost - setembre 2011


www.bcn.cat/cultura/dansalona

Presentació nou projecte de Txalo Toloza Trópico#1
en Antic Teatre 11 de stembre 18:30 – 18:45
Dentro del projecte Ruta Rambles Espais en Dansa Un passeig pels llocs on es crea dansa a Barcelona ... 10, 11, 17 i 18 de setembre de 2011

Espais en Dansa s’organitza al voltant de quatre rutes que es podran realitzar de forma lliure i gratuïta A la web www.mercatflors.cat
es podran descarregar els mapes amb les propostes

[+] info

Per a mi aquest projecte té a veure més amb la cultura lliure que amb la pirateria. No es tracta d'afusellar les idees d'altres, molt al contrari, es tracta d'anar avançant, de generar noves versions aportant noves solucions, de girar les peces d'un trencaclosques ja resolt per generar nous paisatges, per obrir noves portes. Un collage, un mashup, un remix, un fotomuntatge, un sampler escènic de baix pressupost basat en un dispositiu de còpia, modifica i enganxa. Aquesta és la meva particular manera de lluitar contra el capitalisme, mort de riure i sense vergonya.

Txalo Toloza-Fernández © és videoartista, performer i vj, ha especialitzat el seu treball en la creació audiovisual dirigida a les arts vives. Membre de la banda 8bit subATAK, és col.laborador habitual de la performer Sònia Gómez i del dramaturg Roger Bernat.

Realitzador de nombrosos espectacles com a autor, director, escenògraf, il · luminador, videocreador i vestuarista, treballa en la creació d'un llenguatge coreogràfic a través del cos en relació amb l'espai, el temps i els objectes, la producció de signes, la transformació a través de la repetició, la lentitud en els moviments, les reiteracions rituals, el pes de la paraula crítica, el reflex de la violència social i l'evocació de la bellesa.

En l'actualitat es troba treballant en el muntatge d'una nova obra, barreja de música, dansa, drama i humor a partir de la lectura de les comèdies de Molière. (C)

 

 

Para mi este proyecto tiene que ver más con la cultura libre que con la piratería. No se trata de fusilar las ideas de otros, muy por el contrario se trata de ir avanzando, de generar nuevas versiones aportando nuevas soluciones, de girar las piezas de un puzzle ya resuelto para generar nuevos paisajes, para abrir nuevas puertas. Un collage, un mashup, un remix, un fotomontaje, un sampler escénico de bajo presupuesto basado en un dispositivo de copia, modifica y pega. Esta es mi particular forma de luchar contra el capitalismo, muerto de la risa y sin vergüenza.

Txalo Toloza-Fernández © es videoartista, performer y vj, ha especializado su trabajo en la creación audiovisual dirigida a las artes vivas. Miembro de la banda 8bit subATAK, es colaborador habitual de la performer Sònia Gómez y del dramaturgo Roger Bernat.

Realizador de numerosos espectáculos como autor, director, escenógrafo, iluminador, videocreador y vestuarista, trabaja en la creación de un lenguaje coreográfico a través del cuerpo en relación con el espacio, el tiempo y los objetos, la producción de signos, la transformación a través de la repetición, la lentitud en los movimientos, las reiteraciones rituales, el peso de la palabra crítica, el reflejo de la violencia social y la evocación de la belleza.

En la actualidad se encuentra trabajando en el montaje de una nueva obra,  mezcla de música, danza, drama y humor a partir de la lectura de las comedias de Moliere. (C)

 

For me, this project is more about free culture than piracy. Its not about shooting down other people’s ideas, quite on the contrary, its about advancing, generating new versions that provide new solutions, turning the pieces of an already completed puzzle to create new scenes, to open new doors. A collage, a mashup, a remix, a photomontage, a low-cost stage sampler based on a copy, modify and paste machine. This is my own particular way of fighting capitalism, laughing all the way and with no sense of shame.

Txalo Toloza-Fernández © is a video artist and performer specialising in audiovisual creativity directed at living arts. A member of the band 8bit subATAK, he works together with performer Sonia Gomez and playwright Roger Bernat.

He has produced many shows as actor, director, stage designer, lighting technician, video creator and dresser. His aim is to create a choreographic language using the body in relation to space, time, and objects; the production of signs; transformation through repetition; slowness of movement; ritual reiterations; the weight of the critical word; the reflection of social violence and the invocation of beauty.

At present he is working on the production of a new show, a mix of music, dance, drama and humour based on readings of the work of Molière. ©

 


★ 15 Setembre  15 Septiembre    15 of September ★

MUÑECA DE TRAPO I PEPE CAMACHO

“ JAZZT’ABLAO”


concert a la terrassa d'Antic
concierto en la terraza de Antic
concert on the terrace of Antic

durada: 60 min
duración: 60 min
duration: 60 min


HORARIS ESPECTACLE
DIJOUS: 20:00
gratüit

HORARIOS ESPECTACULO
JUEVES: 20:00
gratis

SCHEDULES SHOW
THURSDAY: 20:00
for free




ANTIC TEATRE I NUEVO GLUH BAR presenten:

“ JAZZT’ABLAO”


www.myspace.com/muecadetrapo/


[+] info

JAZZT'ABLAO

Una proposta musical que neix amb la trobada de dos artistes de diferents disciplines de l'escena catalana: Muñeca de Trapo s'uneix al guitarrista Pepe Camacho, arrencant un toc flamenc al jazz més clàssic.

La idea central és la recerca de la relació entre els ritmes de Jazz i els diferents pals, del flamenc. Així, converteixen Blues en Farruca, com a Georgia; Moon River en cadenciosos fandangos i tanguillos, o es fan un Summertime per tangos, passant per un Honeysuckle Rose per Reggae-tanguillo tibetà.

Per a això trien un refinat repertori que es mou entre estàndards de Jazz, Bossa Nova, temes popularitzats per les grans veus del segle XX (Billie Holiday, Louis Armstrong,Grace Jones, Frank Sinatra o Ella Fitzgerald) i alguna incursió en altres gèneres, com el tango (Astor Piazzola).

 

 

JAZZT’ABLAO

Una propuesta musical que nace con el encuentro de dos artistas de diferentes disciplinas de la escena catalana: Muñeca de Trapo se une al guitarrista Pepe Camacho, arrancándole un toque flamenco al Jazz más clásico.

La idea central es la búsqueda de la relación entre los ritmos de Jazz y los diferentes palos, del flamenco. Así, convierten Blues en Farrucas, como en Georgia; Moon River en cadenciosos fandangos y tanguillos, o se hacen un Summertime por tangos, pasando por un Honeysuckle Rose por Reggae-tanguillo tibetano.

Para ello escogen un refinado repertorio que se mueve entre standards de Jazz, Bossa Nova, temas popularizados por las grandes voces del siglo XX (Billie Holiday, Louis Armstrong,Grace Jones, Frank Sinatra o Ella Fitzgerald) y alguna incursión en otros géneros, como el tango (Astor Piazzola).

 

JAZZT'ABLAO

A musical that was born with the meeting of two artists from different disciplines of the Catalan scene: Muñeca de Trapo joins the guitarist Pepe Camacho, eliciting a flamenco touch to classic Jazz.

The central idea is to search for the relationship between the rhythms of jazz and different styles of flamenco. So, make Farrucas Blues, as in Georgia; Moon River in rhythmic and tanguillos fandangos, or become a Summertime tangos, to a Honeysuckle Rose by Reggae-tanguillo Tibetan.

To do this choose a refined repertoire that moves between jazz standards, Bossa Nova, themes popularized by the great voices of the twentieth century (Billie Holiday, Louis Armstrong, Grace Jones, Frank Sinatra or Ella Fitzgerald) and a foray into other genres, such as tango (Astor Piazzolla).


★ 16 - 17 Setembre  16 - 17 Septiembre    16 - 17 of September ★

NICO BAIXAS & FRIENDS

“Cena-show-fresca! ”

“Al fresco supper show! ”



HORARIS ESPECTACLE
DIVENDRES i DISSABTE: 21:00
15 € socis i 16 € no socis

HORARIOS ESPECTACULO
VIERNES y SÁBADO: 21:00
15 € socios y 16 € no socios


SCHEDULES SHOW
FRIDAY and SATURDAY: 21:00
15 € members and 16 € no memebers

Aforament Limitat, cal reserva:

Aforo limitado, reserva previa:

Limited sell of tickets, book reservation in advance at:

93 315 23 54

anticteatre@anticteatre.com







Direcció i interpretació: Nico Baixas

http://nicobaixas.com/

[+] info

M’imagino una nit d’estiu i taules sota de la figuera del Antic, una iluminació íntima, bon menjar................................. ví del penedés...........................Preus raonables............................................Es pot fumar ...................................es pot parlar ..................................................et pots tirar un pet............. Benvinguts!.. .....................................................hi haurá numeros de mans…..................pòstres .............................................y a veure si el Favbulos STAFF del Antic es curra un cocktail!…................................. que no sigui un mojito…..........................i una suau brisa en la nuca.

 

Nico Baixas és actor/performer i artista multimèdia. Les seves peces combinen elements a mig camí entre la performance, art plàstic, visual o multimèdia. Te una llarga trajectòria com actor de teatre, ha format part de les companyies General Eléctrica i Carnicería Rodrigo García. També ha col.laborat amb Marcel.lí Antunez, Ojos de Brujo, Frederic Amat, Joan Baixas o Sonia Gómez entre d'altres. En solitari, ha girat durant anys amb un espectacle creat per la seva mare, que s'interpretava només amb les mans.

Des d'aleshores, les mans s'han convertit en una mena d'especialització. En el camp cinematogràfic, no només ha treballat com actor, també ha escrit guions, dirigit i muntat a New York i a Barcelona.

Me imagino una noche de verano y mesas debajo de la higuera de Antic Teatre, una iluminación íntima, buena comida................................vino del penedés................................Precios razonables ...................................Se puede fumar ...........................se puede hablar ...............................te puedes tirar un pedo.............Bienvenidos! .....................................................hi habrá números de manos….............postres....................y a ver si el Favbulos STAFF de Antic se curra un cocktail! …................................. que no sea un mojito …..........................y una suave brisa en la nuca.

 

Nico Baixas es actor / performer y artista multimedia. Sus piezas combinan elementos a medio camino entre la performance, arte plástico, visual o multimedia. Tiene una larga trayectoria como actor de teatro, ha formado parte de las compañías General Eléctrica y La Carnicería de Rodrigo García. También ha colaborado con Marcel.lí Antunez, Ojos de Brujo, Frederic Amat, Joan Baixas o Sonia Gómez entre otros. En solitario, ha girado durante años con un espectáculo creado por su madre, que interpretaba sólo con las manos.

Desde entonces, las manos se han convertido en una especie de especialización. En el campo cinematográfico, no sólo ha trabajado como actor, también ha escrito guiones, dirigido y montado en New York y Barcelona.

 

I imagine a summer night and tables under the fig tree at the Antic; intimate lighting, good food...........................red wine Pendes..................Reasonable Prices...............................................You can smoke, you can talk ..........................................................you can fart..............Welcome!...................there will be hand show...........................desserts.............

and let´s see if the Antic’s Favbulous STAFF can rustle up a cocktail................not a mojito.......................................and a light breeze on the back of your neck.

 

Nico Baixas is an actor / performer / multimedia artista. His work combines elements that are halfway between performance, visual art and multimedia. He has been a stage actor for many years, working with General Eléctrica and La Carnicería de Rodrigo García; he has also collaborated with Marcel.lí Antunez, Ojos de Brujo, Frederic Amat, Joan Baixas and Sonia Gómez among others.
As a solo performer he toured for two years with a show created by his mother, which he performed only using his hands.

Since then, his hands have become his particular area of specialisation. In the field of cinema, he has worked not only as an actor but also as a script writer, director and editor in both New York and Barcelona.

 


★ 19 Setembre  19 Septiembre    19 of September ★

LIMINAL GR

“Cuina escombreria”





HORARIS ESPECTACLE
DILLUNS: 19:00 a 23:00
Entrada sense sopar: 4 euros
Entrada amb sopar inclòs: 10 euros
Entrada només sopar: 8 euros

HORARIOS ESPECTACULO
LUNES: 19:00 a 21:00
Entrada sin cena: 4 euros
Entrada con cena incluida: 10 euros
Entrada sólo cena: 8 euros


SCHEDULES SHOW
MONDAY: 19:00 to 23:00
Admission without dinner: 4 euros
Dinner included with admission: 10 euros
Dinner only: 8 euros



93 315 23 54

anticteatre@anticteatre.com







Programa:

19h: Ignasi Dies
El model alimentari actual: Oligopolis i desequilibris socials i ecològics. Xerrada i documental.

20h: Andrea Lucio
Presentació de l'acció d'artivisme: "E206, mi aditivo favorito"

20:30h: Cristina Schultz
Presentació del treball en stop motion: "Trashfoodporn"

. 21h: Raquel Herrera
(in)conferencia "Gastroporno, la comida que te pone"

21:30: Vanesa Varela
Presentació de l'edició "Tuppeo vs Junk Food", de "Ediciones Modelo"

22h: Ana Valdés
Food Talk: Sopar comentat sobre les raons culturals dels nostres hàbits alimentaris. Sis idees es converteixen sis expressions culinaries.

Menú:

Comer sin hambre,
Lujo, Guerra civil,
Desayunar en el campo,
Comida triste,
comida ritual.

I al bar:
Colectivo Daños Colaterales Instalació "Visite nuestro bar"

Entrada sense sopar: 4 euros.
Entrada amb sopar inclòs: 10 euros.
Entrada només sopar: 8 euros.

Liminal Gr és un projecte de reflexió/acció artística que passa a la xarxa i a l'Antic Teatre.
Després d'un treball de reflexió el proper 19 de setembre es presenten diferents propostes artístiques relacionades amb el tema Cuina escombreria.

Segueix-nos a

www.liminalgr. org

[+] info

19h: Ignasi Dies
El model alimentari actual: Oligopolis i desequilibris socials i ecològics. Xerrada i documental.

20h: Andrea Lucio
Presentació de l'acció d'artivisme: "E206, mi aditivo favorito"

20:30h: Cristina Schultz
Presentació del treball en stop motion: "Trashfoodporn"

21h: Raquel Herrera
(in)conferencia "Gastroporno, la comida que te pone"

21:30: Vanesa Varela
Presentació de l'edició "Tuppeo vs Junk Food", de "Ediciones Modelo"

22h: Ana Valdés
Food Talk: Sopar comentat sobre les raons culturals dels nostres hàbits alimentaris. Sis idees es converteixen sis expressions culinaries.

Menú:
Comer sin hambre,
Lujo, Guerra civil,
Desayunar en el campo,
Comida triste,
Comida ritual.

I al bar: Colectivo Daños Colaterales
Instalació "Visite nuestro bar"

Entrada sense sopar: 4 euros
Entrada amb sopar inclòs: 10 euros
Entrada només sopar: 8 euros

Dates liminal:

Dilluns,19 de setembre: Acció Cuina escombreria
Dimarts, 28 de setembre: Reflexió En contra de l'esport
Dilluns, 21 de novembre: Acció En contra de l'esport
Dimecres, 19 d'octubre: Reflexió Burlesque
Dimarts, 13 de desembre: Acció Burlesque
Dimecres 9 de novembre: Reflexió Pirata
Dimarts, 27 de desembre: Acció Pirata

 

19h: Ignacio Días
El modelo alimentario actual: oligopolios y desequilibrios sociales y ecológicos. Charla y documental.

20h: Andrea Lucio
Presentación de la acción de artivismo: "E206, mi aditiva favorito"

20:30 h: Cristina Schultz
Presentación del trabajo en stop motion: "Trashfoodporn"

21h: Raquel Herrera
(in) conferencia "Gastroporno, la comida que tiene ponedoras"

21:30: Vanesa Varela
Presentación de la edición "Tuppeo vs Junk Food", de "Ediciones Modelo"

22h: Ana Valdés
Food Talk: Cena comentado sobre las razones culturales de nuestros hábitos alimentarios. Seis ideas se convierten seis expresiones culinarias.

Menú:
Comer sin hambre,
Lujo, Guerra civil,
Desayuno en el campo,
Comida triste,
Comida ritual.

Y en el bar: Colectivo Daños colaterales
Instalación "Visite Nuestro Bar"

Entrada sin cena: 4 euros
Entrada con cena incluida: 10 euros
Entrada sólo cena: 8 euros

Fechas liminal:

Lunes, 19 de septiembre: Acción Cocina basura
Martes, 28 de septiembre: Reflexión En contra del deporte
Lunes, 21 de noviembre: Acción En contra del deporte
Miércoles, 19 de octubre: Reflexión Burlesque
Martes, 13 de diciembre: Acción Burlesque
Miércoles 9 de noviembre: Reflexión Pirata
Martes, 27 de diciembre: Acción Pirata

 

 

19h: Ignatius Days
The food model now oligopolies and social and ecological imbalances. Talk and film.

20h: Andrea Lucio
Presentation of the action of artivism: "E206, my favorite additive"

20:30: Cristina Schultz
Presentation of the work in stop motion "Trashfoodporn"

21h: Raquel Herrera
(un) conference "Gastroporno, the food that puts you"

21:30: Vanessa Varela
Presentation of the publication "Tuppeo vs. Junk Food" by "Editions Model"

22h: Ana Valdés
Food Talk: Dinner commented on the reasons of our cultural habits. Six ideas become six culinary expressions.

Menu:
Eating without hunger,
Luxury, Civil War,
Breakfast in the countryside,
Sad Food,
Food rituals.

And the bar: Collateral Damage Collective
Installation "Visit our bar"

Admission without dinner: 4 euros
Dinner ncluded with admission: 10 euros
Dinner only: 10 euros

Liminal Dates:

Monday, September 19: Action Kitchen garbage
Tuesday, September 28: Reflection Against sport
Monday, November 21: Action Against sport
Wednesday, October 19: Reflection Burlesque
Tuesday, December 13: Action Burlesque
Wednesday, November 9: Reflection Pirate
Tuesday, December 27: Action Pirate

 

 


★ 22 - 25 Setembre  22 - 25 Septiembre   22 - 25 of September ★

GUILLEM MONT DE PALOL

“ Y PORQUÉ JOHN CAGE?”


ESTRENA /// ESTRENO /// PREMIERE

nous llenguatges del cos
nuevos lenguajes del cuerpo
new body language


durada: 50 min
duración: 50 min
duration: 50 min


HORARIS ESPECTACLE
DIJOUS-DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00

4 euros

HORARIOS ESPECTACULO
JUEVES-SÁBADO: 21:00
DOMINGO: 20:00

4 euros

SCHEDULES SHOW
THURSDAY-SATURDAY: 21:00
SUNDAY: 20:00

4 euros





Concepte i coreografia: Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol
Actuat per: Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol

Producció: Antic Teatre/ AdriAntic, Barcelona

Gràcies a la col.laboració de: Espacio Cómodo de La porta, Barcelona
i A ras de suelo
, Gran Canaria

www.tea-tron.com/yporquejohncage →



Espectacle programat dins de la 2a edició
Dansalona agost - setembre 2011


www.bcn.cat/cultura/dansalona

[+] info

¨Y perquè John Cage?" intenta ser un estudi sobre so, significat i cos en un discurs donat. El poder del so de las paraules. So com estructura, com dinàmica que viatja i es transforma. Discurs sensorial i no significatiu. No volem significar, al contrari, volem designificar per endinsar-nos en el terreny d´allò sensitiu, d´allò relacional, d´allò perceptiu i corpori. El discurs pot ser qualsevol discurs. No es important el què diem sino com ho diem, quienes eines musicals i coreogràfiques utilitzem per destrossar el text i submergir-nos en el treball de l´intèrpret per suggerir i surfejar per les onades d´allò que no significa. Fragmentació, repetició i unisò son les nostres eienes de treball per composar aquesta estructura coreogràfica a la anomenarem DISCURS¨

Guillem Mont de Palol es va graduar a la SNDO (School for New Dance Development) a Amsterdam el 2006. Combina el treball per a diferents coreògrafs per així poder fer el seu propi treball. Com intèrpret treballa amb Mette Ingvartsen, Vincent Dunoyer, Andrea Bozic, Min Tanaka y Masu Fajardo. La seva obra es situa entre la dansa, la instal·lació, l’esdeveniment i la performance. Les seves últimes creacions són I need you to play that body i About George.

Jorge Dutor va estudiar escenografia a la RESAD de Madrid. Després de passar pel món del cinema i la televisió, va aterrar a l’àmbit de la dansa i les arts escèniques. Treballa amb Pere Faura i Aitana Cordero.

 

 

"Y porqué John Cage? quiere ser un estudio sobre sonido y significado en un discurso dado. El poder del sonido de las palabras. sonido como estructura, como dinámica que viaja. Discurso sensorial y no significativo. No queremos significar, al contrario, queremos designificar para adentrarnos en el terreno de lo sensitivo, de lo relacional, de lo perceptivo y de lo corpóreo. El discurso puede ser cualquier discurso. No es importante lo que decimos sino cómo lo decimos, qué herramientas musicales y coreográficas utilizamos para destrozar el texto y submergirnos en el trabajo del intérprete para suggerir i surfear por las olas de lo no significativo. Fragmentación, repetición y unísono son nuestras herramientas para componer esta estructura coreográfica a la que llamaremos DISCURSO"

Guillem Mont de Palol se graduó en la SNDO (School for New Dance Development) en Amsterdam en 2006. Combina el trabajo para diferentes coreógrafos para así poder hacer su propio trabajo. Como intérprete trabaja con Mette Ingvartsen, Vincent Dunoyer, Andrea Bozic, Min Tanaka y Masu Fajardo. Su obra se sitúa entre la danza, la instalación, el evento y la performance. Sus últimas creaciones son I need you to play that body y About George.

Jorge Dutor estudió escenografía en la RESAD de Madrid. Tras pasar por el mundo del cine y la televisión, aterrizó en el ámbito de la danza y las artes escénicas. Trabaja con Pere Faura y Aitana Cordero.

¨Y porqué John Cage¨ attempts to be and study about sound, meaning and body in a given speech. The power of sound and words. Sound as structure, as dynamic that travels and transforms. Sensorial and not meaningul speech. We don´t want to mean, on the contrary, we want to go deep in the realm of the senses, the relational, the perceptive and the physical. The speech could be whatever. It is not important what we say but how we say it. Which musical and choreographical tools we use in order to destroy the text and deepen in the performer´s work in order to suggest and surf the waves that which doesn´t mean. Fragmentation, repetition and unisono are the tools we use to compose this choreographical structure called SPEECH.¨

Guillem Mont de Palol graduated from the SNDO (School for New Dance Development) in Amsterdam in 2006. He then worked with different choreographs while at the same time developing his own creations. As a performer he has worked with Mette Ingvartsen, Vincent Dunoyer, Andrea Bozic, Min Tanaka and Masu Fajardo. His work slots in between dance, installation, event and performance. His latest works are I need you to play that body and  About George.

         Jorge Dutor studied stage design at RESAD in Madrid. After working in film and television, he ended up in the field of dance and stage arts. He has worked with Pere Faura and Aitana Cordero

 


★ 26 Setembre  26 Septiembre   26 of September ★

FLUX CLUB

El nou club de vídeo de Barcelona

HORARIS ESPECTACLE
DILLUNS: 21:00 H
gratuit

HORARIOS ESPECTACULO
LUNES: 21:00 H
gratis

SCHEDULES SHOW
MONDAY: 21:00 H
free




Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org

Segona temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo que, amb una periodicitat quinzenal i amb la màxima flexibilitat, pretenem que reflecteixi la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival.


La intenció és poder acollir tot tipus de sessions: projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixin al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Tant poden ser sessions monogràfiques d'autors reconeguts com sessions temàtiques, sessions col·lectives dedicades a autors emergents, a la presentació de treballs d’estudiants, o centrades en la videopoesia o la videodansa...


FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

Segunda temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo que, con una periodicidad quincenal y con la máxima flexibilidad, pretendemos que refleje la vitalidad del vídeo de creación de nuestra ciudad. Se trata de una extensión del Festival de vídeo d’autor FLUX, con sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en Barcelona, que complementan el festival desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival.

La intención es poder acoger todo tipo de sesiones: proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrezcan al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Tanto pueden ser sesiones monográficas de autores reconocidos como sesiones temáticas, sesiones colectivas dedicadas a autores emergentes, a la presentación de trabajos de estudiantes, o centradas en la videopoesía o la videodanza...

FLUX CLUBes un espacio de difusión del vídeo de creación en la ciudad de Barcelona.


FLUX CLUB second season, a fortnightly video club where, with maximum flexibility, the vitality of video creation of our city can be reflected. This is an extension of the FLUX Video Auteur Festival, with sessions open to all that's happening nowadays in the video field in Barcelona, which complement the festival from the point of view of its contents and spread their sphere of influence further than the few days dedicated to the festival.

Our intention is to include all kinds of sessions: projections, video performances and discussions which offer direct contact with the video creators. Everything from monographic sessions of well known authors; thematic, collective sessions dedicated to up and coming authors; the presentation of works made by students; those focused on video poetry or video dance, and so on.

FLUX CLUB is a space for dissemination of video art in the city of Barcelona.

sessió 10
dilluns 26 setembre 2011_21h

entrada gratuïta

DANIEL BARBÉ-FARRÉ
Projecció + col·loqui

Daniel Barbé-Farré va néixer el 1968 al barri de Sant Antoni de Barcelona. Ha estat geòleg i assagista però després de llegir Raymond Roussel s'ha posat a treballar les imatges com si fossin sediments, investiga com s’erosionen, fossilitzen i transformen en magmes. El pseudomorfisme és una homonímia!

Director de “l'Arxiu de Paisatges Inestables” (www.morfia.net): Arxiu virtual construït de forma participativa on recopilar els documents a partir dels quals es configura l’imaginari d’un territori: des d’historials mèdics a fotografies familiars, des de perfils geotècnics a autoritzacions administratives, per mostrar la inestabilitat d’un paisatge. No només es tracta de territoris físics sinó que també es recopilen paisatges que configuren un territori cultural a través del mite (Atlàntida-Montserrat), la política (anarquisme-revolució), la medicina (malalties mentals i modernisme), el treball (mineria, ergoteràpia)…

Lo jardí de les rahons perdudes (2010) és la pel·lícula a partir de la qual s'ha començat a construir l'Arxiu.

presentació

Veurem el documental Lo jardí de les rahons perdudes i mostrarem el material inèdit de diferents arxius, milers de fotografies majoritàriament inèdites dels primers anys del s. XX de l'Antic Hospital Psiquiàtric de Sant Boi i del Museu Geològic del Seminari de Barcelona. Discutirem els usos de les imatges a partir dels següents temes:

Primer tema: les ruïnes.
Qualsevol lectura d’una obra del passat suposa una relectura del present, especialment si aquesta obra no ha estat actualitzada i es troba en un calaix oblidat de l’arxiu. El significat de les ruïnes produeix la ruïna dels significats perquè mostra clarament les erosions del discurs, el que s’ha perdut.

Segon tema i variació: les malalties mentals.
Una de les característiques essencials d’aquestes ruïnes és que varen ser construïdes per malalts mentals com a pràctica per a la seva curació (ergoteràpia). Això ens condueix al tema de la recerca dels símptomes de la malaltia a partir dels rastres en una obra, a la semiòtica de l’expressió alterada (esquizografemes) i a la malaltia com a ruïna, com a erosió. Podem llegir la Història com a símptoma psíquic convertint la interpretació de la ruïna en significant?

En el col·loqui comptarem amb la presència del director del documental Daniel Barbé-Farré i de l’investigador Jorge Blasco Gallardo, “Culturas de Archivo" diagenesi@gmail.com

http://www.amateurarchivist.net →

Lo jardí de les rahons perdudes
2010_31 min



Solucions estructurals i formals de les obres que Gaudí construeix entre 1903 i 1912: la Pedrera, la Sagrada Família, el Park Güell i la Cripta de la Colònia Güell, estan anticipades en l'interior del Jardí de l’antic Manicomi de Sant Boi de Llobregat, construïdes com a taller terapèutic per a malalts mentals sota la direcció d’un arquitecte anònim. La interpretació del jardí es donarà en un viatge cap a l’exterior, on veurem les obres que s’hi relacionen, i en un altre viatge cap a l'interior, on veurem les formes d’ordenar i classificar la història de la vida en un museu geològic de finals del s. XIX.

Direcció i idea original Daniel Barbé-Farré
Ajudant de direcció Eva Ariño
Realització Eva Ariño, Marta Faúndez
Direcció de fotografia Marta Faúndez
Fotografies, textos i narració Daniel Barbé-Farré
Disseny de so i música original Alfredo Costa Monteiro
Una producció del Màster en Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona i Televisión Española-TVE.

david 3


ENTRENAMENTS  ENTRENAMIENTOS  TRAININGS
 DIMARTS   MARTES   TUESDAY

EL COS DE LA VEU
amb Victor Turull

Unir la duplicitat veu-respiraçió. Reconeixer la multiplicitat de la nostra veu i utilitzar-la. La veu ens porta fácilment a espais interiors creatius, emocionalment creatius.

Desde col·locacions corporals basades en la Bioenergía potenciarem la projecció de la veu. Ens endinsarem a la escolta del sò i del silenci.

Aquest es un treball energètic poderós que ens ajuda a afinar el nostre cos a través de la veu. La veu, també, com a netejador energètic del cos.

Víctor Turull es creador escènic, terapeuta de sò, especialista en medicina tradicional africana.


Horaris
Dimarts de 10 a 12 h
Preus: 60€ al mes

Contacte:
biovoz@victorturull.org →
615 135 853

EL CUERPO DE LA VOZ
con Victor Turull

Unir la duplicidad voz-respiración. Reconocer la multiplicidad de nuestra voz y utilizarla. La voz nos lleva fácilmente a espacios interiores creativos, emocionalmente creativos.

Desde colocaciones corporales basadas en la Bioenergía potenciaremos la proyección de la voz y entraremos en la escucha del sonido y del silencio.

Este es un trabajo energético poderoso que nos ayuda a afinar nuestro cuerpo a través de la voz. La voz, también, como limpiador energético del cuerpo.

Víctor Turull es creador escénico, terapeuta de sonido, especialista en medicina tradicional africana.


Horarios
Martes de 10 a 12 h
Precio: 60€ al mes

Contacto:
biovoz@victorturull.org →
615 135 853

THE VOICE’S BODY
with Victor Turull

To link both voice and breathing, to better recognize the multiplicity of our own voice and make a good use of it. Voice easily takes us to inner creative spaces, emotionally creative.

Through body positions based in bioenergy we will get further potential of the voices projection. We will pay attention to silences also.

This is a strong energy strength that will help us tone our body through voice and make a good use of it as a clean-up.

Victor Turull is a scene artist, sound therapist and specialist in traditional African medicine.


Time Schedules
Tuesday from 10 am to 12pm
Price: 60€ in a month

Contact:
biovoz@victorturull.org →
615 135 853


 RECOMENDAMOS

LIBRE COMUNIDAD ESCENICA
www.tea-tron.com →

Una revisió de les polítiques culturals de la Generalitat de Catalunya
www.menoslobos.org →

Encuentre ideas. Encuentre gente. Encuentre dinero. Encuentre acontecimientos. Encuentre debates. Un sitio web, 50 países, 6 lenguas.
www.labforculture.org/ →

IETM: International Network for Contemporary Performing Arts
www.ietm.org/ →

Facilitar i fomentar la mobilitat de les arts:
on-the-move.org/ →

www.cimettafund.org/ →

The European Cultural Foundation facilita i catalitza l'intercanvi cultural i les noves formes d'expressió creativa. www.eurocult.org/home/ →


logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com

Amb la col·laboració de:
logotipos patrocinadores

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb: / Antic Teatre es miembro y trabaja en red con: / Antic Teatre is a member and networking with:
logotipos newtwork