Català /// Español /// English /// Français
RESERVES / RESERVAS / BOOKING: 93 315 23 54, anticteatre@anticteatre.com
logo Antic Teatre

[ MAPA ]  [ anticteatre@anticteatre.com ]  [ AdriAntic - RESIDÈNCIES ]  [ REFORMA_Antic]   [ REVISTA_MAGAZINE]   [ VIDEO CANAL] [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica] [Recursos]  [Festival B2B - Barcelona <>Berlin]   [ Antic Horror Picture Show ]  [Blog Teatron]  [Archive_Memòries]


L'ANTIC TEATRE AL GREC 2014 Del 3 al 25 de juliol
Una proposta de l'Antic Teatre en col·laboració amb el GREC 2014 Festival de Barcelona


REVISTA L'ANTIC TEATRE AL GREC
Descarregar


Llegir online

L'Antic Teatre és un centre de recursos artístics per a la investigació, innovació i desenvolupament de nous llenguatges escènics i multidisciplinars. Després dels seus 11 anys d'activitat s'ha convertit en un dels referents de l'escena independent actual de la ciutat, amb una programació estable amb més de 40 espectacles l'any, de la mà de creadors locals, estatals i internacionals.

Aquest 2014 l'Antic Teatre participa en la programació oficial del Festival GREC amb una programació que es desenvoluparà durant tot el mes de juliol. Hem volgut aprofitar l'aparador que significa formar part del festival més important d'arts escèniques de la ciutat per a poder donar visibilitat al treball que realitzem durant tot l'any amb diferents entitats i col·lectius d'artistes. És el cas del Festival Escena Poble Nou, del Graner / Mercat de les Flors, el col·lectiu ARTAS (Artistas Asociados de La Poderosa) i GRUA (Grup de Recerca d'Universos Artístics), sense perdre tampoc la oportunitat de mostrar les accions artístiques d'impacte social que realitzem amb les entitats i veïns del nostre barri.

Dossier de premsa


ESTRENA 3-5 Juliol 21:00 i 6 Juliol 20:00 AGNÉS MATEUS "Hostiando a M" - Noves dramtúrgies
Una coproducció de l’Antic Teatre i Festival Escena Poblenou
Amb la col·laboració del GREC 2014 Festival de Barcelona
Creació, direcció i interpretació: Agnés Mateus
Ajudant de direcció i creació: Quim Tarrida
Responsable tècnic: Míriam Ubanet
Imatge i audiovisuals: Quim Tarrida
Vestuari: Nieves Casquete i Agnés M.

Agraïments: Difícil Equilibrio, Isma Mengual, Finques Gual, Ateneu Cooperatiu La Base, Media Flow, Larry, Jorge Albuerne, Joan Coll i Gustavo Adolfo Tari

Durada: 60min
Preu: 6€
Idioma: català/castellano

[+] INFO →

Tu nous entends la Honte ? Tu nous entends ?
Si tu nous entends fais gaffe quand tu rentres chez toi toute seule le soir
On pourrait avoir envie de te refaire la mâchoire avec des objets en métal
Ou de te laver la tête avec du plomb, qu’est-ce que t’en dis ?

Tu nous entends la Tristesse ? Tu nous entends ?
Si tu nous entends, c’est que toi aussi, tu vas bientôt faire ton sac
Prendre la première à gauche, deuxième à droite,
puis encore à gauche et aller niquer ta race.
(*)

FAUVE

Encara em resulta estrany que entreu i mireu un espectacle des de la vostra cadira. La realitat és a dins o fora ? Disparar. Disparar per la boca. Disparar amb les mans. Disparar fins a dins del cor.

Tristor. Disparar. Ràbia. Tendresa. Disparar. Vida. Música. Disparar. Possiblement parlarem de nosaltres mateixes i riurem fort, potser sense saber perquè. Possiblement obrirem forats a les parets pel gust de llepar-nos la suor... al carrer les coses s’estan posant lletges i aquí dins…. potser també. Música per amanir tot això. Soroll que no ens deixa escoltar el que diu una noia que ens mira i obre la boca. Ho podreu gravar en directe i mirar-ho de veritat guardats a casa. Potser us arribarà més endins si no em teniu al davant.

Frases que me gustan y que he copiado de unos cuantos sitios:
Mantengo una relación complicada con la realidad. Estamos inmersos en un Festival de Problemas. Lo de disparar no es más que una rutina, una serie de pasos que siempre se repiten. Cuando los circuitos del cerebro están prendidos, los circuitos de la violencia están apagados. Disparar un arma de fuego provoca las mismas reacciones químicas en el cerebro que un beso apasionado. Tener predisposición para el odio. La naturaleza no nos ayuda, però la cultura tampoco nos ha salvado. Pensar en positivo para aliviar el dolor produce el efecto contrario. El amor es un autoengaño que no debe dejar de existir.
Frases nuestras de cada día, dánoslas señor.

BIO
Agnés Mateus (Barcelona 1967)
Cursà paral·lelament la carrera de Periodisme i els seus estudis de Teatre, fins que va entrar al món de la interpretació ja fa força anys, de la mà de Txiqui Berraondo i Manuel Lillo a Barcelona. Els primers anys compagina estudis de teatre i dansa. Però hi ha una data vital que defineix la seva trajectòria: l’any 2006 i la creació del Col·lectiu General Elèctrica. Formarà part del nucli de creació de la General Elèctrica fins la seva dissolució, vuit anys més tard. Performer i artista multidisciplinar, trebala amb Juan Navarro, Roger Bernat, Rodrigo García i Simona Levi, amb els que continua col·laborant en diversos projectes a l’actualitat.

“Mateus es el escenario de esa esencialidad. Un rigor que nace de un sentido de la responsabilidad y una libertad que hacen de la interpretación una de las muchas formas de expresión que ella podría concebir”
Juan Carlos Olivares


ESTRENA 10-12 Juliol 21:00 i 13 Juliol 20:00 JUAN NAVARRO "El paraíso es un lugar tranquilo" - Noves dramtúrgies
Una coproducció de l’Antic Teatre i el Graner – Mercat de les Flors, amb la col·laboració del GREC 2014 Festival de Barcelona

Creació i direcció: Juan Navarro
Col·laboració en la creació: Oscar Cornago
Ajudant de direcció: David Pérez
Interpretació i creació: Muha Madou Jvo, Juan Navarro, Gonzalo Cunill y Rafael Navarro
Música: Per confirmar
Direcció tècnica i disseny d'il·luminació: Ferdy Esparza
Vestuari: Nieves Casquete

Agraïments especials a: Semolinika Tomic i Antic Teatre

www.juan-navarro.es

Durada: 75min
Preu: 6€
Idioma: castellano

[+] INFO →

De: Oscar Cornago
Data: 6 març 2014 14:19:17 GMT-03:00
Assumpte: bem vindo ao mundo
Per a: Juan Navarro

Quan ens posem a divagar sobre el que passa en el món i ens referim a la política, l'economia i totes aquelles coses a les que posem noms genèrics, com per a entendre'ns, en el fons no ens enterem de rés, perquè per enterar-se d'alguna cosa un no pot oblidar coses com la por o el desig, que queden més enllà d'aquells grans noms. Per por, una persona pot arribar a fer qualsevol bogeria. Jo vaig estar a punt de matar-me saltant per una finestra d'un hotel sols per por a un incendi, del que en realitat ni tan sols vaig veure les flames. Per por un pot arribar a matar, clar; una gran part d'aquesta violència que tractem d'explicar amb bones o males raons té a veure amb tot això de la por. Quan la gent es juga la vida intentant creuar una frontera, sabent que molts d'ells moriran segur, això sols es fa per por, per por a la pobresa, a la misèria, a no tenir una vida mitjanament digna, i la resta són rotllos patateros, totes aquestes discussions sobre la immigració, Europa, l'economia i tot això, haurien de començar per aquí, parlant de la por i del que un es capaç de fer en determinades circumstàncies.

El paraíso es un lugar tranquilo és un decàleg d'especulacions escèniques sobre la por.

BIO
Juan Navarro (1969)
Té una llarga trajectòria com a performer, actor i director escènic. Des de l'any 2000 es converteix en aliat habitual de Rodrigo García i La Carnicería Teatro, amb el que segueix col·laborant en l'actualitat. També ha treballat durant 25 anys amb directors i companyies sempre relacionades amb llenguatges escènics no convencionals, Roger Bernat (BCN), Marta Galán (BCN), La Fura dels Baus (BCN), Anita Saij (Copenhagen), Einstürzende Neubauten (Berlin), o Sara Molina (Granada).
Com director escènic ha realitzar propostes com Tala, una adaptació de la novel.la homònima de Thomas Bernhard, a més d'espectacles de creació com, Fiestas populares, Agrio Beso, Baby, Nancy Spungen, Pequeño preludio Inmortal, entre d'altres.
També ha treballat en cinema amb directors com Roger Gual, Santiago Zanou o Isabel Coixet.


17-19 Juliol 21:00 A.R.T.A.S. Artistas Asociados a la Poderosa "No estamos artas Vol.II" - Nous llenguatges del cos
A.R.T.A.S: Monica Muntaner, Oihana Altube, Javier Vaquero, Amaranta Velarde, Pere Faura, Bea Fernández

Amb la col·laboració de l'Antic Teatre i el GREC 2014 Festival de Barcelona

www.lapoderosa.es

Durada: 2h / sessió
Preu: 6€
Idioma: català/ castellà/ sense text

17 JULIOL SESSIÓ 1 MÓNICA MUNTANER + OIHANA ALTUBE + IN ROMERIA 1 (documental)

MÓNICA MUNTANER

“Antes y después de bailar" (fragmento)

Idea, realizació i direcció: Mónica Muntaner i Beatriz Fernández
Audiovisuals: Daniel Miracle
Ponent: Natalia Sant Funk

Proposo un fragment del projecte performatiu Antes y después de Bailar on l'espectador deixa de ser espectador per convertir-se en accionador (participant) d'una vivència compartida en el temps a través del ball i la fotografia. En aquesta ocasió el públic torna a reprendre el rol convencional de testimoni observant un cos que mostra els seus pensaments mentre balla. Ballar com a acte de resistència, resistint al temps i al cansament. Ja estem ballant-ho al seu torn sent ballats ballar-me jo, ballar-te a tu, ballar-nos, ballar el carrer, ballar la plaça, ballar,.... Llegir més

OIHANA ALTUBE

“El coño de Isadora (y/0) Permanencias del cuerpo"

Practicant: Oihana Altube Lorea
Il·luminació: Sergi Faustino
Acompanyament: Sergi Faustino i ARTAS
Imatge: Leopoldo Wolf
Amb el suport de: La Poderosa i ARTAS

El coño de Isadora (y/o) permanencias del cuerpo, és una pràctica de recerca psicosomàtica, que busca les possibles emergències artístiques i creacionals.
Les principals bases en joc són: plaers (genitals) + pes + flux + forma + coneixement tàcit + estats de consciència. Es tracta de fer emergir l'inconscient, implícit, icònic, sexual, intuïtiu representatiu , etc. etc. mitjançant una pràctica concreta i concentrada del cos. Llegir més


IN ROMERÍA 1

(PROYECCIÓN DOCUMENTAL)

In _Romería1, 2011( video documental 15min)


In_Romería és una peregrinació entre espais independents de creació i assaig de la ciutat, diversos en la seva activitat i gestionats per artistes. El fet de projectar aquests vídeos, ens parla d'una nova realitat, el mapa ha canviat radicalment: Espacio Practico (SEF-Christian Fernández Mirón), El Clima Mola (Bistü), La Piconera (La Vidua) i La Porta Casa (El Conde de Torrefiel). Vídeo d'Hugo Barbosa / hbprgms. Legir més

18 JULIOL SESSIÓ 2 JAVIER VAQUERO + AMARANTA VELARDE + IN ROMERÍA 2 (documental)

JAVIER VAQUERO

“Happy Ending"

Direcció: Javier Vaquero Ollero
Interpretació: Bea Fernández i Javier Vaquero
Produït per: Mi Otro Trabajo
Amb l'ajuda de: ARTAS i La Poderosa (Barcelona) i Centro de Investigaciones Coreográficas (Mexico)

H A P P Y E N D I N G és un projecte de creació que investiga i genera imaginari al voltant de la idea de la mort i el cos mort. La curiositat per aquestes dues idees i tots els conceptes que es ramifiquen d'elles, ve d'una experiència personal en una sessió de Shiatsu. En aquesta, la terapeuta manipulava el meu cos contínuament. Llegir més

AMARANTA VELARDE

“Hacia una estética de labuena voluntad"

Concepte i direcció: Amaranta Velarde
Interpretació i creació: Amaranta Velarde i Diana Gadish
Vestuari: Les Brontë (Victoria Macarte i Rosa Tharrats)
Música: Jim O´Rourke
Iluminació: Oriol Blanch
Agraïments: Carme Torrent i Carmen Menéndez
Amb el suport de: Graner, L´animal a l´esquena, La Poderosa, y ARTAS
Producció: Mercat de les Flors

La peça s'inspira en el futur imaginat per Houllebeq en el llibre Les partícules elementals, on una nova espècie humana, a través de la seva pròpia manipulació genètica, ha aconseguit superar el seu sofriment actual fonamentat en paradigmes ontològics de gènere i sexe, individu i societat, finitud i immortalitat. Llegir més


IN ROMERÍA 2

(PROYECCIÓN DOCUMENTAL)

In _Romería2, 2012( video documental 35min)


TRANSITA|INTERVÉ|INTERCANVIA|
SURT|MOU|ENTRELLAÇA| PEREGRINA|VIATJA|
CANTA|TOCA|TRASLLADA|TRAVESSA|
TRASPASSA| OCUPA|DESPLAÇA|
BALLA|CONTAMINA
LA PODEROSA
- ESPACIO PRACTICO - NILO GALLEGO


IN_ Romería sosté la idea que, mentre tinguem espais físics de treball, tindrem espais de pensament per generar, mostrar i trobar-nos. També fa viatjar el concepte de col·lectiu intervenint en l'espai públic. En aquesta ocasió, l'IN_Romería va ser un viatge musical-performàtic de la mà de Nilo Gallego, que ens va portar des del Espacio Práctico fins a la Poderosa, des del barri de la Ribera fins al Raval. I, enmig del recorregut, un menjar popular a la pista de bàsquet Aurora.
Amb la col·laboració d'artistes heterogenis com Mireia Tejero, Krishoo Monthieux, Pablo Rega, El conde de Torrefiel, Alba Pérez, Mar Medina, Laia Alsina, Jordi Centellas, Fran Blanes, Javier Vaquero, Jorge Dutor, Núria Andorrà, Gara Mora, Penélope Cañizares, Cristina Nuñez, Bea Fernández, Claudia Patricia Sañudo,... La Romería 2012 es va fer possible gràcies a la col·laboració voluntària de: Cristina Núñez, Penélope Cañizares, Javier Vaquero, Aimar Pérez Galí, Jorge Dutor, Oihana Altube, Mo Pasqual, Amaranta Velarde, Vanesa Medina, Carmelo Fernández, Carme Torrent, Hugo Barbosa, Carme Bonet, Natalia Sant,... Llegir més

19 JULIOL SESSIÓ 3 PERE FAURA + BEA FERNÁNDEZ

PERE FAURA

“DANZA REAL YA!"

Direcció i interpretació: Pere Faura
Música: Arturo Castillo
Amb el suport de:
La Poderosa, Antic Teatre, TNT Terrassa, Nunart, La Caldera
Foto: Alba Pujol

"Danza real ya" és un projecte de i sobre la dansa. Mitjançant la utilització de 4 coreografies icòniques de la història de la dansa i de la història personal del creador, l'espectacle proposa reencarnar-les i reballar-les com a gest històric i simbòlic d'admiració i reconeixement, però també com un exercici d'auto-crítica humorística del món i els referents de la dansa. Llegir més

BEA FERNÁNDEZ

“Restos de mis series + los que se ven entre sí"

Creació, direcció i interpretació: Beatriz Fernández
Assessor artístic: Carmelo Salazar
Càmera i edició: Elena Albert
Producció: Las Santas
Amb el suport de:
Entitat Autònoma de Difusió Cultural (Generalitat de Catalunya), Institut de Cultura de Barcelona (Ajuntament de Barcelona), Amb la col·laboració de: La Poderosa, Suports a la creació i residències: El Hueco, Encuentros en Magalia, Cèl·lula Pontós, La Porta 09 - La Caldera, L'animal a l'esquena , DAT/ETC (Las Palmas), Ca l'Estruch

Som molts de cossos, tants com hem ballat. Som trossets i cossos d'altres, som les restes d'aquests cossos que se'ns han quedat (...) Llegir més

[+] INFO →

La Poderosa presenta: No estamos ARTAS VOL.II

El col·lectiu ARTAS (Artistes Associats a La Poderosa) és un col·lectiu de 6 artistes escènics, ballarins i coreògrafs, que pensa, gestiona i genera contingut a LA PODEROSA, un espai de creació independent al barri del Raval que practica i presenta l'encreuament i la comunicació entre diferents tendències de les arts en viu contemporànies. ARTAS, doncs, és un contenidor y contingut no sols d'un espai físic, sinó d'un lloc de reflexió i acompanyament artístic que permanentment es qüestiona i revisa la seva relació amb l'entorn.

ARTAS ha decidit usar la invitació de l'Antic Teatre per a fer una mostra de treballs que transita entre peces que encara estan en procés de creació, fragments d'altres projectes que tenen identitat per si sols, reposicions de peces passades i inclús treballs que han funcionat com avantsala d'un següent espectacle.

Antic Teatre amb aquesta proposta dins del GREC 2014 vol emfasitzar la importància dels col·lectius d'artistes de la ciutat, com a impulsors de la creació d'espais de debat i reflexió en relació a la pràctica artística.

PROGRAMA:

17 de Juliol:
- MONICA MUNTANER: ANTES Y DESPUES DE BAILAR (Fragmento)
- OIHANA ALTUBE: EL COÑO DE ISADORA
- IN ROMERIA 1 (Vídeo documental)

18 de Juliol:
- JAVIER VAQUERO: HAPPY ENDING
- AMARANTA VELARDE: HACIA UNA ESTÉTICA DE LA BUENA VOLUNTAD
- IN ROMERIA 2 (Vídeo documental)

19 de juliol:
- PERE FAURA: DANZA REAL YA!
- BEA FERNÁNDEZ: RESTOS DE MIS SERIES
- LOS QUE SE VEN ENTRE SI (Vídeo documental)


23 i 24 Juliol 21:00
GRUA (GRUP DE RECERCA D'UNIVERSOS ARTÍSTICS) "Caravana de Tràilers"
- Gala de tràilers Escènics
Autoria: G.R.U.A
Direcció: G.R.U.A
Interpretació: 10 artistes o companyies d'arts escèniques

Amb la col·laboració d'Antic Teatre i GREC 2014 Festival de Barcelona

www.tea-tron.com/grua

Durada: 90min
Preu: 6€
Idioma: català/ castellà

★ SELECCIONATS ★ →

[+] INFO →

Caravana de Tràilers és una mostra i un concurs de tràilers escènics.
Un tràiler escènic és un resum performàtic de menys de 5 minuts d'un projecte escènic ja existent o en procés.
Durant la gala es mostraran un màxim de fins a 10 tràilers i el públic escollirà el que més li agradi, que guanyarà la possibilitat de mostrar el projecte sencer dins de la programació de l’Antic Teatre.
L’activitat es celebrarà en dos dies, amb la mateixa programació per cada sessió. Al final de cada dia, es donarà a conèixer el guanyador de la sessió.

BIO
G.R.U.A (Grup de Recerca d'Universos artístics)
Ès un col·lectiu de creadors que genera contextos per a l’exhibició i l’intercanvi de treballs artístics. Trasllada, remolca i suporta artistes i els seus projectes per tal de construir nous escenaris per a la creació.

Caravana de Tràilers és la seva primera acció.  L’objectiu d’aquesta gala de tràilers escènics és el de crear un espai que pretén transformar la pràctica mercantil de vendre una peça escènica mostrant-ne només una part, en un exercici creatiu d’elaboració i presentació pública de resums escènics creats expressament per a la ocasió.


25 Juliol 20:00
Veïnes del Casc Antic de Barcelona, Isabel Ollé, Quim Cabanillas i Antic Teatre "Ritme en el temps"
- espectacle + projecció documental
Creació: Veïnes del barri del Casc Antic: Aurora Roig, Núria Gracia, Pilar Bajo , Alsi Fernández, Rosario Guerra, Teresa Peiró, Pepita Bustamante, Maria Carme Rodríguez, Carmen Peaguda i Pilar Bayod

Direcció: Isabel Ollé i Quim Cabanillas
Producció: Antic Teatre

Amb la col·laboració de GREC 2014 Festival de Barcelona, Ajuntament de Barcelona (Districte de Ciutat Vella), Casal de Gent Gran del carrer Comerç, Casal de Joves Palau Alòs, Gent Gran del carrer Comerç

Documental:
Producció: OTOXO Productions
Direcció programa Into Industry: John English i Tom Garner
Participants: Aina Moltó Pérez, Alice Connerly, Bertie Allison, Carsen Silverblatt, Jose Luis Corral Guirado, Juana Khandjian, Merry Wafwana, Reuben Carey, Sandro Muia, Szandra Kovacs

www.tea-tron.com/projecte-comunitari

Durada: 120min
Preu: 6€
Idioma: català/ castellà

[+] INFO →

Antic Teatre aposta per un model de centre cultural on l'arrelament a la comunitat territorial hi tingui un paper fonamental i vertebrador. És per això que ja des de finals del 2011 s'està desenvolupant un projecte comunitari amb els veïns del seu barri més immediat, el barri de Sant Pere, al Casc Antic de Barcelona.

Aquest projecte consisteix en la realització d'un treball artístic de creació escènica, a través de la dansa i el moviment, amb la comunitat de gent gran que viu a prop de l'Antic Teatre. El seu objectiu és la recuperació de la memòria de cada una d'aquestes persones en relació a aquest barri.

El darrer dia de la programació del GREC 2014 Festival de Barcelona, a l'Antic Teatre, es podrà veure l'espectacle protagonitzat per les veïnes del barri. A més, també es farà coincidir amb l'estrena del documental que la productora especialitzada en documentals socials, Otoxo Productions, està preparant sobre aquest projecte.


Organitza:
Amb la col·laboració de: 
logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com

L'Antic Teatre te el suport de:

L'Antic Teatre està en xarxa amb: