Català /// Castellano /// English
logo Antic Teatre
[www.anticteatre.com]   [ MAPA ]  [ anticteatre@anticteatre.com ]  [ AdriAntic - RESIDÈNCIES ]  [ MAGAZINE]

[VIDEOS Antic] [Fitxa tècnica] [Festival Antic Goes Electric Vol III]  [Festival Antic Horror Picture Show ]  [Recursos]

[Blog Teatron]  [Archive]


QUI SOM /// QUIENES SOMOS /// ABOUT US →

CONVOCATÒRIES /// CONVOCATORIAS /// CALLS →

 NOTICIES  NOTICIAS  NEWS

CONVOCATÒRIA PER A 3 RESIDÈNCIES DE CREACIÓ A LA CENTRAL DEL CIRC DURANT EL 2011 AMB:

ANTIC TEATRE (BARCELONA),
FESTIVAL ESCENA POBLENOU (BARCELONA)
LE SAMOVAR (PARÍS).

Termini de presentació dels projectes: abans del 15 d’abril


Tota la informació en:

Català:  CONVOCATÒRIA →

Español: CONVOCATORIA →

France: Appel →

www.lacentraldelcirc.cat →





REVISTA Antic Teatre nº3  Gener a Juny  2011    (64 pàgines)  Llegir /// Leer Online →

MAGAZINE  Antic Teatre nº3  January  to June  2011    (64 pages)  Read Online →



Descarregar Arxiu PDF 30Mb

cia. BRASUCATA ES
VIVIANE CALVITTI – SUSANA GOULART – IVA HORVAT
“pruscuvitch” - noves dramatúrgies
vídeo de residència artística 28/11/2010

ESTRENA  A  ANTIC TEATRE
2 de abril   a les 21h
3 de abril   a les 20h

12, 13, 14 de maig a les 21h
15 de maig a les 20h


 ABRIL 2011  ABRIL 2011  APRIL 2011

★31 de Març i 1 de Abril  31 de Marzo y 1 de Abril   31 March and 1st of April ★

Organització del FCAB

“FESTIVAL DE CINE ANARQUISTA DE BARCELONA”

cine anarquista
anarchist film

HORARIS ESPECTACLE
DIJOUS - DIVENDRES: 16:00 H
gratuit

HORARIOS ESPECTACULO
JUEVES - VIERNES: 16:00 H
gratis

SCHEDULES SHOW
THURSDAY - FRIDAY:16:00 H
free


I també el 2 d'abril a l'Ateneu Llibertari de Sants

c/ Maria Victòria 10.
Plaça de Sants (L1/L5)




Organiza: L'Assamblea del FCAB

www.fcab.tk

En els últims anys han tingut lloc diversos festivals d’aquest tipus a l’Amèrica del Nord, Europa i Austràlia. Es tracta de festivals organitzats per directors independents, documentalistes, artistas i activistas que confluïxen en un espai propi. El es Festival tractarà de convertir-se en un fórum per a compartir experiències i promoure uns mitjans de comunicación i expressió compromisos, creatius i artístics.

El FCAB convida a venir i participar amb els seus curts, documentals, animació, llargmetratges, etc. a tota persona que es sentí anarquista, anti-autoritària o simplement ‘anarco-curiosa’ de qualsevol part del món. El FCAB vol projectar les veus que transcendeixen fronteres i cultures, que normalment no són escoltades i que no tenen cabuda en el mercat de l’espectacle… i que reneguen d’ell. També hauràn tallers i presentacions que van més enllà de l’espectador “enfron d’una pantalla”, promovent el diàleg entre amb directors i activistes.

En los últimos años han tenido lugar varios festivales de este tipo en Norteamérica, Europa y Australia. Se trata de festivales organizados por directores independientes, documentalistas, artistas y activistas que confluyen en un espacio propio. El Festival tratará de convertirse en un foro para compartir experiencias y promover medios de comunicación y expresión comprometidos, creativos, artísticos.

El FCAB invita a venir y participar con sus cortos, documentales, animación, largometrajes, etc. a toda persona que se sienta anarquista, anti-autoritaria, o “anarco-curiosa” de cualquier parte del mundo. El FCAB quiere proyectar las voces que trascienden fronteras y culturas, que normalmente no son escuchadas y que no tienen cabida en el mercado del espectáculo y que reniengan de él. También habrá talleres y presentaciones que van más allá del “espectador de frente a una pantalla”, promoviendo el diálogo con los directores y activistas.

In the las years there have been taken place several film fests of this type in all Northamerica, Europe and Australia. They are film fests organised by independent filmmakers, documentalists, artists and activists that come together in an original space. The Fest will try to turn into a forum to share expericiences and to promote pollitically concerned, creative and artistic media.

FCAB invites to come and participate with its shorts, documentaries, animation, films, etc. to everyone who feels anarchist, anti-authoritarian, or simply ‘anarcho-curious’ from around the world. FCAB seeks to project voices that transcend borders and cultures which are not normally heard and don’t fit into the spectacle market and who renounce to it. There will be workshops as well, re-imagining the film fest as more than "seats facing a screen" to engage the audience in dialogue with filmmakers and activists.


DIJOUS, 31 DE MARÇ

16:00
Alomà. Una utopia, una esperança (Ramón Gras Alomà. 2009. 91 min.)
“Alomà” és un documental biogràfic centrat en la trajectòria de Josep Maria Alomà i Sanabras, històric líder cenetista de Tarragona. Josep Alomà fou tinent d’alcalde i conseller de cultura de l’Ajuntament de Tarragona durant la guerra civil. En el mateix període fou el director del Diari de Tarragona, delegat del Consell de l’Escola Nova Unificada a Tarragona i fundador de l’Ateneu Llibertari. Salvà la vida de nombroses persones perseguides per la repressió a la rereguarda a Tarragona, i liderà la conservació del Patrimoni. “L’anarquisme és un ideal de bondat, de bellesa, de servei als altres i sobre tot d’independència personal” (Josep Maria Alomà i Sanabras).

17:40
La parabolica (Xavi Sala. 2007. 12 min.)
Durante la retransmisión de la visita del Papa, a Vicente se le rompe la televisión. Desesperado decide construir una antena parabólica casera

17:55
Roquetes, memòries que fan barri (Laura Villaplana i Jordi Oriola. 2009. 27 min) (amb presentació)
Roquetes compta amb una potent memòria de barri. El seu origen està marcat per les lluites i conquestes veïnals i això ha calat en la construcció de la identitat com a barri. Però els temps canvien i amb ells les seves necessitats. De quina manera influirà aquesta forta memòria col·lectiva a l’hora d’afrontar els reptes del present?”

18:30
Cortar y Fugar (J. Penacova. 2009. 5 min.)
Un recluso de la prision de alta seguridad de la guayana francesa, decide fugarse despues dem as de 15 años de prision, para eso deve mejorar su aspecto fisico, la vida en la prision roza la extrema indigencia y normalmente los reclusos tienden a estar semidesnudos para tener algunas prendas limpias, el estado de falta de higiene hace que los reclusos lleven el pelo sucio y enrredado, despues de recivir una cantidad de dinero por parte de un compiñche, se fuga con la ayuda de una pequeña red de viejos reclusos que conocen los puntos debiles del centro penitenciario, una vez fuera de la prision el recluso descubre que estar fuera de la carcel, es un estado al que podriamos denominar condena b.

18:35
Diciembre. Cualquier mes es bueno para soñar (Iurdana Moch. 2009. 50 min.) (amb presentació)
Madrid, 2003. Al salir de ver “Noviembre” de Achero Mañas, Alfredo decide continuar lo que Alfredo, el protagonista de “Noviembre”, dejó pendiente: dar cabida al idealismo en este mundo materialista. Para ello reúne a tres actores noveles: Miriam, Bruno y Lara y se hacen llamar “Diciembre”.

19:30
Justice Man (José Cruz. 2007. 6 min.)
Illatranquila es un apacible pueblo donde todos sus habitantes viven en paz y armonía hasta que un mal llega a la aldea. Esta es una misión para Justiceman...

19:40
Memória Subversiva (José Tavares. 1989. 105 min.) (amb presentació)
En las primeras décadas del siglo XX la idea anarquista y particularmente el sindicalismo anarquista fueron una fuerza pujante en Portugal.
La CGT (Confederação Geral do Trabalho - anarcosindicalista) era la única central sindical que existía en el país. Su publicación "A Batalha" llegó a ser el tercer diario de mayor circulación en el País. Memória Subversiva es el único documental sobre este movimiento, reuniendo los testimonios de ventiún activistas anarquistas y sindicalistas. Hablan sobre huelgas insurrecionales y agitación social en los años veinte, de lucha contra el fascismo, de la guerra civil española, de la represión y la
clandestinidad, del campo de concentración de Tarrafal, del 25 de Abril de 1974...
Numerosos documentos e imágenes de archivo ilustran el anarquismo y sindicalismo en Portugal situándolo en su contexto histórico, desde la primera república portuguesa hasta 1975.

21:50
Ni dios, ni patrón, ni marido (Laura Mañá. 2009. 93min.) (amb presentació)
Ni dios, ni patrón, ni marido es una historia generada a partir de un personaje real, Virginia Bolten (1870-1960?), redactora de la primera publicación feminista latinoamericana denominada “La voz de la mujer”, cuyo lema era “Ni dios, ni patrón ni marido”, editadas en la clandestinidad entre 1896 y 1897, donde se aportó una perspectiva anarcofeminista en la defensa de los derechos elementales de la mujer y lxs trabajadorxs. Los 2000 ejemplares, de cada uno de los 9 números que llegaron a realizar, recorrieron fábricas y talleres brindando el espacio para difundir ideales de libertad e independencia, y situaron en primer plano el debate sobre el amor libre, el matrimonio, la revolución social y los abusos del poder, enseñando a las madres a educar a sus hijxs en igualdad de derechos. Fue una revista a la que contribuyeron argentinas, italianas y españolas, ya que era un momento de auge de la emigración a ese país. Virginia Bolten (llamada la Louise Michel rosarina) es uno de esos personajes silenciados por la historia oficial que por suerte el tiempo no ha olvidado.


DIVENDRES 1 D'ABRIL

15:30
Barri Boom, Barri Viu. Derribando el ovido (Diego Alvarez -AAVV El Partidor. 2008. 46 min.)
Los vecinos del barrio del partidor se ven acosados por una política urbanística basada en la oleada de especulación inmobiliaria, sumado a un desprecio, por parte de los gobernantes, por conservar el "legado histórico" que representan las viviendas obreras de una ciudad como Alcoi que en los inicios de la revolución industrial fue una de las más representativas. No solo por las industrias que allí florecieron sino principalmente por sus trabajadores que representaron a lo más vanguardista y combativo de su clase en lucha por la dignidad y la emancipación.

16:15
Pèsols (Neus Mahiques. 2009. 3 min.)
Curt anàrquic.

16:20
BCN -29S 2010 - Encenent la ràbia (Okupemlesones. 2010. 30 min.) (amb presentació)
Reportatge de seguiment de la vaga general del 29-S a Barcelona durant tot el dia.

17:00
Turismo (Luhuna Carvalho. 2006. 5 min.)
Curtmetratge realizat a barcelona. Una divertida sàtira sobre les okupes com “albergues” alternatius.

17:05
Squat Wars (Jan Hanuš. 2009. 28 min.)
Documental sobre la història del moviment okupa a Praga.

17:40
Hackmeeting Zaragoza 2010. Okupación de la Carcel. (socialartproducciones.com. 2010. 9:11 min.)
Reportatge sobre l’Hackmeeting de Zaragoza 2010.

17:55
Ultimos Dias (José Meireles. 2008. 15 min.) (amb presentació)
Curtmetratge que adapta el text “La Religió del Capital” una sàtira escrita per Paul Lafargue al 1887.

18:20
Celuloide Colectivo (Óscar Martín García. 2009. 85 min.) (amb presentació)
En julio de 1936 tiene lugar el levantamiento militar contra la República iniciándose la terrible Guerra Civil Española. La calles son tomadas por la clase trabajadora, para los anarquistas empieza la revolución social.
Los espectáculos pasan a ser socializados, surgiendo un modelo de producción y exhibición de películas nunca antes visto en la historia del cine. Entre la amplia producción de películas realizadas, destacan los documentales educativos y de propaganda, largometrajes de ficción, comedias, musicales infantiles y la película más costosa del cien español hasta la fecha.
¿Y qué pensaban los espectadores? La gente quiere entretenerse, ver otros mundos alejados de la guerra y de la dura rutina, y eso se lo proporcionan las películas de Hollywood.
Los ojos de la cámara registran la palpitante realidad de unos hechos que hoy poseen un extraordinario valor documental, como testimonios vivos de la historia.

20:15
December Seeds (Chris Marker. 2009. 29 min.)
Documental híbrid sobre la insurreció grega del desembre de 2008 que barretja imatges gravades als carrers d'Atenes amb imatges dels mass-media grecs. Recusant aceptar la seva mort, Alex vagueja com un fantasma per Atenes durant un mes. Ell té la llibertat per entrar en el món del les pel·lícules que mai no s'han rodat, sobretot una “Les Llavors” de Chris Marker. “December Seedes s'ha filmat els carrers d'Atenes, flirtejant tant amb política com amb somnis.

20:50
Sexperiencias (José Maria Nunes. 1968. 92 min.) (amb presentació)
Pequeño homenaje a Jose Maria Nunes, cineasta barceloní fallecido en 2010. Iniciador de la renombrada Escuela de Barcelona , considerada la mejor época del cine catalán, de acuerdo con los historiadores de cine y críticos, siempre ha sido leal a sus postulados estéticos, luchando duramente contra la difícil comercialización de esta clase de films. De su exquisita filmografía escojemos “Sexperiencias”, un largometraje sobre las redes que trenzan lucha política y zozobra amorosa. La reacción administrativa arroja el film a la inexistencia oficial y la difusión clandestina. La película carece de argumento. Trata de las reacciones de un señor mayor y una chica joven ante las noticias que en 1968 aparecen en la prensa: El Mayo francés, el Vietnam, Biafra... Es dispersa, aparentemente inconexa. Los personajes se encuentran en las situaciones más ilógicas: en un cementerio de locomotores de tren, en una casa en ruinas donde unos muchachos editan una revista... No hay ruido de pasos, las puertas, cuando se abren o cierran, no se oyen.

23:00
Cloenda poetica amb Lucífer i Satanàs.


DISSABTE 2 D'ABRIL

A l’Ateneu Llibertari de Sants.
c/ Maria Victòria 10.
<M> Plaça de Sants (L1/L5)

17:00
La MAT ¿a donde nos lleva el progreso? Javier Collado Reigadas, Ales Payá Felis. 2009. 28 min.)
Este documental pretende potenciar las voces de las luchas contra La Mat, desde acciones legales hasta acciones más directas, como la primera okupación que se ha producido en el Estado. Todas ellas se enfrentan a la nueva línea eléctrica de 440 KV que atravesará la Península en el 2013."

17:30
¿Porqué Anarquistas? (Grupo Anarquistas Rosario. 2010. 17 min.)
Este panfleto audiovisual realizado por el Grupo Anarquistas Rosario en el año 2010 ofrece un breve pero efectivo acercamiento a los fundamentos centrales sobre los que se han formado las críticas y las propuestas del movimiento anarquista.

18:00
Filaki. Sociedad, cárcel y los motines del 2007 en Grecia (2008. 50 min.)

El video nos introduce sobre el control social que ejerce la dinámica capitalista y su Estado sobre nosotros. Luego profundiza en el tema central del documental: los motines en las prisiones griegas que se dieron en el 2007, con imágenes y comunicados.

19:00
Miedo (Dinero Gratis. 30 min.)
El miedo de la gente anónima en su vida cotidiana.

19:30
Brad. Una noche más en las barricadas (Miguel Manzaneda. 2006. 58 min.)
Rebelión popular en Oaxaca, Mexico, 2006. Cuando los paramilitares le pegan un tiro de fusil a Brad Will, la camara cae,pero sigue grabando. Esa cámara pasa de una mano a la otra, contandonos la historia de Brad. Y también un poco de ese "movimiento de movimientos" conocido como antiglobalización. De las okupas en Nueva York, a un piquete ecologista en Oregon, a la batalla de Seattle, Praga, Genova, Quito, Oaxaca.. Detrás de la cámara están amigos de Brad que como él, se dedican a enseñar lo que no sale en la tele.


★ 2 i 3 de Abril  2 y 3 de Abril   2nd and 3rd of April ★

BRASUCATA ES
Viviane Calvitti – Susana Goulart – Iva Horvat

“Pruscuvitch”

noves dramatúrgies
nuevas dramaturgias
new drama

ESTRENA

HORARIS ESPECTACLE
DISSABTE: 21:00 H
DIUMENGE: 20:00 H
10€/ socis 8€

HORARIOS ESPECTACULO
SABADO: 21:00 H
DOMINGO: 20:00 H
10€/socios 8€

SCHEDULES SHOW
SATURDAY: 21:00 H
SUNDAY: 20:00 H
10€/members 8€



reservar: 93 315 23 54 anticteatre@anticteatre.com






Creació i Direcció: Viviane Calvitti – Susana Goulart – Iva Horvat
Intèrprets: Viviane Calvitti e Susana Goulart
Música e Video: Lina Bautista
Iluminació: Ramon Rey
Grabació video: Guillem Puig
Vestuari: El Armario de la Su

Col-laboradors (gent especial): Montse Colomé, Carles Mallol, Semolinika Tomic, Joan Segura, Lola Angeles, Gabi Isern Macias, Pere Bohigas, Pepe Gomez, Flávia Onofre, Marta Villaplana, Bebeto Cidra, Glòria Bohigas, Aleix Cuaresma, Gustavo Pacheco, Fernando Guimaraes, Torre Amat.Sarrià

Co producció: Antic Teatre Espai de Creació, Barcelona

Col-labora: La Caldera, centre de creació de dansa i arts escènicas, Barcelona


Tot comença d’una trovada casual. Parlem, i ens adonem de que compartim experiències semblants; més de vingt anys fora del nostre país ens ha portat a tenir sensacións de no ser totalment d’aquí i ja no ser més d’allà. Entremig hi ha un espai i l’hi diem “fisura”. Hem emprès el viatge per les fissures dels records, del nostre cos, emocións i paraules i n’hem fet d’ell un lloc on el vulnerable i l’incomplet es transformen en força escènica. No parlem d’una crisis d’identitat però sí d’una confusió que produeix “l’ADICA” (acumulació de informació cultural adquirida) que ens ha canviat i enriquit. Ara l’important no és la diferència que hi ha entre dos identitats, ni tan sols las fissures. L’important és percebre aquesta nova identitat com un tot i continuar vivint i somniant; i somniant pots ser a dos llocs alhora. “Entre2” és un antihomenatge, una retrospectiva personal i artística.

Susana Goulart, artista polifacètica. He nascut al Brasil i visc a Barcelona fa 20 anys. He treballat en diversos projectes creatius i espectacles trepitjant molts escenaris arreu del mon, actuant per a diferents companyes dins i fora de Barcelona.

Viviane Calvitti, he nascut al Brasil i visc a Barcelona fa 20 anys. He treballat en diversos projectes creatius i espectacles entre Brasil i Catalunya col-laborant amb moltes Cias i trepitjant molts escenaris.

Iva Horvat, ballarina, coreògrafa, directora i professora de dansa. He col-laborat amb diverses Cies i Teatres de Croàcia i Catalunya. Creaccións pròpias: “La Reina de las Nieves” i “Hazme Feliz” amb Sofía Ascencio, “Dérmico” amb Gustavo Lesgart, “Scordatura” per la Cia. Bebeto Cidra, “Terrorvissión per la Cia. La Lupe.

Todo empieza a partir de un encuentro casual. Hablamos, y nos damos cuenta de que compartimos experiencias parecidas; más de veinte años fuera de nuestro país nos ha llevado a tener la sensación de no ser totalmente de aquí y ya no ser más de allá. En medio hay un espacio, lo llamamos de “fisura”. Iniciamos el viaje por las fisuras de los recuerdos, de nuestro cuerpo, emociones y palabras y hemos hecho de él un lugar donde lo vulnerable y lo incompleto se transforman en fuerza escénica. No hablamos de crisis de identidad sino de confusión, que genera el “ADICA” (Acumulación de Información Cultural Adquirida) que nos ha cambiado y enriquecido. Ahora lo importante no es la diferencia entre dos identidades, ni tan sólo las fisuras; lo importante es percibir esta nueva identidad como un todo y seguir viviendo y soñando; y soñando puedes estar en dos lugares a la vez. “Entre2” es un antihomenaje, una retrospectiva personal y artística.

Susana Goulart, artista polifacética. He nacido en Brasil y vivo en Barcelona hace 20 años. He trabajado en varios proyectos creativos y espectáculos pisando muchos escenarios del mundo, actuando para distintas compañías dentro y fuera de Barcelona.

Viviane Calvitti, he nacido en Brasil y vivo en Barcelona hace 20 años. He trabajado en varios proyectos creativos y espectáculos entre Brasil y Catalunya colaborando con muchas compañías y pisando muchos escenarios..

Iva Horvat, bailarina, coreógrafa, directora y profesora de danza. He colaborado con diversas Cias y Teatros de Croacía y Cataluñya. Creaciones propias: “La Reina de las Nieves” y “Hazme Feliz” con Sofía Ascencio, “Dérmico” con Gustavo Lesgart, ”Scordatura” para la Cia. Bebeto Cidra, “Terrorvissión” para la Cia. La Lupe.

Everything started on one casual meeting where we have realized that we’ve shared similar experiences. Living more than twenty years out of our country brings us a feeling of not belonging completly here and no longer being part of there. This space we call “crack” and in this middle space we’ve started to construct journey through the cracks of memories, our body, emotions and words, and made it a place where the vulnerable and incomplete is transformed into strength. This is not an identity crisis, is a confusion produced by the “ADICA” (accumulation of cultural information acquired) that has changed and enriched us. Now the important thing is not the difference between two identities, it is what separates one place from another, or just cracks. It is important to perceive this new identity as a complete thing, and continue living and keep on dreaming; dreaming you can be in two places at once…”enter2” is a antihomenaje, a personal and artistic retrospective.

Susana Goulart, born in Brazil and living in Barcelona almost 20 years. I worked in several creative projects and shows, step on stages around the world playing for different companies in and outside Barcelona.

Viviane Calvitti, born in Brazil and living in Barcelona since 20 years. I worked in several creative projects and shows between Brazil and Catalonia collaborating with so many companies and step on so many stages.

Iva Horvat, danseur, choreographer, director and dance teacher. I collaborating with several companies from Croacia and Catalonia. Own creations: “La Reina de las Nieves” y “Hazme Feliz” with Sofía Ascencio, “Dérmico” with Gustavo Lesgart, “Scordattura” for Bebeto Cidra and “Terrorvission” for La Lupe.


★ 7-10 i 14-17 d’Abril  7-10 y 14-17 de Abril  7-10 and 14-17 of April ★

KÒNIC THTR

“Abans del señal”

cos i noves tecnologies
cuerpo y nuevas tecnologías
body and new technologies

ESTRENA

HORARIS ESPECTACLE
DIJOUS, DIVENDRES I DISSABTE: 21:00 H
DIUMENGE: 20:00 H
10€/ socis 8€

HORARIOS ESPECTACULO
JUEVES, VIERNES Y SABADO: 21:00 H
DOMINGO: 20:00 H
10€/socios 8€

SCHEDULES SHOW
THURSDAY, FRIDAY, SATURDAY: 21:00 H
SUNDAY: 20:00 H
10€/members 8€



reservar: 93 315 23 54 anticteatre@anticteatre.com




Concepte i Direcció: Rosa Sánchez i Alain Baumann
Performers: Rosa Sánchez, Alain Baumann i tu, potser
Fotos: Adolf Alcañiz

Producció: Kònic thtr/Associació Koniclab Creació Contemporània i Noves Tecnologies

Coproducció: Antic Teatre / AdriAntic, Barcelona. SP
ChezBuschwick _cpr, Center for Performance Research, NY. EUA
Shangai Fringe Festival & DansStorm. Shangai. China


Col·laboradors: IRCAM-Institut de recherche et coordination acoustique/musique, París

Amb el suport de: CoNCa

koniclab.info

Performance/Instal·lació interactiva distribuïda.

Abans del senyal fa referència als canvis de la percepció humana en la comunicació interpersonal mediada per les noves tecnologies i als espais que aquesta mediació genera. La peça confronta el cos amb aquestes mateixes tecnologies mediadores de la comunicació, i explora com aquestes re-escriuen el cos i canvien la nostra comprensió de lloc i la idea de presència, redefinint narratives i individus. Entenem abans del senyal com un univers visual i sonor, obert a ésser revisitat i activat pel cos en moviment des de la seva membrana tecnològica.

Microcàpsules o microespais, ofereixen al públic diversos punts de vista del mateix espectacle i una multiplicitat de lectures pròpies de la comunicació contemporània. Els espais es comuniquen mitjançant la projecció de les imatges i música generada en temps real, a partir dels inputs dels performers i del públic.

Kònic Thtr és una plataforma artística amb base a Barcelona dedicada a la creació contemporània en la confluència d'art, ciència i noves tecnologies. El treball de Kònic Thtr ha estat presentat a Europa, America Llatina i Estats Units. Els últims projectes de Kònic Thtr han anat indagant les possibilitats d'Internet com a plataforma de creació distribuïda i amb participació del públic. En els projectes e_pormundos (Kònic Thtr_Catalunya – GTMDA_Brasil /2009-2010) i Dança-Net (Kònic thtr + Digitalent /2010-2011) desenvolupem llenguatges i eines per a la creació distribuïda en diversos espais (físics o bé Internet).

Performance/Instalación interactiva distribuida.

Antes de la señal hace referencia a los cambios de la percepción humana en la comunicación interpersonal mediada por las nuevas tecnologías y a los espacios que esta mediación genera. La pieza confronta el cuerpo con estas mismas tecnologías mediadoras de la comunicación, y explora como éstas re-escriben el cuerpo y cambian nuestra comprensión de lugar y la idea de presencia, redefiniendo narrativas e individuos. Entendemos antes de la señal como un universo visual y sonoro, abierto a ser revisitado y activado por el cuerpo en movimiento desde su membrana tecnológica.

Microcápsulas o microespacios, ofrecen al público diversos puntos de vista del mismo espectáculo y una multiplicidad de lecturas propias de la comunicación contemporánea. Los espacios se comunican mediante la proyección de las imágenes y la música generada en tiempo real, a partir de los inputs de los performers y del público.

Kònic Thtr es una plataforma artística con base en Barcelona dedicada a la creación contemporánea en la confluencia de arte, ciencia y nuevas tecnologías. El trabajo de Kònic Thtr ha sido presentado, en toda Europa, America Latina y Estados Unidos. Los últimos proyectos de Kònic Thtr han ido indagando las posibilidades de internet como plataforma de creación distribuida y con participación del público. En los proyectos e_pormundos (Kònic Thtr_Catalunya – GTMDA_Brasil /2009-2010) i Dança-Net (Kònic thtr + Digitalent /2010-2011) desenvolupem llenguatges i eines per a la creació distribuïda en diversos espais (físics o bé Internet).

Distributed interactive Performance/installation.

before the beep refers to the changes of perception in interpersonal communication mediated by new technologies, and to the spaces that this mediation generates. The piece confronts the body with these same communication technologies, and explores how these re-write the body and change our understanding of place and the idea of presence, redefining narrative, individuals and culture. We understand the installation space as a visual and sound universe open to be revisited and activated by the moving body, through its technological membrane.

The microcapsules or microspaces, offer various points of view of the same show and a multiplicity of readings proper to contemporary communication. The spaces are connected by the projected images and music generated in real time from the inputs of the performers and the audience.

Kònic Thtr is an artistic platform based in Barcelona dedicated to contemporary creation at the confluence of art, science and new technologies. Kònic Thtr’s work has been presented, in all Europe, Latin America and the United States. In their last projects Kònic Thtr have been investigating the possibilities of the Internet as a platform for distributed creation and with audience participation. The projects e_pormundos (Kònic thtr_Catalunya/Spain - GTMDA_Brasil / 2009-2010) and Dance-Net (Kònic thtr + Digitalent / 2010-2011) allowed us to develop languages and tools for creating distributed in distributed locations (physical or Internet).


★ 19 d'Abril   19 de Abril    19 of April ★

MARIO PONS MÚRIA

“CONTRACORRENT”

Documental Social


HORARIS ESPECTACLE
DIMARTS: 21:00 H
gratuit

HORARIOS ESPECTACULO
MARTES: 21:00 H
gratis

SCHEDULES SHOW
TUESDAY: 21:00 H
free





Documental Produït per: A Salto de Mata S.C.
Direcció: Mario Pons Múria
Producció executiva: Abel Moreno Pradas
Guió: Mario Pons Múria / Abel Moreno Pradas
Documentació: Mario Pons Múria
Director de Fotografia: Dani González (AEC)
So Directe: Abel Moreno
Muntatge : Guillem Puig/Guillermo Cobo
Banda sonora:
“La Zamora” - OJOS DE BRUJO
“El cant dels ocells” popular catalana (versió a tenora de JORDI MOLINA)
“Contracorrent” BSO. JORDI MOLINA
“El millollano” RONDA DE BOLTAÑA
“ Túbal i esta terra ibera” QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES(versió a tenora de JORDI MOLINA)
“Jotes per la defensa de l’Ebre” QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES
“Martxa baten lehen notak” MIKEL LABOA. (versió de GARTXOT y IÑAKI GARCÍA KOCH)
“Contracorriente” BSO txalaparta JAVIER ADÁN NIETO / HÉCTOR GARDE RICOTE
Estudis de so i mescles : Joan Pons(versió a tenora de JORDI MOLINA)



Què tenen en comú un pescador del Delta de L’Ebre, una camperola de Múrcia, un periodista de Madrid, la Ministra de Medi Ambient, un agricultor de la Mancha, un Jove reclòs a la presó de Iruña, el cap dels serveis Jurídics de Iberdrola i una anciana de Pirineus aragonès?

CONTRACORRENT aporta llum a l’obscur rerafons de la guerra de l’aigua a l’Estat Espanyol, una lluita que durant dècades ha mantingut enfrontats el nord amb el sud de la península, ha destapat escandaloses corrupteles polítiques y ha suposat la pèrdua de la llar de milers de persones.

Serà la mercantilització de l’aigua el motiu de les guerres del segle XXI?

 

Mario Pons Múria estudia cinema a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) on es gradua l’any 2000.

Director i guionista del documental "Aigua, la font de la vida" (2002), emés a Barcelona TV amb un record de audiència de més de 300.000 espectadors. Guanyador del Festival de Cine Ecologista de Catalunya (2003). L’any 2004, coincidint amb la derogació del transvasament de l’Ebre és emés per Televisió de Catalunya al programa "El Documental".

"Contracorrent" (2006), és el segón documental del realitzador del Delta de l’Ebre. Dies després de la seva presentació guanya la Menció especial del Jurat del XIII Festival Internacional de Cinema de Mediambient de Catalunya. Uns mesos més tard guanya el premi ex aequo al millor documental al Festival de Cinema de Girona i rep el premi “La força del riu” al Festival del Riu de Tortosa. També ha estat seleccionada al III Festival Ecozine de Saragossa i a la VI edició del Festival 22XDonLuís de Calanda.

"La Batalla de la Memòria" (2009) coproduïda junt amb Televisió de Catalunya, és una pel·lícula documental distingida amb el “Premi del Públic” i el “Premi Memòries” del IV Festival Internacional de Cinema Memorimage de la ciutat de Reus. També ha estat seleccionada al Festival Tirant Avant de València i al festival l’Inquiet de Picassent.

 

¿Qué tienen en común un pescador del Delta del Ebro, una campesina de Múrcia, un periodista de Madrid, la Ministra de Medio Ambiente, un agricultor de la Mancha, un joven recluso en la cárcel de Iruña, el jefe de los servicios Jurídicos de Iberdrola y una anciana del Pirineo aragonés?

CONTRACORRIENTE aporta luz al oscuro trasfondo de la guerra del agua en el Estado Español, una lucha que durante décadas ha mantenido enfrontados al norte con el sur de la península, ha destapado escandalosas corruptelas políticas y ha supuesto la pérdida del hogar de miles de personas.

¿Será la mercantilización del agua el motivo de las guerras del siglo XXI?

 

Mario Pons Múria (11/5/77) estudia cine en la Escuela Superior de Cine y Audiovisuales de Cataluña (ESCAC) donde se gradúa el año 2000 en la especialidad de Guión de Cine y Televisión. 
 
En el 2002 dirige "Agua, la fuente de la vida" producida por la Plataforma en Defensa del Ebro con el apoyo de Pere Portabella, documental del que se auto distribuyen 4000 copias y del que se hacen más de 500 proyecciones por todo el Estado. El mismo año de su estrena, se emite por Barcelona TV con un récord de audiencia de más de 300.000 espectadores. El año 2003 gana el Festival de Cine Ecologista de Cataluña y durante el 2004, “Agua” es reconocido por el gremio de documentalistas catalanes y es emitido por TV3 en el programa "El Documental" de Jordi Ambròs. 
 
"Contracorriente" (2006) de Producciones A Salto de Mata S.C., es el segundo documental del realizador del Delta del Ebro. Días después de la su presentación “Contracorriente” se hace con la
Mención especial del Jurado del Festival Internacional de Cine de Medioambiente de Cataluña. Unos meses más tarde gana el premio ex . ah quo al mejor documental al Festival de Cine de Girona y el premio “La força del riu” al Festival del Río de Tortosa.
 
"La Batalla de la Memòria" (2009) coproducida junto con Televisión de Catalunya, es una película documental distingida con el “Premio del Público” i el “Premio Memòries” del IV Festival Internacional de Cine Memorimage de la ciudad de Reus. También ha sido seleccionada en el Festival Tirant Avant de València y al festival l’Inquiet de Picassent.

 

What do a fisherman from the Ebro Delta, a villager from  Murcia, a journalist from Madrid, the Spanish Environment Minister, a farmer from La Mancha, a young prisoner in Iruña jail, the head of the legal services of Iberdrola, and an old woman from the Pyrenees have in common?

AGAINST THE CURRENT describes the dark backstage of the water war in the Spain, a struggle that for decades has created a conflict between the north and south of the peninsula, creating political corruption and forcing thousands of people to leave their homes.

Will water be the cause of war in the 21st century?

 

Mario Pons Múria (11/5/77) estudia cine en la Escuela Superior de Cine y Audiovisuales de Cataluña (ESCAC) donde se gradúa el año 2000 en la especialidad de Guión de Cine y Televisión. 
 
En el 2002 dirige "Agua, la fuente de la vida" producida por la Plataforma en Defensa del Ebro con el apoyo de Pere Portabella, documental del que se auto distribuyen 4000 copias y del que se hacen más de 500 proyecciones por todo el Estado. El mismo año de su estrena, se emite por Barcelona TV con un récord de audiencia de más de 300.000 espectadores. El año 2003 gana el Festival de Cine Ecologista de Cataluña y durante el 2004, “Agua” es reconocido por el gremio de documentalistas catalanes y es emitido por TV3 en el programa "El Documental" de Jordi Ambròs. 
 
"Contracorriente" (2006) de Producciones A Salto de Mata S.C., es el segundo documental del realizador del Delta del Ebro. Días después de la su presentación “Contracorriente” se hace con la
Mención especial del Jurado del Festival Internacional de Cine de Medioambiente de Cataluña. Unos meses más tarde gana el premio ex . ah quo al mejor documental al Festival de Cine de Girona y el premio “La força del riu” al Festival del Río de Tortosa.
 
"La Batalla de la Memòria" (2009) coproducida junto con Televisión de Catalunya, es una película documental distingida con el “Premio del Público” i el “Premio Memòries” del IV Festival Internacional de Cine Memorimage de la ciudad de Reus. También ha sido seleccionada en el Festival Tirant Avant de València y al festival l’Inquiet de Picassent.

 


★ 25 d'Abril   25 de Abril    25 of April ★

FLUX CLUB

El nou club de vídeo de Barcelona

HORARIS ESPECTACLE
DILLUNS: 21:00 H
gratuit

HORARIOS ESPECTACULO
LUNES: 21:00 H
gratis

SCHEDULES SHOW
MONDAY: 21:00 H
free




Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org

Segona temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo que, amb una periodicitat quinzenal i amb la màxima flexibilitat, pretenem que reflecteixi la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival.


La intenció és poder acollir tot tipus de sessions: projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixin al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Tant poden ser sessions monogràfiques d'autors reconeguts com sessions temàtiques, sessions col·lectives dedicades a autors emergents, a la presentació de treballs d’estudiants, o centrades en la videopoesia o la videodansa...


FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

Segunda temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo que, con una periodicidad quincenal y con la máxima flexibilidad, pretendemos que refleje la vitalidad del vídeo de creación de nuestra ciudad. Se trata de una extensión del Festival de vídeo d’autor FLUX, con sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en Barcelona, que complementan el festival desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival.

La intención es poder acoger todo tipo de sesiones: proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrezcan al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Tanto pueden ser sesiones monográficas de autores reconocidos como sesiones temáticas, sesiones colectivas dedicadas a autores emergentes, a la presentación de trabajos de estudiantes, o centradas en la videopoesía o la videodanza...

FLUX CLUBes un espacio de difusión del vídeo de creación en la ciudad de Barcelona.


FLUX CLUB second season, a fortnightly video club where, with maximum flexibility, the vitality of video creation of our city can be reflected. This is an extension of the FLUX Video Auteur Festival, with sessions open to all that's happening nowadays in the video field in Barcelona, which complement the festival from the point of view of its contents and spread their sphere of influence further than the few days dedicated to the festival.

Our intention is to include all kinds of sessions: projections, video performances and discussions which offer direct contact with the video creators. Everything from monographic sessions of well known authors; thematic, collective sessions dedicated to up and coming authors; the presentation of works made by students; those focused on video poetry or video dance, and so on.

FLUX CLUB is a space for dissemination of video art in the city of Barcelona.

sessió 5

dilluns 25 abril 2011_21h
entrada gratuïta

PAPERGLUEnSCOTCH

Projecció + col·loqui

PAPERGLUEnSCOTCH es un colectivo de artistas de calle que trabajan en espacios públicos desde 2008, con la intención de apropiarse poéticamente de nuevo del espacio público, cada vez menos público y cada vez más controlado. Un equipo de artistas autodidactas de distintas disciplinas: teatro, dibujo y audiovisuales, que se unen para crear, inventar y protestar. Artistas que no esperan que se les abran las puertas de teatros o museos y que llevan su arte donde no hay puertas… la calle.

PAPERGLUEnSCOTCH, que quiere decir cola y cinta adhesiva, se llama así por el primer reto que nos pusimos a iniciar el colectivo: crear arte con poco más de lo que lleva un niño en su plumier, sin trampas pero con cartón.

El equipo permanente está constituído por artistas más o menos anónimos y de muchos rincones del mundo, con los apodos Gonda, Lili, Juju, LoopLoop y Maus. El colectivo siempre busca renovarse e invita regularmente a artistas distintos para enriquecer la propuesta.

PAPERGLUEnSCOTCH es un proyecto callejero e interdisciplinar que tiene lugar en distintas ciudades europeas y se desarrolla a través de múltiples intervenciones de calle con una cámara oculta para contar una historia basada en cómics creados por el colectivo. El cómic sirve de storyboard para las performances, generando un encuentro entre una ficción y la realidad cotidiana de una ciudad que permite narrar una historia. El cómic, al situarse en la calle, toma múltiples formas: collages que se integran en la arquitectura de la ciudad, animaciones urbanas en stop motion, texto y teatro invisible.

Las performances no convocan un público sino que buscan sorprender a la gente en la calle o sutilmente poner en duda su cotidianidad. Se hacen a lo largo de varios días y ocurren en lugares distintos de una ciudad, dependiendo de la historia. La totalidad de estas intervenciones urbanas son grabadas por una cámara oculta durante un festival, una residencia artística o por libre, y posteriormente son proyectadas, dando así una visibilidad a lo ocurrido. Si la esencia del trabajo está en el encuentro entre la proposición artística y la realidad de la ciudad, la grabación es un elemento indispensable del proyecto y se termina con su proyección como conclusión del trabajo realizado durante la estancia en una ciudad.

http://papergluenscotch.soup.io/→

presentación

Para esta sesión del FLUX CLUB, el colectivo explicará las aventuras y desventuras de sus performances callejeras, preparadas en el último minuto, mal organizadas, más o menos improvisadas y grabadas con una cámara barata.

1. PAPERGLUEnSCTOCH EN GENERAL
Una introducción a las performances de calle del colectivo de los últimos dos años.

papergluenscotch in 10mns
2009_10min




2. UN TRABAJO IN SITU, BARCELONA
Intervenciones de calle realizadas en Barcelona.

Mi barrio
2010_6 min
The Mac
2010_4 min
Roadkills and shadows
2010_5 min
Serie de vídeos que tratan el tema de la prostitución.




3. TRABAJO EN FESTIVALES

La mecanista
2010_6 min
Realizado en el Festival de Calle de Ghent (Bélgica), cuenta la historia de una maquinista anacrónica.

La Eva-lución
2009_7 min
Realizado en el Festival de Mulhouse (Francia), muestra como Eva eva-luciona desde su punto de partida, el Jardín del Paraíso, al consumismo del siglo XXI.






david 3


★ 26 i 27 d’Abril   26 y 27 de Abril   26 and 27 of April ★

MARIONA SAGARRA

“Llum a la veu”

concert-performance
concierto-performance
concert-performance

durada: 1h
duración: 1h

ESTRENA

HORARIS ESPECTACLE
DIMARTS I DIMECRES: 21:00 H
10€/ socis 8€

HORARIOS ESPECTACULO
MARTES Y MIERCOLES: 21:00 H
10€/socios 8€

SCHEDULES SHOW
TUESDAY AND WEDNESDAY: 21:00 H
10€/members 8€

reservar: 93 315 23 54 anticteatre@anticteatre.com




Veu i pedals d’efectes: MARIONA SAGARRA
Il·lustrador- imatges: ROGER PIBERNAT

marionasagarra.com →

rogerpibernat.com →

LLUM A LA VEU és un viatge per la veu de la Mariona Sagarra i les seves àmplies possibilitats, la confluència de mons diversos, de dinàmiques internes, de combinacions possibles, improvisacions i sorpreses, de timbres i emocions. Aquest cop, la cantant va més enllà i s’endinsa al món de la imatge. LLUM A LA VEU és la veu més despullada amb la imatge creada al moment per Roger Pibernat. Ells dos us conviden a entrar en el seu món sonor i gràfic, d’animació. Quines formes i colors tenen el dubte, la por, la paciència, l’amor, el desig...?

La veu, el piano i la poesia són la base del seu treball. La seva sòlida carrera musical li ha permès dur a terme la investigació de les noves possibilitats expressives de la veu. Proposa i cerca diferents formes d’aplicar la veu a l’àmbit de la música, ja sigui amb elements electroacústics, multiefectes o simplement polifonies vocals. A partir del seu rol de cantant, s’embranca amb altres experiències artístiques que la porten a actuar com a performer.

Com a cantant solista, ha editat tres discs: Frec a frec (2000), Dies diferents (2003) i Lent, lent... Corrent! Els temperaments de la veu (2010).

LLUM A LA VEU es un viaje por la voz de Mariona Sagarra y sus amplias posibilidades, la confluencia de mundos diversos, de dinámicas internas, de combinaciones posibles, de improvisaciones y sorpresas, de timbres y de emociones. Esta vez, la cantante va más allá y se adentra en el mundo de la imagen. LLUM A LA VEU es la voz al desnudo vestida con la imagen creada por Roger Pibernat. Los dos os invitan a entrar en su mundo sonoro y gráfico, de animación. ¿Qué formas y colores tienen la duda, el miedo, la paciencia, el amor, el deseo...?

La voz, el piano y la poesía son la base de su trabajo. Su sólida carrera musical le ha permitido la investigación de nuevas posibilidades expresivas de la voz, ya sea con elementos electroacústicos, multiefectos o simplemente polifonías vocales. A partir de su rol de cantante, se relaciona con otras experiencias artísticas que la llevan a actuar como performer.

Como cantante solista, ha editado tres discos: Frec a frec (2000), Dies diferents (2003) i Lent, lent... Corrent! Els temperaments de la veu (2010).

LLUM A LA VEU is a free trip for the voice of Mariona Sagarra and its expanded choices, the confluence of several worlds, of internal dynamics, of possible combinations, of improvisation and surprises, of bells and emotions. This time, the singer wants to go further and she goes deep into the images universe. In LLUM A LA VEU we can find the voice with the animations by Roger Pibernat. Both invite to get into the sound and the lights, animation world. Witch colours and feature could we find into the doubt, the fear, the patience, the complicity, the love, the desire…?

The voice, the piano and the poetry are the base of her work. Her solid musical career has allowed her the investigation of expressive new opportunities of the voice whether it is with electroacoustic elements, multieffects or simply polyphonies vocals. Starting from her singer’s role, it is related with other artistic experiences that take her to act as performer.

As a solo singer, she has released three records: Frec a frec (2000), Dies diferents (2003) i Lent, lent... Corrent! Els temperaments de la veu (2010).


★ 28 de Abril  28 de Abril   28 of April ★

JAVIER VAQUERO OLLERO

AIMAR PÉREZ GALÍ

“Declarando amor”

nous llenguatges del cos // 10€//
socis 8€


nuevos lenguajes del cuerpo//10//
socios 8€


new body language// 10 € //
members 8 €



HORARIS ESPECTACLE
DIJOUS: 21:00 H

HORARIOS ESPECTACULO
JUEVES: 21:00 H

SCHEDULES SHOW
THURSDAY: 21:00 H



reservar: 93 315 23 54 anticteatre@anticteatre.com

 





    concepte + creació + interpretació :
    Javier Vaquero Ollero + Aimar Pérez Galí
    assessorament artístic: Paz Rojo
    disseny de llums + tècnic: Israel Quintero Ródenas

    produït per:
    Mi Otro Trabajo

    amb el suport de:
    CoNCA (Generalitat de Catalunya)

    amb la col·laboració de:
    Teatro Museo Pujol (Barcelona)
    La Porta (Barcelona)
    Centro Coreográfico de La Gomera (Islas Canarias)
    Antic Teatre / Adriantic (Barcelona)
    Institut Ramon Llull (Barcelona)
    La Poderosa (Barcelona)

    declarandoamor.wordpress.com

Declarando Amor
és un gest vital, un moviment.

Aquest projecte neix de la necessitat de legitimitzar l’acte de declarar amor. Cencebim aquest acte com un gest vital; un gest que s’activa des de l’urgència de l’individu per emancipar-se, proposar-se i donar-se l’oportunitat d’existir, crear i dialogar.

Aquest projecte es desplega en formats diversos que emergeixen de la búsqueda de les diferents maneres d’articular l’acte que ens conscern.

Declarar és un verb d’acció. Declarant generem accions i reaccions.
Declarem amb un discurs verbal i corporal.

Declarem:

Amor és obvi.
Amor és honest.

Declarar amor és acció.
Declarar amor és col·lisió.
Declarar amor és potencial.

Si viure és (políticament) un acte violent, estimar es converteix en un acte de supervivència, un gest vital.

Javier Vaquero Ollero y Aimar Pérez Galí són dos artistes espanyols residents entre Àmsterdam i Barcelona que desenvolupen el seu treball de manera independent proposant una pràctica interrelacionada entre la pedagogia, la interpretació, la investigació i la creació escènica.

Tots dos estan graduats per escoles superiors de dansa a Holanda (Rotterdam y Àmsterdam respectivament) i han treballat amb creadors tant en l’escena nacional com internacional. Actualment són artistes associats a La Poderosa (Barcelona).

Més informació a:

http://aimarperezgali.50webs.com →

http://www.tea-tron.com/javiervaquero/blog/ →

Declarando Amor es un gesto vital, un movimiento.

Este proyecto nace de la necesidad de legitimizar el acto de declarar amor. Concebimos este acto como un gesto vital; un gesto que se activa desde la urgencia del individuo por emanciparse, proponerse y darse la oportunidad de existir, crear y dialogar.

El proyecto se despliega en formatos diversos que emergen de la búsqueda de las diferentes maneras de articular el acto que nos concierne.

Declarar es un verbo de acción.
Declarando generamos acciones y reacciones.
Declaramos con un discurso verbal y corporal.

Declaramos:

Amor es obvio.
Amor es honesto.

Declarar amor es acción.
Declarar amor es colisión.
Declarar amor es potencial.

Si vivir es (políticamente) un acto violento, amar se convierte en un acto de supervivencia, un gesto vital.

Javier Vaquero Ollero y Aimar Pérez Galí son dos artistas españoles residentes en Ámsterdam y Barcelona que desarrollan su trabajo de manera independiente proponiendo una práctica interrelacionada entre la pedagogía, la interpretación, la investigación y la creación escénica.

Ambos están graduados por escuelas superiores de danza en Holanda (Rótterdam y Ámsterdam respectivamente) y han trabajado con creadores tanto en la escena nacional como internacional. Actualmente son artistas asociados a La Poderosa (Barcelona).

Más información en:

http://aimarperezgali.50webs.com →

http://www.tea-tron.com/javiervaquero/blog/ →

Declarando Amor is a vital gesture, a movement.

This project is born out of the necessity to legitimate the act of declaring love. We conceive this act as a vital gesture; a gesture that it activates itself from the urge of the person to emancipate, to propose itself and to give the opportunity to exist, create and dialogue.

The project unfolds in different formats that emerge from the search of diverse ways to articulate the act that concerns us.

To declare is a verb of action.
Declaring we generate actions and reactions.
Declaring with a verbal a physical discourse.

We declare:

Love is obvious.
Love is honest.

To declare love is action.
To declare love is collision.
To declare love is potential.

If living is (politically) a violent act, to love becomes a surviving act, a vital gesture.

Javier Vaquero Ollero and Aimar Pérez Galí
are two Spanish artist living between Amsterdam and Barcelona. They develop their work independently proposing an interrelated practice between pedagogy, performance, research and creation.

Both of them had their dance education in The Netherlands (Rotterdam and Amsterdam) and have worked with national and international makers/choreographers. Nowadays they are associated artists to La Poderosa (Barcelona).

More info:

http://aimarperezgali.50webs.com →

http://www.tea-tron.com/javiervaquero/blog/ →


★ 29 de Abril  29 de Abril   29 of April ★

Especial NIT CRIMINAL

HORARIS ESPECTACLE
DIVENDRES: 21:00 H
gratuit

HORARIOS ESPECTACULO
VIERNES: 21:00 H
gratis

SCHEDULES SHOW
FRIDAY: 21:00 H
free





celebració del Dia Internacional de la Dansa


organitzat per la Plataforma CRIM

(Creadors Independents en Moviment)

amb la col·laboració de l'Antic Teatre




★ 30 Abril i 1 Maig   30 Abril y 1 Mayo   30th of April and 1st of May ★

ARIADNA ESTALELLA ALBA

“Condició per a (x) cossos”

nous llenguatges del cos
nuevos lenguajes del cuerpo
new body languages

Work in progress

HORARIS ESPECTACLE
DISSABTE: 21:00 H
DIUMENGE: 20:00 H
4€

HORARIOS ESPECTACULO
SABADO: 21:00 H
DOMINGO: 20:00 H
4€

SCHEDULES SHOW
SATURDAY: 21:00 H
SUNDAY: 20:00 H
4€

reservar: 93 315 23 54 anticteatre@anticteatre.com




Idea i direcció: Ariadna Estalella Alba
Moviment: Mireia de Querol, Cristina Nuñez, Federica Porello
Concepte gràfic: Ariadna Serrahima
Fotografia: Carla Tramulles
Concepte d’il·luminació: Ariadna Estalella
Disseny d’il·luminació: Eduard Bolinches
Co-producció: Antic Teatre / AdriAntic, Barcelona

Amb el suport de: “3 processos de creació 2010” de la Porta, Barcelona,
La Caldera Residències 2010, Barcelona,
Beques per a la recerca i la creació del CoNCA 2010


ariadnainprogress.wordpress.com →

Estudi de la fisicitat i de la presència confinada a una lentitud sostinguda que obliga a un exercici constant de compensació de la caiguda i d’anàlisi del desequilibri.

Ariadna Estalella Alba, formada en dansa a Barcelona i posteriorment a Amsterdam. Actualment desenvolupa el seu treball com a creadora escènica i estudia a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. El seu treball artístic inclou projectes escènics i audiovisuals.

El 2007 rep el “Premi a la interpretació més destacada” del XII Masdanza Festival Internacional de Dansa de Gran Canàries amb la peça Interrupted, de Pierre-Yves Diacon. Entre 2007 i 2009 crea els següents treballs: Y ahora nos preguntamos juntos, Blind Steps And Wet Fingers, Opaline, Solo para Moqueta Roja i Eva no comió la manzana. També ha treballat com a intèrpret i com a assistent de direcció en diverses peces d'altres creadors emergents. Actualment treballa en el projecte “Condició per a (x) cossos”.

Estudio de la fisicidad y de la presencia confinada a una lentitud sostenida que obliga a un ejercicio constante de compensación de la caída y de analisis del desequilibrio.

Formada en danza en Barcelona y posteriormente en Amsterdam. Actualmente desarrolla su trabajo como creadora escéncia y estudia en la Facultat de Bellas Artes de la Universidad de Barcelona. Su trabajo artístico incluye proyectos escénicos y audiovisuales.

El 2007 recibe el “Premio a la interpretación más destacada del 12Masdanza Festival Internacional de Danza de Gran Canaria” con la pieza Interrupted, de Pierre-Yves Diacon. Entre 2007 y 2009 crea los siguientes trabajos: Y ahora nos preguntamos juntos, Blind Steps And Wet Fingers, Opaline, Solo para Moqueta Roja y Eva no comió la manzana. También ha trabajado como interprete y como asistente de dirección en diversas piezas de otros creadores emergentes. Actualmente trabaja en el proyecto Condición para (x) cuerpos.

Study of the movement and of the presence confined to a sustained slowness that forces to a constant exercise of compensation of the fall and of the analysis of the imbalance.

She studied dance in Barcelona and later on in Amsterdam. At present she develops her artistic work at the same time she studies at the Fine Arts Barcelona University. Her artistic work includes performing arts projects and video works.

In 2007, she received an outstanding award while performing Interrupted by Pierre-Yves Diacon during the 12 Masdanza International Dance Festival in the Gran Canaries. Between 2007 and 2009, she developed the following works: Y ahora nos preguntamos juntos (And now we ask together), Blind Steps and Wet Fingers, Opaline, A Solo on a Red Carpet and Eve Did Not Eat the Apple. Furthermore, she has worked as a performer and as a director’s assistant for several young artists’ pieces. Currently, she develops the project Condition for (x) Bodies.


 ENTRENAMENTS  ENTRENAMIENTOS  TRAININGS
 DIMARTS   MARTES   TUESDAY

EL COS DE LA VEU
amb Victor Turull

Unir la duplicitat veu-respiraçió. Reconeixer la multiplicitat de la nostra veu i utilitzar-la. La veu ens porta fácilment a espais interiors creatius, emocionalment creatius.

Desde col·locacions corporals basades en la Bioenergía potenciarem la projecció de la veu. Ens endinsarem a la escolta del sò i del silenci.

Aquest es un treball energètic poderós que ens ajuda a afinar el nostre cos a través de la veu. La veu, també, com a netejador energètic del cos.

Víctor Turull es creador escènic, terapeuta de sò, especialista en medicina tradicional africana.


Horaris
Dimarts de 10 a 12 h
Preus: 60€ al mes

Contacte:
biovoz@victorturull.org →
615 135 853

EL CUERPO DE LA VOZ
con Victor Turull

Unir la duplicidad voz-respiración. Reconocer la multiplicidad de nuestra voz y utilizarla. La voz nos lleva fácilmente a espacios interiores creativos, emocionalmente creativos.

Desde colocaciones corporales basadas en la Bioenergía potenciaremos la proyección de la voz y entraremos en la escucha del sonido y del silencio.

Este es un trabajo energético poderoso que nos ayuda a afinar nuestro cuerpo a través de la voz. La voz, también, como limpiador energético del cuerpo.

Víctor Turull es creador escénico, terapeuta de sonido, especialista en medicina tradicional africana.


Horarios
Martes de 10 a 12 h
Precio: 60€ al mes

Contacto:
biovoz@victorturull.org →
615 135 853

THE VOICE’S BODY
with Victor Turull

To link both voice and breathing, to better recognize the multiplicity of our own voice and make a good use of it. Voice easily takes us to inner creative spaces, emotionally creative.

Through body positions based in bioenergy we will get further potential of the voices projection. We will pay attention to silences also.

This is a strong energy strength that will help us tone our body through voice and make a good use of it as a clean-up.

Victor Turull is a scene artist, sound therapist and specialist in traditional African medicine.


Time Schedules
Tuesday from 10 am to 12pm
Price: 60€ in a month

Contact:
biovoz@victorturull.org →
615 135 853


 RECOMENDAMOS

LIBRE COMUNIDAD ESCENICA
www.tea-tron.com →


Una revisió de les polítiques culturals de la Generalitat de Catalunya
www.menoslobos.org →


Los medios por los cuales los artistas producen su trabajo actualmente
miotrotrabajo.wordpress.com →


logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com

Amb la col·laboració de:
logotipos patrocinadores

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb: / Antic Teatre es miembro y trabaja en red con: / Antic Teatre is a member and networking with:
logotipos newtwork

Col.laboradors / Colaboradores / Collaborators
logotipos colaboradores