Català /// Castellano /// English
logo Antic Teatre
[www.anticteatre.com]   [ MAPA ]  [ anticteatre@anticteatre.com ]  [ AdriAntic - RESIDÈNCIES ]  [ MAGAZINE]

[VIDEOS Antic] [Fitxa tècnica] [Festival Antic Goes Electric Vol III]  [Festival Antic Horror Picture Show ]  [Recursos]

[Blog Teatron]  [Archive]


QUI SOM /// QUIENES SOMOS /// ABOUT US →

 NOTICIES  NOTICIAS  NEWS

CURSO INTENSIVO DE TEATRO DEL OPRIMIDO

Herramientas teatrales para la transformación social

Cuándo: 14 al 17 de junio
Dónde: ADRIANTIC (Vía Trajana 11, 1ª 2º, m L4 La Pau)
Horario: martes al viernes, de 10h a 14h (16 horas)
Precio: 100 euros
Inscripciones:
carles.vidal@pangea.org
basgus@gmail.com

Descarregar Arxiu PDF →


REVISTA Antic Teatre nº3
Gener a Juny 2011 (64 pàgines)
Llegir /// Leer Online →

MAGAZINE  Antic Teatre nº3
January to June  2011 (64 pages)
Read Online →

Descarregar Arxiu PDF → 30Mb


 JUNY 2011  JUNIO 2011  JUNE 2011

★ 2 a 5 de Juny   2 al 5 de Junio    2nd to 5th of June ★

Jordi + dansa

“80 kilos de tierra”
Estrena


nous llenguatges del cos
nuevos lenguajes del cuerpo
new body language

HORARIS ESPECTACLE
DIJOUS-DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00

10 euros / socis 8 euros

HORARIOS ESPECTACULO
JUEVES-SÁBADO: 21:00
DOMINGO: 20:00

10 euros / socios 8 euros

SCHEDULES SHOW
THURSDAY-SATURDAY: 21:00
SUNDAY: 20:00

10 euros / members 8 euros






Creació e interpretació: Jordi Mas
Ceràmica: Jordi Mas i Paula Gertel
Espai sonor: Jordi Mas i Joan Saura
Il.luminació: Llorens Parra
Una coproducció amb l'Antic Teatre.

Amb el suport del centre de creació L'estruch de Sabadell
i la companyia Raravis.


jordimasdansa.blogspot.com

[+] info

Tres elements creen una narració conjunta a partir de la seva convivència; La terra com a lloc on l'home du a terme la seva experiència vivèncial, esdevenin testimoni de lo que succeeix. La terracota com matèria extreta del seu estat natural i sotmesa a una nova manera d'existir i L'home com a èsser amb capacitat d'adonar-se'n de si mateix.

Sóc autócton barceloní nascut al 1973. Vaig iniciar la formació en dansa contemporania a l'any 1997 en diferents centres de creació independents. Cap al 2001 entro en contacte amb la feina que desenvolupa la companyia de dansa Raravis i durant aquests anys he participat com a intèrpret en diferents dels seus espectacles, a la vegada elaboro projectes de recerca relacionant cos-entorn-paisatge, per desde un àmbit local generar espais de reflexió/acció en contextos on la transdisciplinarietat garantitza una mirada multiple e integral, per aconseguir procesos transitoris que redefineixin la jerarquia entre natura, èsser humà i cultura.

Tres elementos crean una narración conjunta a partir de su convivencia; La tierra como lugar donde el hombre lleva a cabo su actividad vivencial, convirtiéndose en testimonio de lo que acontece, la terracota emerge como materia convertida, transformada respecto su estado primordial, a causa de haber sido manipulada por el hombre y este surge como ser diferente, debido a su capacidad de razonamiento y de existir con conciencia, dándose cuenta de él mismo, modificando su comportamiento y sus acciones siempre que lo crea oportuno.

Autóctono Barcelonés nacido en 1973. Inicié la formación en danza contemporánea en el año 1997 en diferentes centros de creación independientes. Hacia el 2001 entro en contacto con el trabajo llevado a cabo por la compañía de danza Raravis i durante estos años he participado como intérprete en varios de sus espectáculos, paralelamente elaboro proyectos de investigación relacionando cuerpo-entorno y paisaje, para generar desde un ámbito local espacios de reflexión/acción en contextos donde la transdisciplinariedad garantiza una mirada multiple e integral y así conseguir procesos transitorios que consigan redefinir la jerarquia entre naturaleza, ser humano y cultura.

A narration tha is a result of the coexistance between three elements; Earth, the place where man lives and modifies for his living, Clay, as a transformed material, by the hands of man; and Man, as a different life being because of his hability to rason aout and lie fully concious, beeing able to change his behaviour according to the circunstance.

Born in Barcelona in 1973, I started my way in contemporany dance the year 1997, working with independient creation centers.The year 2001 I met the Raravis dance company, and I started to work with them as a dancer in their different spectacles.Meanwhile, I´ve been doing my own investigation porjects, working on the ralations between body, sorroundings and landscape.Trying to find spaces of questioning the coexistance between man, nature and culture.


★ 6 de Juny   6 de Junio    6th of June ★

Isabel Otaduy Sömme/Patrizia Monzani

“La ciencia del pánico”

documental
documental
documentary


Durada: 80 min.

HORARIS ESPECTACLE
DILLUNS: 21:00
gratuit

HORARIOS ESPECTACULO
LUNES: 21:00
gratis

SCHEDULES SHOW
MONDAY: 21:00
free




Guió y direcció: Isabel Otaduy Sömme i Patrizia Monzani
La noia: Arantxa Martínez
La metge (en las fotos): Marisa Martínez Martín
Edició: Patrizia Monzani
Correció de color: Nicola Trabucco
Mix d'àudio: Fabio Cucculelli
Mùsica: Santiago Latorre, extreta de l'àlbum Órbita i de les bandes
sonores de Los Idiotas, Fünf, Radio-Patera, Syndrome d'Ulysses.
Órbita apareix per cortesia de ACCRETIONS
Foto: Andrea Paesante
Càmera: Isabel Otaduy Sömme i Patrizia Monzani

Entrevista a Emanuel Cini: Claudia Gallego i Patrizia Monzani – cámara
Entrevista a Peter Duesberg: Priscilla Bertucci - entrevista y cámara
Entrevista a Roberto Giraldo: Nicola Guarnieri - entrevista y cámara
Entrevista a Andrew Maniotis y Janine Roberts: Giannis Falkonis - entrevista y cámara
Entrevista a Entrevista a Juliane Sacher: Andreas Schild – entrevista, Jide Tom Akinleminu – cámara
Imágenes con Arantxa Martinez: Andrea Martínez Velasco i Patrizia Monzani – cámara, Maria Barrios Coll-Vinent – luces. (material cedido por audioart)

Imágenes de archivo: Internet archive (opensource_movies) www.archive.org

www.lacienciadelpanico.tk

[+] info

Després de gairebé 30 anys d'investigació i milions de dòlars invertits han transformat la SIDA en una malaltia crònica que causa la dependència dels fàrmacs a milers de persones amb el consegüent augment dels beneficis de la indústria que mou el VIH. Milers de científics neguen que la SIDA sigui un problema de naturalesa infecciosa o transmissible, dubtant fins i tot de l'existència del virus VIH. Aquest documental, que conté dotzenes d'entrevistes, tant de professionals del camp de la biomedicina com de persones afectades per la situació de la SIDA, és el fruit del treball de: Isabel Otaduy Sömme, (Vilagarcía de Arousa, Galícia, 1965-2009), i Patrizia Monzani, (Milà, Itàlia, 1976).

Després de fracassar les seves gestions de recerca d'una productora, Isabel i Patrizia decideixen començar el projecte pels seus propis mitjans i l'aconseguir portar-ho a bon terme ha suposat moltes hores de treball conjunt, continuat per Patrizia a partir de la defunció d'Isabel en el 2009, infinitat de correus i trucades telefòniques, desplaçaments i entrevistes, (fetes a EUA, Alemanya, França, Itàlia, Espanya i Grècia), el material inclou més de trenta hores d'enregistrament, a més de l'ímprobe treball del muntatge i edició.

Isabel Otaduy Sömme va realitzar estudis de Filosofia i Lletres, Guió Cinematogràfic i Fotografia. Diagnosticada com a “seropositiva” en 1990, després de tenir coneixement de les greus irregularitats existents en la ciència de la SIDA i la letalidad dels tractaments, va dedicar els seus últims anys a la labor de denúncia del frau global de la SIDA.

http://www.labiennacida.blogspot.com/ http://www.replantearsida.blogspot.com/

Patrizia Monzani estudia cinema a la Universitat de Bolonya i a la Universitat de París, on treballa com a assistent de muntatge per a algunes productores. Els seus curtmetratges i videopoesías han estat projectats en diversos festivals i exposicions en diferents països. El documental La ciència del pànic és el primer llargmetratge que realitza. http://www.patriziamonzani.tk/

Después de casi 30 años de investigación y millones de dólares invertidos han transformado el SIDA en una enfermedad crónica que causa la dependencia de los fármacos a miles de personas con el consiguiente aumento de los beneficios de la industria que mueve el VIH. Miles de científicos niegan que el SIDA sea un problema de naturaleza infecciosa o transmisible, dudando incluso de la existencia del virus VIH. Este documental, que contiene docenas de entrevistas, tanto de profesionales del campo de la biomedicina como de personas afectadas por la situación del SIDA, es el fruto del trabajo de: Isabel Otaduy Sömme, (Vilagarcía de Arousa, Galicia, 1965-2009), y Patrizia Monzani, (Milán, Italia, 1976).

Después de fracasar sus gestiones de búsqueda de una productora, Isabel y Patrizia deciden empezar el proyecto por sus propios medios y el conseguir llevarlo a buen término a base de muchas horas de trabajo conjunto, continuado por Patrizia a partir de la defunción de Isabel en el 2009, infinidad de correos y llamadas telefónicas, desplazamientos y entrevistas, (hechos en EE.UU., Alemania, Francia, Italia, España y Grecia). El material incluye más de treinta horas de grabación, además del ímprobo trabajo del montaje y edición.

Isabel Otaduy Sömme realizó estudios de Filosofía y Letras, Guión Cinematográfico y Fotografía. Diagnosticada como “seropositiva” en 1990, después de tener conocimiento de las graves irregularidades existentes en la ciencia del SIDA y la letalidad de los tratamientos, dedicó sus últimos años a la labor de denuncia del fraude global del SIDA.

http://www.labiennacida.blogspot.com/ http://www.replantearsida.blogspot.com/

Patrizia Monzani estudia cine en la Universidad de Bolonia y en la Universidad de París, donde trabaja como asistente de montaje para algunas productoras. Sus cortometrajes y videopoesías han sido proyectados en varios festivales y exposiciones en diferentes países. El documental La ciencia del pánico es el primer largometraje que realiza. http://www.patriziamonzani.tk/


★ 7 de Juny   7 de Junio    7th of June ★

Ojo Cónico

“URBANSCOPIO /// SESSIÓ V”

Projecció de Documental
documental
documentary


Durada: 90 min.

HORARIS ESPECTACLE
DIMARTS: 21:00
gratuit

HORARIOS ESPECTACULO
MARTES: 21:00
gratis

SCHEDULES SHOW
TUESDAY: 21:00
free






Pel·lícula: Cairo Garbage – Cities on Speed Series
Director: Mikala Krogh
País: Dinamarca
Any: 2009
Convidat: Amir Hamed– Vicepresident de la Casa Egipcia Barcelona – Economista, especialista en economía digital.
Agraïments: Danish Film Institute / Ambaixada de Dinamarca a Espanya / Casa Egipcia Barcelona


www.ojoconico.org

[+] info

URBANOSCOPIO es una mostra de documentals en format audiovisual sobre els processos d’urbanització i transformació de la ciutat contemporània, fomentant-hi el debat i el diàleg entre els assistents. Un certamen obert tant al públic general com a professionals involucrats en aquests processos. La mostra es presenta com un viatge que aterra en diferents punts del globus per observar tant casos únics de confecció d’una ciutat com tipologies que es repeteixen de manera quasi exacta en contextos molt diversos, convertint-se en lliçons pràctiques d’urbanisme que ensenyen tant èxits com fracassos, i generen el debat al voltant de la manera en que habitem les ciutats i per tant com ocupem el planeta.

CAIRO GARBAGE. La capital d'Egipte ha crescut tan ràpidament que ningú sap en realitat quanta gent viu en el Cairo actualment, encara que 20 milions és una aproximació raonable. No obstant això hi ha alguna cosa segur: la capital produeix ara molta més escombraries de la qual poden gestionar els tradicionals recol·lectors amb els seus carros. En 2003, les autoritats del Cairo van començar a contractar la gestió dels residus a empreses estrangeres, però les escombraries segueix amuntegant-se per tota la ciutat. “Cairo: Garbage” presenta una ciutat intentant canviar els seus hàbits mentre acompanya a diferents personatges tractant amb les escombraries en diferents etapes, incloent a Ayman Samir, propietari d'un hotel de 5 estels en un barri acomodat; Taher Hanafy, el gerent de districte d'una companyia de gestió de residus Italiana, i Atif que es guanya la vida reciclant plàstic en una dels cinc “poblats d'escombraries” de la ciutat.

Ojo cónico és una organització independent que col·labora puntualment amb diferents institucions elaborant diversos programes i mostres. Durant l'any 2011 seguirem col·laborant amb l'antic teatre, institució que ens va veure néixer, programant Urbanoscopio, la mostra de cinema i ciutat que va començar a finals de 2010, al mateix temps que col·laborarem amb altres institucions com el Col·legi d'Arquitectes desenvolupant més projectes.

URBANOSCOPIO es una muestra de documentales en formato audiovisual sobre los procesos de urbanización y transformación de la ciudad contemporánea, fomentando el debate y el diálogo entre los asistentes. Un certamen abierto tanto al público general como profesionales involucrados en estos procesos. La muestra se presenta como un viaje que aterriza en diferentes puntos del globo para observar tanto casos únicos de confección de una ciudad como tipologías que se repiten de manera casi exacta en contextos muy diversos, convirtiéndose en lecciones prácticas de urbanismo que enseñan tanto éxitos como fracasos, y generan el debate alrededor de la manera en que habitamos las ciudades y por lo tanto cómo ocupamos el planeta.

CAIRO GARBAGE. La capital de Egipto ha crecido tan rápidamente que nadie sabe en realidad cuanta gente vive en el Cairo actualmente, aunque 20 millones es una aproximación razonable. Sin embargo hay algo seguro: la capital produce ahora mucha más basura de la que pueden gestionar los tradicionales recolectores con sus carros. En 2003, las autoridades de el Cairo comenzaron a contratar la gestion de los residuos a empresas extranjeras, pero la basura sigue amontonándose por toda la ciudad. “Cairo: Garbage” presenta una ciudad intentando cambiar sus hábitos mientras acompaña a diferentes personajes tratando con la basura en diferentes etapas, incluyendo a Ayman Samir, propietario de un hotel de 5 estrellas en un barrio acomodado; Taher Hanafy, el gerente de distrito de una compañía de gestión de residuos Italiana, y Atif que se gana la vida reciclando plástico en una de los cinco “poblados de basura” de la ciudad.

Ojo cónico es una organización independiente que colabora puntualmente con diferentes instituciones elaborando diversos programas y muestras. Durante el año 2011 seguiremos colaborando con l'antic teatre, institución que nos vió nacer, programando Urbanoscopio, la muestra de cine y ciudad que comenzó a finales de 2010, al tiempo que colaboraremos con otras instituciones como el Colegio de Arquitectos desarrollando más proyectos.

URBANOSCOPIO is a documentary film festival portraying diverse urban phenomena and transformation processes, aiming at inciting public debate and discussion on these issues. A festival open to both the general public as well as the professionals involved in these processes. The festival presents itself as a journey landing on different spots on the plante to observe both unique examples of city building as well tipologies that are repeated very similarly on very different contexts, turning into practical lessons of urban planning portraying both successes and failures, generating the debate on the way we inhabit the cities and therefore how do we dwell on the planet.

CAIRO GARBAGE. Egypt's capital city has grown so rapidly that no one really knows for sure how many people live in Cairo today, though 20 million is a reasonable guess. One thing, however, is certain: the city now produces far more trash than can be handled by traditional garbage pickers and their pushcarts. In 2003, Cairo officials began contracting waste management to foreign companies, but rubbish continues to pile up all over town. "Cairo: Garbage" captures a city struggling to change its habits as it follows several people dealing with garbage in its various stages, including Ayman Samir, who owns a 5-star restaurant in a wealthy neighborhood; Taher Hanafy, a district manager for an Italian waste collection company; and Atif, who makes a living recycling plastic in one of the city's five "garbage villages."

Ojo cónico is an independent organization collaborating with different institutions developing different programmes and festivals. In 2011, we will continue collaborating with l'antic teatre, the institution that allowed us to begin, with Urbanoscopio, the cinema and city festival that started at the end of 2010, while we will collaborate with other institutions such as Colegio de Arquitectos developing more projects.


★ 9-11 i 12 de Juny   9-11 y 12 de Junio    9-11th and 12th of June ★

SAMUEL GUSTAVSSON

“Night For One”

nous llenguatges del cos / objectes
nuevos lenguajes del cuerpo / objetos
new body language / objects


durada: 50 min

HORARIS ESPECTACLE
DIJOUS-DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00

10 euros / socis 8 euros

HORARIOS ESPECTACULO
JUEVES-SÁBADO: 21:00
DOMINGO: 20:00

10 euros / socios 8 euros

SCHEDULES SHOW
THURSDAY-SATURDAY: 21:00
SUNDAY: 20:00

10 euros / members 8 euros






Creació e interpretació: Samuel Gustavsson
Vestuari: Beckmann Signe
Llum: Samuel Gustavsson
Gràcies a: Karl Stets.

[+] info

En un búnquer subterrani, on el temps juga d’acord amb les seves pròpies regles, ell pretén posar en ordre la seva pròpia existència. En un intent de valorar el temps, s'entreté ell mateix i al seu públic amb meravellosos malabarismes i virtuosisme de tècnica. La nit s'apropa i ens convida a compartir les seves composicions de vinil, la seva manipulació d'objectes i el seu jazz polsegós en una extraordinària presentació de nou circ.

Sóc un malabarista, artista, ballarí i coreògraf que treballa amb el moviment del cos i dels objectes. Interessat en com aplicar el pensament d’un malabarista a altres àrees de moviment i performance. Després de que em gradués al 1998 a l’Escola de Circ de Suècia, vaig entrar a la companyia Cirkus Cirkör i vaig viatjar al voltant del món amb els seus nombrosos espectacles. He treballat en alguns projectes amb diferents circs, companyies de dansa i teatre, entre d’altres, Kitt Johnson´s X-Act i Cantabile 2 a Dinamarca.
Després dels compromisos amb les companyies, també vaig treballar com a freelance, fent actuacions i aparicions en gales, televisió, festivals i pel·lícules. Al 2006, vaig muntar i produir la meva primera performance com solista “Night For One”. Paral·lelament a aquesta etapa d’obres i compromisos per altres companyies, també vaig realitzar classes i tallers de malabars i moviment a escoles de circ per tota Europa. Al 2010, vaig començar a la companyia de circ contemporani Rapid Eye i actualment estem treballant a la primera producció junt amb Niclas Stureberg i Mads Rose. La performance “Quiproquo” serà estrenada l’onze de març del 2011 a Copenhaguen i la seva gira es durà a terme entre el 2011 i el 2013.

En un bunker subterráneo, donde el tiempo juega conforme a sus propias reglas, él pretende poner en orden su propia existencia. En un intento de valorizar el tiempo, se entretiene el mismo y a su público con maravillosos malabarismos y virtuosismo de técnica. La noche se aproxima y nos invita a compartir sus composiciones de vinilo, su manipulación de objetos y su jazz polvoriento en una extraordinaria presentación de nuevo circo.

Soy un malabarista, artista, bailarín y coreógrafo que trabaja con el movimiento del cuerpo y los objetos. Interesado en cómo aplicar el pensamiento de un malabarista a otras áreas de movimiento y performance. Después de que me graduara en 1998 en la Escuela de Circo de Suecia, entré en la compañía Cirkus Cirkor y viajé alrededor del mundo con sus numerosos espectáculos. He trabajado en algunos proyectos con diferentes circos, compañías de danza y teatro, entre otros, Kitt Johnson's X-Act y Cantabile 2 en Dinamarca. Después de los compromisos con las compañías, también trabajé como freelance, haciendo actuaciones y apariciones en galas, televisión, festivales y películas. En 2006, monté y producije mi primera performance como solista "Night For One". Paralelamente a esta etapa de obras y compromisos por otras compañías, también realicé clases y talleres de malabares y movimiento en escuelas de circo por toda Europa. En 2010, empecé en la compañía de circo contemporáneo Rapid Eye y actualmente estamos trabajando en la primera producción junto con Niclas Stureberg y Mads Rose. La performance "Quiproquo" será estrenada el once de marzo de 2011 en Copenhague y su gira se llevará a cabo entre el 2011 y el 2013.

In an underground bunker, where time plays under its own rules, he seeks to correct his own existence. In an attempt to exploit the time, he entertains his audience with juggling and amazing technical virtuosity. The night is coming and he invites us to share his vinyl compositions, object manipulation and dusty jazz in an extraordinary presentation of new circus.

I am a juggler, artist, dancer and choreographer who work with body movement and objects. Interested in how to apply the thinking of a juggler to other areas of movement and performance. After I graduated in 1998 at the Circus School in Sweden, I entered the company Cirkus Cirkor and traveled around the world with its many events. I worked on some projects with various circuses, dance and theater companies, among others, Kitt Johnson X-Act's and Cantabile 2 in Denmark. After the commitments with the companies , I also worked as a freelance, doing performances and appearances in galas, television, and film festivals. In 2006, mounted and produced my first solo performance "For One Night. " Parallel to this phase of the project and commitments by other companies, also did classes and workshops in juggling and circus movement in schools throughout Europe. In 2010, the company started in Rapid Eye contemporary circus and we are currently working on the first production together with Niclas Stureberg and Mads Rose. The performance "Quiproquo"will premiere on March 11, 2011 in Copenhagen and the tour will take place between 2011 and 2013.


★ 13 de Juny   13 de Junio    13 of June ★

FLUX CLUB

El nou club de vídeo de Barcelona

HORARIS ESPECTACLE
DILLUNS: 21:00 H
gratuit

HORARIOS ESPECTACULO
LUNES: 21:00 H
gratis

SCHEDULES SHOW
MONDAY: 21:00 H
free




Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org

[+] info

Segona temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo que, amb una periodicitat quinzenal i amb la màxima flexibilitat, pretenem que reflecteixi la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival.


La intenció és poder acollir tot tipus de sessions: projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixin al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Tant poden ser sessions monogràfiques d'autors reconeguts com sessions temàtiques, sessions col·lectives dedicades a autors emergents, a la presentació de treballs d’estudiants, o centrades en la videopoesia o la videodansa...


FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

Segunda temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo que, con una periodicidad quincenal y con la máxima flexibilidad, pretendemos que refleje la vitalidad del vídeo de creación de nuestra ciudad. Se trata de una extensión del Festival de vídeo d’autor FLUX, con sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en Barcelona, que complementan el festival desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival.

La intención es poder acoger todo tipo de sesiones: proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrezcan al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Tanto pueden ser sesiones monográficas de autores reconocidos como sesiones temáticas, sesiones colectivas dedicadas a autores emergentes, a la presentación de trabajos de estudiantes, o centradas en la videopoesía o la videodanza...

FLUX CLUBes un espacio de difusión del vídeo de creación en la ciudad de Barcelona.


FLUX CLUB second season, a fortnightly video club where, with maximum flexibility, the vitality of video creation of our city can be reflected. This is an extension of the FLUX Video Auteur Festival, with sessions open to all that's happening nowadays in the video field in Barcelona, which complement the festival from the point of view of its contents and spread their sphere of influence further than the few days dedicated to the festival.

Our intention is to include all kinds of sessions: projections, video performances and discussions which offer direct contact with the video creators. Everything from monographic sessions of well known authors; thematic, collective sessions dedicated to up and coming authors; the presentation of works made by students; those focused on video poetry or video dance, and so on.

FLUX CLUB is a space for dissemination of video art in the city of Barcelona.

sessió 8

dilluns 13 juny 2011, 21.00h
entrada gratuïta


PEP AYMERICH
Projecció + col·loqui

Artista visual i plàstic nascut el 1962 a Sarrià de Ter, Girona. De formació, autodidacta. Actualment les seves manifestacions artístiques comprenen principalment les accions, videoinstal·lacions i videoart a més de l’escultura. Entre 1986-2008 realitza diverses accions i performances a Girona, Barcelona, Madrid, Pontevedra, França i Londres. Des de 1986 ha presentat diverses exposicions individuals en diversos espais i galeries de la ciutat de Girona i de la província. També a Barcelona. Ha creat diferents escultures públiques per a Banyoles, Sarrià de Ter, Celrà (Girona) i una a Seül (Corea del Sud). Quant a videoart té realitzats 12 projectes que es caracteritzen per un gran contingut performàtic, essent el mateix artista l’actor que obre la mirada cap a l’interior de si mateix i així es desdobla en diferents “jo”. El seu treball es caracteritza per la recerca i la interpretació constant del comportament i l’esperit de l’ésser humà.

presentación

Recull de 8 videoarts realitzats entre l’any 2004 i el 2008 en els quals l’artista n’és el propi artífex. Cada un d’aquests treballs va ser creat tenint en compte l’espai on es realitzava l’exposició i el seu concepte i temàtica.

www.pepaymerich.com/ →

El llarg somni de la realitat
Divertiment inspirat en el conte de La Bella Dorment.
2005_3:55 min

Luminescències en la foscor
Llum i aigua es barregen en un mateix
2005_durada indefinida_4 min
Voluntat de conèixer-me
La mirada que dóna impuls a la vida.
2004_durada indefinida_3 min

Entregar-se a l’espasme...
Tres mirades del mateix ésser.
2004_durada indefinida_3 min

El buit daurat de la mirada
Les mirades de diferents persones que desemboquen en un rodolí.
2008_durada indefinida_3 min

Camí de la frontera
La impossibilitat de trobar-se a si mateix.
2008_2:51 min

La Pietat
Reflexió sobre la des-esperança d’un mateix.
2008_6:59 min

Nu
Treball introspectiu ballant amb el propi jo.
2008_7:10 min

david 3


★ 16 al 19 de Juny   16 al 19 de Junio    16th to 19th of June ★

LES FILLES FÖLLEN

“Unter der schönen Haut (Sota la bonica pell)”
Estrena


nous llenguatges del cos
nuevos lenguajes del cuerpo
new body language


HORARIS ESPECTACLE
DIJOUS-DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00

10 euros / socis 8 euros

HORARIOS ESPECTACULO
JUEVES-SÁBADO: 21:00
DOMINGO: 20:00

10 euros / socios 8 euros

SCHEDULES SHOW
THURSDAY-SATURDAY: 21:00
SUNDAY: 20:00

10 euros / members 8 euros




Direcció: Les filles Föllen
Interpretació: Jana Heilmann, Carlos Carreño, Marina Cardona,
Helena Canas, Margherita Bergamo, Tuixén Benet, Marc Artigau

Assessorament dramatúrgic: Marc Artigau
Realització TV: Maixap i col·laboradors
Disseny d’ il·luminació: Inyaki Bosch i Luigi Kovacs
Management i comunicació Sol Polo
Coproducció de: Antic Teatre / Adriantic (Barcelona)
i Cèl·lula Mapa (Pontos, Girona)

Amb el suport: Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

Agraïments: Spectacular Optical, Adrià Pinar i Charlotte Dubois.

lesfillesfollen.com

lesfillesfollen.blogspot.com

[+] info

Un projecte futbolístic-coreogràfic. El futbol es divideix entre la vivència popular del camp i dels bars, i el mercat estrictament elitista dels futbolistes; la dansa es tanca en unes formes també elitistes i s’allunya de la vivència popular. Ens atrevim a pensar en dansa quan veiem futbol i en futbol quan ballem. Així com la dansa ha establert molta relació amb altres disciplines per la seva vessant implícita d’investigació, poques vegades s’ha apropat al futbol. Composar una coreografia a través del moviment corporal futbolístic descobreix noves qualitats de moviment, noves formes de tractar l’espai i el temps.

Les filles Föllen som la Tuixén Benet i la Margherita Bergamo. Treballem juntes des del 2008 i el 2010 estrenem l’espectacle ‘Entrada amb consumició: dues noies fumen un cigarret en només 30 segons’, premi del públic Scena Simulacro. La nostra experiència és dispar i una mica eclèctica; ens agraden l’escena, el medi audiovisual i els videoclips.

Un proyecto futbolístico-coreográfico. El fútbol se divide entre la vivencia popular del campo y de los bares, y el mercado estrictamente elitista de los futbolistas; la danza se cierra en unas formas también elitistas y se aleja de la vivencia popular. Nos atrevemos a pensar en danza cuando vemos fútbol y en fútbol cuando bailamos. Así como la danza ha establecido mucha relación con otras disciplinas por su vertiente implícita de investigación, pocas veces se ha acercado al fútbol. Componer una coreografía a través del movimiento corporal futbolístico descubre nuevas cualidades de movimiento, nuevas formas de tratar el espacio y el tiempo.

Les filles Föllen somos Tuixén Benet y Margherita Bergamo. Trabajamos juntas desde el 2008 y el 2010 estrenamos el espectáculo ‘Entrada con consumición: dos chicas fuman un cigarrillo en sólo 30 segundo’, premio del público Scena Simulacro. Nuestra experiencia es dispar y un poco ecléctica; nos gustan la escena, el medio audiovisual y los videoclips.

Football-choreographic project. Football is divided between the popular experience in stadiums and bars, and the strictly elitist players market; dance is also closed into elitism and gets far from the popular experience. We dare to think of dance when we do football, and think of football when we dance. And so much dance has established relationships with other disciplines for its implicit aspect of research, it has rarely approached football. Composing a choreography through soccer body movement discovers new qualities of movement, new ways of treating space and time.

Les filles Föllen are Tuixén Benet and Margherita Bergamo. We work together since 2008 and in 2010 we presented the show 'Entrance with charge: two girls smoke a cigarette in just 30 seconds', audience award at Scena Simulacro. Our experience is varied and somewhat eclectic; we like the scene, the audiovisual and video clips.


★ 20 de Juny   20 de Junio    20th of June ★

Veus Sense Sostre (Fundació Arrels
+ Gus Bas)


“Veus Sense Sostre”

teatre social
teatro social
social theatre


HORARIS ESPECTACLE
DILLUNS: 18:00
gratuit

HORARIOS ESPECTACULO
LUNES: 18:00
gratis

SCHEDULES SHOW
MONDAY: 18:00
free






Ells i elles són els artistes...
Carme Curcó Mariano Cazorla
Martín Sánchez
Carmen Santos
Juan Carlos Espatller
Josep Sauvà
Carmen Prado
Antonio Jiménez

fundacioarrels.org



[+] info

La única diferencia entre una persona “sense sostre” i tú, és el sostre. Algunes d’aquestes persones m’han regalat les seves experiències per a portar-les a escena interpretades per elles mateixes. Em sento en la obligació humana i moral de compartir aquest regal amb vosaltres, amb tothom…per a donar veu a aquestes persones, sovint ignorades com a col·lectiu i fins i tot apartades, a vegades, per a posar guapa Barcelona.

Gus Bas és Psicòleg, pedagog teatral i actor. S’ha format amb els millors especialistes en Teatre Social i Teatre de l’Oprimit arreu del món: Augusto Boal i Julian Boal (Brasil), Allan Owens (Anglaterra), Sanjoy Ganguly (Índia), Till Bauman (Alemanya), Adrian Jackson (Anglaterra) i Roberto Mazzini (Itàlia). És co-fundador de l’associació Impacta Teatre, amb seu a Barcelona i especialitzada en aquest tipus de teatre des de 2005. Al 2008 co-funda i apadrina la primera companyia de TO a Lleida, La Comunicativa, i al 2010 inicia aquest mateix camí a la província de Tarragona amb l’objectiu de multiplicar al màxim aquestes eines. Des del 2002 treballa per tot el territori espanyol i part de l’extranger fent servir aquestes tècniques amb diferents col·lectius considerats en risc. Dirigeix sessions de Teatre Fòrum i imparteix cursos de formació i tallers d’intervenció.

La única diferencia entre una persona “sin techo” y tú, es el techo. Algunas de estas personas me han regalado sus experiencias para llevarlas a escena interpretadas por ellas mismas. Me siento en la obligación humana y moral de compartir este regalo con vosotros/as, con todos y todas…para dar voz a estas personas, a menudo ignoradas como colectivo, e incluso apartadas, a veces, para poner guapa a Barcelona.

Gus Bas es Psicólogo, pedagogo teatral y actor. Se ha formado con los mejores especialistas en Teatro Social y Teatro del Oprimido alrededor del mundo: Augusto Boal i Julián Boal (Brasil), Allan Owens (Inglaterra), Sanjoy Ganguly (India), Till Bauman (Alemania), Adrian Jackson (Inglaterra) y Roberto Mazzini (Italia). Es fundador de la asociación Impacta Teatre, con sede en Barcelona y especializada en este tipo de teatro desde 2005. En 2008 co-funda y apadrina la primera compañía de TO en Lleida, La Comunicativa, y en el 2010 inicia este mismo camino en la provincia de Tarragona, con el objetivo de multiplicar al máximo estas herramientas. Desde el 2002 trabaja por todo el territorio español y parte del extranjero usando estas técnicas con diferentes colectivos considerados en riesgo. Dirige sesiones de Teatro Foro e imparte cursos de formación y talleres de intervención.

The only diference between a “homeless” and you, is home. Some of these persons gave me a present: some of their experiences to take them on scene played by themselves. I feel myself with the human and moral compromise of sharing this present with you, with everybody… to give voice to this people often ignored as a group, or sometimes even kept off to build a prettier Barcelona.

Gus Bas is a psychologist, a theatre pedagogue and an actor. He studied with the best experts in Social Theatre and Theatre off the Oppressed (TO) all over the world: Augusto Boal and Julián Boal (Brasil), Allan Owens (England), Sanjoy Ganguly (India), Till Bauman (Germany), Adrian Jackson (England) and Roberto Mazzini (Italy). In 2005 he foundates Impacta Teatre, an association seated in Barcelona, specialized in this kind of theatre. In 2008 co-foundates and sponsors the first TO group in Lleida, La Comunicativa. And in 2010 starts this same path in Tarragona with the aim of multiplying these tools as much as possible. Since 2002 he works all around Spain and part of the rest of the world using these tecniques with several groups named “in risk”. He guides Forum Theatre sessions, offers training and workshops.


★ 21 de Juny   21 de Junio    21th of June ★

Cinema Dub Monks / Selva de Mar

“Cinema Dub Night”


concierto - performance



durada: 60 min
duración: 60 min
duration: 60 min


HORARIS ESPECTACLE
DIMARTS: 21:00
8 euros

HORARIOS ESPECTACULO
MARTES: 21:00
8 euros

SCHEDULES SHOW
TUESDAY: 21:00
8 euros




Daiho Soga (flauta, arpa, cassette grabador, y mes)
Gandhi Nishigaki (contrabaix) Sasha A
Sasha Agranov (violoncel, serra musical y mes)
Pablo Wayne (Hangs, Carbasas de aigua y mes)

cinemadubmonks.jp

anniesprinkle.org

myspace.com/cinemadubmonks

selvademar.com

[+] info

Des-de Japon, les llegendaris Cinema Dub Monks , ajunten forces amb els mítics "selva de mar" en un concert únic i inoblidable.

CINEMA dub MONKS és el duo de Daiho Soga (Flauta, arpa, gravador de casset i altres) i Gandhi Nishigaki (contrabaix), format a Okinawa, Japó al 1999. Les seves interpretacions conceptuals són col.lages audiovisuals que creen "música amb Histories". El só consisteix en improvisacions de flauta, baix acústic, melòdica, gravador de cassets i altres- amb les gravacions d'ambient dels llocs on han visitat. L'element visual inclou projeccions de fotos preses en aquests mateixos llocs. En viu, aquesta combinació audiovisual crea una experiència cinematogràfica i espontània.

CINEMA dub monks ha estat de gira per Europa cinc vegades amb parades a Barcelona, Lisboa, Berlín i París. Han actuat en grans festivals de musica com Spoko (Barcelona), i locals com La Paloma o el C.C.C.B de Barcelona. En L'àmbit internacional, han rebut l'atenció i el suport de varis artistes. Manu Chao els donà un fort elogi en una de les seves actuacions a Barcelona.

Selva de Mar
Sasha *Agranov i Pablo Wayne defineixen la seva música com a aquàtica Les intervencions d'aquest duo van des de concerts en esglésies, festivals de música electroacústica, espectacles de dansa i circ i creació de bandes sonores. Han actuat en el Palau de la Música, Barcelona en els festivals Els *Suds *à *Arles-*Arles, França *Lem- Barcelona *Isole *che *Parlano- *Sardeña, Itàlia Posidònia- Formentera, *Isl. Balears *Fime- *Toulon, França com *Teloneros dels Rolling Stones, Museu Nacional d'Art de Catalunya Guanyadors del Premi del Festival de *Toroella de *Montgri, Fira de Música de Vila-seca Bandes sonores per a documentals i *peliculas a Espanya, França i Anglaterra entre elles *Soul *Card de Marta *Gonzalez i *Nation *for *two de *Hertog-*Nadler Gires per Israel, Jordània, Itàlia, Holanda, França i Espanya

Des-de Japon , los legendarios Cinema Dub Monks , juntan fuerzas con los míticos "selva de mar" en un concierto único i inolvidable.

CINEMA dub MONKS es el dúo de Daiho Soga (flauta, arpa, cassette grabador, y más) y Gandhi Nishigaki (contrabas), formado en Okinawa , Japón en 1999. Sus interpretaciones conceptuales son collages audiovisuales que crean “música con historias.” El sonido consiste en improvisaciones de flauta, bajo acústico, melodica, cassette grabador y más - con field recordings de los lugares que han visitado. El elemento visual incluye proyecciones de fotos tomadas en estos mismos sitios. En vivo, esta combinación audiovisual crea una experiencia cinematográfica y espontánea.

CINEMA dub MONKS han estado de gira por Europa cinco veces con paradas en Barcelona, Lisboa, Berlín y París. Han actuado en los grandes festivales de música que incluyen Spoko (Barcelona) y lugares como La Paloma (Barcelona) y el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. En el ámbito internacional, han recibido la atención y el apoyo de varios artistas. Manu Chao les dio un elogio fuerte en una actuación en Barcelona.

Selva de Mar
Sasha Agranov y Pablo Wayne definen su música como acuática En directo, fusionan su música con otros artistas. Incorporan instrumentos como fagot, vibráfono, voces, videoproyecciones, danza y circo aéreo. Las intervenciones de este dúo van desde conciertos en iglesias, festivales de música electroacústica, espectáculos de danza y circo y creación de bandas sonoras. Han actuado en el Palau de la Música, Barcelona en los festivales Les Suds à Arles-Arles, Francia Lem- Barcelona Isole che Parlano- Sardeña, Italia Posidonia- Formentera, Isl. Baleares Fime- Toulon, Francia como Teloneros de los Rolling Stones, Museo Nacional de Arte de Catalunya Ganadores del Premio del Festival de Toroella de Montgri, Feria de Música de Vila-Seca Bandas sonoras para documentales y peliculas en España, Francia e Inglaterra entre ellas Soul Card de Marta Gonzalez y Nation for two de Hertog-Nadler Giras por Israel, Jordania, Italia, Holanda, Francia y España

From Japan, the legendary Cinema Dub Monks, join their forces with mitical Selva De Mar "atmospheric-cinematic sound collage music"

CINEMA dub MONKS is the duo of Daiho Soga (flute, harp, tape recorder, and more) and Gandhi Nishigaki (contra bass), formed in Okinawa in 1999. Their conceptual performances are audiovisual collages that create “music with stories.” The sound consists of improvisational duets of flute, acoustic bass, melodica, tape-recorder, and more - layered with field recordings from places they have visited. The visual element includes projections of photos taken at these same sites. This audiovisual layering creates a live and spontaneous cinematic experience.

CINEMA dub MONKS have toured Europe five times with stops including Barcelona, Lisbon, Berlin, and Paris. They have performed at many large music festivals including SPOKO (Barcelona) and venues such La Paloma (Barcelona) and the Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. On the international scene, they have received various artists’ attention and support. Manu Chao gave them highest praises at a performance in Barcelona. The Berlin based artist, Fleckfumie, also gave them outstanding accolades and was the first to describe their style as “atmospheric-cinematic sound collage music.”

Selva de Mar
Sasha Agranov and Pablo Wayne define their music as « aquatic » live, Selva de Mar combine their music with other instrumentalists and singers. Venues which they perform include in door and out door events such as acoustic concert in church, festival of electro acoustic music, dance, circus shows and create sound tracks for movies. Selva de Mar has participated in: Palau de la Música, Barcelona Les Suds World Music Festival – Arles, France LEM Festival, Experimental Music – Barcelona Isole che Parlano Festival – Sardegna, Italy Posidonia Festival – Formentera, Baleares FIME International Cinema Music Festival – Toulon, France MNAC – Opening act for the Rolling Stones – Barcelona Winners of the Prize of Toroella de Montgri’s Festival, Fair of Music of Vila-Seca Sound tracks for documentaries and movies in Spain, France and England, between them Soul Card of Marta Gonzalez and Nation for two of Hertog-Nadler Tours around Israel, Jordan, France, Italy, Netherland and Spain


★ 25 de Juny   25 de Junio    25th of June ★

Institut FATIMA & Ben Gala



Concierto / Performance / Videoarte

Durada: 90 min.

HORARIS ESPECTACLE
DISABTE: 21:00-23:00
4 euros

HORARIOS ESPECTACULO
SABADO: 21:00-23:00
4 euros

SCHEDULES SHOW
SATURDAY: 21:00-23:00
4 euros









Veu i Guitarra: Ben Gala
Veu, guitarra i portàtil: Paul Rose
Veu, portàtil: Carsten Galle
Videocreación en directe: Marti Sanchez Fibla

www.institutfatima.org

[+] info

Institut FATIMA s'han unit amb el cantant Ben Gal·la. Música improtronica, Folk vs Big Beats. Veus loopeados, videocreació en directe, controlerismo, Scheitern als chance. Passion. Bogeria. Rock and Roll. El gran gest, la fuita del normal, la resurrecció de les flors del mal en el ambit analogo-digital.

Institut FATIMA:
Aquest és el projecte que van fundar fa 5 anys Paul Rose i Carsten Galle, dos barcelonins alemanys, ja amics sonors des de fa més d'una decada. Componen, canten, copien i comuniquen música electrònica amb un toc amè, interdisciplinari i experimental. Van tocar en festivals com Sonar, transmediale, OFFF, Primaverasound, mp4 (CCCB), concerts en alemania, Itàlia, Marueccos i Espanya. A part de concerts donen tallers de música, produeixen bandes sonores per a teatre i ball, publicitat i ràdio.

Ben Gala
After many projects (Half, Sounding Sea, Fisheart, Mudwatercrakedboat) Ben Gala debuts again his new folk songs in the most punk tradition of a one man band. With Institut FATIMA he collaborates as one-man-choire, using a Wiimote to control loopers and effects. Després que molts projectes (Half, Sounding Sea, Fisheart, Mudwatercrakedboat) debuts de Gala del Ben un altre cop el seu nou folk cançons dins el més tradició punk d'una una banda d'home. Amb Institut FATIMA col·labora tan un-home-choire, utilitzant un Wiimote per controlar loopers i efectes.

Marti Sanchez Fibla:
Desarollador de programari i videojockey destacat: càmeres sense fils per tot el seu cos. Amb wiimote i propi programari nou embruixa al públic. Un “calidoscopio life-stream” es projecta en una pantalla enorme, augmentant l'espectacle visualment i convertint-ho en una experiència al·lucinant i inoblidable.

Institut FATIMA se han unido con el cantante Ben Gala. Música improtronica, Folk vs Big Beats. Voces loopeados, videocreación en directo, controlerismo, Scheitern als chance. Passion. Locura. Rock and Roll. El gran gesto, el escape de lo normal, la resurrección de las flores del mal en el ambito analogo-digital.

Institut FATIMA:
Este es el proyecto que fundaron hace 5 años Paul Rose y Carsten Galle, dos barceloneses alemanes, ya amigos sonoros desde hace más de una decada. Componen, cantan, copian y comunican música electrónica con un toque ameno, interdisciplinario y experimental. Tocaron en festivales como Sonar, transmediale, OFFF, Primaverasound, mp4 (CCCB), conciertos en alemania, Italia, Marueccos e España. Aparte de conciertos dan talleres de música, producen bandas sonoras para teatro y baile, publicidad y radio.

Ben Gala
After many projects (Half, Sounding Sea, Fisheart, Mudwatercrakedboat) Ben Gala debuts again his new folk songs in the most punk tradition of a one man band. With Institut FATIMA he collaborates as one-man-choire, using a Wiimote to control loopers and effects. Después de muchos proyectos (Half, Sounding Sea, Fisheart, Mudwatercrakedboat) Ben Gala estrena sus canciones folk en la tradición más punk de la forma One-man-band. Con Institut FATIMA colabora como voz y coro, usando un Wiimote para controlar loopers y efectos.

Marti Sanchez Fibla:
Desarollador de software y videojockey destacado: cámaras inalámbricas por todo su cuerpo. Con wiimote y propio software novedoso embruja al público. Un “calidoscopio life-stream” se proyecta en una pantalla enorme, aumentando el espectáculo visualmente y convirtiéndolo en una experiencia alucinante e inolvidable.

++


★ 27 de Juny   27 de Junio    27th of June ★

FLUX CLUB

El nou club de vídeo de Barcelona

HORARIS ESPECTACLE
DILLUNS: 21:00 H
gratuit

HORARIOS ESPECTACULO
LUNES: 21:00 H
gratis

SCHEDULES SHOW
MONDAY: 21:00 H
free




Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org

[+] info

Segona temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo que, amb una periodicitat quinzenal i amb la màxima flexibilitat, pretenem que reflecteixi la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival.


La intenció és poder acollir tot tipus de sessions: projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixin al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Tant poden ser sessions monogràfiques d'autors reconeguts com sessions temàtiques, sessions col·lectives dedicades a autors emergents, a la presentació de treballs d’estudiants, o centrades en la videopoesia o la videodansa...


FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

Segunda temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo que, con una periodicidad quincenal y con la máxima flexibilidad, pretendemos que refleje la vitalidad del vídeo de creación de nuestra ciudad. Se trata de una extensión del Festival de vídeo d’autor FLUX, con sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en Barcelona, que complementan el festival desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival.

La intención es poder acoger todo tipo de sesiones: proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrezcan al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Tanto pueden ser sesiones monográficas de autores reconocidos como sesiones temáticas, sesiones colectivas dedicadas a autores emergentes, a la presentación de trabajos de estudiantes, o centradas en la videopoesía o la videodanza...

FLUX CLUBes un espacio de difusión del vídeo de creación en la ciudad de Barcelona.


FLUX CLUB second season, a fortnightly video club where, with maximum flexibility, the vitality of video creation of our city can be reflected. This is an extension of the FLUX Video Auteur Festival, with sessions open to all that's happening nowadays in the video field in Barcelona, which complement the festival from the point of view of its contents and spread their sphere of influence further than the few days dedicated to the festival.

Our intention is to include all kinds of sessions: projections, video performances and discussions which offer direct contact with the video creators. Everything from monographic sessions of well known authors; thematic, collective sessions dedicated to up and coming authors; the presentation of works made by students; those focused on video poetry or video dance, and so on.

FLUX CLUB is a space for dissemination of video art in the city of Barcelona.

sessió 9

dilluns 27 juny 2011, 21.00h
entrada gratuïta


XAVI HURTADO
Projecció + col·loqui

Xavi Hurtado (Barcelona, 1961) realiza y lee imágenes en diversos soportes.

Últimamente está llevando a cabo talleres de vídeo en centros educativos y Resguardos Nasas, en el Cauca, Colombia. Estos talleres son espacios de intercambio y diálogo de imaginarios. En ellos, diversas prácticas Nasas como la visión y el sueño (Ksxa'w) entran en contacto con la práctica del vídeo a través de la interacción de The Walas (chamanes) con alumnos. En este espacio de trabajo han surgido muchas preguntas: ¿Cómo los Nasas se pueden apropiar de estas nuevas tecnologías y sistemas de la imagen y la representación para comunicar sus problemas a su manera? ¿Cómo podría participar esta tecnología, de una manera consecuente, en sus procesos actuales de conocimiento en los que media la imagen? El The Wala puede dirigir tanto su magia como la imaginación hacia un fin positivo o hacia un fin negativo. Según lo requieran las circunstancias. El mundo de las imagenes-imaginación es neutro, es un espacio de presencias-ausencias e intuiciones entre mundos. Un mundo inmensamente rico usado por la mayoria de tradiciones tribales orales a lo largo de miles de años para construir el conocimiento y para consultar y ver mas allá del velo de lo palpable. El trabajo del autor se ha enseñado en exposiciones colectivas en el MACBA, MNCARS, CAAM, IVAM, CCCB, CaixaForum, Fundació Miró, Fundación Marcelo Botín, NY University (EEUU), Banff Center of the Arts (Canadá), MAM (Bogotá) y diversos Centros Culturales españoles en Latinoamérica (Brasil, Méjico y Argentina), entre otros. Desde el año 2000 ha colaborado en diversos proyectos con comunidades en Colombia; del 2000 al 2003 dió talleres en el proyecto "Métodos de Preservación de la Selva Amazónica" en Leticia. En el 2005 y 2006 colabora con Efrain Jaramillo de Jenzerá en la zona pacífica del río Naya y posteriormente con el UAIIC del CRIC a través de Diana Granados e Inocencio Ramos.

presentación

Los trabajos que se van a "visionar" se llevaron a cabo con el permiso y la ayuda del Consejo Regional Indígena del Cauca en la zona del Macizo del Nevado del Huila. Las entrevistas a The Walas se realizaron con la ayuda de Huver Castro Caliz, gobernador de Vitoncó y miembro del Centro Indígena de Investigaciones Interculturales de Tierra Adentro a lo largo de noviembre y diciembre del 2010. Todas estas entrevistas formarán parte, cuando se acaben de editar, de uno o dos DVDs que se distribuirán por los centros educativos Nasas de la región de Tierra Adentro. Por otra parte, la película de cine Ver es Creer forma parte del Archivo "Por-venir" (work in progress del autor y otros agentes). Archivo sin forma, de cine de 16mm de propaganda, distribuído por Latinoamérica entre los años 40's y 70's.

xhurtado@ub.edu

Imágenes y palabras
2010_10 min_Colombia/España
Xavi Hurtado & Huver Castro
CIIIT (Centro Indigena de Investigaciones Interculturales de Tierra Adentro). Entrevista con "The Wala" Carlos Campos.

Ver es creer
McGraw & Hill_1960_15 min_16mm_EEUU
Re-lectura. Cómo apoyar las ideas con material audiovisual.
Imágenes y palabras
2010_10 min_Colombia/España
Xavi Hurtado & Huver Castro
CIIIT (Centro Indigena de Investigaciones Interculturales de Tierra Adentro). Entrevista con "The Wala" Angelina Oteca.

Pitx'i (Acompañante)
2010_38 min_extracto de 15 min_HDV_España/Colombia
Pitx'i es el acompañante, intermediario o emisario entre mundos.
Se refiere al "ksxa'w" que significa tanto sueño como espíritu; es el espíritu que "explica" los sueños. En la cultura Nasa, en Colombia, diversas prácticas ancestrales con la imagen (especialmente el sueño y la visión) crean una geografía sagrada del territorio alrededor de la cual se mueve el tiempo, todas las narrativas de la cultura y la realidad tangible misma.

Imágenes y palabras
2010_10 min_Colombia/España
Xavi Hurtado & Huver Castro
CIIIT (Centro Indigena de Investigaciones Interculturales de Tierra Adentro). Entrevista con "The Wala" Edilberto Niquinás.

david 3


★ 30 Juny i 1-3 Juliol   30 Junio y 1-3 Julio    30 of June & 1-3 of July ★

Philip Burgers

‘DR. BROWN BECAUSE’

teatre d’humor
teatro de humor
comedy theatre


HORARIS ESPECTACLE
DIJOUS-DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00

10 euros / socis 8 euros

HORARIOS ESPECTACULO
JUEVES-SÁBADO: 21:00
DOMINGO: 20:00

10 euros / socios 8 euros

SCHEDULES SHOW
THURSDAY-SATURDAY: 21:00
SUNDAY: 20:00

10 euros / members 8 euros






Direcció i Intèrpret: Philip Burgers
Producció: Philip Burgers

[+] info

El Doctor Brown, còmic de l'absurd visual i surreal, arriba a Barcelona després omplir auditoris a Londres, Berlín, Nova York, Toronto, Edimburg, Hong Kong, Dubai, Melbourne i Sydney. Deixant al públic encantadorament confós, el Doctor Brown viatja a llocs estranys, gira a l'esquerra i es torna més estrany encara. Amb cura absurd i desvaris contundents, l'espectacle pot (o no) contenir esposes, olives, jocs de taula, balls, protector solar i un travesti. Això és teatre físic, més clown, més caos total!

'Una hora de comèdia d'allò més boig que es pugui trobar - mitjà Mr Bean, mig Buster Keaton, tot molt estrany'
**** Sunday Times

'Barrejant els sketch surrealistes de Monty Python amb la comèdia pertorbadora de The League of Gentlemen ... aquest espectacle no es pot perdre'
DB Magazine, Austràlia

'graciosíssim ... el públic no deixava de riure'
Guardian

'Un llunàtic surreal'
Independent

'Per morir-se de riure ... un geni estrambòtic'
**** The List

'Vulgar, confondre, a la vegada meravellós, ple de provocació, entremaliadura, i rebel.lia'
**** The Times

FORMACIÓ:
Ecole Philippe Gaulier - Setembre 2005 - Abril 2007
Jango Edwards - Novembre 2009

EXPERIÈNCIA TEATRAL:
2006-2008 - Fundador i Actor del grup teatral 'Potato'. Gira de "Potato - A Show That Will Save The World" per França, Itàlia, Berlin, i Edinburgh
2008-2010 - Gira de "Dr Brown Behave" i "Dr Brown Because"a Londres, Edinburgh Fringe (2008-2010), Berlin, Praga Fringe (2009-2010), Melbourne Comedy Festival (2010), Adelaide Fringe (2010), Sydney.

El Doctor Brown, cómico de lo absurdo visual y surreal, llega a Barcelona tras llenar auditorios en Londres, Berlín, New York, Toronto, Edimburgo, Hong Kong, Dubai, Melbourne y Sydney. Dejando al público encantadoramente confundido, el Doctor Brown viaja a lugares extraños, gira a la izquierda y se vuelve más extraño todavía. Con mimo absurdo y desvaríos contundentes, el espectáculo puede (o no) contener esposas, aceitunas, juegos de mesa, bailes, protector solar y un travesti. ¡Esto es teatro físico, más clown, más caos total!

‘Una hora de comedia de lo más loco que se pueda encontrar – medio Mr Bean, medio Buster Keaton, todo muy extraño’
**** Sunday Times



‘Mezclando los sketch surrealistas de Monty Python con la comedia perturbadora de The League of Gentlemen… este espectáculo no se puede perder’

DB Magazine, Australia



‘Graciosísimo… el público no dejaba de reírse’

Guardian



‘Un lunático surreal’

Independent

‘Para morirse de risa… un genio estrambótico’

**** The List

‘Vulgar, confuso, pero al mismo tiempo maravilloso, lleno de provocación, travesura, y rebeldía’
**** The Times

FORMACIÓN:
Ecole Philippe Gaulier - Setembre 2005 - Abril 2007
Jango Edwards - Novembre 2009

EXPERIENCIA TEATRAL:
2006-2008 - Fundador i Actor del grup teatral 'Potato'. Gira de "Potato - A Show That Will Save The World" por Francia, Italia, Berlin, y Edinburgh
2008-2010 - Gira de "Dr Brown Behave" y "Dr Brown Because" en Londres, Edinburgh Fringe (2008-2010), Berlin, Praga Fringe (2009-2010), Melbourne Comedy Festival (2010), Adelaide Fringe (2010), Sydney.

Doctor Brown, visual and surreal comedy absurdist, comes to Barcelona after packed out houses in London, Berlin, New York, Toronto, Edinburgh, Hong Kong, Dubai, Melbourne and Sydney. Leaving audiences delightfully bewildered, Doctor Brown goes to strange places, turns left and then goes even stranger. With absurdist mime and downright weirdness, the show may or may not involve handcuffs, olives, board games, dancing, sunscreen and a transvestite. This is physical theatre, meets clown, meets complete chaos!

‘About as bonkers an hour of comedy as ever you would find – part Mr Bean, part Buster Keaton, all odd’
**** Sunday Times

‘Mixing the surreal sketches of Monty Python with the unsettling comedy of The League Of Gentlemen... this is a must see show’
DB Magazine, Australia

'Hilarious... pulling big laughs from the raucous crowd'

Guardian

'A surreal madman'
Independent


'Laugh-out-loud hilarious... bizarre genius'
**** The List


‘Rude, messy but rather marvellous, full of provocation, impishness, waywardness’
**** The Times


ENTRENAMENTS  ENTRENAMIENTOS  TRAININGS
 DIMARTS   MARTES   TUESDAY

EL COS DE LA VEU
amb Victor Turull

Unir la duplicitat veu-respiraçió. Reconeixer la multiplicitat de la nostra veu i utilitzar-la. La veu ens porta fácilment a espais interiors creatius, emocionalment creatius.

Desde col·locacions corporals basades en la Bioenergía potenciarem la projecció de la veu. Ens endinsarem a la escolta del sò i del silenci.

Aquest es un treball energètic poderós que ens ajuda a afinar el nostre cos a través de la veu. La veu, també, com a netejador energètic del cos.

Víctor Turull es creador escènic, terapeuta de sò, especialista en medicina tradicional africana.


Horaris
Dimarts de 10 a 12 h
Preus: 60€ al mes

Contacte:
biovoz@victorturull.org →
615 135 853

EL CUERPO DE LA VOZ
con Victor Turull

Unir la duplicidad voz-respiración. Reconocer la multiplicidad de nuestra voz y utilizarla. La voz nos lleva fácilmente a espacios interiores creativos, emocionalmente creativos.

Desde colocaciones corporales basadas en la Bioenergía potenciaremos la proyección de la voz y entraremos en la escucha del sonido y del silencio.

Este es un trabajo energético poderoso que nos ayuda a afinar nuestro cuerpo a través de la voz. La voz, también, como limpiador energético del cuerpo.

Víctor Turull es creador escénico, terapeuta de sonido, especialista en medicina tradicional africana.


Horarios
Martes de 10 a 12 h
Precio: 60€ al mes

Contacto:
biovoz@victorturull.org →
615 135 853

THE VOICE’S BODY
with Victor Turull

To link both voice and breathing, to better recognize the multiplicity of our own voice and make a good use of it. Voice easily takes us to inner creative spaces, emotionally creative.

Through body positions based in bioenergy we will get further potential of the voices projection. We will pay attention to silences also.

This is a strong energy strength that will help us tone our body through voice and make a good use of it as a clean-up.

Victor Turull is a scene artist, sound therapist and specialist in traditional African medicine.


Time Schedules
Tuesday from 10 am to 12pm
Price: 60€ in a month

Contact:
biovoz@victorturull.org →
615 135 853


 RECOMENDAMOS

LIBRE COMUNIDAD ESCENICA
www.tea-tron.com →

Una revisió de les polítiques culturals de la Generalitat de Catalunya
www.menoslobos.org →

Los medios por los cuales los artistas producen su trabajo actualmente
miotrotrabajo.wordpress.com →

Encuentre ideas. Encuentre gente. Encuentre dinero. Encuentre acontecimientos. Encuentre debates. Un sitio web, 50 países, 6 lenguas.
www.labforculture.org/ →

IETM: International Network for Contemporary Performing Arts
www.ietm.org/ →

Facilitar i fomentar la mobilitat de les arts:

on-the-move.org/ →

www.cimettafund.org/ →

The European Cultural Foundation facilita i catalitza l'intercanvi cultural i les noves formes d'expressió creativa. www.eurocult.org/home/ →


logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com

Amb la col·laboració de:
logotipos patrocinadores

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb: / Antic Teatre es miembro y trabaja en red con: / Antic Teatre is a member and networking with:
logotipos newtwork

Col.laboradors / Colaboradores / Collaborators
logotipos colaboradores