Català /// Español /// English /// Française
logo Antic Teatre

[ www.anticteatre.com ] [ MAPA ]  [ anticteatre@anticteatre.com ]  [ AdriAntic - RESIDÈNCIES ]  [ REFORMA_Antic]   [ REVISTA_MAGAZINE]   [ VIDEO

CANAL]
[ FOTOS ] [Fitxa tècnica] [Recursos]  [B2B - Antic Goes Electric Vol IV ]   [ Antic Horror Picture Show ]  [Blog Teatron]  [Archive_Memòries]


PROGRAMA  ANTIC TEATRE   2012 /// ABRIL /// APRIL /// AVRIL →

★  30 Abril   30 April  30 Avril ★


LLUÍS ESCARTÍN / FERNANDO LÓPEZ CASTILLO & NIEVES PRIETO TASSIER


Projecció + col·loqui
Proyección + coloquio
Screening + discussion
Dépistage + discussion







HORARIS
DILLUNS: 21:00
gratuit

HORARIOS
LUNES: 21:00
gratuito

SCHEDULES
MONDAY: 21:00
free

HORAIRES
LUNDI: 21:00
gratuit




Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org

LLUÍS ESCARTÍN
Barcelona, 1966. Fotògraf errant i poeta del cine, fundador de El Armadillo Productions a Nova York, conservador de cel·luloides i fotografia a la selva tropical xiapaneca,  entre moltes altres coses: ell és, en totes les seves encarnacions, un observador del món amb compromís poètic. La seva biografia es podria mesurar en quilòmetres, si tenim en compte el sentiment d’un artista inquiet i encuriosit per descobrir indrets, persones i, el que és més important, a ell mateix. No és casual que la seva primera exposició fotogràfica tingués com a títol "Perpetual Movement".
Quan, per accident, treballa amb Jonas Mekas, canvia la càmera de fotos per una càmera de vídeo, i càmera en mà, es dedica a viatjar per deserts, selves i altres llocs desolats.
L’obra de Lluís Escartín és una composició sense partitura, una obra que trenca amb els formulismes de la videocreació local. Traspua la dolorosa experiència de cercar l’autenticitat. És el compromís analític de fer visible el que, obstinadament, la societat fa invisible.

FERNANDO LÓPEZ CASTILLO
Vitoria-Gasteiz, 1953. Productor, realizador y guionista, con una larga experiencia como productor audiovisual en largometrajes, TV y publicidad. Director del Centro de Imagen y Nuevas Tecnologías (CINT) del Ayuntamiento de Vitoria-Gasteiz entre 1989 y 1997. Director adjunto de los cursos de Máster organizados por la UPV en el CINT.  Miembro de becas audiovisuales y ayudas financieras a la creatividad audiovisual de la Diputación Foral de Alava y la Diputación Foral de Gipuzkoa entre 1992 y 1997. Miembro del Comité de Dirección de EEOS (Asociación Española de usuarios de satélites para la educación). Director del Festival de Nuevos Realizadores (FINRAV) en Vitoria-Gasteiz (1993). Miembro del Comité Organizador de la XI edición del Festival de Vídeo de Vitoria-Gasteiz (1996). Responsable del Área de Artes Audiovisuales y Mediateca del Centro Cultural Montehermoso, del Ayuntamiento de Vitoria-Gasteiz.
Ha realizado innumerables spots publicitarios y ha sido guionista de numerosos cortometrajes y documentales producidos en vídeo.

NIEVES PRIETO TASSIER
Barcelona, 1972. Estudia Belles Arts a la Universitat de Barcelona, especialitat Cinema i Fotografia. El 1999 es trasllada a Nova York, on treballa per al Museu Guggenheim i per al Museu d'Art Modern d’aquesta ciutat. Posteriorment obté un màster en Comunicacions Interactives per la Universitat de Nova York. Durant aquest temps participa en diferents mostres i exposicions de videoart i fotografia a París, Seül, Filadèlfia i Nova York. El setembre del 2002 és comissària de la primera edició de "Loisaida Cortos Latino Festival", una iniciativa per promoure els joves cineastes llatins, amb qui continua col·laborant. De 2002 a 2003 és productora executiva de Shortmetraje, el primer Festival de curts espanyols a la Film Society del Lincoln Center de Nova York.
El 2003 torna a Barcelona i treballa per al Festival Internacional de Cinema i Drets Humans com a productora. El 2004 deixa momentàniament el cinema per treballar a UNICEF com a coordinadora de programes, fins que el 2005 funda Zinhezba, Associació Cultural dedicada a educar infants i joves en cinema i drets humans al País Basc, a més de programar mostres de cinema per a festivals i Ajuntaments. Des del 2008 els seus esforços es centren en assessorar el Govern Basc en matèria de cinema i drets humans i en consolidar Zinhezba també a Catalunya.
El 2007 produeix Blanca, la papallona de tots colors, un curtmetratge d’animació infantil. El 2008 produeix Koopera, un curtmetratge documental sobre el Sàhara. El 2009 produeix i codirigeix El tren de las moscas, curt documental sobre immigració rodat a Mèxic que ha obtingut nombrosos premis nacionals i internacionals. El 2010 s’implica en la producció d’Amnèsia, un altre curt documental sobre memòria històrica i cultura de pau.


http://www.zinhezba.org

http://www.loisaidacortos.com

http://www.eltrendelasmoscas.com

http://eltrendelasmoscas.blogspot.com.es

presentació

En aquesta sessió tindrem ocasió de veure dos excel·lents i compromesos documentals independents que, malgrat el que es podria desprendre de les seves temàtiques, coincideixen a transmetre un encoratjador regust d'esperança: el de Lluís Escartín ens situa en plena revolució egípcia del 2011 i el de Fernando López Castillo & Nieves Prieto Tassier en la frontera mexicana amb els Estats Units.

 

LLUÍS ESCARTÍN
Revolució, si us plau
2012_24 min
Imatges del Caire en plena revolució egípcia del 2011.

 

FERNANDO LÓPEZ CASTILLO & NIEVES PRIETO TASSIER
El tren de las moscas
2010_14:36 min
Cada any, prop de 400.000 centroamericans intenten arribar als EUA a través de Mèxic. Viatgen com mosques, sobre trens de càrrega: no hi ha vols per als il·legals, ni futur… En un punt de Veracruz, troben una petita esperança: “las patronas", unes dones valentes, els esperen al peu de les vies per entregar-los menjar i beguda, tren en marxa, dia a dia durant els últims quinze anys.
Aquest documental està tenint una llarga i fructífera trajectòria en festivals, on ja ha aconseguit quinze premis en països com Argentina, Xina, França i EUA, i en diversos festivals de l'estat espanyol.

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Tercera temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo que, amb una periodicitat quinzenal i amb la màxima flexibilitat, pretenem que reflecteixi la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival.

La intenció és acollir tot tipus de sessions: projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixin al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Tant poden ser sessions monogràfiques d'autors reconeguts com temàtiques, col·lectives dedicades a autors emergents, a la presentació de treballs d’estudiants, o centrades en la videopoesia o la videodansa.

FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

 

Tercera temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo que, con una periodicidad quincenal y con la máxima flexibilidad, pretendemos que refleje la vitalidad del vídeo de creación de nuestra ciudad. Se trata de una extensión del Festival de vídeo d’autor FLUX, con sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en Barcelona, que complementan el festival desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival.

La intención es acoger todo tipo de sesiones: proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrezcan al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Tanto pueden ser sesiones monográficas de autores reconocidos como temáticas, colectivas dedicadas a autores emergentes, a la presentación de trabajos de estudiantes, o centradas en la videopoesía o la videodanza.

FLUX CLUB es un espacio de difusión del vídeo de creación en la ciudad de Barcelona.

The third season of FLUX CLUB is here: a fortnightly and fully flexible video club that aims to reflect the vitality of video creation in our city. It’s an extension of the FLUX Video Auteur Festival, with sessions open to everything currently going on in the field of video in Barcelona, complementing the festival from the point of view of its content and extending its sphere of influence beyond the few days programmed for the festival itself.

Our intention is to include all kinds of sessions: screenings, video performances and debates offering direct contact between the audience and the filmmakers. These sessions focus on a range of subjects, from monographics of well known directors to specific themes, from groups of up and coming authors to students; they may cover video poetry or video dance.

FLUX CLUB is a space for the dissemination of video art in the city of Barcelona.

Troisième saison du FLUX CLUB, un club  vidéo, bimensuel avec un maximum de flexibilité, nous cherchons à refléter la vitalité de la création vidéo dans notre ville. Ceci est une extension du Festival vidéo d' auteur  FLUX, avec des séances  ouvertes à tout ce qui se passe dans le domaine de la vidéo à Barcelone, qui vient compléter  le festival du point de vue du contenu et de prolonger la durée d'action plus loin que les jours  strictement dédiés au  festival.

L'intention est d'accueillir toutes sortes de sessions : projections, vidéoperformances et débats qui offrent au public la possibilité d’un contact direct avec les vidéocréateurs. Les séances peuvent être monigraphiques d’auteurs renommés , témathiques collectives dédiés aux artistes émergents, presentations de travaux d’élèves , vidéopoésie ou vidéodanse.


FLUX CLUB  est un espace de la diffusion vidéo de création dans la ville de Barcelone.

 

 


Amb la col·laboració de:
logotipos patrocinadores

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb: / Antic Teatre es miembro y trabaja en red con: / Antic Teatre is a member and networking with:
logotipos newtwork