logo Antic Teatre

[ MAPA ]  [ anticteatre@anticteatre.com ]  [ AdriAntic - RESIDÈNCIES ]  [ REFORMA_Antic]   [ REVISTA_MAGAZINE]   [ VIDEO CANAL] [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica] [Recursos]  [Projecte Artístic Comunitari]   [ Antic Horror Picture Show ]  [Blog Teatron]  [Archive_Memòries]


PROGRAMA  ANTIC TEATRE   2015 /// NOVEMBRE /// NOVIEMBRE /// NOVEMBER →


★ 13-15 Novembre 13-15 Noviembre 13th-15th November ★


OLGA DE SOTO


[Ciclo Hacer Historia(s)]
"Historie(s)"


durada / duración / duration / durée: 60 min

Performance

HORARIS
DIVENDRES i DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00

10 euros

HORARIOS
VIERNES y SABADO: 21:00
DOMINGO: 20:00

10 euros

SCHEDULES
FRIDAY & SATURDAY: 21:00
SUNDAY: 20:00

10 euros

HORAIRES
VENDREDI et SAMEDI: 21:00
DIMANCHE: 20:00

10 euros








Concepte, realització, càmera i so: Olga de Soto
Amb els testimonis de (per ordre d’aparició): Micheline Hesse, Suzanne Batbedat, Robert Genin, Brigitte Evellin, Julien Pley, Françoise Olivaux, Olivier Merlin i Frédéric Stern
Muntatge: Montxo de Soto
Mescles so: Pierre Gufflet
Producció: NIELS

En coproducció amb: Kunstenfestivaldesarts - Bruselas, Centre National de la Danse – Pantin. Amb el suport de COM4 HD – Madrid y del Ministère de la Communauté française de Belgique – Secteur danse

Ciclo Hacer Historia(s) es una iniciativa de:
La Poderosa con Antic Teatre (co-productor del ciclo) y Sala Hiroshima


Más información del ciclo: www.lapoderosa.es →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

L’obra històrica de Roland Petit i Jean Cocteau, El Jove i La Mort, que es va estrenar al Teatre dels Camps Elisis el 25 de Juny de 1946, serveix a Olga de Soto com a pretext per a l’elaboració d’un documental escènic, a partir de l’encàrrec del Culturgest de Lisboa. La coreògrafa entrevista uns quants espectadors que van assistir a la representació del 46. Amb cada testimoni es va reconstruint l’espectacle original. Les seves paraules, vacil·lacions, silencis, els records i les anàlisis transcendeixen el muntatge inicial, transportant-nos a la història del darrer segle, la història de la guerra que tot just havia acabat quan es va estrenar el ballet, la història d’aquests homes i dones que han sobreviscut fins als nostres dies.

Olga de Soto
És coreògrafa, intèrpret i investigadora en dansa. Llicenciada en estudis coreogràfics per l’escola CNDC d’Angers. Ha treballat amb Michèle Anne De May, Pierre Droulers, Boris Charmatz o Jérôme Bel d’entre altres.
Inicia la seva trajectòria com a coreògrafa l’any 1992 i durant l’última dècada s’ha dedicat a projecte de creació íntimament lligats a llargs processos d’investigació.
Al llarg de la seva trajectòria l’Olga ha creat més d’una vintena d’obres que han sigut presentades a nombrosos països.
El 2013 va rebre el Premi Nacional de la SACD –Societat d’Autors i Compositors Dramàtics- Bèlgica per la seva trajectòria i el seu treball d’investigació sobre la dansa.

El cicle [Hacer Historia(s)]
Està organtizat per La Poderosa amb la col·laboració de la Sala Hiroshima i l’Antic Teatre. Aquesta proposta té com a objectiu contemplar enrere sense caure en la nostàlgia sinó com a necessitat i desig de construir història, una història pròpia des de la nostra mirada.

La obra histórica de Roland Petit y Jean Cocteau, El Joven y La Muerte, que fue estrenada en el Teatro de los Campos Elíseos el 25 de Junio de 1946, sirve a Olga de Soto como pretexto para la elaboración de un documental escénico, a raíz de un encargo del Teatro Culturgest de Lisboa. La coreógrafa entrevista a varios espectadores que asistieron a la representación en el 46. Con cada testimonio se va reconstruyendo el espectáculo original. Sus palabras, vacilaciones, silencios, los recuerdos y los análisis trasciende el montaje inicial, transportándonos en la historia del último siglo, la historia de la guerra que acababa de finalizar cuando se estrenó el ballet, la historia de estos hombres y mujeres que han sobrevivido hasta nuestros días.

Olga de Soto
Es coreógrafa, nacida en España. Licenciada en estudios coreográficos por la escuela CNDC de Angers. Ha trabajado con Michèle Anne De Mey, Pierre Droulers, Boris Charmatz o Jérôme Bel entre otros.
Inicia su trayectoria como coreógrafa en 1992 y durante la última década ha estado dedicada a proyectos de creación íntimamente ligados a largos procesos de investigación.
A lo largo de su trayectoria Olga ha creado más de una veintena de obras que han sido presentadas en numerosos países.
En 2013 recibió el Premio Nacional de la SACD —Sociedad de Autores y de Compositores Dramáticos – Bélgica por su trayectoria y su trabajo de investigación sobre la danza.

El cicle [Hacer Historia(s)]
Está organizado por La Poderosa en colaboración con la Sala Hiroshima y el Antic Teatre. Esta propuesta tiene como objetivo contemplar hacia atrás sin caer en la nostalgia sino como necesidad y deseo de construir historia, una historia propia desde nuestra mirada.

Roland Petit and Jean Cocteau’s historic work, The Young Man and Death, which premiered at the Champs Elysées theatre on June 25, 1946, is Olga de Soto’s excuse for the creation of a performative documentary following a commission from Teatro Culturgest of Lisbon. The choreographer interviews various spectators who attended the performance in ’46. Each statement builds on the original show. Their words, hesitations, silences, their memories and analyses transcend the initial set up, transporting us to last century’s history, the story of the war that had just ended when the ballet was first performed, the story of the men and women who have survived to this day.

Olga de Soto
Is a choreographer, peformer and researcher in dance, born in Spain. She holds a degree in choreographic studies from the CNDC school in Angers. She has worked with Michèle Anne De Mey, Pierre Droulers, Boris Charmatz and Jérôme Bel among others.
She began her career as choreographer in 1992 and over the past decade has focused on creative projects intricately linked to lengthy research processes.
Throughout her career, Olga has devised more than twenty pieces that have been shown in several countries.
In 2013 she received the SACD National Award for her achievements and her research work into dance.

The Making (Hi)stories Cycle
Is organised by La Poderosa together with Antic Teatre and Sala Hiroshima. The aim of this project is to look at the past, not with nostalgia, but with the desire and need to create a story: our own history, from our own viewpoint.


logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com

Amb la col·laboració de: // Con la colaboración de: // With the collaboration of: // Avec la collaboration de:

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb: // Antic Teatre es miembro y trabaja en red con: // Antic Teatre is a member and networking with: