logo Antic Teatre

[ MAPA ]   [ anticteatre@anticteatre.com ]   [ REFORMA_Antic]   [ VIDEO CANAL]   [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica]   [Projecte Artístic Comunitari]   [ Antic Horror Picture Show ]   [Blog Teatron]   [Archive_Memòries]


PROGRAMA ANTIC TEATRE /// NOVEMBRE /// NOVIEMBRE /// NOVEMBER →

★ 7 Novembre  7 Noviembre 7th November ★


MIQUEL JORDÀ



Projecció + espectacle audiovisual + col·loqui
Proyección + espectáculo audiovisual + coloquio
Screening + audiovisual show + discussion

HORARIS HORARIOS SCHEDULES
7 DILLUNS LUNES MONDAY: 21:00
Gratuït Gratuito Free






sessió 12

MIQUEL JORDÀ
València, 1963. Artista, multiinstrumentista amb vent i percussió, performer i improvisador lliure. Desenvolupa un llenguatge audiovisual inspirat en les seves experiències viscudes per diferents països del món. La seva música passeja entre l'atonalitat occidental i les harmonies de l'Orient Mitjà, Àsia Central o del Sud-est asiàtic. Modifica instruments clàssics, com el saxo tocat amb filtres de trompetes, i inventa infrainstruments d'inspiració acústica que modifica electrònicament.

www.miqueljorda.com

miqueljorda@outlook.com

MIQUEL JORDÀ 1986 - 2016
Aquest 2016 es compleixen 30 anys de la meva arribada a la ciutat de Barcelona. Per aquest motiu he cregut convenient celebrar-ho amb música i vídeo entre amics, i en aquest cas, gràcies a la invitació d'Habitual Video Team. Una primera part de vídeos històrics cronològics de com va començar la història, i una segona del moment actual d'escena i vídeo, amb la presentació d'un espectacle videogràfic amb música en viu titulat Ojos Negros.
M. J.

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org

www.habitualvideoteam.org

El Toro de Creta
1986_fragment de 2 min
Pel·lícula de 35mm, manipulada amb àcids i pintura.
Creada com a suport visual per ser improvisada musicalment a escena. Estrenada a la Fundació Miró de Barcelona.

La Velocitat de la Pluja
1988_fragment de 1:40 min
Pel·lícula de 35mm, manipulada amb àcids i pintura.
Creada com a suport visual per ser improvisada musicalment a escena. Estrenada a la Fundació Miró de Barcelona.

Xiahe
1993_3:26 min
Vídeo de La Ruta P, sèrie de vídeos gravats a la Xina en un viatge de l'any 1992, en el recorregut de la ruta de la seda.

Hotels
2000-2004_4 min
Vaig voler fer el projecte global de donar la volta al món. Cada dia del viatge vaig anar gravant els llocs en què pernoctava tant interiorment com exteriorment per després fer aquest vídeo. Inclòs en el DVD Sobre la Pell del Món (Lunwerg Editores).
Forma part del projecte RTW. Època viatgera que va durar gairebé 10 anys i que es va plasmar en una sèrie de projectes, entre ells, un llibre, un DVD i diverses exposicions, amb el títol genèric de Sobre la pell del món.

Mare Nostrum
2004_2 min
Projecte fotogràfic passat a vídeo inclòs en el DVD Sobre la Pell del Món (Lunwerg Editores).
Forma part del projecte RTW. Època viatgera que va durar gairebé 10 anys i que es va plasmar en una sèrie de projectes, entre ells, un llibre, un DVD i diverses exposicions, amb el títol genèric de Sobre la pell del món.

Body & Soul
2006_4:40 min
De la meva residència a Mèxic, un vídeo sobre els nens nascuts morts que eren retratats per les seves famílies com un membre més abans de ser enterrats.

Mirades
2015_2 min
Un projecte recent de retratar els músics amb els quals col·laboro amb petites peces anomenades Tea for Two.

SEGONA PART
espectacle videogràfic amb música en viu

Ojos Negros
2016_25 min
Inspirat en la naturalesa indòmita de la comarca del Gúdar-Javalambre de Terol. Recreo un món atemporal amb la música dels meus infrainstruments sonors i trompetino (saxo modificat). La meva música recrea l'entorn mínim del silenci, de la introspecció, on la paraula és signe, les pedres són notes musicals i els núvols l'horitzó harmònic del so. Les textures ens apropen a un lloc on el temps sembla no existir.
Albentosa és un petit poble de Terol on actualment tot just viuen unes 80 persones. Pel poble discorre l'antiga via minera d’Ojos Negros, un tren que unia Terol amb Port de Sagunt i actualment convertit en una via verda. Miquel Jordà va regularment a aquesta comarca i toca els seus saxos i instruments en aquests paisatges inspirant-se en la seva naturalesa abrupta i la seva sonoritat única de viaductes i

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Setena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d'autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org.
Una branca de les seves activitats és l'organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals: www.influxfestival.org.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d'accés públic: www.summa-hvt.org.

Séptima temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo con una periodicidad quincenal que pretende reflejar la vitalidad del vídeo de creación de nuestra ciudad. Se trata de una extensión del Festival de vídeo de autor FLUX, con sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en Barcelona, que complementan el festival desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival. FLUX CLUB acoge todo tipo de sesiones: proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrecen al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Pueden ser tanto sesiones monográficas de autores reconocidos, como temáticas colectivas dedicadas a autores emergentes, a la presentación de trabajos de estudiantes, o centradas en la videopoesía o la videodanza. FLUX CLUB es un espacio de difusión del vídeo de creación en la ciudad de Barcelona.

Habitual Video Team es una asociación sin ánimo de lucro que tiene como objetivos principales la promoción de todo tipo de actividades relacionadas con las artes audiovisuales y concretamente con la videocreación: www.habitualvideoteam.org.
Una rama de sus actividades es la organización de festivales, ciclos y muestras de vídeo, como el festival de vídeo de autor FLUX: www.fluxfestival.org, y el festival INFLUX [vídeo a escena], dedicado a las artes escénicas audiovisuales: www.influxfestival.org.
Otra rama fundamental de su trabajo es la documentación videográfica (grabación y edición) de eventos culturales generalmente de pequeño formato como conciertos, poesía, performances o espectáculos teatrales. A partir de 2012, pone en marcha el proyecto SUMMA, con el fin de convertir este patrimonio audiovisual de más de 1.000 grabaciones en un archivo videográfico on line de acceso público: www.summa-hvt.org.

The seventh season of FLUX CLUB is here: a fortnightly video club that reflects the vitality of video creation in our city. It’s an extension of the FLUX Video Auteur Festival, with sessions open to everything currently going on in the field of video in Barcelona, complementing the festival from the point of view of its content and extending its sphere of influence beyond the few days programmed for the festival itself. FLUX CLUB includes all kinds of sessions: screenings, video performances and debates offering direct contact between the audience and the filmmakers. These sessions focus on a range of subjects, from monographic by well-known directors to specific themes, from groups of up-and-coming authors to students; they may cover video poetry or video dance. FLUX CLUB is a space for the dissemination of video creation in the city of Barcelona.

Habitual Video Team is a non-profit association whose main objectives are to promote activities related to visual arts and specifically video art: www.habitualvideoteam.org.
A fundamental area of their work is the organization of festivals, cycles and video shows, such as the FLUX Video Auteur Festival: www.fluxfestival.org, and INFLUX festival [video on stage], dedicated to audiovisual performing arts: www.influxfestival.org. Another branch of Habitual Video Team’s activities is video documentation (recording and editing) of mainly small format cultural events such as concerts, poetry, performances or theatre shows. It has a video archive of over 1.000 recordings. In 2012 they launched the SUMMA project with the aim of converting this audiovisual heritage into a non-profit online video archive: www.summa-hvt.org.


logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com

Amb la col·laboració de: // Con la colaboración de: // With the collaboration of: // Avec la collaboration de:

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb: // Antic Teatre es miembro y trabaja en red con: // Antic Teatre is a member and networking with: