logo Antic Teatre

[ MAPA ]   [ anticteatre@anticteatre.com ]   [ REFORMA_Antic]   [ VIDEO CANAL]   [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica]   [Projecte Artístic Comunitari]   [ Antic Horror Picture Show ]   [Blog Teatron]   [Archive_Memòries]


PROGRAMA ANTIC TEATRE /// OCTUBRE /// OCTUBRE /// OCTOBER →

★ 10 Octubre  10 Octubre 10th October ★


*) ABU ALI TONI SERRA



Projecció + col·loqui
Proyección + coloquio
Screening & discussion



HORARIS
DILLUNS: 21:00
gratuit

HORARIOS
LUNES: 21:00
gratuito

SCHEDULES
MONDAY: 21:00
free

HORAIRES
LUNDI: 21:00
gratuit




sessió 10

*) ABU ALI TONI SERRA
Manresa, 1961. A través dels seus vídeos ha explorat diferents visions, en una terra de ningú entre l'assaig experimental i la poesia, amb una presència constant de la noció de trànsit i de les realitats del somni. En els seus primers treballs, a Barcelona, Nova York i Tànger, es qüestionava sobre la bellesa, el misteri de l'efímer i el marginal. A partir de 1994, de tornada a Barcelona, inicia la sèrie de vídeos TV Code, una immersió personal en la crítica dels mecanismes d'alienació i dels mitjans de comunicació, intentant parodiar la seva seducció espectacular i desconstruir la seva capacitat hipnòtica de crear models socials i estereotips identitaris.


La progressiva constatació que la crítica ha de ser un mitjà que ajudi a il·luminar i conèixer nous mons, el porta a reflexionar i experimentar sobre la relació del vídeo amb el visionari, amb l'experiència interior i les visions que transiten entre mons, espais i temps, entre el real i l'irreal, el somni i la vigília, la poesia i la profecia... com un viatge que no només creués, sinó que també esborrés aquests límits i fronteres.

Codirector d'OVNI [observatori de video no identificat]. Ha obtingut el Premi Nam June Paik de vídeo per Istishara Archives i el Premi Ciutat de Barcelona per la instal·lació Fes Ciutat Interior. Ha treballat en altres projectes com Ru'a [visions] o Arxius Babilonia.

www.al-barzaj.org

presentació

Hi ha coses que són conegudes
i hi ha coses que són desconegudes
i entre elles hi ha portes...

William Blake

Toni Serra *) Abu Ali es mou en un barzakh, "un món intermedi entre el real i l'irreal, el visible i l'invisible, el somni i la vigília..." I està tan allà, que en llegir, escoltar, contemplar la seva obra, em resulta impossible fer-ho des de fora. Se m'emporta a aquest lloc, on percebre és més fàcil, on el somni i la poesia, la intuïció, el silenci i la cerca són el natural. I em quedo allà una bona estona, notant els fils del seu teixit i barrejant-los amb els meus, inextricablement. Trama i ordit que configuren un altre lloc barzakh.
Text: Lis Costa

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org

www.habitualvideoteam.org



Sol de mitjanit
2016_11 min
Un vell pelegrí vestit amb parracs observa una flor en la foscor de la nit. L'home vell és una porta entre les coses que són conegudes i les desconegudes... Simbolitza la decadència i el final d'allò que hem donat per real, i que ara es mostra efímer, igual que la pobresa dels seus vestits ja arrossegats pel temps. La proximitat de la mort com a indefugible veritat li atorga la seva pròpia visió; una visió nova i profunda no limitada a la percepció visual, ni a la lògica i les lleis del món. Potser és per això que en plena foscor de la nit pot contemplar la bellesa d'una flor.



El canto de la abubilla
2015_30 min
"Viatger que viatges sense altre equipatge que la imaginació".
Una vegada vaig somiar en grans cels, núvols i buits enormes i molts ocells de tota mena volant a gran alçada. Vaig sentir la crida d'aquesta migració, però la imatge era vertical, no suggeria una migració en l'espai, sinó entre els mons... una migració a través dels estats de l'ànima. Diferents paisatges de l'ànima caracteritzats per una sensació de pèrdua i desorientació..., erms de l'ànima i de les ciutats on busquem el que no sabem. De vegades ens trobem en laberints inquietants i allà, perduts amb l'única referència hipnòtica de la llum, demanem un camí per seguir vius, un camí no escrit, i alhora un camí i no un altre, un camí únic per a cada ésser humà.



Trance with the Green Man
2015_7 min
Una recerca d'Al-Khadir, el mestre interior.
Al-Khadir, un personatge generalment desconegut en la cultura occidental, ocupa un lloc molt important en el saber popular i místic dels països del rizoma islàmic, si bé els seus orígens es remunten a temps ancestrals. Al-Khadir, literalment “el que reverdeix”, habita el món intermedi, la terra de ningú, el fi interstici entre el real i l'irreal, la vida i la mort, el somni i la vigília... A aquest lloc, se l’anomena Al-Barzakh, l'Istme. Per on ell passa, tot reverdeix. Fins i tot les empremtes de les seves petjades es cobreixen immediatament d'herba.

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Setena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d'autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org.
Una branca de les seves activitats és l'organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals: www.influxfestival.org.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d'accés públic: www.summa-hvt.org.

Séptima temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo con una periodicidad quincenal que pretende reflejar la vitalidad del vídeo de creación de nuestra ciudad. Se trata de una extensión del Festival de vídeo de autor FLUX, con sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en Barcelona, que complementan el festival desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival. FLUX CLUB acoge todo tipo de sesiones: proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrecen al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Pueden ser tanto sesiones monográficas de autores reconocidos, como temáticas colectivas dedicadas a autores emergentes, a la presentación de trabajos de estudiantes, o centradas en la videopoesía o la videodanza. FLUX CLUB es un espacio de difusión del vídeo de creación en la ciudad de Barcelona.

Habitual Video Team es una asociación sin ánimo de lucro que tiene como objetivos principales la promoción de todo tipo de actividades relacionadas con las artes audiovisuales y concretamente con la videocreación: www.habitualvideoteam.org.
Una rama de sus actividades es la organización de festivales, ciclos y muestras de vídeo, como el festival de vídeo de autor FLUX: www.fluxfestival.org, y el festival INFLUX [vídeo a escena], dedicado a las artes escénicas audiovisuales: www.influxfestival.org.
Otra rama fundamental de su trabajo es la documentación videográfica (grabación y edición) de eventos culturales generalmente de pequeño formato como conciertos, poesía, performances o espectáculos teatrales. A partir de 2012, pone en marcha el proyecto SUMMA, con el fin de convertir este patrimonio audiovisual de más de 1.000 grabaciones en un archivo videográfico on line de acceso público: www.summa-hvt.org.

The seventh season of FLUX CLUB is here: a fortnightly video club that reflects the vitality of video creation in our city. It’s an extension of the FLUX Video Auteur Festival, with sessions open to everything currently going on in the field of video in Barcelona, complementing the festival from the point of view of its content and extending its sphere of influence beyond the few days programmed for the festival itself. FLUX CLUB includes all kinds of sessions: screenings, video performances and debates offering direct contact between the audience and the filmmakers. These sessions focus on a range of subjects, from monographic by well-known directors to specific themes, from groups of up-and-coming authors to students; they may cover video poetry or video dance. FLUX CLUB is a space for the dissemination of video creation in the city of Barcelona.

Habitual Video Team is a non-profit association whose main objectives are to promote activities related to visual arts and specifically video art: www.habitualvideoteam.org.
A fundamental area of their work is the organization of festivals, cycles and video shows, such as the FLUX Video Auteur Festival: www.fluxfestival.org, and INFLUX festival [video on stage], dedicated to audiovisual performing arts: www.influxfestival.org. Another branch of Habitual Video Team’s activities is video documentation (recording and editing) of mainly small format cultural events such as concerts, poetry, performances or theatre shows. It has a video archive of over 1.000 recordings. In 2012 they launched the SUMMA project with the aim of converting this audiovisual heritage into a non-profit online video archive: www.summa-hvt.org.


logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com

Amb la col·laboració de: // Con la colaboración de: // With the collaboration of: // Avec la collaboration de:

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb: // Antic Teatre es miembro y trabaja en red con: // Antic Teatre is a member and networking with: