logo Antic Teatre

[ MAPA ]   [ anticteatre@anticteatre.com ]   [ REFORMA_Antic]   [ VIDEO CANAL]   [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica]   [Projecte Artístic Comunitari]   [ Antic Horror Picture Show ]   [Blog Teatron]   [Archive_Memòries]


PROGRAMA ANTIC TEATRE /// OCTUBRE /// OCTUBRE /// OCTOBER →

★ 24 Octubre  24 Octubre 24th October ★


BANG FESTIVAL



Projecció + col·loqui
Proyección + coloquio
Screening & discussion



HORARIS
DILLUNS: 21:00
gratuit

HORARIOS
LUNES: 21:00
gratuito

SCHEDULES
MONDAY: 21:00
free

HORAIRES
LUNDI: 21:00
gratuit




sessió 11

BANG FESTIVAL
B.A.NG és un festival de videoart que es realitza a Barcelona des del 2008, obert a tota producció audiovisual susceptible d'incloure's en suport DVD o multimèdia, amb una duració màxima de 6 minuts, amb contingut lliure i intenció artística, i de qualsevol procedència geogràfica. El mitjà natural del festival és la xarxa. Tant la participació com la votació, així com la presentació dels vídeos es fa a través de la xarxa. La celebració física del festival es realitza cada any a Barcelona, on es fan projeccions dels vídeos i la cerimònia d'entrega dels premis en metàl·lic i els diplomes, corresponents a les diferents categories a concurs (animació, videodansa, videoclip i cultural). El festival està organitzat per Ob-Art, una galeria virtual de videoart i fotografia amb seu a Barcelona, que promociona, distribueix i produeix videoart.

En aquesta sessió projectarem una selecció composta pels 9 vídeos guanyadors de les tres últimes edicions del festival. Comptarem amb la presència del seu director, Eduardo Robles.

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org

www.habitualvideoteam.org

TEPPEI KUROYANAGI
If Time Pass
2007_4:55 min
Aquest vídeo ofereix una nova mirada a l'evolució del moviment amb l'ajuda d’eines d'edició que conserven traços dels ballarins darrere d'ells, un homenatge al pas del temps i a la memòria.
Teppei Kuroyanagi (Japó, 1979) treballa en els mitjans de comunicació, fa performances en viu i media art. Participa en festivals de media art d'arreu del món, com Ars Electronica, Siggraph, Japan Media Arts Festival o Yokohama Triennale. Des del 2009 inicia el grup musical 1980yen, format per Teppei Kuroyanagi i Tyousinkai, en el qual encara treballa.

JONATHAN CREMADES
Arrebatado
2013_6 min
Videocollage homenatge al realitzador Iván Zulueta. La recerca de la filmació al ritme precís, l'apremiant necessitat de saber què fer amb la pausa, i la inquietud metacinematogràfica de las primeres obres en super 8 de Zulueta conflueixen en aquesta proposta en la qual víctima i botxí són la mateixa obra. Arrebatado neix com un videocollage sonor realitzat a partir de la pel·lícula d'Iván Zulueta Arrebato (1979).
Jonathan Cremades (València, 1985) és un artista multidisciplinari, dedicat a la música i la producció audiovisual. Animació, documental, videocollage i apropiacionisme caracteritzen la seva obra. Realitzador de videoclips, s'inicia en el curtmetratge amb Antonio en 8 mm, un assaig fílmic sobre el seu avi i les seves pel·lícules trobades. Llicenciat en Comunicació Audiovisual a l'EPSG, el 2013 cursa el Màster de Producció Artística de la UPV desenvolupant la seva tesi Tarántulas Pentium: Video-collage sonoro on s'aproxima al live cinema. La seva primera peça és Arrebatado. Membre de dos projectes musicals, Siesta! i Tucán. També realitza feines de promotor en La Cúpula del Trueno organitzant esdeveniments musicals.

MIGUEL ANDRÉS
System
2014_4:49 min
Tot sistema necessita unes bases establertes que el sustentin i evitin el seu col·lapse. Sens dubte el sistema socioeconòmic que empara els humans no està exempt d'aquestes regles. Per a un correcte funcionament és necessari programar els terminals/individus amb les nocions bàsiques de funcionament. Les normes socials i la religió en són només algunes, ja que qualsevol estímul rebut de l'exterior és assimilat com a propi. Aquesta peça pretén ser una al·legoria digital (en el més pur estil del segle XXI) de com El Sistema inserta en nosaltres les pautes bàsiques per a la seva perpetuació. Són els propis individus els que defensen les bases del seu Sistema.

Miguel Andrés. Investigador, nihilista i reflexiu. Vaig néixer en un lloc de Múrcia el nom del qual no vull recordar, l'any 82 del passat segle. Sempre em van atreure les arts i encara que des de nen sempre vaig voler ser actor, vaig acabar estudiant publicitat i exercint com a director d'art durant alguns anys en agències de Madrid i València. Després de la crisi del 2008 la meva vida va canviar com la de tants altres i vaig anar trobant el meu camí. Sense saber-ho havia entrat en el món de l'art. Experimentant, vaig coquetejar amb diferents camps de les arts visuals fins arribar finalment a la performance i el videoart, que són l'eix principal de la meva obra. Des de llavors, he participat en diverses exposicions i festivals a nivell nacional i internacional, així com rebut diversos premis i mencions. Actualment resideixo a Barcelona i dedico la meva vida al món de l'art, entre d'altres menesters.

CRISTINA PAVESI
Giallo 2014_4 min
Com poden canviar les coses en només quinze dies? (He amagat un objecte cada dia a la natura morta mentre s'assequen les flors). El vídeo és part del meu projecte de revitalitzar la natura morta com un gènere renovat pel factor del temps i el moviment del vídeo com a mitjà propi. Visitant de nou el gènere clàssic de la natura morta, inspirat per la pintura flamenca i per les pintures de Caravaggio, les formes i els colors es veuen reforçats per la llum que contrasta amb el fons negre. Igual que en les pintures els subjectes estan en una completa immobilitat, en els vídeos hi ha la quarta dimensió, el temps, que dóna més profunditat metafòrica a la imatge.
Cristina Pavesi va néixer a Milà, on viu i treballa. Es va graduar a l'Acadèmia de Belles Arts de Brera a Milà en escenografia i va aconseguir especialitzacions en gravat i teràpia de l'art. Ha exposat en mostres individuals i col·lectives des de 1992. Des de 2002 ha produït vídeos curts revisitant gèneres clàssics de la història de l'art com el paisatge i la natura morta. Aquest enfocament no és descriptiu, sinó metafòric i irònic, basat en l'experiència i en un sentit meditatiu del pas del temps. Els seus vídeos s'han mostrat a nivell internacional en espais públics, galeries i festivals de vídeo.

CLARA APARICIO YOLDI
RAM_city (Mil pantallas)
2014_6:20 min
Vídeo basat en un text de José Luis Brea: RAM_city (Mil pantallas), part del llibre cultura_RAM. Mutacions de la cultura en l'era de la seva distribució electrònica. És el pas d'una ciutat amb memòria d'arxiu (ROM) a una ciutat amb memòria de processament: RAM_city. D'una memòria de document a una memòria xarxa. D'una memòria consigna, magatzem, a una memòria constel·lació, fàbrica. En aquesta nova ciutat no hi ha monuments ni herois a commemorar. Aquí res cristal·litza en memòria fixada, retinguda. És un continu intercanvi, és un despertar permanent. La formació de l'imaginari és una negociació oberta i contínua. En paraules de Brea: "No hi ha altra socialitat que aquesta, ocasió i fuga, deriva i flux, trobada i ràpida dispersió, big bang continu".
claRa apaRicio yoldi és una videoartista nascuda a Madrid el 1979. Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat Complutense de Madrid, es va traslladar a Londres, on actualment viu i treballa. Experimenta amb diferents formats i explora les fronteres entre els mitjans tradicionals i els nous mitjans: barrejant el vídeo i l'animació amb pintura, elements de disseny gràfic i interactius, programació i art digital. Les seves peces reflexionen sobre les noves formes de comunicació en l'era de les noves tecnologies. Els seus vídeos han estat projectats en diversos festivals internacionals, galeries d'art i espais culturals.

CAMILO REINA i CÉSAR IGLESIAS BELMONTE
El hombre
2014_4:35 min
Videoclip d'animació per al grup Calle Sol, sàtira sobre els mals comportaments de l'ésser humà en relació amb el planeta Terra, el seu entorn i els éssers de la seva mateixa espècie. Música composta per Pierre Minetti en homenatge al folklore de l'Uruguai.
César Iglesias Belmonte (Ripollet, 1983), va estudiar al CECC entre 2002 i 2005 i es va especialitzar en direcció i muntatge. És soci fundador de Asakofilms Entertainment, on exerceix alhora com a productor. Realitzador del documental Bulubús: la película, productor de la websèrie "Las Aventuras de Leonard Kat" i director de videoclips musicals d'algunes bandes de Barcelona.

.TORRENTS
The Yet Untitled Book
2015_3 min
Mariana Orozco, artista visual de México DF, va estar set mesos en una sala escrivint en un rotlle de paper continu.
Xavi Torrents Ustrell. Els meus pares van muntar un videoclub l'any que jo vaig néixer (i encara roman obert!). A part d'això, em va interessar el cut & paste i el sampling de vídeo (aliè) en els inicis de Youtube (2005). En aquelles dates, vaig crear els meus primers videoremixes, mashups i videocançons i va començar a interessar-me el muntatge i l'edició amb material apropiat, en un projecte videomusical bastant divertit anomenat O.A.U!, gràcies al qual vaig poder presentar el meu treball musicovisual, al costat del meu company, en actuacions en directe en festivals com Zemos98, Loop, Rec Tarragona, Strobe, etc. Des de 2009 aproximadament, vaig començar a filmar material propi i a crear un projecte de música experimental abandonada, filmant els llocs on està soterrada, música que prèviament he gravat.

LAURA CAMPO DE LUNA
Lentejas 2014_5:12 min
Això són llenties: si les vols, bé i si no...
Lentejas és una melodia estranya de desconeguts a la taula. El punt de bogeria de viure en societat. El tema: la sintonia o la seva absència. Una jove aspirant a ballarina es troba asseguda presidint una gran taula de gala a la llum de les espelmes. Tota la resta és foscor. Aviat, sintonitza amb la dolça melodia de piano que desperta la seva curiositat. Algú li planta unes llenties al plat i deu desconeguts s'asseuen amb ella a la taula.
Laura Campo de Luna és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Complutense de Madrid. Realitza també cursos de fotografia professional i estudis d'animació.

ADRIÁN REGNIER
A 2015_5:09 min
Ha sentit parlar del Complejo de Investigación Cuántica Australia (CICA)? Fundat el {0,0,0} A.N. (Abans de Nicolàs), el CICA és el primer conglomerat continental per a la completa comprensió del fenomen psicoinformàtic anomenat 'Agonia-Interna'. El present videodocument és la guia del lector a les instal·lacions d'Austràlia i la seva matriculació com a subjecte d'estudi dins del CICA. Aquesta és l'empresa més important de la humanitat i la seva existència: la definició del joc que des dels seus orígens ha jugat, així com els passos i regles a seguir.
Adrián Regnier (Mèxic, 1989) és llicenciat en Arts Visuals per l'Escola Nacional d'Escultura, Pintura i Gravat "La Esmeralda". Ha estat recolzat en diverses ocasions per institucions tant nacionals com internacionals i ha realitzat exposicions individuals. La seva obra forma part de col·leccions com ara la de CIFO, el Museu d'Art Contemporani de Casoria i la Fundació Protovecka, i ha estat seleccionada, exhibida i premiada en més de 50 festivals i concursos de videoart, cinema, animació i art contemporani.

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Setena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d'autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org.
Una branca de les seves activitats és l'organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals: www.influxfestival.org.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d'accés públic: www.summa-hvt.org.

Séptima temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo con una periodicidad quincenal que pretende reflejar la vitalidad del vídeo de creación de nuestra ciudad. Se trata de una extensión del Festival de vídeo de autor FLUX, con sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en Barcelona, que complementan el festival desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival. FLUX CLUB acoge todo tipo de sesiones: proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrecen al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Pueden ser tanto sesiones monográficas de autores reconocidos, como temáticas colectivas dedicadas a autores emergentes, a la presentación de trabajos de estudiantes, o centradas en la videopoesía o la videodanza. FLUX CLUB es un espacio de difusión del vídeo de creación en la ciudad de Barcelona.

Habitual Video Team es una asociación sin ánimo de lucro que tiene como objetivos principales la promoción de todo tipo de actividades relacionadas con las artes audiovisuales y concretamente con la videocreación: www.habitualvideoteam.org.
Una rama de sus actividades es la organización de festivales, ciclos y muestras de vídeo, como el festival de vídeo de autor FLUX: www.fluxfestival.org, y el festival INFLUX [vídeo a escena], dedicado a las artes escénicas audiovisuales: www.influxfestival.org.
Otra rama fundamental de su trabajo es la documentación videográfica (grabación y edición) de eventos culturales generalmente de pequeño formato como conciertos, poesía, performances o espectáculos teatrales. A partir de 2012, pone en marcha el proyecto SUMMA, con el fin de convertir este patrimonio audiovisual de más de 1.000 grabaciones en un archivo videográfico on line de acceso público: www.summa-hvt.org.

The seventh season of FLUX CLUB is here: a fortnightly video club that reflects the vitality of video creation in our city. It’s an extension of the FLUX Video Auteur Festival, with sessions open to everything currently going on in the field of video in Barcelona, complementing the festival from the point of view of its content and extending its sphere of influence beyond the few days programmed for the festival itself. FLUX CLUB includes all kinds of sessions: screenings, video performances and debates offering direct contact between the audience and the filmmakers. These sessions focus on a range of subjects, from monographic by well-known directors to specific themes, from groups of up-and-coming authors to students; they may cover video poetry or video dance. FLUX CLUB is a space for the dissemination of video creation in the city of Barcelona.

Habitual Video Team is a non-profit association whose main objectives are to promote activities related to visual arts and specifically video art: www.habitualvideoteam.org.
A fundamental area of their work is the organization of festivals, cycles and video shows, such as the FLUX Video Auteur Festival: www.fluxfestival.org, and INFLUX festival [video on stage], dedicated to audiovisual performing arts: www.influxfestival.org. Another branch of Habitual Video Team’s activities is video documentation (recording and editing) of mainly small format cultural events such as concerts, poetry, performances or theatre shows. It has a video archive of over 1.000 recordings. In 2012 they launched the SUMMA project with the aim of converting this audiovisual heritage into a non-profit online video archive: www.summa-hvt.org.


logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com

Amb la col·laboració de: // Con la colaboración de: // With the collaboration of: // Avec la collaboration de:

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb: // Antic Teatre es miembro y trabaja en red con: // Antic Teatre is a member and networking with: