logo Antic Teatre

[ MAPA ]   [ anticteatre@anticteatre.com ]   [ REFORMA_Antic]   [ VIDEO CANAL]   [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica]   [Projecte Artístic Comunitari]   [ Antic Horror Picture Show ]   [Blog Teatron]   [Archive_Memòries]



PROGRAMA /// JUNY /// JUNIO /// JUNE →

CICLES /// CICLOS /// SERIES →

QUI SOM /// QUIENES SOMOS /// ABOUT US /// QUI SOMMES-NOUS →

ANTIC TEATRE INTERNATIONAL →

ANTIC VIDEO CANAL →

★ 1-3 Juny 1-3 Junio 1st-3rd June ★


CONCIERTOS HYPNAGÓGICOS


ESTRENA


durada / duración / duration: 45 + 45 min

concert-performance
concierto-performance
concert-performance

HORARIS / HORARIOS / SCHEDULES
1 DIMECRES / MIÉRCOLES / WEDNESDAY: 20':00
2 DIJOUS / JUEVES / THURSDAY: 20'00
3 DIVENDRES / VIERNES / FRIDAY: 2'00


ENTRADES/ ENTRADAS /TICKETS
COMPRAR/ BUY HERE →
6 euros






HYPNAGOGIA (Carles López i Carolina Cabrerizo) presenten per primera vegada i a l'Antic Teatre els CONCIERTOS HYPNAGÓGICOS. Partint de la definició d'estat hipnagògic, aquell estat entre la vigilia i el somni en el qual es poden donar al.lucinacions auditives, visuals i tàctils, HYPNAGOGIA proposa un seguit de trobades entre músics experimentals i artistes visuals que generen en l’espectador experiències que oscil.len entre sorolls incessants i patrons geomètrics confusos, visions, veus... o com si els somnis prenguessin forma just davant nostre.

1 Dimecres / Miércoles / Wednesday:
SHOEG + ILLA
HYPNAGOGIA

2 Dijous / Jueves / Thursday:
GABRIEL LECUP + AYLEN TORRES + BOROBOS
HYPNAGOGIA

3 Divendres / Viernes / Friday:
PRIMO GABBIANO + VISUAL PAL
HYPNAGOGIA


Música: Carles López
Vídeo: Carolina Cabrerizo

www.facebook.com/Hypnagogia

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

-->

HYPNAGOGIA és un trànsit entre la vigilia i el somni, on música i imatges ens condueixen pel món de les al.lucinacions. Misteri, electrònica, i estats extrasensorials que caminen per paisatges minimalistes, caòtics i plens de textures que ens apropen a una dimensió onírica i poètica.

SHOEG + ILLA
Shoeg explora les textures del seu EP .nfo, de so ambient granulat i fracturat, experiments de sampling vocal i paisatges propers al drone. A la part visual, l'artista visual Illa (alter ego d'Ana Drucker) treballa materials analògics del laboratori fotogràfic que connecten amb un univers orgànic, com un microscopi s'observa el caos en una placa de Petri.

www.shoeg.net →
www.anadrucker.net →

GABRIEL LECUP + AYLEN TORRES + BOROBOS
LMACLM (LA MACHINE A COUDRE LA MUSIQUE) és un projecte desenvolupat per Gabriel Lecup a Brussel·les des de 2012, presentat per primer cop a Barcelona. És una performance audiovisual que busca induir estats de percepció alterats, hipnòtics i onírics, a partir de la repetició de micro- bucles sonors i visuals. Una superposició de capes harmòniques, mecàniques i cromàtiques interactuen i evolucionen progressivament per adormir els sentits, curtcircuitar la cognició, i alentir el pas del temps. Res passa, res comença, res acaba, tot es transforma.
LMACLM és una màquina de cosir antiga amb pedal mecànic, transformada en instrument de corda, amplificada i digitalment processada. Tres sistemes adapten a cada instant les seves velocitats respectives: mecànic de la mateixa màquina, humà del que la toca, digital dels processos i efectes. Es persegueixen, es desfasen, se sincronitzen en breus moments de fràgil estabilitat.

www.gabriellecup.com →

PRIMO GABBIANO + VISUAL PAL
Primo Gabbiano és un músic experimental i vídeo artista de Barcelona. Treballa amb sorolls trobats, drone music, paisatge sonor i un ambient fosc. Té una marcada influència de l'electrònica primitiva i la performance. En els seus directes improvisats utilitza qualsevol element (portàtil, sintes, micròfons, gravacions de camp, etc.) amb la intenció d'explorar la fèrtil intersecció públic / artista. Visual Pal és una artista visual de Barcelona que utilitza el vídeo com a instrument i la videoinstal·lació com a territori fèrtil per a l'exploració creativa. Els seus treballs mostren matisos que fan necessari un visionat actiu: es tracta de peces narratives autònomes amb una forta influència del cinema experimental i el videoart. Per a l'ocasió oferiran un concert de música experimental, noise i drone. Sons i textures obertes a la polisèmia i a l'evocació. En les imatges una narrativa random d'emocions intermitents. Intensitat, record, oblit ...

primogabbiano.com →
visual-pal.com →
www.youtube.com/watch?v=U8Kddcm8cjQ →

HYPNAGOGIA
Hypnagogia (Carles López i Carolina Cabrerizo) desenvolupen el seu projecte generant una deriva sonorovisual plena d'atmosferes i paisatges suggerents, sons trencats i imatges orgàniques. Misteri, electrònica i estats extrasensorials que caminen per escenaris minimalistes, caòtics i plens de textures que ens arrosseguen a una dimensió onírica i poètica. Carles López músic, productor i Dj barceloní, ha desenvolupat el seu treball en més de 40 països i en destacats festivals com SONAR (NY), Sziget Festival (Budapest), Arts Electrònica (Linz), Red Bull Academy (Porto), MTV Awards ( Belfast) ... Ha treballat amb companyies com La Fura dels Baus, Sol Picó, o Sergi Faustino. Carolina Cabrerizo és una artista multidisciplinària, actriu, filòsofa i artista visual que es nodreix de diverses disciplines (analògiques i digitals) per generar el seu treball, sensible i estèticament emotiu.

soundcloud.com/carles-lopez →
vimeo.com/carolinacabrerizo →
vimeo.com/carolinacabrerizo/hypnagogia →

HYPNAGOGIA es un tránsito entre la vigilia y el sueño, donde la música y las imagenes nos conducen por el mundo de las alucinaciones. Misterio , electronica y estados extrasensoriales que caminan por paisajes minimalistas, caoticos y llenos de texturas que nos acercan a una dimension onirica y poetica.

SHOEG + ILLA
Shoeg explora las texturas de su EP .nfo, de sonido ambient granulado y fracturado, experimentos de sampling vocal y paisajes cercanos al drone. En la parte visual, la artista visual Illa (alter ego de Ana Drucker) trabaja materiales analógicos del laboratorio fotográfico que conectan con un universo orgánico, como un microscopio observa el caos en una placa de Petri.

www.shoeg.net →
www.anadrucker.net →

GABRIEL LECUP + AYLEN TORRES + BOROBOS
LMACLM (LA MACHINE A COUDRE LA MUSIQUE) es un proyecto desarrollado por Gabriel Lecup en Bruselas desde 2012, presentado por primera vez en Barcelona. Es una performance audiovisual que busca inducir estados de percepción alterados, hipnóticos y oníricos, a partir de la repetición de micro- bucles sonoros y visuales. Una superposición de capas armónicas, mecánicas y cromáticas interactuan y evolucionan progresivamente para adormecer los sentidos, cortocircuitar la cognición, y lentificar el paso del tiempo. Nada ocurre, nada comienza, nada termina, todo se transforma. LMACLM es una máquina de coser antigua con pedal mecánico, transformada en instrumento de cuerda, amplificada y digitalmente procesada. Tres sistemas adaptan en cada instante sus velocidades respectivas: mecánico de la misma máquina, humano del que la toca, digital de los procesos y efectos. Se persiguen, se desfasan, se sincronizan en breves momentos de frágil estabilidad.

www.gabriellecup.com →

PRIMO GABBIANO + VISUAL PAL
Primo Gabbiano es un músico experimental y vídeo artista de Barcelona. Trabaja con ruidos encontrados, drone music, paisaje sonoro y un ambient oscuro. Tiene una marcada influencia de la electrónica primitiva y la performance. En sus directos improvisados utiliza cualquier elemento (laptop, sintes, micrófonos, grabaciones de campo, etc.) con la intención de explorar la fértil intersección público/artista. Visual Pal es una artista visual de Barcelona que utiliza el vídeo como instrumento y la video-instalación como territorio fértil para la exploración creativa. Sus trabajos muestran matices que hacen necesario un visionado activo: se trata de piezas narrativas autónomas con una fuerte influencia del cine experimental y el vídeoarte. Para la ocasión ofrecerán un concierto de música experimental, noise y drone. Sonidos y texturas abiertas a la polisemia y a la evocación. En las imágenes una narrativa random de emociones intermitentes. Intensidad, recuerdo, olvido...

primogabbiano.com →
visual-pal.com →
www.youtube.com/watch?v=U8Kddcm8cjQ →

HYPNAGOGIA
Hypnagogia (Carles López y Carolina Cabrerizo) desarrollan su proyecto generando una deriva sonorovisual llena de atmósferas y paisajes sugerentes, sonidos rotos e imágenes orgánicas. Misterio, electrónica y estados extrasensoriales que caminan por escenarios minimalistas, caóticos y llenos de texturas que nos arrastran a una dimension onírica y poética. Carles López músico, productor y Dj barcelonés, ha desarrollado su trabajo en más de 40 países y en destacados festivales como SONAR (NY), Sziget Festival (Budapest), Arts Electrónica (Linz), Red Bull Academy (Oporto), MTV Awards (Belfast)... Ha trabajado con compañías como La Fura dels Baus, Sol Picó, o Sergi Faustino. Carolina Cabrerizo es una artista multidisciplinar, actriz, filósofa y artista visual que se nutre de varias disciplinas (analógicas y digitales) para generar su trabajo, sensible y estéticamente emotivo.

soundcloud.com/carles-lopez →
vimeo.com/carolinacabrerizo →
vimeo.com/carolinacabrerizo/hypnagogia →

HYPNAGOGIA  is a transition from wakefulness into sleep, where music and images transport us through the world of hallucinations. Mystery, electronica and extrasensory states that wander through landscapes that are minimalist, chaotic and full of textures, and that bring us closer to a dreamlike and poetic dimension.

SHOEG + ILLA 
Shoeg explores the textures of his .nfo EP, containing granulated and fractured ambient sound, vocal sampling experiments and landscapes approaching drone. The images are supplied by visual artist Illa (alter ego of Ana Drucker) who works with analogic material from photographic laboratories that connects us to an organic universe, like watching chaos in a Petri dish through a microscope.

www.shoeg.net →
www.anadrucker.net →

GABRIEL LECUP + AYLEN TORRES + BOROBOS 

LMACLM (LA MACHINE A COUDRE LA MUSIQUE) is a project that Gabriel Lecupe has been developing in Brussels since 2012, presented for the first time in Barcelona. An audiovisual performance that aims to induce states of altered perception, hypnotic and dream-like, through the repetition of aural and visual micro-loops. A superimposition of harmonic, mechanical and chromatic layers that interact and progressively evolve to lull our senses, short-circuit cognition, and slow down the passage of time. Nothing happens, nothing begins, nothing ends; everything is transformed. LMACLM is an antique sewing machine with a mechanical pedal, transformed into a string instrument, amplified and digitally processed. Three systems adapt its different speeds instantaneously: the mechanical speed of the machine, the human speed of the person touching it, the digital speed of the processes and effects. They chase each other, move out of phase, synchronise for brief moments of fragile stability.

www.gabriellecup.com →

PRIMO GABBIANO + VISUAL PAL 
Primo Gabbiano is an experimental musician and video artist from Barcelona. He works with found sounds, drone music, soundscapes and dark ambient. His influences are primitive electronica and performance. For his live, improvised performances, he uses any element (laptop, synth, mic, field recording, etc.) in order to explore the fertile intersection between artist and audience. Visual Pal is a visual artist from Barcelona who uses video as an instrument and video-installations as a basis for creative exploration. His works have nuances that necessitate an active visualisation: these are free- standing narrative pieces, strongly influenced by experimental cinema and videoart. On this occasion they will offer a concert of experimental music, noise and drone. Sounds and textures are open to polysemia and evocation, while the images provide a random narrative of intermitent emotions. Intensity, memory, forgetting....

primogabbiano.com →
visual-pal.com →
www.youtube.com/watch?v=U8Kddcm8cjQ →

HYPNAGOGIA 
Hypnagogia (Carles López y Carolina Cabrerizo) develop their project with a drifting state of sound and vision full of suggestive atmospheres and lanscapes, broken sounds and organic imagery. Mystery, electronica and extrasensory states that wander through landscapes that are minimalist, chaotic and full of textures, and that bring us closer to a dreamlike and poetic dimension. Carles López, a musician, producer and DJ from Barcelona, has shown his work in more than 40 countries and at well-known festivals such as SONAR (NY), Sziget Festival (Budapest), Arts Electronica (Linz), Red Bull Academy (Porto), MTV Awards (Belfast)... as well as working with companies such as La Fura dels Baus, Sol Picó and Sergi Faustino. Carolina Cabrerizo is a multidisciplinary artist, videoartist, actress and philosopher who draws on a variety of disciplines (both analogue and digital) to create her sensitive and aesthetically emotional work.

soundcloud.com/carles-lopez →
vimeo.com/carolinacabrerizo →
vimeo.com/carolinacabrerizo/hypnagogia →


★ 4 i 5 Juny 4 y 5 Junio 4th & 5th June ★


CIM (Cicle Improvisació en moviment)


Centre Cívic Barceloneta. Coproducció de l’Antic Teatre
i La Caldera Les Corts



nous llenguatges del cos
nuevos lenguajes del cuerpo
new body languages

HORARIS / HORARIOS / SCHEDULES
4 DISSABTE / SÁBADO / SATURDAY: 21':00
5 DIUMENGE /DOMINGO / SUNDAY: 20'00


ENTRADES/ ENTRADAS /TICKETS
COMPRAR/ BUY HERE →
10 euros ONLINE
12 euros TAQUILLA / BOX OFFICE

16 euros ONLINE ABONO 2 DÍAS (4 y 5 Junio)







Els artistes es trien segons la convocatòria pública.

Organitzen:
Mayte Luque (Centre Cívic Barceloneta, referent de Dansa)
Ramon Oriola (Centre Cívic Barceloneta, referent de Formació)
Helena Pellisé (Ballarina i improvisadora)
Semolinika Tomic (Antic Teatre)
Raquel (La Caldera Les Corts)


cimbcn.blogspot.com.es

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

El CIM busca promoure, difondre i donar espai a la dansa improvisació com a disciplina artística a la ciutat de Barcelona. I ho fa a través d’un taller, un laboratori, una jam dirigida i la mostra de peces d’improvisació.

A través del CIM volem convidar-te a gaudir, reflexionar i apreciar com a públic l’art d’allò màgic que succeeix només en el moment present, la improvisació. A més, oferim als creadors i col·lectius professionals de la dansa un espai on practicar i intercanviar eines i estratègies per a la improvisació.

La 2ª edició CIM tindrà lloc del 30 de maig al 5 de juny 2016. Amb un taller i un laboratori de formació impartits per a docents professionals de les arts escèniques que treballen la improvisació des d'enfocs particulars i l’exhibició de propostes escèniques de composició instantània; et donem la oportunitat de vivenciar aquest art en tots els seus àmbits. Pels professionals obrim convocatòria per presentar treballs d’improvisació que tinguin com a eix central el cos i el moviment.

Aquest cicle parteix d’una iniciativa que sorgeix entre el Centre Cívic Barceloneta i la ballarina i improvisadora Helena Pellisé i amb la coproducció de l’Antic Teatre i La Caldera Les Corts.

El Centre Cívic Barceloneta és un equipament municipal al servei del barri de la Barceloneta i de la ciutat de Barcelona, que treballa per a la promoció i difusió cultural atenent a dues línies d’especialització: la dansa i les arts visuals. Quant a dansa, el centre té una trajèctoria de més de 15 anys donant suport a la creació a través de residències, d’exhibició i de formació.

La Caldera Les Corts és un nou centre de creació de dansa i arts escèniques creat al 2015, que s’incorpora a la xarxa a les Fàbriques de Creació de l' Ajuntament de Barcelona i que està liderat per l'equip de gestió de La Caldera original nascuda a la Vila de Gràcia al 1995. La Caldera Les Corts és un centre híbrid de creació i exhibició que vol ser un espai flexible, obert i possibilitador pels creadors de les arts escèniques. Volem donar suport a la creació actual i treballem per reforçar la relació amb el públic i acostar als ciutadans a la gran diversitat de llenguatges i de formes d’expressió artístiques actuals.

Antic Teatre és un dels referents de l'escena independent actual. Un centre de recursos de les arts multidisciplinars per a la investigació i el desenvolupament de nous llenguatges escènics. La seva missió és recolzar i fomentar la capacitat d'experimentació, creació, producció, exhibició, promoció i difusió dels artistes professionals. Compromès amb la recerca de nous llenguatges del cos i moviment, noves dramatúrgies i noves tencologies que eviten tècniques apreses i repetició de metodologies.

El CIM busca promover, difundir y dar espacio a la danza/improvisación como disciplina artística en la ciudad de Barcelona. Y lo hace a través de un taller, un laboratorio, una jam dirigida y la muestra de piezas de improvisación.

A través del CIM queremos invitarte a disfrutar, reflexionar y apreciar como público el arte de aquello mágico que sucede sólo en el momento presente, la improvisación. Además, ofrecemos a los creadores y colectivos profesionales de la danza un espacio donde practicar e intercambiar herramientas y estrategias para la improvisación.

La 2ª edición de CIM tendrá lugar del 30 de mayo al 5 de junio de 2016. Con un taller y un laboratorio de formación impartidos por docentes profesionales de las artes escénicas que trabajan la improvisación desde sus enfoques particulares, y la exhibición de propuestas escénicas de composición instantánea; os damos la oportunidad de vivir este arte en todos sus ámbitos. Para los profesionales abrimos convocatoria para presentar trabajos de improvisación que tengan como eje central el cuerpo y el movimiento.

Este ciclo parte de una iniciativa surgida entre el Centre Cívic Barceloneta y la bailarina e improvisadora Helena Pellisé, con coproducción por parte de Antic Teatre y La Caldera Les Corts.

El Centre Cívic Barceloneta es un equipamiento municipal al servicio del barrio de la Barceloneta y de la ciudad de Barcelona, que trabaja para la promoción y difusión cultural en torno a dos líneas de especialización: la danza y las artes visuales. En cuanto a la danza, el centro tiene una trayectoria de más de 15 años ofreciendo apoyo a la creación a través de residencias, exhibición, y formación.

La Caldera Las Cortes es un nuevo centro de creación de danza y artes escénicas creado en 2015, que se incorpora a la red en las Fábricas de Creación del Ayuntamiento de Barcelona y que está liderado por el equipo de gestión de la caldera original nacida en la Villa de Gracia en 1995. La caldera las Cortes es un centro híbrido de creación y exhibición que quiere ser un espacio flexible, abierto y posibilitador por los creadores de las artes escénicas. Queremos apoyar la creación actual y trabajamos para reforzar la relación con el público y acercar a los ciudadanos a la gran diversidad de lenguajes y de formas de expresión artísticas actuales.

Antic Teatre es uno de los referentes de la escena independiente actual. Un Centro de recursos de las artes multidisciplinares para la investigación y el desarrollo de nuevos lenguajes escénicos. Su misión es apoyar y fomentar la capacidad de experimentación, creación, producción, exhibición, promoción y difusión de los artistas profesionales. Comprometido con la búsqueda de nuevos lenguajes del cuerpo y movimiento, nuevas dramaturgias y nuevas tecnologías que eviten técnicas aprendidas y repetición de metodologías.

CIM (Improvisation and movement cycle) aims to promote, disseminate and give space to dance improvisation as an artistic discipline in Barcelona. And it does this with a workshop, a lab, a directed jam session and the exhibition of improvisation pieces.

Through CIM, we would like to invite you to enjoy, consider and appreciate as an audience the magical art of what happens only in the present moment: improvisation. We also offer creators and dance professionals a space in which they can practice and exchange improvisation tools and strategies.

The second edition of CIM will take place between May 30th and June 5th, 2016. With a workshop and a training lab given by professional teachers of performing arts, each working from their own perspective, and the exhibition of instantly created performance pieces, we offer you the opportunity of experiencing this art form in all its aspects. At the same time we are making an open call to professionals to present improvisation pieces based on the body and movement.

The cycle is a result of an initiative between Centre Cívic Barceloneta and dancer/improviser Helena Pellisé, and is coproduced by Antic Teatre and La Caldera Les Corts.

The Centre Cívic Barceloneta is a local authority entity at the service of the Barceloneta neighbourhood and the city of Barcelona that works to promote and disseminate arts and culture, specifically dance and visual arts. With regard to dance, the centre has more than 15 years of experience providing support to creation by means of residencies, exhibitions, and training.

La Caldera Les Corts is a new creation centre for dance and performing arts. Created in 2015, it has become part of the Ajuntament de Barcelona's network of Creation Factories and is run by the management team from the original La Caldera that emerged in the Gràcia neighbourhood in 1995. La Caldera Les Corts is a hybrid creation and exhibition centre that aims to be a flexible, open and facilitating space for creators in performing arts. We want to support current creation and we work towards strengthening relations with audiences and making them aware of the great range of languages and forms of artistic expression existing today.

Antic Teatre is one of the reference points for independent, contemporary performance, a resource centre for multidisciplinary arts dedicated to the research and development of new performance languages. Our mission is to support and encourage the experimentation, creation, production, exhibition, promotion and dissemination potential of professional artists. We are committed to the search for new languages of the body and of movement, new dramaturgies and new technologies that avoid established, learned techniques and repeated methodologies.


★ 6 Juny  6 Junio 6th June★


TRES



Projecció + col·loqui
Proyección + coloquio
Screening & discussion


HORARIS / HORARIOS / SCHEDULES
6 DILLUNS / LUNES / MONDAY: 21:00
gratuit gratuito free




sessió 8

TRES
Barcelona, 1956. La indagació teòrica i estètica de Tres està determinada per l'interès a generar escenaris per al silenci; un treball de recerca i d'experimentació que practica des de fa tres dècades. Després de diversos anys d'activitats entorn de la música i l'art, el 1986 comença a recollir informació sobre el fenomen del silenci entès en el seu més ampli sentit. El 1998 organitza Muted, una factoria de silencis al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, una instal·lació que es va transformar en un petit festival sobre el silenci, del qual es van fer dues edicions. A partir de llavors produeix nombroses accions silencioses que tenen com a objectiu dotar el silenci de presència i investigar les seves possibilitats, entre les quals destaquen els Còctels silenciosos, els Concerts silenciosos i els Blackouts o apagaments graduals d'edificis.

El 2008 realitza a la galeria Antonio de Barnola de Barcelona una nova acció titulada Maldito silencio que suposa un canvi d'orientació en el seu treball i que pretén destruir metafòricament les formes negatives de silenci. El 2009 presenta a Arts Santa Mònica de Barcelona un catàleg recopilatori de les seves accions i comunica el començament d'una nova etapa en la seva trajectòria artística. Aquesta nova fase, No más silencio, emergeix de la necessitat de considerar els molts aspectes indesitjables del silenci i de denunciar-ho com una de les principals estratègies de domini del poder. El 2011 funda el duo The Fake Druids amb el bateria D. Blake.

En l'actualitat concentra la seva energia a continuar i desenvolupar els seus Blackouts, exploracions sonores a partir de l'apagament gradual dels sistemes tecnològics que possibiliten el funcionament d'un recinte arquitectònic.

El seu treball es programa en festivals i institucions culturals d'Espanya i de l'estranger.

elsilencio.com

htres33.wordpress.comg

presentació

ENTRE EL SILENCIO Y LA DESTRUCCIÓN DEL SILENCIO
En aquesta sessió presentem un vídeo especialment editat per a l'ocasió que documenta les accions realitzades per l'artista i músic Tres al llarg de la seva trajectòria.

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org

www.habitualvideoteam.org

Tres: entre el silencio y la destrucción del silencio
2016_60 min
Compilació de vídeos de les accions efectuades per l'artista multidisciplinari Tres des de l'any 1998 al 2016. La peça inclou nombroses accions silencioses que tenen com a objectiu dotar el silenci de presència i investigar les seves possibilitats: els Còctels silenciosos, els Blackouts o apagaments graduals d’edificis i màquines, Metallia Machina Silentia, el Concert silenciós de la Banda Municipal de Barcelona, les accions Tallar el silenci, Tambors de silenci i edifici, Tubas en el lago, Susan-Sontag-Susan-Silence, Kakúa i Kántor, Últimes paraules de James Lee Byars o Maldito silencio, entre altres.

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Setena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d'autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org.
Una branca de les seves activitats és l'organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals: www.influxfestival.org.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d'accés públic: www.summa-hvt.org.

Séptima temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo con una periodicidad quincenal que pretende reflejar la vitalidad del vídeo de creación de nuestra ciudad. Se trata de una extensión del Festival de vídeo de autor FLUX, con sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en Barcelona, que complementan el festival desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival. FLUX CLUB acoge todo tipo de sesiones: proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrecen al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Pueden ser tanto sesiones monográficas de autores reconocidos, como temáticas colectivas dedicadas a autores emergentes, a la presentación de trabajos de estudiantes, o centradas en la videopoesía o la videodanza. FLUX CLUB es un espacio de difusión del vídeo de creación en la ciudad de Barcelona.

Habitual Video Team es una asociación sin ánimo de lucro que tiene como objetivos principales la promoción de todo tipo de actividades relacionadas con las artes audiovisuales y concretamente con la videocreación: www.habitualvideoteam.org.
Una rama de sus actividades es la organización de festivales, ciclos y muestras de vídeo, como el festival de vídeo de autor FLUX: www.fluxfestival.org, y el festival INFLUX [vídeo a escena], dedicado a las artes escénicas audiovisuales: www.influxfestival.org.
Otra rama fundamental de su trabajo es la documentación videográfica (grabación y edición) de eventos culturales generalmente de pequeño formato como conciertos, poesía, performances o espectáculos teatrales. A partir de 2012, pone en marcha el proyecto SUMMA, con el fin de convertir este patrimonio audiovisual de más de 1.000 grabaciones en un archivo videográfico on line de acceso público: www.summa-hvt.org.

The seventh season of FLUX CLUB is here: a fortnightly video club that reflects the vitality of video creation in our city. It’s an extension of the FLUX Video Auteur Festival, with sessions open to everything currently going on in the field of video in Barcelona, complementing the festival from the point of view of its content and extending its sphere of influence beyond the few days programmed for the festival itself. FLUX CLUB includes all kinds of sessions: screenings, video performances and debates offering direct contact between the audience and the filmmakers. These sessions focus on a range of subjects, from monographic by well-known directors to specific themes, from groups of up-and-coming authors to students; they may cover video poetry or video dance. FLUX CLUB is a space for the dissemination of video creation in the city of Barcelona.

Habitual Video Team is a non-profit association whose main objectives are to promote activities related to visual arts and specifically video art: www.habitualvideoteam.org.
A fundamental area of their work is the organization of festivals, cycles and video shows, such as the FLUX Video Auteur Festival: www.fluxfestival.org, and INFLUX festival [video on stage], dedicated to audiovisual performing arts: www.influxfestival.org. Another branch of Habitual Video Team’s activities is video documentation (recording and editing) of mainly small format cultural events such as concerts, poetry, performances or theatre shows. It has a video archive of over 1.000 recordings. In 2012 they launched the SUMMA project with the aim of converting this audiovisual heritage into a non-profit online video archive: www.summa-hvt.org.


★ 9-12 Juny 9-12 Junio 9th - 12th June ★


TEATRE AL RAS


"L'últim crit"


durada / duración / running time: 120 min


Teatre social
– cinema, amb gent que viu o ha viscut al carrer

Teatro social
– cinema, con gente que vive o ha vivido en la calle

Social Theater
– cinema, with people who are living or have lived on the streets


<HORARIS / HORARIOS / SCHEDULES
9 DIJOUS / JUEVES / THURSDAY: 21:00
10 DIVENDRES / VIERNES / FRIDAY: 21:00
11 DISSABTE / SABADO / SATURDAY: 21:00
12 DIUMENGE / DOMINGO / SUNDAY: 20:00


ENTRADES/ ENTRADAS /TICKETS
COMPRAR/ BUY HERE →
10 euros ONLINE
12 euros TAQUILLA / BOX OFFICE









Direcció i guió: Ivana Miño

Actors: Carlota Olcina, Martí Ruiz, David Piñol, Jesús Marcos, Coral Maestre, Amparo Roldán, Juan Carlos González, Inma Fuentes, Jordi Baqués, Enric Molina, Dani Callís, Laia Vila, José María Erustes, Ton Gjekaj, Cristina Vidal, Nano Sepúlveda

Equip tècnic: Sandra González, Joel Rojas, Pablo Yrazu, Juan Lemus, Lucas Raurich Riera, Xavier Carrera, Aeroshots, Albert Gómez y Eva Col

Ajudant de coreografia: Laia Vila
Marketing i comunicació: Adriana Domínguez
Autor cartell: Miquel Fuster
Col.laboracions: Agnés Marqués, Marta Marco, Pep Cruz, Quim Masferrer, Roger Coma, Ramon Pujol


www.facebook.com/lultimcrit

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

El projecte neix de voluntat de fer una activitat de teatre amb un col.lectiu que normalment no te accés de les arts escèniques, i ha acabat convertintse en...

L’ultim crit, una obra dividida en 2 parts: Un film i una peça teatral.

Els intèrprets son usuaris de la Fundació Arrels ( gent que viu o ha viscut al carrer), treballadors i voluntaris de la mateixa fundació i actors professionals.
La pelicula comença amb la persecució de Jessica Luna _la actriu Carlota Olcina-, una noia del Raval que vol esser actriu. Presenciem la seva desaparició a mans d’un desconegut, i a continuació assistim als interrogatoris de tots els sospitosos, a càrrec del experimentat inspector Arturo Flores i el seu ajudant Oswaldo. La noia es molt popular al barri, ningú s’explica qui voldria ferla desaparèixer, o pitjor encara matarla, i el cas es complica. Hi han masses incògnites i manquen proves suficients per inculpar a ningú. A l’obra de teatre, l’acció te lloc durant las festes del barri on resideixen Jessica i els sospitosos, es mostra la resolució del misteri. L’inspector i el seu ajudant irrompen a les celebracions, i van desmuntant als sospitosos un a un descobrint tots els seus draps bruts malgrat les seves resistències, fins descobrir el veritable culpable. Un plantejament mol al estil Agatha Cristhie, però mes trapella i adaptat als nostres actors.

A l film apareixen també les veus de la presentadora del Telenoticies Agnés Marqués, i els actors Marta marco (Merlí), Pep Cruz (Mar i Cel),Quim Masferrer (El foraster), Roger Coma(Oh Happy Day) i Ramón Pujol (Ciega a citas), entre d’altres.

La Fundació Arrels es composa per persones que volem que ningú dormi al carrer. Des 1987, han fet costat a mes de 9.000 persones sense sostre en el seu camí cap l’autonomia, oferint.lis allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Compta amb el recolçament de persones contractades, uns 400 voluntaris i 4000 donants que fan possible portar a terme els programes d’actuació. Els seus objectius son:

-Atendre a les persones sense sostre que es troben a les fases més consolidades d’exclusió per que tornin a esser el mes autònomes possibles.

-Sensibilitzar a la ciutadania sobre la realitat de les persones sense sostre.

-Denunciar situacions injustes i aportar propostes que ajudin a transformar la realitat d’exclusió social.

El proyecto nació́ de la voluntad de hacer una actividad de teatro con un colectivo que normalmente no tiene acceso a las artes escénicas, y ha acabado convirtiéndose en...

L’últim crit, una obra dividida en 2 partes: una película y una pieza teatral.

Los interpretes son usuarios de la Fundació Arrels (gente que vive o ha vivido en la calle), trabajadores y voluntarios de la misma fundación y actores profesionales.
La película empieza con la persecución de Jessica Luna –la actriz Carlota Olcina–, una chica del Raval que quiere ser actriz. Presenciamos su desaparición en manos de un desconocido, y a continuación asistimos a los interrogatorios de todos los sospechosos, a cargo del experimentado inspector Arturo Flores y su ayudante Oswaldo. La chica goza de gran popularidad en el barrio, nadie se explica quien querría hacerla desaparecer, o peor aun, matarla, y el caso se complica. Hay demasiadas incógnitas y no hay pruebas suficientes para inculpar a nadie. En la obra de teatro, cuya acción tiene lugar durante las fiestas del barrio donde residen Jessica y los sospechosos, se muestra la resolución del misterio. El inspector y su ayudante irrumpen en las celebraciones, y van desmontando a los sospechosos uno a uno, descubriendo todos sus trapos sucios pese a sus resistencias, hasta desvelar al verdadero culpable. Un planteamiento muy a lo Agatha Christie, pero mucho más canalla y adaptado a nuestros “actores”.

En la película aparecen también las voces de la presentadora del Telenotícies Agnès Marquès, y los actores Marta Marco (Merlí), Pep Cruz (Mar i Cel), Quim Masferrer (El Foraster), Roger Coma (Oh Happy Day) y Ramon Pujol (Ciega a citas), entre otros.

La Fundación Arrels está compuesta por personas que quieren que nadie duerma en la calle. Desde 1987, se han acompañado a más de 9.000 personas sin hogar en su camino hacia la autonomía, ofreciéndoles alojamiento, alimentación, y atención social y sanitaria. Cuenta con el apoyo de 47 personas contratadas, unos 400 voluntarios y 4.000 donantes que hacen posible llevar a cabo los programas de actuación. Sus objetivos son:

- Atender a las personas sin hogar que se encuentran en las fases más consolidadas de exclusión para que vuelvan a ser lo más autónomas posible.

- Sensibilizar a la ciudadanía sobre la realidad de las personas sin hogar.

-Denunciar situaciones injustas y aportar propuestas que ayuden a transformar la realidad de exclusión social.

The project emerged from the desire to make theatre with a minority that doesn’t usually get much access to performing arts, and it ended up becoming…

The last shout, a piece divided into two parts: a film and a play.

The actors are members of the Arrels Foundation (people who are living or have lived on the streets), workers and volunteers from the organisation, and professional actors.
The film starts with the abduction of Jessica Luna, played by actress Carlota Olcina, a girl from the Raval neighbourhood who wants to become an actor. We witness her disappearance at the hands of a stranger, and then we watch Inspector Arturo Flores and his assistant, Oswaldo interrogate each suspect. The girl is popular in her neighbourhood; nobody understands who could want to make her disappear or, worse still, kill her. There are too many loose threads and not enough evidence to charge anybody. In the theatre piece, which takes place during the local annual festivities, the mystery is solved. The inspector and his assistant interrupt the celebrations and analyse the suspects one by one, exposing each one despite their resistance, until the real perpetrator is revealed. A very Agatha Christie-like plot, but much more streetwise and adapted to our “actors”.

The film also has voiceovers from TV news presenter Agnès Marquès, and actors Marta Marco (Merlí), Pep Cruz (Mar i Cel), Quim Masferrer (El Foraster), Roger Coma (Oh Happy Day) and Ramón Pujol (Ciega a citas) among others.

La Fundació Arrels (Roots Foundation) consists of people who don’t want anyone to have to sleep on the streets. Since 1987, they have assisted more than 9000 homeless people on their quest for self-sufficiency, offering lodgings, food, and social and health services. The foundation employs 47 people and has around 400 volunteers and 4000 donors, who together make it possible for these programmes to be carried out. Their objectives are:

- To provide immediate attention to homeless people in extreme situations and help them become as self-sufficient as possible.

- To create public awareness about the realities of life for the homeless.

- To speak out against injustice and provide ways to help change the realities of social exclusion.


ANTIC TEATRE AL CARRER ::::: 17 JUNY 17 JUNIO 17th JUNE /// 18'00 - 24'00
Una acció itinerant pel Barri de Sant Pere organitzada per l’Antic Teatre dins la Festa Major del Casc Antic 2016

INICI: 18:00 h. c/Sant Pere Més Alt 6
20:00 h. Plaça de Sant Pere
21:30 h. Escenari c/Rec Comtal amb Av. Lluís Companys



Hi participaran entre d’altres:

- La Comunitat Artística Multidisciplinar de l’Antic Teatre
- La Coordinadora de la Festa Major del Casc Antic
- Les Veïnes i els Veïns
- Els Projectes artístics comunitaris de l’Antic Teatre: * Ritme en el temps amb la gent gran * Mou-te Babel amb infants i adolescents
- EMP Escola de Música del Palau
- Orfeó Català, Palau de la Música Catalana
- Centre Sant Pere Apòstol
- Librería Pròleg en el seu 25è aniversari
- Skaters
- Casal de Barri Pou de la Figuera
- La banda del barri: The Fantabulous Míticos
- Associació de Veïns del Casc Antic
- Plataforma ciutadana i de veïns contra l’Hotel al Rec Comtal
- Comerciants del Barri
- Casal de Joves Palau Alòs
- EMAV. Escola de Mitjans Audiovisuals Barcelona

A.T.A.C. Antic Teatre Al Carrer és una acció itinerant pel Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera organitzada per l’Antic Teatre dins la Festa Major del Casc Antic 2016

Una intervenció artística que involucra a les entitats, veïns i veines i els comerciants, amb varies actuacions: Alumnes de les escoles de música i art, comunitat artística multidiscipinar de l'Antic Teatre i altres grups del barri.

★ 16-19 Juny 16-19 Junio 16th - 19th June ★


Antic Teatre amb el suport
de la Central del Circ



"C%RC"


ESTRENA


durada / duración / running time: 60 min


Mostra de circ contemporani
Muestra de circo contemporáneo
Contemporary circus revue

HORARIS / HORARIOS / SCHEDULES
16 DIJOUS / JUEVES / THURSDAY: 21'00
17 DIVENDRES / VIERNES / FRIDAY: 21'00
18 DISSABTE / SABADO / SATURDAY: 21'00
19 DIUMENGE / DOMINGO / SUNDAY: 20'00


ENTRADES/ ENTRADAS /TICKETS
COMPRAR/ BUY HERE →
10 euros ONLINE
12 euros TAQUILLA / BOX OFFICE








Interprets:
Oriol Escorsell, Sabrina Catalán, Julie Bergez, Clara Prieto, Amelia Stollbrock, Coordinació/Direcció: Jorge Albuerne
Coproducció: Antic Teatre
Rescolçament a la creació: La Central del Circ y Nacho Ricci

Agraïments: al i les interprets per el seu temps i entrega, Nacho Ricci, Jose Luis Redondo, Semolinika Tomic i equips de L’Antic Teatre i La Central del Circ

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

"Percebre en la foscor del present aquesta llum que busca assolir-nos i no pot fer-ho, això vol dir ser contemporanis. Per això els contemporanis són rars. I per això ser contemporanis és, sobretot, una qüestió de coratge: perquè significa ser capaços no només de tenir fixa la mirada en la foscor de l'època, sinó també percebre en aquella foscor una llum que, directament, versant-nos, s'allunya infinitament de nosaltres. És a dir, tot: ser puntuals a una cita a la qual només es pot faltar. "
G, Agamben

Busco aquest coratge en la mirada i en el fer, aquesta raresa i aquesta determinació per la falta d'un lloc concret ... m'interessa la inquietud de no haver trobat, però saber que la recerca és el camí ... ser capaç d'albirar una llum que, inevitablement, no il·lumina res més que el que està per venir ... triar aquest lloc tot i que ens sembli inabastable, el mateix que no conformar-se tan sols amb patir la foscor, tot això m'interessa ...
Crec fermament que el circ no tan sols transita pels dominis de l'oci i el divertiment, sens dubte necessaris (encara que també imposats) ... el circ, a més, creix als pantans del dubte, es rebolca en els llots d'un inconformisme profund i vol qüestionar-se a través dels seus propis intèrprets.

Aquest projecte neix de la proposta de l'Antic Teatre (exhibició) cap a La Central de Circ (creació) amb la intenció de generar nous canals entre els espais de creació i exhibició existents a Barcelona. Sis artistes de Circ amb projectes d'investigació en les seves respectives disciplines (contorsió, trapezi, corda llisa, pal) i un coordinador / director, posen en comú els seus treballs durant dues setmanes, mostrant finalment les conclusions d'aquest curt període de trobada en un format escènic de 60 minuts.
Les diferents etapes de treball tindran lloc entre La Central de Circ i l’Antic Teatre, lloc, aquest últim, on es presentarà al públic els dies 16, 17, 18 i 19 de juny.

“Percibir en la oscuridad del presente esta luz que busca alcanzarnos y no puede hacerlo, ello significa ser contemporáneos. Por ello los contemporáneos son raros. Y por ello ser contemporáneos es, sobre todo, una cuestión de coraje: porque significa ser capaces no sólo de tener fija la mirada en la oscuridad de la época, sino también percibir en aquella oscuridad una luz que, directa, versándonos, se aleja infinitamente de nosotros. Es decir, aun: ser puntuales en una cita a la que se puede solo faltar.”
G, Agamben

Busco ese coraje en la mirada y en el hacer, esa rareza y esa determinación por la falta de un lugar concreto…me interesa la inquietud de no haber encontrado, pero saber que la búsqueda es el camino…ser capaz de vislumbrar una luz que, inevitablemente, no ilumina nada más que lo que está por venir…elegir ese lugar aunque se nos antoje inalcanzable, lo mismo que no conformarse tan sólo con sufrir la oscuridad, todo eso me interesa…
Creo firmemente que el circo no tan sólo transita por los dominios del ocio y el divertimento, sin duda necesarios (aunque también impuestos)… el circo, además, crece en los pantanos de la duda, se revuelca en los lodos de un inconformismo profundo y quiere cuestionarse a través de sus propios intérpretes.

Este proyecto nace de la propuesta del Antic Teatre (exhibición) hacia La Central de Circ (creación) con la intención de generar nuevos canales entre los espacios de creación y exhibición existentes en Barcelona. Seis artistas de Circo con proyectos de investigación en sus respectivas disciplinas (contorsión, trapecio, cuerda lisa, mástil) y un coordinador/director ponen en común sus trabajos durante dos semanas, mostrando finalmente las conclusiones de este corto periodo de encuentro en un formato escénico de 60 minutos.
Las diferentes etapas de trabajo tendrán lugar entre La Central de Circ y en Antic Teatre lugar, este último, donde se presentará al público los días 16, 17, 18 y 19 de junio.

"To perceive in the darkness of the present the light that is trying to reach us yet cannot is to be contemporary. This is why contemporary people are strange. And this is why being contemporary is, above all, a matter of courage: because it means being capable not only of keeping one's gaze focused on the darkness of the times, but also to perceive in the darkness a light that is moving away from us into infinity. In other words: being on time for an appointment which can only be missed."

G. Agamben

I'm looking for the courage inherent in seeing and in doing, the strangeness and the determination due to the lack of a specific place. I like the uncertainty of not finding, but realising that the way lies in the search; of glimpsing a light that can only illuminate what is yet to come; of choosing the place that appears unreachable; of not being content just to suffer in darkness; all this interests me.
I firmly believe that circus can be found not only in the realms of leisure and entertainment, no doubt necessary (although imposed), but also emerging from the swamps of doubt and wallowing in the mud of a deep non-conformism; and that it tries to question itself through its own interpreters.

This project is a result of Antic Teatre (exhibition) approaching La Central del Circ (creation) with the aim of opening new channels between the various creation and exhibition venues in Barcelona. Six circus artists engaged in research projects for each of their various skills (contorsion, trapeze, corde lisse, Chinese pole) and one coordinator/director bring their work together over two weeks, and present the result of this brief encounter as a 60 minute performance piece.
The final stages of the work will take place at La Central de Circ and Antic Teatre, with public performances at the latter on the 16th, 17th, 18th and 19th of June.


★ 21 Juny 21 Junio 21st June ★


BIG BOUNCERS


"Avistament 1"


WORK IN PROGRESS


durada / duración / running time: 45 min


nous llenguatges del cos
nuevos lenguajes del cuerpo
new body languages

HORARIS / HORARIOS / SCHEDULES
21 DIMARTS / MARTES / TUESDAY: 21:00


ENTRADES/ ENTRADAS /TICKETS
COMPRAR/ BUY HERE →
4 euros










Direcció i interpretació: Cecilia Colacrai, Mireia de Querol i Anna Rubirola
Disseny d’il·luminació: Joana Serra
Vídeo i foto: Tristán Pérez Martín
Producció: Anna Bohigas
Coproducció: Antic Teatre, Festival Sismògraf, El Graner
Amb la col·laboració de: La Visiva, La Caldera, L’Estruch, L’Animal a l’Esquena, Festival Torino Danza

Taller "Zona de Avistament" a l'Espai La Visiva (18 i 19 Juny)

www.lavisiva.org/taller-amb-el-col%C2%B7lectiu-big-bouncers/

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Big Bouncers és un col·lectiu artístic que reuneix les tres coreògrafes Cecilia Colacrai, Anna Rubirola i Mireia de Querol. El treball del col·lectiu Big Bouncers es desenvolupa en l’àmbit dels nous llenguatges escènics i combina la creació de peces escèniques, i la creació de performances per espais no convencionals “site specific”.

Avistament 1 és la primera d'una sèrie de mostres que el col·lectiu Big Bouncers farà sobre el procés de creació de la seva nova peça O.V.N.I (objectes varis no identificats).
En aquest "avistament" convidem al públic a observar diferents materials en procés que formaran part posteriorment de la peça, i el convidem també a dialogar sobre l'experiència.
O.V.N.I és una peça que vol explorar la relació entre objecte/cos/context/significat desplegant possibles imaginaris que sorgeixen de la combinació o alteració d’aquestes relacions.

Trajectòria del Col·lectiu Big Bouncers: Anna Rubirola , Cecilia Colacrai i Mireia de Querol.
Totes elles són creadores independents residents a Barcelona. Actualment gestionen les activitats de l’espai de creació La Visiva (Barcelona), i formen part del nou projecte de La Caldera. Compten amb una àmplia trajectòria com a creadores en solitari i juntament amb altres artistes, així com en la docència de la dansa. El col·lectiu ha rebut el Premi Sebastià Gasch, Aplaudiment a la creació emergent, FAD 2015, per la peça Big Bounce.

Comencen a treballar conjuntament al maig del 2012, compartint les seves inquietuds i desenvolupant una pràctica comú, amb l’interès d’investigar i aprofundir en els nous llenguatges escènics i generar una metodologia de treball pròpia. Des de l’inici el treball del col·lectiu s’ha desenvolupat i articulat al voltant de tres eixos d’acció: la creació de peces escèniques, la creació de performances per espais no convencionals “site specific”, i la pedagogia.

Fins ara han estrenat les peces: Big Bounce (2013), Big Bounce Site Specific (2013), Doppelgänger (2014), I see a spider on the wall (2014).

Big Bouncers es un colectivo artístico que reúne a las coreógrafas Cecilia Colacrai, Mireia de Querol y Anna Rubirola. El trabajo del colectivo se desarrolla en el ámbito de los nuevos lenguajes escénicos y combina la creación de piezas escénicas y la creación de performances para espacios no convencionales, “site specific”.

Avistament 1 (Avistamiento 1) es la primera de una serie de muestras que el colectivo Big Bouncers hará sobre el proceso de creación de la nuevo pieza O.V.N.I. (objetos varios no identificables).
En este “avistamiento” invitamos al público a observar diferentes materiales en proceso que formarán parte posteriormente de la pieza, y los invitamos también a dialogar sobre la experiencia compartida.
O.V.N.I. es una pieza que quiere explorar la relación entre objeto/cuerpo/contexto/significado desplegando posibles imaginarios que surgen de la combinación o alteración de estas relaciones.

Trayectoria del Colectivo Big Bouncers: Cecilia Colacrai, Mireia de Querol y Anna Rubirola.

Todas ellas son creadoras independientes residentes en Barcelona. Actualmente gestionan las actividades el espacio de Creación La Visiva (Barcelona) y forman parte del nuevo proyecto de La Caldera. Cuentan con una amplia trayectoria como creadoras en solitario y conjuntamente con otros artistas, así como en la docencia de la danza.
Comienzan a trabajar conjuntamente en mayo del 2012; compartiendo sus inquietudes en torno a la danza y la creación desarrollan una práctica común, con el interés de investigar y profundizar en los nuevos lenguajes escénicos y generar una metodología de trabajo propia.
Desde el inicio el trabajo del colectivo se ha desarrollado y articulado alrededor de tres ejes de acción: la creación de piezas escénicas, la creación de performances para espacios no convencionales “site specific” y la pedagogía. Hasta el momento Big Bouncers ha estrenado las piezas: Big Bounce (2013), Big Bounce Site Specific (2013), Doppelgänger (2014), I see a spider on the wall (2014).

En el año 2015 el Colectivo Big Bouncers recibe el Premio Sebastià Gasch, Aplaudiment a la creació emergent por su pieza Big Bounce, premio otorgado por el FAD.

Big Bouncers is an artistic collective that brings together three choreographers: Cecilia Colacrai, Anna Rubirola and Mireia de Querol. The Big Bouncers collective develops its own particular language within the field of movement and performance, and combines the creation of pieces for stage and for non-conventional spaces (site specific).

Avistament 1 (Sighting 1) is the first of a series of viewings of Big Bouncers’ new piece O.V.N.I (objectes varis no identificats) and its creation process.
During the "sighting" we invite the audience to observe different aspects of the process that will eventually be incorporated into the piece, and we also invite them to discuss the experience with us.

The title of Big Bouncers’ new project is O.V.N.I (Variuos Non Identifiable Objects), the word for U.F.O in spanish. This piece aims to explore the relations between object/body/context/meaning, revealing the potential shared visions that may emerge from the combination or alteration of these relations.

The Big Bouncers Collective are: Anna Rubirola , Cecilia Colacrai and Mireia de Querol.

All three are choreographers living in Barcelona. They currently manage the activities of Associació La Visiva and are part of La Caldera’s new project. They are all choreographers of long standing, working alone or in collaboration with other artists, as well as in teaching. The Collective received Premi Sebastià Gasch award (Aplaudiment a la creació emergent, FAD 2015) for their piece Big Bounce.
They began working together in May 2012, sharing interests and developing a common practice, with the goal of researching and deepening their knowledge in the field of movement and performance, and also of generating their own working methodology. From the begining of their work as a collective, they have developed three diferent lines of action: the creation of pieces for stage, the creation of performances for non-conventional spaces (site specific) and the teaching and formative aspects.

So far their works have been: Big Bounce (2013), Big Bounce Site Specific (2013), Doppelgänger (2014) and I see a spider on the wall (2014).

 


★ 22 Juny 22 Junio 22nd June ★


EDUARDO GIÓN /
ANTIC TEATRE



"El desplume"
+
Proyección documental
"Madame Arthur" (20'00)


durada / duración / running time: 60 min + 90 min

Cabaret


HORARIS / HORARIOS / SCHEDULES
22 DIMECRES / MIERCOLES / WEDNESDAY: 21:00


ENTRADES/ ENTRADAS /TICKETS
COMPRAR/ BUY HERE →
10 euros










Mestro de ceremònies: Victor Guerrero
Mite: Gilda Love

Artistes per confirmar

Organitza: Eduardo Gión

[+] Info documental "Madame Arthur" →

El documental es un recorrido por la trayectoria profesional de Modesto Mangas, más conocido como Madame Arthur, célebre transformista de la Barcelona de los 70 y 80. Un viaje fílmico narrado por su amigo y compañero Pierrot, desde su nacimiento en un pueblo de Salamanca hasta ser la verdadera reina del cabaret del “Barcelona de noche”, local emblemático de transformistas, travestís, vedettes y personas “canallas” de la época.

Eduardo Gión (Vilanova i la Geltrú 29 de mayo de 1974)
Durante su adolescencia descubre el mundo del cine más underground colándose en pases de películas como Polyester o Cosa de hembras de Jonh Waters, las primeras de Almodóvar, o Arrebato de Zulueta. Es por eso que mucho después decide estudiar cine en el Centre d’Estudis Cinematografics de Catalunya y realizar un master en producción de Cine y Tv en la UPC. Realizó en el 2011 un documental llamado Madame Arthur sobre la faceta artística de uno de los primeros transformista de Barcelona. Estrenado en el Molino de Barcelona. Su nuevo documental es Lentejuelas de Sangre sobre la faceta artística de terror de Pierrot, que se estrenó durante el mes de octubre de 2012 en Antic Teatre.

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Antic Teatre es vestirà amb lluentons. Un cop al mes, l'Antic Teatre Cabaret proposarà un recorregut per l’autentic cabaret dels 70, pels seus locals, els seus artistes i el seu ambient canalla. Més que una obra de teatre, Antic Teatre Cabaret serà una festa, un tribut i un homenatge a tots aquells que van lluitar per donar-li color a una Barcelona gris i asfixiada.

Aquesta nova etapa del Desplume, serà un retorn al cabaret mes íntim, més a prop teu.
Antic Teatre Cabaret serà un lloc de trobada pels amants d'aquest gènere i permetrà descobrir a aquells que desconeixen el que significa una verdadera vetllada cabaretera.

Eduardo Gión
Director de cinema, teatre i documentalista.
Ha treballat com ajudant de direcció de curt-metratges i llarg-metratges en 35mm.
Ha realitzat la festa basada en el cinema underground de terror “Transilvania Club” amb el cineasta Luis Macias i els músics XSDJ.
Participa en diversos esdeveniments com 080 Barcelona, col·laborant amb fotògrafs com Miguel Villalobos per a la producció de la desfilada homenatge a Thierry Mugler. Escriu i produeix reportatges per revistes com Candy Magazine i Paraíso Magazine.

Actualment la seva nova web “Wams” junt amb el fotògraf Raúl Hidalgo on han fotografiat i entrevistat a artistes com Jonas Mekas, Bob Gruen, Daniel Riera, Greg Gorman, Bruce Labruce, Mathiue Cesar, entre d'altres.

Antic Teatre se viste de lentejuelas. Una vez al mes, Antic Teatre Cabaret propondrá un recorrido por el verdadero cabaret de los 70, por sus locales, sus artistas y su ambiente canalla. Más que una obra de teatro, será una fiesta, un tributo y un homenaje a todos aquellos que lucharon por darle color a una Barcelona gris y asfixiada.

En esta nueva etapa, El Desplume se convertira en un cabaret más intimo más cerca de ti. Antic Teatre Cabaret será un lugar de encuentro para los amantes de este género y permitirá descubrir a aquellos que lo desconocen lo que significa una verdadera velada cabaretera.

Eduardo Gión
Director de cine, teatro y documentalista.
Ha trabajado como ayudante de dirección de cortometrajes y largometrajes en 35mm.
Ha realizado la fiesta basada en el cine underground de terror “Transilvania Club” junto al cineasta Luis Macías y los músicos XSDJ.
Participa en eventos como 080 Barcelona, colaborando con fotógrafos como Miguel Villalobos para la producción del desfile homenaje a Thierry Mugler. Escribe y produce reportajes para revistas como Candy Magazine y Paraíso Magazine.
Actualmente está en preparación de un proyecto llamado “Wams” junto al fotógrafo Raúl Hidalgo donde han fotografiado y entrevistado a artistas como Jonas Mekas, Bob Gruen, Daniel Riera, Greg Gorman, Bruce Labruce, Mathiue Cesar, entre otros.

Antic Teatre dresses up in sequins! Once a month, Antic Teatre Cabaret will take us on a journey to the genuine cabaret of the 70s, visiting its venues, its artists and its rough-and-ready atmosphere. More than a performance, this will be a party, and a tribute to all those who fought to provide a touch of colour when Barcelona was grey and choking.
In this new phase, El Desplume will become more up-close and personal; Antic Teatre Cabaret will be a meeting point for all lovers of this genre and will show those who have never experienced it what a real cabaret night is all about.

Eduardo Gión
Is a director of cinema, theatre and documentaries. He has worked as director’s assistant on short and long 35mm films. Together with film director Luis Macias and musicians XSDJ, he created club night “Transilvania Club” based on underground horror cinema.
He has taken part in events such as 080 Barcelona, where he collaborated with photographers such as Miguel Villalobos on the production of a tribute catwalk for Thierry Mugler. He writes and produces articles for periodicals Candy Magazine and Paraíso Magazine.
He is currently working on a project called “Wams” together with photographer Raúl Hidalgo, for which they have photographed and interviewed such artists as Jonas Mekas, Bob Gruen, Daniel Riera, Greg Gorman, Bruce Labruce and Mathieu Cesar among others.


★ 25 Juny 25 Junio 25th June ★
EXPERIMENTAL ROOM COLLECTIVE & LA CHÁCHARA ESPAI & ATELIER ESCÈNIC STOYANOVA
IV EDICIÓ EXPERIMENTAL ROOM FESTIVAL
- Human_Time_Site Specific Performing Art

Concepte i Direcció: Maria Stoyanova
Coordinació: Experimental Room Collective
Coordinació técnica: Toni Alonso

Amb el support de Antic Teatre

www.experimentalroomfestival.com

durada / duración / running time: 12 hores horas hours

HORARIS / HORARIOS / SCHEDULES
25 DISSABTE / SÁBADO / SATURDAY: 11'00 - 23'00


SESSIONS SESIONES SESIONS
12:00 // 12:40 // 13:20 - "El Diván de la Peluquera", Fafá Franco

16:00 // 16:30 - "Torbellino mudo", Marta Pawlikowska

17:30 - "Una gota en el océano", Adriana Alcaide

18:30 - "Asalto al silencio", Angie Bravo

19:30 - "(buscar) Ánima", Adán Hernández (presentación del trabajo desarrollado en la residencia de Experimental RoomFestival)

20:30 - "La cendra és paisatge de memòria", Alba Torres

21:30 - "Si pudiera mover los pies saldría corriendo", La Señorita Blanco


ENTRADES/ ENTRADAS /TICKETS
COMPRAR/ BUY HERE →
6 euros x performance

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Experimental Room Festival està dedicat a l'exhibició de peces escèniques de petit i mig format, creades a partir de material autobiogràfic, inquietuds íntimes o experiències personals i que mostren un clar interès en l'experimentació i en la recerca amb el temps, amb l'espai i amb el (els) espectador(s).

Es podran veure treballs escènics dissenyats per a petits grups d'audiència (Human Specific), per a espais no convencionals (Site Specific) i performances de llarga durada (Time Specific) d'artistes nacionals i internacionals.

Experimental Room Festival és membre oficial de “In Touch Human Specific Performing Art” →

EXPERIMENTAL ROOM COLLECTIVE neix del desig de María Stoyanova (actriu, performer, creadora escènica, docent i directora) de convidar a diversos artistes de les arts escèniques i audiovisuals i treballar amb ells amb l'objectiu de desenvolupar un treball de recerca, experimentació i creació de performances dins del HUMAN_TIME_SITE SPECIFIC PERFORMING ART sota la seva adreça i acompanyament.
Els membres que formen part del projecte artístic “Experiemental Room Collective” treballen des de la NO-FICCION i aprofundirien en la relació específica amb l'espectador, amb el temps i amb l'espai.

Experimental Room Festival está dedicado a la exhibición de piezas escénicas de pequeño y mediano formato, creadas a partir de material autobiográfico, inquietudes íntimas o experiencias personales y que muestran un claro interés en la experimentación y en la investigación con el tiempo, con el espacio y con el (los) espectador(es).

Se podrán ver trabajos escénicos diseñados para pequeños grupos de audiencia (Human Specific), para espacios no convencionales (Site Specific) y performances de larga duración (Time Specific) de artistas nacionales e internacionales.

Experimental Room Festival es miembro oficial de “In Touch Human Specific Performing Art” →

EXPERIMENTAL ROOM COLLECTIVE nace del deseo de María Stoyanova (actriz, performer, creadora escénica, docente y directora) de invitar a diversos artistas de las artes escénicas y audiovisuales y trabajar con ellos hacia el objetivo de desarrollar un trabajo de investigación, experimentación y creación de performances dentro del HUMAN_TIME_SITE SPECIFIC PERFORMING ART bajo su dirección y acompañamiento.
Los miembros que forman parte del proyecto artístico “Experiemental Room Collective” trabajan desde la NO-FICCION y profundizarían en la relación específica con el espectador, con el tiempo y con el espacio.

Experimental Room Festival is dedicated to the exhibition of small and medium format performance pieces created from autobiographical material, private concerns or intimate personal experiences, and shows a clear interest in experimentation and research in time and space, and with the audience individually and as a group.

The various types of performance resulting will be for reduced audiences (Human Specific); for unconventional spaces (Site Specific); and long-term performances (Time Specific), featuring national and international artists.

Experimental Room Festival is an official member of "In Touch Human Specific Performing Art" →

EXPERIMENTAL COLLECTIVE ROOM emerges from the desire of Maria Stoyanova (actress, performer, stage creator, teacher and director) to collaborate with different artists in performing and audiovisual arts towards the goal of developing a research, experimentation and performance creation SPECIFIC HUMAN_TIME_SITE within PERFORMING ART under her leadership and support.
Members who are part of the art project "Experiemental Room Collective" work from non-fiction and investigate further into the specific relationship with the viewer, time and space.

 


★ 26 Juny 26 Junio 26th June ★
STOP MOTION BARCELONA SHORT FILM FESTIVAL
- Primer festival de curtmetratges dedicat exclusivament al stop motion

Organitza: La Academia de Animación, Guillem Puig
Selecció curtmetratges: Lula Gómez i Jordi Piulachs
Taller: El Bombeto

www.elbombeto.cat →

www.laacademiadeanimacion.com →

durada / duración / running time: 3h + 3h

HORARIS / HORARIOS / SCHEDULES
26 DIUMENGE / DOMINGO / SUNDAY: 10'00 - 13'00 & 18'00 - 21'00

Mostra i taller stop motion infantil: 3 euros /// Festival de curtmetratges: Gratüit
Muestra y taller infantil: 3 euros /// Festival de cortometrajes: Gratuito
Children’s show and workshop: 3 euros /// Short film festival: Free

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Stop Motion Barcelona, neix amb la idea de donar a conèixer a les noves generacions i al gran públic en general aquesta antiga tècnica d'animació cada vegada més en auge gràcies a estudis com LAIKA o Aardman. A més es pretén cobrir un buit ja que no existeix a Espanya un festival d'aquestes característiques, dedicat única i exclusivament a l'animació stop motion.

1. Mostra i taller infantil
Els més petits tindran l'oportunitat de veure una selecció de curtmetratges stop motion in-fantils de diferents èpoques i nacionalitats i més tard podran participar en un taller impartit per El Bombeto on aprendran com es fa una animació stop motion.

2. Festival de curtmetratges
Es realitzarà una projecció d'aproximadament 2h dels curtmetratges seleccionats per a aquesta primera edició, en la qual es podran veure curtmetratges de tot el món al tractar-se d' una convocatòria internacional. Després de la projecció es farà el lliurament de premis, un del jurat i un altre del públic ( dotats amb una estatueta i una estructura stop motion).

LA ACADEMIA DE ANIMACIÓN
Dirigida per Lula Gómez i Jordi Piulachs , La Acadèmia d’animación és una escola especialitza-da en animació stop motion que neix a Buenos Aires, Argentina, on té una gran acollida i creix ràpidament. Un any i mig després es trasllada a Barcelona, Espanya, per seguir oferint els seus estudis al continent Europeu.

Amb una filosofia eminentment pràctica, L'escola ofereix cursos intensius i personalitzats, amb un màxim de sis alumnes per classe , que engloben els diferents processos necessaris per a la creació d'una animació stop motion (disseny de personatges, fabricació de puppets, guió, crea-tivitat, fonament i pràctica de l'animació, etc.).

En el seu curs estrella d'animació stop motion de 3 mesos, els alumnes, a més d'aprendre la teoria bàsica i fonamental de l'animació, posen en pràctica els coneixements adquirits sota un entorn real de treball realitzant un curtmetratge conjunt en finalitzar el curs.

L'Acadèmia d'Animació té ja a les seves esquenes més de sis curtmetratges realitzats per alumnes i aquests han estat premiats i seleccionats en diversos festivals de tot el món.

Stop Motion Barcelona nace con la idea de dar a conocer a las nuevas generaciones y al gran público en general esta antigua técnica de animación cada vez más en auge gracias a estudios como LAIKA o Aardman. Además se pretende cubrir un vacío ya que no existe en Es-paña un festival de estas características, dedicado única y exclusivamente a la animación stop motion.
La primera edición del festival tendrá lugar el domingo 26 de junio en Antic Teatre de Barcelo-na y se dividirá en dos partes:

1. Muestra y taller infantil
Los más pequeños tendrán la oportunidad de ver una selección de cortometrajes stop motion infantiles de diferentes épocas y nacionalidades y más tarde podrán participar en un taller im-partido por El Bombeto dónde aprenderán como se hace una ani-mación stop motion.

2. Festival de cortometrajes
Se realizará una proyección de aproximadamente 2h de los cortometrajes seleccionados para esta primera edición, en la que podrán verse cortometrajes de todo el mundo al tratarse de una convocatoria internacional. Tras la proyección se realizará la entrega de premios, uno del jurado y otro del público (dotados con una estatuilla y una estructura stop motion).

LA ACADEMIA DE ANIMACIÓN
Dirigida por Lula Gómez i Jordi Piulachs, La Academia de animación es una escuela especia-lizada en animación stop motion que nace en Buenos Aires, Argentina, donde tiene una gran acogida y crece rápidamente. Un año y medio después se traslada a Barcelona, España, para seguir ofreciendo sus estudios en el continente Europeo.

Con una filosofía eminentemente práctica, La escuela ofrece cursos intensivos y personaliza-dos, con un máximo de seis alumnos por clase, que abarcan los distintos procesos necesarios para la creación de una animación stop motion (diseño de personajes, fabricación de puppets, guión, creatividad, fundamento y práctica de la animación, etc.).

En su curso estrella de animación stop motion de 3 meses, los alumnos, además de aprender la teoría básica y fundamental de la animación, ponen en práctica los conocimientos adquiridos bajo un entorno real de trabajo realizando un cortometraje conjunto al finalizar el curso.

La Academia de Animación tiene ya a sus espaldas más de seis cortometrajes realizados por alumnos y estos han sido premiados y seleccionados en diversos festivales de todo el mundo.

Stop Motion Barcelona emerges from the desire to bring to the attention of new generations and the general public this classic animation technique, increasingly in vogue these days thanks to studios such as LAIKA or Aardman. It also aims to fill a gap, as Spain as yet has no festival dedicated solely to stop-motion animation.

The first edition of the festival will take place on Sunday June 26 in Antic Teatre of Barcelona and will be divided into two parts:

1. Children’s show and workshop
The youngest attendees will have the opportunity of viewing a selection of children's stop-motion short films from different periods and countries, followed by a workshop given by El Bombeto where they will learn how stop-motion animation is done.

2. Short film festival
There will be an approximately two-hour screening of short films from around the world, as this is an international festival. The screening will be followed by the awards ceremony, with prizes awarded by a jury and by the audience. Winners will receive a statuette and a stop-motion structure.

LA ACADEMIA DE ANIMACIÓN
(The Animation Academy)
Directed by Lula Gómez and Jordi Piulachs, La Academia de Animación is a school specialising in stop-motion animation established in Buenos Aires, Argentina, where it has enjoyed great success and rapid growth. A year and a half after first opening its doors it has moved to Barce-lona, Spain, where it continues to offer its courses to students from Europe.

Focusing particularly on the practical aspects of the trade, the school offers intensive and per-sonalised courses with a maximum of six students per class, which cover the different process-es necessary for creating stop-motion animation (character design, puppet making, scripts, creativity, foundation and practice of animation, etc.).

As part of the popular 3-month stop-motion animation course, in addition to learning the basic and fundamental theory of animation, students put the knowledge they have acquired into practice in a real working environment by creating a joint short film as their end-of-course work.

La Academia de Animación already has more than six short films made by students under its belt, which have been short-listed and received awards at various festivals around the world.

 


 RECOMENDAMOS

LIBRE COMUNIDAD ESCENICA
www.tea-tron.com →

Red TRANS IBÉRICA de Espacios Culturales Independientes
http://redtransiberica.wordpress.com/ →

TEH Trans Europe Halles European - Network of Independent Cultural Centres
http://www.teh.net/ →

Encuentre ideas. Encuentre gente. Encuentre dinero. Encuentre acontecimientos. Encuentre debates. Un sitio web, 50 países, 6 lenguas.
www.labforculture.org/ →

IETM: International Network for Contemporary Performing Arts
www.ietm.org/ →

Facilitar i fomentar la mobilitat de les arts:

on-the-move.org/ →

www.cimettafund.org/ →

The European Cultural Foundation facilita i catalitza l'intercanvi cultural i les noves formses d'expresió creativa.
www.eurocult.org/home/ →


logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com

Amb la col·laboració de:

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb: / Antic Teatre es miembro y trabaja en red con: / Antic Teatre is a member and networking with: