logo Antic Teatre

[ MAPA ]   [ anticteatre@anticteatre.com ]   [ REFORMA_Antic]   [ VIDEO CANAL]   [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica]   [Projecte Artístic Comunitari]   [ Antic Horror Picture Show ]   [Blog Teatron]   [Archive_Memòries]


Versión Español → /// English Version →

Produït per: www.anticteatre.com i www.plesnicentar.info

cav_a: Catalan artists visiting ___ artists és un programa de col·laboració per compartir, entendre i donar a conèixer les pràctiques de creació escènica a Catalunya, i al mateix temps aprendre sobre aquestes pràctiques en cada país d'acollida que es visita.En fomentar la cooperació internacional entre centres independents d'investigació en el camp de les arts multidisciplinars, s’espera incrementar les perspectives culturals i propagar noves formes d'expressió creativa.

Les passades edicions han tingut lloc a Ljubljana (Eslovènia), Rijeka (Croàcia), París (França), i Atenes (Grècia). La cinquena edició tindrà lloc a Croàcia de nou, però aquest cop en la seva capital, Zagreb.

Zagreb Dance Center, un centre de dansa amb el principal objectiu de crear oportunitats pel desenvolupament d'una nova generació de coreògrafs a Zagreb i Croàcia, i Antic Teatre, referent de l'escena actual de Barcelona, centre de recursos multidisciplinars dedicat a la recerca, la creació, la producció i la difusió de les arts escèniques i visuals, estan treballant conjuntament dins del programa cav_a, “Catalan artists visiting Croatian artists”.

S'està treballant intensament perquè aquesta col·laboració sigui la primera d'una sèrie d'intercanvis bilaterals entre els artistes associats amb els dos centres.

[+] INFO

Què és el cav_a ?
És un programa de col·laboració per compartir, entendre i donar a conèixer les pràctiques de creació escènica a Catalunya, i al mateix temps aprendre sobre aquestes pràctiques en cada país d'acollida que es visita. En fomentar la cooperació internacional entre centres independents d'investigació en el camp de les arts multidisciplinars, s’espera incrementar les perspectives culturals i propagar noves formes d'expressió creativa.

Per què?
El programa té la finalitat d'estimular la creativitat basant el desenvolupament artístic en l'intercanvi i el coneixement, la internacionalització de la creació escènica contemporània catalana, i l'ànim de transcendir fronteres. Per tant, volem treballar en noves produccions juntament amb d’altres centres que comparteixin la nostra filosofia, a més d'establir intercanvis directes ja sigui entre artistes, centres culturals o ciutats. A base d'actuacions, tallers i ensenyaments compartits, potenciarem una via d'informació entre creadors i professionals de les arts, traient-los del seu aïllament i integrant-los en la comunitat, ajudant-los a afrontar els reptes socials, polítics i professionals de l'artista-ciutadà.

Per a qui?
Permetrà a creadors catalans donar a conèixer el seu treball i les seves pràctiques de creació a les diferents comunitats que els acullin, compartint coneixements i interessos amb el públic i els professionals locals. Al mateix temps obrirà el camí perquè artistes d'altres països ens visitin de tornada a Barcelona, nodrint l'àmbit de les arts escèniques contemporànies d'una programació internacional, de trobades i debats.

La nostra meta principal és facilitar oportunitats perquè artistes de totes les nacionalitats puguin mostrar el seu treball a un públic més ampli, i ajudar-los a desenvolupar la seva relació amb el públic, creant un intercanvi fluid d'opinions que pugui portar a la generació de nous llenguatges d'expressió i l'evolució de noves maneres de veure i comprendre les arts escèniques contemporànies.

On?
Tenim Europa com a primer objectiu. Però perquè parar aquí? El món és aquí fora...

Edicions anteriors:

Catalan artists visiting Slovenian artists. Ljubljana, Desembre 2011 (Glej Theatre).

Catalan artists visiting Croatian artists. Rijeka, Desembre 2012 (HKD).

Catalan artists visiting French artists. Saint Ouen/París. Juny/Desembre 2013 (Mains d'Oeuvres).
[+]Info →

Catalan artists visiting Greek artists, Athens/Desembre 2014 (Vyrsodepseio).

[+] SOBRE Zagreb Dance Center

Zagreb Dance Center, que va obrir les seves portes el 26 d'Octubre del 2009, és un centre cultural únic a Croàcia dedicat a la dansa. La seva funció principal com a centre coreogràfic és fomentar i crear oportunitats per al desenvolupament d'una nova generació del talent coreogràfic a Zagreb i a Croàcia. L'objectiu és donar suport a la producció i difusió d'obres de dansa contemporània. Una part important del treball es centra en el desenvolupament d'un espai per al diàleg i el compromís entre els professionals de la dansa i el públic en general, en un esforç per millorar l'interès i el suport a la dansa contemporània a Zagreb i Croàcia. 

El Zagreb Dance Center és un centre de dansa, situat al cor de la ciutat, que també implica el públic general, no només com a espectadors sinó com a participants actius, convidant-los a seguir els processos creatius, i a participar en tot un conjunt d'activitats relacionades amb la dansa i amb la possibilitat també de col·laborar com a voluntaris. Per als joves es tracta d'un espai ideal per desenvolupar habilitats úniques i diferents pràctiques de treball. 

Residències, tallers, classes, projeccions de cinema, performances, debats de taula rodona, networking, exposicions, xerrades d'artistes, conferències i altres activitats específiques relacionades amb la dansa on hi participa el públic en general, són part de la programació anual del Zagreb Dance Centre. La col·laboració amb centres similars a Europa i la participació en aliances amb la comunitat local estan orientades a impulsar una relació més dinàmica entre els artistes residents a Zagreb i la comunitat internacional de dansa. El Dance Point, així com la publicació Dance Monthly, són les principals fonts d'informació relacionades amb la dansa per als esdeveniments organitzats al Zagreb Dance Centre, mentre que la informació que es pot trobar al lloc web ofereix notícies que van més enllà del propi centre. El flux d'informació sobre i per a la dansa és també un important servei per al públic en general que es pot subscriure a una recepció regular de notícies relacionades.

El Zagreb Dance Centre està gestionat per la organització no lucrativa Institut Croata de Moviment i Dansa (Hrvatski institut za Pokret i ples). El centre es va convertir en membre de la European Dance House Network (Xarxa Europea de Cases de la Dansa) al 2015. És el membre número 27 d'aquesta estructura dinàmica que dóna suport al desenvolupament de la dansa com a component vital en el desenvolupament de l'art contemporani.

Més informacié:
www.plesnicentar.info

[+] SOBRE ANTIC TEATRE

Antic Teatre - Espai de Creació és un centre Cultural i Social independent situat en un edifici, patrimoni cultural, construït el 1650 al centre de Barcelona. Disposa d’una sala polivalent, bar, terrassa i jardí.

Antic Teatre és un centre de recursos de les arts multidisciplinars per a la investigació i el desenvolupament de nous llenguatges escènics.

Som la ÚNICA SALA DE LA CIUTAT AMB PROGRAMACIÓ REGULAR (365 dies l'any) basat únicament en la investigació.

La nostra MISSIÓ és recolzar i fomentar la capacitat d'experimentació, creació, producció, exhibició, promoció i difusió dels artistes professionals que eviten tècniques apreses i repetició de metodologies, alliberant-los de les pressions i demandes del mercat, impulsant així la innovació i el risc.

Som membres de la xarxa internacional Trans Europe Halles, una xarxa europea integrada centres culturals impulsats per ciutadans i artistes.

Més informació:
www.anticteatre.com


★ 15 Desembre 19:30 ★
Espectacle "Y por qué John Cage?" (50min) de Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol
+ debat amb el públic

Lloc: Zagreb Dance Center, Ilica 10, 10000 Zagreb, Croatia.
Preu del ticket: General Admission 50,00 HRK
Reserves: ulaznice@plesnicentar.info, +385/1/4833-08

[+] BIO JORGE DUTOR & GUILLEM MONT DE PALOL

En els nostres darrers treballs, juguem amb el llenguatge, la semiòtica, el significat i el significant, la fisicalitat del so, allò corpori i el moviment. No tenim l'humor com a vehicle per a qüestionar els formats de producció, creació, exhibició, interacció i contaminació de la nostra pròpia pràctica artística. Considerem certa dimensió política en els nostres treballs en expandir el concepte de la coreografia i treballar en els límits de fricció amb altres disciplines artístiques.

www.montdedutor.com →

MUCHA MIERDA, META MIERDA, MULTI MIERDA, MULTI DERMA, DUCHA MIERDA, META DUCHA, MÉTETE EN LA DUCHA, MÉTETE EN LA META, MÉTETE EN LA MIERDA, MÉTETELO POR LA DERMA, MUCHACHO MIERDA, MUCHACHO MUERDE, MUERDE MUCHACHO, MUERDEME EL CACHO, MUDO DE MIERDA, DUERMETE MUCHO, DUERMETE YA!…

Y Por Qué John Cage? és una performance sobre el so i el significat del discurs donat. El poder del so de les paraules. El so com a estructura, com a dinàmica que viatja. El discurs sensorial i no significatiu. No volem significar, al contrari, volem designificar per endinsar-nos dins el terreny d'allò sensitiu, d'allò relacional, d'allò perceptiu i d'allò corpori. En aquesta performance, el discurs pot ser qualsevol discurs. No és important el que diem, sinó com ho diem, quines eines musicals i coreogràfiques utilitzem per destrossar el text i submergir-nos en el treball de l'intèrpret suggerint i surfejant per les onades de l'imaginari.

Concepte: Jorge Dutor and Guillem Mont de Palol
Performers: Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol
Produït per: Antic Teatre/Adriantic, Barcelona www.anticteatre.com

Amb el suport de: La Porta Barcelona and A ras de suelo, Las Palmas de Gran Canaria.

Fotografia: Jordi Surribas www.jordisurribas.com

Més informació a:
www.montdedutor.com/cage →

Produït per:

En col·laboració amb: