Català /// Español /// English /// Français
RESERVES / RESERVAS / BOOKING: 93 315 23 54, anticteatre@anticteatre.com
logo Antic Teatre

[ MAPA ]  [ anticteatre@anticteatre.com ]  [ AdriAntic - RESIDÈNCIES ]  [ REFORMA_Antic]   [ REVISTA_MAGAZINE]   [ VIDEO CANAL] [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica] [Recursos]  [Festival B2B - Barcelona <>Berlin]   [ Antic Horror Picture Show ]  [Blog Teatron]  [Archive_Memòries]


PROGRAMA  ANTIC TEATRE   2014 /// NOVEMBRE /// NOVIEMBRE /// NOVEMBER →

★ 10 Novembre  10 Noviembre 10 November


VIDEOART:
ESTUDIANTS CAV UB



FLUXCLUB


durada duración running time: 90 min

Projecció + col·loqui
Proyección + coloquio
Screening & discussion


HORARIS
DILLUNS: 21:00
gratuit

HORARIOS
LUNES: 21:00
gratuito

SCHEDULES
MONDAY: 21:00
free

HORAIRES
LUNDI: 21:00
gratuit






sessió 16

VIDEOART: ESTUDIANTS CAV UB

En aquesta sessió veurem una selecció d’obres de videoart realitzades per estudiants del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona, la majoria elaborades en el marc de l’assignatura “Metanarratives” impartida pels professors Josep Rovira i Sergio Villanueva, prenent com a base la reflexió artística treballada a l’aula a partir de diferents formulacions metanarratives i experimentant amb les diverses possibilitats d’expansió del llenguatge clàssic tradicional.

www.ub.edu/biblio

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org

Leopoldo PABLO GÓMEZ, SERGIO GÓMEZ, MIQUEL MARTÍ
María Panero. Un cadáver exquisito
2014_19:08 min
Aquest vídeo ha estat realitzat com un “cadàver exquisit”, joc inventat pels surrealistes, consistent en la creació i invenció col·lectives. Tres autors i tres paraules proposades per cada autor al voltant de la figura del poeta Leopoldo María Panero. Cada conjunt de paraules sorgeix de l’última paraula de l’autor anterior. El resultat és una obra completament nova. La seva estètica, el seu significat i la seva intertextualitat, depenen en cada moment del seu autor.

MÀRIUS INTENTE
[Cos]sificats
2014_4:08 min
Només podem veure el contorn de l'home, perquè dins seu ja no hi podem trobar res d’allò que el caracteritzava. A través del seu contorn abandonat a la pròpia sort, veiem una natura que se'ns fa aliena a nosaltres mateixos, ens esquinça... La humanitat ha perdut el contacte amb allò que és natural, i allò que és natural només se'ns mostra si esborrem la capa superficial i supèrflua de l'humà. Aquest home intenta, en va, progressar cap endavant en una escala de temps/espai que ja no sap interpretar. Això és impossible. Està atrapat en el cicle natural, en la circularitat que la natura porta implícita. Allà on comencem, serà on tornem a acabar.
Actriu Sara Alastuey

SILVIA TOYOS, SANDRA MEZCUA, LAURA RUESCAS, LAURA BUSTO
Trans(a)pariencias
2014_4:03 min
Trans(a)pariencias és un videoart on res és el que sembla. La realitat i les aparences es fonen en un sol escenari, llançant conceptes i preguntes que ens fan reflexionar més sobre nosaltres mateixos que sobre els personatges. Les aparences ens persegueixen, les pròpies i les alienes, en la família i amb els amics, a casa o a la feina. Potser aquest vídeo ens convencerà que no se n’ha de fugir, sinó afrontar-les. Perquè les mentides no duren eternament.

RUBÉN ASENSIO, ANNA BONICH, SARA GARCÍA, LYDIA LAGO, NÚRIA LÓPEZ
Metamorphosis
2014_4:27 min_DVD interactiu
L’objectiu del nostre treball és unir la performance i el videoart. Basant-nos en el treball de Marcel·lí Antúnez, el motor de la nostra obra és la interacció amb l’espectador. Es tracta de dos joves que no accepten els seus cossos i volen experimentar les sensacions particulars de l’altre sexe. Passen per diverses situacions que van de l’amor a la violència, el sexe, la tragèdia, l’humor i la perversió, que es presenten de forma aleatòria, de manera que poden portar a diferents discursos narratius segons la interacció de l’espectador.

MARTA RIFÀ, SONIA SÁNCHEZ, IRENE PARDO, ALEXANDRA PUJADAS, MONTSE VALLS
En trànsit
2014_3:03 min
Els avenços del segle XXI i la dependència tecnològica que aquests han generat a la societat han portat a condicionar els comportaments humans; han conduït al domini d'éssers inconscients i manipulables. Més enllà d'un retrat futurista estem davant d'una il·lustració real de l'absorció i la retenció de les tecnologies.

GERARD APARICIO, ALEXANDRA BERRUEZO, TANIA LOURO, MARIA MARTORELL, GERARD VENTURA, FERRAN VILA
Human x Terra
2014_2:34 min
HVMAN X TERRA tracta la relació històrica de l’ésser humà i la terra a través del sexe. Dividit en tres etapes, el vídeo mostra el desenvolupament de les forces productives. Les etapes són: el descobriment (TERRA és visitada per HVMAN que, veient-la com a element nou, comença a relacionar-s’hi); l’explotació de les forces productives (explotació que es veu reflectida amb la pedra, la falç, la indústria i l’extracció de petroli); i la culminació o esgotament (la culminació introdueix una actitud autoritària de HVMAN vers TERRA).
HVMAN Jimena García
TERRA Joana Romero

GERARD APARICIO
Integrar dos en uno / Uno se divide en dos
2014_1:49 min
Un somni dividit en dues seccions: la contradicció nua i la seva superació a través de la suggestió visual. Un es divideix en dos.

VIOLETA CAPELLA, MARIONA COIDURAS, GEMMA MONZÓ, ELENA PAUNÉ, CAROLINA RUBIAS
Voyeur
2014_6:18 min_videoinstal·lació
Voyeur és una videoinstal·lació que consta de tres obres, que tracten la puresa: la primera en contempla els simbolismes culturals, la segona suggereix el moment de la pèrdua de la puresa femenina i la tercera mostra l'absència de puresa. El projecte sorgeix d'un vídeo d'imatges familiars, del qual hem agafat dues idees bàsiques: la del fet que una cosa privada passi a ser pública i la de la pèrdua de la puresa. Les dues idees ens porten al concepte de voyeurisme, i és per això que en la videoinstal·lació es presenten les tres obres per separat, cadascuna dins una capsa, on l’espectador ha de comportar-se com un voyeur i mirar a través d’un petit forat el que succeeix a dins.

ÓSCAR HUERTA, RAÚL MEDINA, SERGEY ODINTSOV, ÀLEX PÉREZ, ESTEL SORO
Tártaro
2014_2:45 min
La bogeria pot ser vista com una desconstrucció de l’ésser. Però en si mateixa, la bogeria té vida. La bogeria es transforma. La nostra bogeria avui és viure entre pantalles en lloc de viure en la realitat.

SERGEY ODINTSOV
Metanarcisismo
2014_1:25 min
La conclusió definitiva a l’egoqüestió del segle en el paradigma de les fluctuacions hipotètiques postmodernes.

ISABEL PASTOR, BERTA GIMÉNEZ, HELENA SOLER, SARA PASCUAL, NÚRIA LLUCH
Instamemories
2014_0:50 min + 2:21 min
Instamemories és un projecte en el qual, mitjançant una aplicació, es podrien recuperar tots els records de la teva vida. La nostra idea es basa en com seria el prototip d'aquesta aplicació. Consta de dos vídeos, un teaser de l'aplicació i un vídeo d'un passeig virtual d'aquesta aplicació.

BIEL SOLSONA, SERGIO QUIRANTE, MARTA TORÉ, JON PORTELLA, MONTSE GOSA, RICARDO BOTELLA
Tecnosis
2014_2:08 min
Tecnosis és una paraula inventada per definir la dependència tecnològica que esta patint la humanitat en els últims anys i que està tan present en la nostra societat. Aquesta paraula és una barreja entre tecnologia i psicosis, que és un terme psiquiàtric genèric que designa un estat mental en què el pensament i la percepció estan severament deteriorats, a més a més de la referència a la pel·lícula de Hitchcock. D’aquesta manera, la protagonista d’aquest videoart representa un individu de la societat que està sofrint 'tecnosis' i que no ofereix cap resistència a la tecnologia.

LLUÍS ALTMANN, NATÀLIA LUQUE, ELISABET MACARRILLA, LAURA PEDEMONTE, MARTA ROVIRA
We Can
2014_2:21 min

Una família composta per quatre membres: els pares, un fill i una filla. Entre ells s’amaguen emocions i fets. En un espai d’intimitat com és el lavabo, els protagonistes s’expressen tal com són i exterioritzen els seus temors, és a dir, tot allò que davant de la seva família no s’atreveixen a mostrar.

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Cinquena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival.
FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d'autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents.
FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org. Una branca de les seves activitats és l'organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d'accés públic: www.summa-hvt.org.

Quinta temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo con una periodicidad quincenal que pretende reflejar la vitalidad del vídeo de creación de nuestra ciudad. Se trata de una extensión del Festival de vídeo de autor FLUX, con sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en Barcelona, que complementan el festival desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival.

FLUX CLUB acoge todo tipo de sesiones: proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrecen al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Pueden ser tanto sesiones monográficas de autores reconocidos, como temáticas colectivas dedicadas a autores emergentes, a la presentación de trabajos de estudiantes, o centradas en la videopoesía o la videodanza.
FLUX CLUB es un espacio de difusión del vídeo de creación en la ciudad de Barcelona.

Habitual Video Team es una asociación sin ánimo de lucro que tiene como objetivos principales la promoción de todo tipo de actividades relacionadas con las artes audiovisuales y concretamente con la videocreación: www.habitualvideoteam.org. Una rama de sus actividades es la organización de festivales, ciclos y muestras de vídeo, como el festival de vídeo de autor FLUX: www.fluxfestival.org.
Otra rama fundamental de su trabajo es la documentación videográfica (grabación y edición) de eventos culturales generalmente de pequeño formato como conciertos, poesía, performances o espectáculos teatrales. A partir de 2012, pone en marcha el proyecto SUMMA, con el fin de convertir este patrimonio audiovisual de más de 1.000 grabaciones en un archivo videográfico on line de acceso público: www.summa-hvt.org.

The fifth season of FLUX CLUB is here: a fortnightly video club that reflects the vitality of video creation in our city. It’s an extension of the FLUX Video Auteur Festival, with sessions open to everything currently going on in the field of video in Barcelona, complementing the festival from the point of view of its content and extending its sphere of influence beyond the few days programmed for the festival itself.

FLUX CLUB includes all kinds of sessions: screenings, video performances and debates offering direct contact between the audience and the filmmakers. These sessions focus on a range of subjects, from monographics by well-known directors to specific themes, from groups of up-and-coming authors to students; they may cover video poetry or video dance.
FLUX CLUB is a space for the dissemination of video creation in the city of Barcelona.

Habitual Video Team is a non-profit association whose main objectives are to promote activities related to visual arts and specifically video art: www.habitualvideoteam.org.
A fundamental area of their work is the organisation of festivals, cycles and video shows, such as the FLUX Video Auteur Festival: www.fluxfestival.org.
Another branch of Habitual Video Team’s activities is video documentation (recording and editing) of mainly small format cultural events such as concerts, poetry, performances or theatre shows. It has a video archive of over 1,000 recordings. In 2012 they launched the SUMMA project with the aim of converting this audiovisual heritage into a non-profit online video archive: www.summa-hvt.org.


logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com

Amb la col·laboració de: // Con la colaboración de: // With the collaboration of: // Avec la collaboration de:

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb: // Antic Teatre es miembro y trabaja en red con: // Antic Teatre is a member and networking with: