Català /// Español /// English /// Français
RESERVES / RESERVAS / BOOKING: 93 315 23 54, anticteatre@anticteatre.com
logo Antic Teatre

[ MAPA ]  [ anticteatre@anticteatre.com ]  [ AdriAntic - RESIDÈNCIES ]  [ REFORMA_Antic]   [ REVISTA_MAGAZINE]   [ VIDEO CANAL] [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica] [Recursos]  [Festival B2B - Barcelona <>Berlin]   [ Antic Horror Picture Show ]  [Blog Teatron]  [Archive_Memòries]


PROGRAMA  ANTIC TEATRE   2015 /// FEBRER /// FEBRERO /// FEBRUARY →

★ 23 Febrer 23 Febrero 23 February


IÑAKI ÁLVAREZ & NURIA CANAL



Projecció + col·loqui
Proyección + coloquio
Screening & discussion



HORARIS
DILLUNS: 21:00
gratuit

HORARIOS
LUNES: 21:00
gratuito

SCHEDULES
MONDAY: 21:00
free

HORAIRES
LUNDI: 21:00
gratuit




IÑAKI ÁLVAREZ & NURIA CANAL
Projecció + col·loqui

IÑAKI ÁLVAREZ Vic, 1975. Viu i treballa a Barcelona, el seu treball procedeix de la performance i es desenvolupa en els àmbits del vídeo, la fotografia i, més recentment, les arts escèniques. Dos temes constants en la seva obra són el cos i la paraula. Del primer deriva el dolor, la pèrdua i les ferides, mentre que el segon el porta a la poesia, la veu, el text i la reflexió sobre la capacitat i limitacions expressives de les paraules.
El modus operandi d’Iñaki Álvarez té alguns punts en comú amb els dels col·leccionistes. El col·leccionista recrea amb la seva acció reunificadora una metonímia de la captura del tot (completar un subconjunt com a metonímia del conjunt universal). Iñaki Álvarez recopila i recopila sense preocupar-se excessivament ni de les seves motivacions ni dels usos posteriors: “primer actuo i després penso”, diu. Posteriorment juxtaposa el material recollit de manera més o menys atzarosa fins que la combinatòria esclata per alguna banda i descobreix un sentit nou o crea una mena d’atracció fascinadora inexplicable.

www.nozap.net →

NURIA CANAL Burgos, 1965. La esfera de la intimidad es, de entre todas las que configuran nuestra vida, la que para mí abarca los aspectos más interrogantes y a la vez más reveladores de nuestra naturaleza y cultura. Y este podría ser, en términos generales, el territorio sobre el que discurre mi trabajo.
Licenciada en Bellas Artes por la Universidad de Barcelona. Destaca su participación en exposiciones en diversas instituciones, museos y galerías como: Al ras, Fundació La Caixa; Anys 90 Distancia Zero, CASM; Máscara y Espejo, MACBA; Interzona, Palau de la Virreina; Miradas impudicas, Fundació La Caixa; Transgenéricos y Escenarios Domesticos, Koldo Mitxelena Kulturenea; Pictures of you y Muy Frágil, Galeria Estrany de La Mota; Short stories about Distance, Museo de Bellas Artes de Santander; Uncover, Fundació Suñol y 93, CGAC.
Creó en 1993 la Muestra de Vídeo Independiente de Barcelona, OVNI y la co-dirigió hasta el año 2000 en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
Sus obras en vídeo han participado durante los últimos 20 años en numerosos festivales y programaciones, entre otros: Mediateca, Fundació La Caixa; Museo Nacional de Arte Reina Sofía; Galería Zeis dos Bois, Lisboa; The Knitting Factory, New York; Video Forum Art Basel, Suiza; Video Festival New York; Centro Galego de Arte Contemporáneo; Instituto Cervantes (Marruecos, Siria, Irlanda); Off Copenhague, Dinamarca; Museo Carrillo Gil, Méjico DF; Museo Patio Herreriano, Valladolid; Kunstlerhaus Bethanien, Berlin; Artium, Vitoria.

www.nuriacanal.com →

presentació

DIÁLOGOS
En lloc de fer una selecció dels nostres vídeos per a aquest programa, hem decidit posar-ne en diàleg diversos fragments, en una estructura de set moments diferenciats.
El nostre treball ha corregut paral·lelament en molts sentits, els nostres interessos i certa manera de fer sempre han sigut propers.

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org

CALENDARI SESIONS:
9 i 23 Març // 6 i 20 Abril // 4 i 18 Maig // 1 i 15 de Juny

[+] Info Cicle Flux Club →

IÑAKI ÁLVAREZ
Lucha

1995_3:49 min (fragment)
Retrat d’una pallissa.

IÑAKI ÁLVAREZ
Hogar, puesta en escena

1998_18:31 min (fragment)
Tendres malsons familiars, solitud i deriva de personatges.

IÑAKI ÁLVAREZ
Je ne peux pas être malade à Marseille...

2001_2:27 min (fragment)
Reflex de les meves pors.

IÑAKI ÁLVAREZ
Miedo

2001_20:54 min (fragment)
Diversos homes ens expliquen la seva experiència amb la por.

IÑAKI ÁLVAREZ
Si pogués recuperar el moment, l’esbatussaria

2005_8:19 min (fragment)
Una exploració a les meves pors més interiors.

IÑAKI ÁLVAREZ
Sempre que veig algú per darrera m’imagino que sóc jo caminat davant meu

2008_6:46 min (fragment)
"Sempre que veig algú... contraposa la veu i la imatge en una particular relació. El text d’Autoacusació, una peça teatral de Peter Handke, proporciona al públic una experiència indirecta, que ens arriba a través de la veu. Les imatges de persones vistes des del darrera ens transmeten una experiència més directa. El punt de vista de les dues narracions (la parlada i la vista) ens planteja la capacitat de construir significats a través de la narració i la relació del concepte de realitat amb la subjectivitat." Text de Miquel Bardagil.

IÑAKI ÁLVAREZ
23 de noviembre de 2010

2010_4:12 min (fragment)
És una peça que conjuga principalment dues idees abstractes: l’espai íntim i el pas del temps. Dues idees que es conjuguen en un llenguatge cinematogràfic senzill i directe, que apel·la l’espectador i el convida a reflexionar sense plantejar gairebé cap pregunta.

IÑAKI ÁLVAREZ
Trobar un lloc que m'han explicat

2010_19:00 min (fragment)
Es tracta d’un treball sobre la distància, el pas del temps i com els mecanismes de la memòria distorsionen la realitat. Una distorsió i distanciament que es veuen reforçats per la reinterpretació duta a terme per algú aliè a les pròpies experiències viscudes durant la infància i l’adolescència. Una recreació d’uns llocs i uns paisatges que es fa des d’una mirada verge que s’hi enfronta per primera vegada només amb l’ajuda d’unes descripcions.

IÑAKI ÁLVAREZ
Dibuixant cicatrius

2011_5:50 min (fragment)
La cara, la roba, les cicatrius, la vergonya, la por i els nervis. Aquest sóc jo.

NURIA CANAL
Apuntes

1994_10 min (fragment)
Retratos hechos de instantes, una mirada, una expresión, un gesto, una broma, revelaciones encontradas se suceden perfilando un retrato de grupo a partir de sus particularidades y relaciones con la autora. La visión de una época.

NURIA CANAL
Basic Kit

1994_4 min (fragment)
La voz de alguien real cuyas declaraciones no responden a un guión sino que han sido grabadas en el contexto de una conversación cotidiana, es el audio que acompaña a las imágenes seleccionadas de telenovelas. Así dos discursos se yuxtaponen, el visual y el oral, para contradecirse y distanciarse pero también para identificarse.

NURIA CANAL
Te sentirás limpia

1995_4 min (fragment)
Una multitud de imágenes extraídas de la publicidad, cine y televisión principalmente, recrean una imprecisa pero innegable relación entre sexualidad y limpieza.

NURIA CANAL
Muchas veces mucho

1993-98_50 min (fragment)
Interesada en el registro de una iconografía de lo cotidiano, a través de objetos o testimonios personales, Nuria Canal grabó las imágenes de este documental a lo largo de cuatro años, con un resultado desnudo y desdramatizado. Registró los encuentros y conversaciones con seis amigas suyas. Acostumbradas a la presencia de la cámara, ésta se convirtió en un testigo que no interrumpía la relación personal y el tipo de diálogos que existía entre ellas.

NURIA CANAL
Casting (Conccetta)

2003_17 min (fragment)
En este vídeo confluyen mi interés por el retrato y la fabulación a partir de la observación de un rostro anónimo. Dos discursos se yuxtaponen, la subjetividad propia de un autorretrato con la ficción expresa de una fabulación.

NURIA CANAL
Cantus, I, II, III

2004_11 min (fragment)
Imágenes que recrean la atmosfera y la narrativa del descubrimiento de la belleza, la melancolía y la ausencia.

NURIA CANAL
Daydream

2010_21 min (fragment)
Es el relato de un amor unilateral, pasional, donde "el otro" es fundamentalmente un ser ausente. Se ha construido intercalando fragmentos de las declaraciones de 17 mujeres que han vivido esta experiencia como algo relevante en sus vidas. Tiene la forma de un solo relato que va abordando numerosos aspectos de esta experiencia: el lenguaje, la comunicación interpersonal, el deseo, las emociones y los sentimientos, la integración de esta experiencia en sus vidas, las consecuencias, etc.

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Sisena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival.
FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d'autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents.
FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org.
Una branca de les seves activitats és l'organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d'accés públic: www.summa-hvt.org.

Sexta temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo con una periodicidad quincenal que pretende reflejar la vitalidad del vídeo de creación de nuestra ciudad. Se trata de una extensión del Festival de vídeo de autor FLUX, con sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en Barcelona, que complementan el festival desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival.
FLUX CLUB acoge todo tipo de sesiones: proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrecen al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Pueden ser tanto sesiones monográficas de autores reconocidos, como temáticas colectivas dedicadas a autores emergentes, a la presentación de trabajos de estudiantes, o centradas en la videopoesía o la videodanza.
FLUX CLUBes un espacio de difusión del vídeo de creación en la ciudad de Barcelona.

Habitual Video Team es una asociación sin ánimo de lucro que tiene como objetivos principales la promoción de todo tipo de actividades relacionadas con las artes audiovisuales y concretamente con la videocreación: www.habitualvideoteam.org.
Una rama de sus actividades es la organización de festivales, ciclos y muestras de vídeo, como el festival de vídeo de autor FLUX: www.fluxfestival.org.
Otra rama fundamental de su trabajo es la documentación videográfica (grabación y edición) de eventos culturales generalmente de pequeño formato como conciertos, poesía, performances o espectáculos teatrales. A partir de 2012, pone en marcha el proyecto SUMMA, con el fin de convertir este patrimonio audiovisual de más de 1.000 grabaciones en un archivo videográfico on line de acceso público: www.summa-hvt.org.

The sixth season of FLUX CLUB is here: a fortnightly video club that reflects the vitality of video creation in our city. It’s an extension of the FLUX Video Auteur Festival, with sessions open to everything currently going on in the field of video in Barcelona, complementing the festival from the point of view of its content and extending its sphere of influence beyond the few days programmed for the festival itself.
FLUX CLUB includes all kinds of sessions: screenings, video performances and debates offering direct contact between the audience and the filmmakers. These sessions focus on a range of subjects, from monographic by well-known directors to specific themes, from groups of up-and-coming authors to students; they may cover video poetry or video dance.
FLUX CLUB is a space for the dissemination of video creation in the city of Barcelona.

Habitual Video Team is a non-profit association whose main objectives are to promote activities related to visual arts and specifically video art: www.habitualvideoteam.org.
A fundamental area of their work is the organization of festivals, cycles and video shows, such as the FLUX Video Auteur Festival: www.fluxfestival.org.
Another branch of Habitual Video Team’s activities is video documentation (recording and editing) of mainly small format cultural events such as concerts, poetry, performances or theatre shows. It has a video archive of over 1.000 recordings. In 2012 they launched the SUMMA project with the aim of converting this audiovisual heritage into a non-profit online video archive: www.summa-hvt.org.


logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com

Amb la col·laboració de: // Con la colaboración de: // With the collaboration of: // Avec la collaboration de:

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb: // Antic Teatre es miembro y trabaja en red con: // Antic Teatre is a member and networking with: