Català /// Español /// English /// Français
logo Antic Teatre

[ www.anticteatre.com ] [ MAPA ]  [ anticteatre@anticteatre.com ]  [ AdriAntic - RESIDÈNCIES ]  [ REFORMA_Antic]   [ REVISTA_MAGAZINE]   [ VIDEO

CANAL]
[ FOTOS ] [Fitxa tècnica] [Recursos]  [B2B - Antic Goes Electric Vol IV ]   [ Antic Horror Picture Show ]  [Blog Teatron]  [Archive_Memòries]


Versión Español → /// English Version → /// Version Français →



map barcelona to ljubljana  


Produït per: www.anticteatre.com   www.ramonllull.cat    www.glej.si

Descarregar Triptic Promocional →

El teatre Glej de Ljubljana i l'Antic Teatre de Barcelona són dos teatres independents experimentals de tradicions i formats semblants, lluitant contra el mateix tipus de problemes en els seus respectius àmbits. Ambdues organitzacions estan compromeses en la recerca de nous conceptes i nous llenguatges de les arts escèniques, i en donar espai a les idees noves i fresques, i als artistes.

La idea de col·laborar va néixer de les similituds entre les organitzacions. Atès que els dos teatres disposen d'un públic establert interessat en les arts escèniques actuals i innovadores, el concepte de col·laboració té tot el sentit. Tots dos volem establir una relació a llarg termini que comporti coproduccions artístiques i intercanvis de residències. La primera etapa d'aquesta col·laboració, és l'intercanvi d'actuacions existents entre els dos teatres.


Què és el cav_a ?
És un programa d'intercanvi cultural per compartir, entendre i donar a conèixer les pràctiques de creació escènica a Catalunya i les Illes Balears, i al mateix temps, aprendre sobre aquestes pràctiques en cada país d'acollida que es visita.

Permetrà als artistes catalans i baleàrics donar a conèixer el seu treball i les seves pràctiques de creació a les diferents comunitats que els acullin, compartint coneixements i interessos amb el públic i els professionals locals. Al mateix temps obrirà el camí perquè artistes d'altres països ens visitin de tornada a Barcelona, nodrint l'àmbit de les arts escèniques contemporànies d'una programació internacional, trobades i debats.

L’objectiu principal és facilitar les oportunitats perquè artistes de totes les nacionalitats puguin mostrar el seu treball a un públic més ampli, i ajudar-los a desenvolupar la seva relació amb el públic, creant un intercanvi fluid d'opinions que pugui portar a la generació de nous llenguatges de expressió i l'evolució de noves maneres de veure i comprendre les arts escèniques contemporànies.

¿Per què?
Volem treballar en noves produccions juntament amb d’altres centres que comparteixin la nostra filosofia, a més d'establir intercanvis directes ja sigui entre artistes, centres culturals o ciutats. Amb actuacions, tallers i ensenyaments compartits, crearem una via d'informació entre creadors i professionals de l'art, traient-los del seu aïllament i integrant-los en la comunitat, ajudant-los així a afrontar els reptes socials, polítics i professionals de l'artista-ciutadà.

[+] info

Per a qui?
Permetrà a creadors catalans i baleàrics donar a conèixer el seu treball i les seves pràctiques de creació a les diferents comunitats que els acullin, compartint coneixements i interessos amb el públic i els professionals locals. Al mateix temps obrirà el camí perquè artistes d'altres països ens visitin de tornada a Barcelona, nodrint l'àmbit de les arts escèniques contemporànies d'una programació internacional, de trobades i debats.

La nostra meta principal és facilitar oportunitats perquè artistes de totes les nacionalitats puguin mostrar el seu treball a un públic més ampli, i ajudar-los a desenvolupar la seva relació amb el públic, creant un intercanvi fluid d'opinions que pugui portar a la generació de nous llenguatges d'expressió i l'evolució de noves maneres de veure i comprendre les arts escèniques contemporànies.

On?
Europa és el primer objectiu. Però, per què aturar-se aquí? El món és allà fora...!


[+] SOBRE GLEJ THEATRE

El teatre Glej és el teatre independent més antic d'Eslovènia. Fundat el 1970, aquest espai d'experimentació i de producció, ha rebut durant dècades nombrosos creadors de teatre joves, molts dels quals ara són els professionals de teatre més reconeguts d'Eslovènia, entre d'altres: Dusan Jovanovic, Pipan Janez, Miller Eduard, Koprivšek Nevenka, Pograjc Matjaž, Bojan Jablanovec, Janezic Tomi, Horvat Sebastijan, DeBrea Diego.

Glej produeix i alberga projectes d'investigació de nous directors de teatre, que es poden presentar en convocatòria oberta a Glej. És un trampolí per als joves directors, oferint condicions professionals de treball, el que permet un ràpid i eficaç creixement artístic personal, i implica un punt de partida per a una carrera teatral d'èxit.

La visió de l'actual director artístic, Marko Bulc, és mantenir Glej com un atrevit teatre urbà, dedicat a la investigació teatral i a la promoció del últim, l'actual. Glej porta al públic una experiència de teatre inusual, oferint al mateix temps als creadors un espai de llibertat sense censura a la creació.


[+] SOBRE ANTIC TEATRE

Antic Teatre - Espai de Creació és un centre Cultural i Social independent situat en un edifici, patrimoni cultural, construït el 1650 al centre de Barcelona. Disposa d’una sala polivalent, bar, terrassa i jardí. També compta amb AdriAntic, un espai per a residències artístiques situat a la perifèria de la ciutat.

Antic Teatre és un dels referents de l'escena independent actual. Un centre de recursos per a les arts multidisciplinars, dedicat a l'exhibició i el suport a la recerca, creació, producció, promoció i difusió de les arts escèniques i visuals. Compromesos amb la recerca de nous llenguatges del cos, noves dramatúrgies i noves tecnologies que eviten tècniques apreses i repetició de metodologies. Circ, clown, teatre d'objectes; els nous desenvolupaments en la música, arts visuals i literatura, els temes socials, culturals, polítics i de pensament contemporanis.

Dóna suport als creadors joves i emergents, així com als artistes independents experimentats no consolidats, i als que tenen una carrera extensa i reconeguda.



[+] SOBRE INSTITUT RAMON LLULL

L'institut Ramon Llull és un consorci públic format pels governs de Catalunya i les Illes Balears que s' encarrega de la difusió exterior de la llengua i la cultura catalana.

Una de les seves línies d'actuació és la internacionalització de la creació escènica contemporània en la que s'emmarca una col.laboració amb l'Antic Teatre de Barcelona, que comença amb la presentació del programa cav_a , al Glej Theatre de Ljubljana i que tindrà continuïtat els propers anys a d'altres ciutats europees.


DIMARTS 20 DICIEMBRE

10:00 - 14:00
TALLER
(PRACTICA FÍSICA)

Kreatorij / Dijaški dom Ivana Cankarja / Poljanska cesta 26 / Ljubljana

EL CONDE DE TORREFIEL

Els artistes catalans i balearics comparteixen la seva estratègia, pràctiques i mètode de creació actuals amb els participants.

El taller vol explorar les possibilitats de representació en escena del conflicte entre pensament i acció, entre la vida que passa dins nostre, simultàniament a la vida que passa per davant dels nostres ulls. Es treballarà amb dues eines: text i acció performàtica, a través de les quals es construiran possibles representacions d'aquesta realitat complexa i incoherent que tots experimentem.

El taller està adreçat a tota classe de persones, amb o sense experiència en arts escèniques, que estiguin interessades en nous llenguatges de creació i expressió.

Pablo Gisbert Donat, 1982. Ha estudiat filosofia i és llicenciat en dramatúrgia per l'Institut del Teatre de Barcelona. Des de l'any 2005 presenta les seves propostes escèniques sota el nom de El Conde de Torrefiel. A més és dramaturg de la companyia de dansa La Veronal. Ha estat premiat pels seus textos teatrals i també ha realitzat nombrosos espais sonors per a diferents espectacles.

Tanya Beyeler, 1980. Llicenciada en Art dramàtic, treballa en el marc dels nous llenguatges escènics a través del moviment, la dansa i el teatre performàtic. Des del 2009 forma part del col·lectiu El Conde de Torrefiel. Des del 2005 també és intèrpret regular del coreògraf Marcos Morau a La Veronal.

Els tallers són gratuïts, s'acceptaran sol · licituds fins al 15 de desembre a info@glej.si. El nombre de participants està limitat a 10.

14:00 - 17:00
FOOD FOR TALK
Glej Theatre/Lobby
Gregorčičeva 3 / Ljubljana

Espai per menjar junts i, amb fam i ganes, conèixer artistes de Catalunya i les Illes Balears i artistes d’Eslovènia. Està obert a tothom.

TASTING FACES

Presentació informal dels dos organitzadors, i introducció dels artistes catalans.

20:00
ESPETACLE
Glej Theatre/Lobby
Gregorčičeva 3 / Ljubljana

foto john cage

GUILLEM MONT DE PALOL i JORGE DUTOR

“Y por qué John Cage?”

nous llenguatges del cos

+ info: www.anticteatre.com

“Y por qué John Cage?” vol ser un estudi sobre el so, significat i cos, en un discurs donat. El poder del so de les paraules, so com a estructura, com dinàmica que viatja. Discurs sensorial i no significatiu. No volem significar, al contrari, volem designificar per endinsar-nos en el terreny del sensitiu, del relacional, del perceptiu i del corpori. El discurs pot ser qualsevol discurs. No és important el que diem sinó com ho diem, quines eines musicals i coreogràfiques utilitzem per destrossar el text i submergir-nos en el treball de l'intèrpret per a suggerir i surfejar per les onades de l'imaginari.

Guillem Mont de Palol es va graduar a la SNDO (School for New Dance Development) a Amsterdam el 2006. La seva obra se situa entre la dansa, la instal · lació, l'esdeveniment i la performance. Col·labora com a intèrpret per a diferents coreògrafs: Mette Ingvartsen, Vincent Dunoyer, Andrea Bozic, Min Tanaka i Masu Fajardo.

Jorge Dutor va estudiar escenografia a la RESAD de Madrid. Després de passar pel món del cinema i la televisió, va aterrar en l'àmbit de la dansa i les arts escèniques. Col · labora com a escenògraf i com a performer amb d’altres artistes com Sara Manent, Pere Faura o Aitana Anyell. Des de 2009 Jordi i Guillem treballen junts habitualment com a parella artística a “Uhhh, Yo fui un hombre lobo adolescente inventando horrores” i “Y por qué John Cage?”

21:00
XERRADA AMB EL PÚBLIC
Glej Theatre/Lobby
Gregorčičeva 3 / Ljubljana

Presentació dels dos organitzadors, Glej Teatre i Antic Teatre, i xerrada amb el públic sobre “Y por qué John Cage?” Moderat per Katarina Stegnar, una actriu, ballarina i performer que traballa amb Via Negativa.


DIMECRES 21 DESEMBRE

10:00 - 14:00
TALLER (PRÁCTICA FÍSICA)
Kreatorij / Dijaški dom Ivana Cankarja / Poljanska cesta 26 / Ljubljana

GUILLEM MONT DE PALOL I JORGE DUTOR

Els artistes catalans i baleàrics comparteixen la seva estratègia, pràctiques i mètode de creació actuals amb els participants.

INCORPORANT LA PRÁCTICA

Proposem una pràctica física que es pot presentar com a pràctica escènica alhora. Treballarem des de la improvisació guiada per arribar a situacions escèniques inesperades i noves. Com gestionem el present i el no saber on anem? Utilitzarem la repetició i la transformació orgànica com a eines de treball per a la recerca d'aquest “no lloc”. Com passar del cos en moviment a la paraula i viceversa, de la paraula al moviment? Del text a la semiòtica passant per l'absurd i el musical.

Els tallers són gratuïts, s'acceptaran sol·lícituds fins al 15 de desembre a info@glej.si. El nombre de participants està limitat a 10.

14:00-17:00
FOOD FOR TALK
Glej Theatre/Lobby
Gregorčičeva 3 / Ljubljana

Espai per menjar junts i, amb fam i ganes, conèixer artistes de Catalunya i les Illes Balears i artistes locals de Eslovènia. Està obert a tothom.

CAKE TO FACE

Seu amb l'artista i parla cara a cara durant un temps limitat. T'apuntes?

20:00
ESPECTACLE
Glej Theatre/Lobby/Gregorčičeva 3/Ljubljana

societat doctor alonoso

SOCIETAT DOCTOR ALONSO “Volumen II”

Noves dramatúrgies

+info: http://www.doctoralonso.org

Habitar l'escenari sempre d'una manera diferent és l'objectiu d'aquesta companyia, que planteja ara una pista de ball on es barregen un peculiar DJ, una dona que balla i alguns accidents poètics, per mostrar el menys espectacular: la poètica d'allò patètic.

Volum II és la trobada entre una ballarina: Sofia Asencio, i un músic i performer: Nilo Gallego. Una ballarina que vol recuperar les ganes i el sentit de ballar davant del públic. Que vol recuperar la relació simple i directa amb la música com a motor fonamental i ancestral del moviment del cos.

Un músic que, acostumat a treballar sobre la improvisació, la barreja de llenguatges i allò més experimental, es troba en aquest procés situat en la posició més convencional de fer de DJ per a una ballarina. Ser doncs més simple i clar que mai. Generar música per tal de fer moure a la ballarina.

El públic contemplarà un espectacle que potenciarà allò patètic fins al límit i per tant el públic serà interrogat subtilment sobre la seva capacitat d'acceptar el patetisme com una realitat més de la condició humana.

La Societat Doctor Alonso (SDA): Tomàs Aragay, director escènic, i Sofia Asencio, ballarina i dramaturga, co-dirigeixen la companyia. Es plantegen cada espectacle o projecte des del punt 0, per replantejar el seu llenguatge artístic cada vegada. Barregen gèneres, formes escèniques i gent diferent creant la seva pròpia manera d'habitar l'escenari. Els agrada plantejar l'escena com un lloc on col·locar, allà on hauria d'haver espectacularitat, el menys espectacular possible.

La Societat Doctor Alonso s'estableix físicament en una zona rural, a Pontós, per allunyar-se del "soroll" i la "uniformitat" que envolta la creació contemporània i el món artístic en una gran ciutat com Barcelona. Una manera de replegar la mirada cap a l'interior per buscar la veu pròpia. Crear en un entorn rural i local, ancorant els peus en la pròpia tradició cultural per, des d'aquest observatori perifèric, construir un discurs universal fort.

21:00
XERRADA AMB EL PÚBLIC
Glej Theatre/Lobby
Gregorčičeva 3 / Ljubljana

Presentació de les entitats organitzadores (Glej Teatre i Antic Teatre), seguida d'un debat amb el públic sobre "Volumen II", moderat pel director teatral Marko Bulc, Director Artístic del Teatre Glej.

DIJOUS 22 DESEMBRE

10:00 – 14:00
TALLER (PRÁCTICA FÍSICA)
Kreatorij / Dijaški dom Ivana Cankarja / Poljanska cesta 26 / Ljubljana

SOCIETAT DOCTOR ALONSO

Els artistes catalans i balearics comparteixen la seva estratègia, pràctiques i mètode de creació actuals amb els participants.

Tradicionalment la narració escènica ha estat construïda a partir de la idea del conflicte. És a dir, A i B tenen objectius diferents i lluiten entre si, amb estratègies pròpies, per aconseguir la seva finalitat. Nosaltres treballarem altres possibilitats de construir un discurs escènic no basat en aquesta oposició o tensió de divergències. Buscarem estratègies obliqües per permetre que A i B coexisteixin generant un nou camp poètic d'acció

Els tallers són gratuïts, s'acceptaran sol · licituds fins al 15 de desembre a info@glej.si. El nombre de participants està limitat a 10.

14:00 - 17:00
FOOD FOR TALK
Glej Theatre/Lobby
Gregorčičeva 3 / Ljubljana

Espai per menjar junts i, amb fam i ganes, conèixer artistes de Catalunya i les Llle Balears i artistes locals de Eslovènia. Està obert a tothom.

TOASTING THOUGHTS

Mengem i intentem entendre què està passant a la pràctica de creació escènica a Catalunya i Eslovènia amb l'ajuda de Pau Gisbert, dramaturg i escriptor, Tanya Beyeler, intèrpret i creador, Marko Bulc, director de teatre i director artístic del teatre i Glej Andrej Kopac, un dramaturg, investigador, escriptor i artista.

20:00
ESPECTACLE
Glej Theatre/Lobby
Gregorčičeva 3 / Ljubljana

el conde de torrefiel

EL CONDE DE TORREFIEL
“Observen como el cansancio derrota el pensamiento”


teatre fïsic

+info: http://www.elcondedetorrefiel.com

Un dia vaig descobrir que la veritat de les coses apareix després d'una nit sencera sense dormir. Llavors em vaig passar un any sencer despert, volent conèixer-ho tot. Avui fa exactament un any que vaig decidir no tornar a dormir mai. Després de tot aquest temps he vist el paisatge auster, pròxim a un estat sense corrupció, que lentament es desintegra per falta d'estímul intel·lectual.

El Comte de Torrefiel és un grup d'artistes que s'ha reunit a Barcelona per fer teatre. Les creacions del col · lectiu tenen el seu punt de partida en l'art plàstic, la literatura contemporània i la performance. El seu treball és confrontar realitats i transcendir els paràmetres del llenguatge verbal per convertir les constants de la comunitat en poesia escènica i visual.

Entre 2005 i 2009 El Comte de Torrefiel presenta diverses peces curtes en festivals i certàmens d'Espanya. El 2010 totes aquestes peces es reuneixen a “La historia del rey vencido por el aburrimiento”, presentada a l’ Antic Teatre de Barcelona. El 2011 l'associació de dansa La Porta comissiona el vídeo Morir Nunca., que es presenta en diversos festivals de videocreació. “ Observen como el cansancio derrota el pensamiento” s'estrena al Festival SISME de Madrid. “Escenes per a una conversa després del visionat d'una pel·lícula de Michael Haneke” és el seu nou procés de treball.

21:00
XERRADA AMB EL PÚBLIC
Glej Theatre/Lobby
Gregorčičeva 3 / Ljubljana

Presentació de dues entitats organitzadores, Glej Teatre i Antic Teatre, seguida d'un debat amb el públic sobre “ Observen como el cansancio derrota el pensamiento”, moderat per Andrej Kopac, un dramaturg, investigador, escriptor i intèrpret d'una generació jove que ha col · laborat amb molts eslovens, i amb projectes internacionals.

Produït per:
logotipos patrocinadores     logotipos patrocinadores     logotipos patrocinadores

Col · labora en cav_a /la cooperació:
logotipos patrocinadores

Antic Teatre col · labora amb:

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb:

Glej és patrocinat per:
logotipos patrocinadores   logotipos patrocinadores    Gooya IT, Super Catering, DPG, Radio Student, Triglav

Agraïments a:
logotipos patrocinadores   logotipos patrocinadores