logo Antic Teatre

[ MAPA ]   [ anticteatre@anticteatre.com ]   [ REFORMA_Antic]   [ VIDEO CANAL]   [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica]   [Projecte Artístic Comunitari]   [ Antic Horror Picture Show ]   [Blog Teatron]   [Archive_Memòries]


Versión Español → /// English version → /// Version Française →

map barcelona to ljubljana

Produït per: www.anticteatre.com   www.ramonllull.cat    www.hkd-teatar.com

La Udruženje profesionalnih plesnih umjetnika Rijeke (L’Associació de d’artistes professionals de la dansa de Rijeka) i l’Antic Teatre presenten la segona edició del cav_a (Catalan & Balearic artists visting croatian artists), que es desenvoluparà a la ciutat de Rijeka, Croàcia. Els objectius comuns entre entre les dues entitats donen pas a aquesta col·laboració, on la seva primera etapa consisteix en l’intercanvi d’actuacions, però que es planteja com una relació a llarg termini que porti a futurs projectes conjunts, així com a co-produccions i intercanvis de residències artístiques.

La UPUH-Ri és l’associació de professionals de la dansa de la ciutat de Rijeka, vinculada a l’associació de professionals de la dansa de Croàcia. El seu objectiu és promoure i assolir unes condicions millors per a les companyies i artistes de dansa de Croàcia i la regió balcànica.

L’HKD (Centre Cultural Croata) té una clara implicació amb l’escena independent de la ciutat, que és una de les més importants del país, juntament amb la de la seva capital, Zagreb. Companyies independents com "Molekula", "Prostor Plus", "Filmaktiv" o "Trafik", presenten els seus espectacles i activitats de forma regular al centre.

A més, la ciutat de Rijeka, que ha format part de més de set països diferents en la seva història, té un context de diversitat multicultural i multiètnic, que ha obert la ciutat a una mirada sensible sobre la pràctica artística contemporània.

També, actualment, l’HKD (Centre Cultural Croata), té com a prioritat el desenvolupament de co-produccions i intercanvis entre partners de diferents països europeus, i de fora del continent.

[+] INFO

Què és el cav_a ?
És un programa de col·laboració per compartir, entendre i donar a conèixer les pràctiques de creació escènica a Catalunya i les Illes Balears, i al mateix temps aprendre sobre aquestes pràctiques en cada país d'acollida que es visita.
En fomentar la cooperació internacional entre centres independents d'investigació en el camp de les arts multidisciplinars, s’espera incrementar les perspectives culturals i propagar noves formes d'expressió creativa.

Per què?
El programa té la finalitat d'estimular la creativitat basant el desenvolupament artístic en l'intercanvi i el coneixement, la internacionalització de la creació escènica contemporània catalana i balear, i l'ànim de transcendir fronteres. Per tant, volem treballar en noves produccions juntament amb d’altres centres que comparteixin la nostra filosofia, a més d'establir intercanvis directes ja sigui entre artistes, centres culturals o ciutats. A base d'actuacions, tallers i ensenyaments compartits, potenciarem una via d'informació entre creadors i professionals de les arts, traient-los del seu aïllament i integrant-los en la comunitat, ajudant-los a afrontar els reptes socials, polítics i professionals de l'artista-ciutadà.

Per a qui?
Permetrà a creadors catalans i balears donar a conèixer el seu treball i les seves pràctiques de creació a les diferents comunitats que els acullin, compartint coneixements i interessos amb el públic i els professionals locals. Al mateix temps obrirà el camí perquè artistes d'altres països ens visitin de tornada a Barcelona, nodrint l'àmbit de les arts escèniques contemporànies d'una programació internacional, de trobades i debats. La nostra meta principal és facilitar oportunitats perquè artistes de totes les nacionalitats puguin mostrar el seu treball a un públic més ampli, i ajudar-los a desenvolupar la seva relació amb el públic, creant un intercanvi fluid d'opinions que pugui portar a la generació de nous llenguatges d'expressió i l'evolució de noves maneres de veure i comprendre les arts escèniques contemporànies.

On?
La primera edició del cav_a es va celebrar al Teatre Glej de Ljubljana, Eslovènia, durant el desembre del 2011, en la que tres companyies catalanes i balears van presentar els seus treballs i desenvolupar diverses activitats en aquest espai. Més endavant, al mes de juny del 2012, tres companyies eslovenes van presentar els seus treballs a l’Antic Teatre, en el marc del projecte “Glej, across the border”.
Aquest 2012 es celebrarà també la segona edició del cav_a a la ciutat de Rijeka, Croàcia. I de cares al 2013, s’està treballant perquè aquest intercanvi es faci amb la ciutat de París.

Informació 1r edició del cav_a :

Catalan & Balearic artists visiting eslovenian artists. Ljubljana, December 2013. →

Glej across the border. Barcelona, June 2013. →

[+] HRVATSKI KULTURNI DOM NA SUSAKU (HKD, Centre Cultural Croat)

L’edifici del HKD, és un equipament propietat de l’Ajuntament de Rijeka (Grad Rieja) que compta amb el seu suport pel desenvolupament de les seves activitats, i també amb l’ajut de la institució del comptat, Primorsko-goranska County, i del Ministeri de Cultura de la República de Croàcia. Durant els últims anys, també compta amb fons de la Unió Europea.

Té l’objectiu de desenvolupar diverses activitats tant culturals, com educatives, o d’oci, relacionades amb la dansa, el teatre, la música, el cinema, els mitjans multimèdia i les belles arts. També és la seu de diverses organitzacions culturals i acull nombrosos i importants esdeveniments culturals de la ciutat així com la International Small Escene (Festival Internacional de teatre de petit format independent), la International Review of puppetry (Mostra internacional de titelles), Jazz Time (Festival de Jazz), entre d’altres.

Diposen d’una gran sala amb un aforament total de 536 butaques. Aquí es celebren principalment activitats culturals que són iniciativa de l’Ajuntament de Rijeka, a part d’altres esdeveniments que provenen tant del camp de la investigació, com de l’educació, de l’àmbit social i humanitari, de la salut, i de l’esport. S’hi celebren conferències, debats i taules rodones. A més, a les sales superiors s’hi porten a terme diàriament programes educatius per a nenes i joves relacionades amb la dansa, música i teatre. L’HKD també compta amb un foyer que es pot adaptar per a celebrar activitats ocasionals per un nombre més reduït de públic (prop de 100 seients).

[+] SOBRE ANTIC TEATRE

Antic Teatre - Espai de Creació és un centre Cultural i Social independent situat en un edifici, patrimoni cultural, construït el 1650 al centre de Barcelona. Disposa d’una sala polivalent, bar, terrassa i jardí. També compta amb AdriAntic, un espai per a residències artístiques situat a la perifèria de la ciutat.

Antic Teatre és un dels referents de l'escena independent actual. Un centre de recursos per a les arts multidisciplinars, dedicat a l'exhibició i el suport a la recerca, creació, producció, promoció i difusió de les arts escèniques i visuals. Compromesos amb la recerca de nous llenguatges del cos, noves dramatúrgies i noves tecnologies que eviten tècniques apreses i repetició de metodologies. Circ, clown, teatre d'objectes; els nous desenvolupaments en la música, arts visuals i literatura, els temes socials, culturals, polítics i de pensament contemporanis.

Dóna suport als creadors joves i emergents, així com als artistes independents experimentats no consolidats, i als que tenen una carrera extensa i reconeguda.

[+] SOBRE INSTITUT RAMON LLULL

L'institut Ramon Llull és un consorci públic format pels governs de Catalunya i les Illes Balears que s' encarrega de la difusió exterior de la llengua i la cultura catalana.

Una de les seves línies d'actuació és la internacionalització de la creació escènica contemporània en la que s'emmarca una col.laboració amb l'Antic Teatre de Barcelona, que començà amb la presentació del programa cav_a , al Glej Theatre de Ljubljana (Eslovènia) i que celebra la seva segona edició al HKD Teatar de Rijeka (Croàcia).


DISSABTE 1 DE DESEMBRE

20:00

“100 fuegos Horizontales”

- Nous llenguatges del cos -


(Espectacle sense text)

+

21:00

Xerrada amb el públic
Xerrada de Carme Torrent, amb el públic assistent a l’espectacle.


PREU: 25 kuna

Hrvatski kulturni dom na Susaku (HKD, Centre Cultural Croat)
Strossmayerova 1
Rijeka (Croatia)


CARME TORRENT

Coreografia i performance: Carme Torrent
Co-producció Antic Teatre / Adriantic I CONCA.

La peça 100 fuegos horizontales forma part del projecte Moverse sobre nada, projecte que he desenvolupat en els darrers tres anys, i que ha constat de diverses experiències, no totes d´elles escèniques. El projecte sorgeix de plantejar les dinàmiques de processos de subjectivització, en constant transformació, generant dispositius que portin a experimentar la multiplicitat d´aquests processos.
Per això s´ha generat un espai que consta de trobades i pràctiques de moviment amb persones que provenen d´àmbits molt diversos. Això permetrà accedir al potencial dels cossos i des d´allí deixar-nos contagiar, obrir-nos a la possibilitat d´afectar i ser afectats per diferents intensitats “…ningú sap del que un cos és capaç…”.
Així doncs “100 fuegos horizontales “ és resultat d´aquesta experiència col·lectiva.
“Així doncs, el territori no és quelcom tancar, és més aviat un vector que es mou, pel que contínuament hi ha moviments de desterritorialització i reterritorialització. O millor encara, el territori és un vector de sortida del territori. El territori és esdevenir, es deixa invadir o invadeix, es pobla , es desertitza. Cada cos busca ampliar el seu territori mitjançant els seus esdevenirs, a través de trobades amb allò que li convé”.

Carme Torrent
Implicada en processos d´aprenentatge, investigació i creació al voltant del cos en relació amb l´entorn.
Part important de la seva experiència prové de l´àmbit de l´arquitectura.
I en l´àmbit de la performance, el seu treball és fruit de col·laboracions amb Min Tanaka, Carmelo Salazar, Andres Corchero, Hisako Horikawa, Marina Garcés i Xavier Le Roy.
En els darrers tres anys treballa en el projecte d´ investigació i creació Moverse sobre nada, del qual s´han generat tres peces escèniques: ¿Cuerpos monárquicos?, 100 fuegos horizontales i Construccion diferida (peça que forma part del projecte internacional Miniatures, projecte itinerant que busca facilitar la difusió i el diàleg entre els països de la mediterrànea).

moversesobrenada.blogspot.com.es →


DIUMENGE 2 DE DESEMBRE

20:00

“Pajaritos Fritos”

- noves dramatúrgies -


(Espectacle en anglès)

+

21:00

Xerrada amb el públic
Xerrada de Mar Medina i Tirso Orive, amb el públic assistent a l’espectacle.


PREU: 25 kuna

Hrvatski kulturni dom na Susaku (HKD, Centre Cultural Croat)
Strossmayerova 1
Rijeka (Croatia)


COMPANYIA MARTIR (Mar Medina / Tirso Orive)

Performance lúdica de Mar Medina i Tirso Orive
Co-producció de l’Antic Teatre / Adriantic

- Només m'imagino plantes.
- Jo m'imagino palles i rituals. Podries ser més intel.lectual?
- Va d'una puta que vol un yo-yo.
- El yo-yo s'enrotlla, el yo-yo és la puta.
- El yo-yo és l'ocellet, el no-yo és la pau vegetal.
- Em poso molt rococó, se m'apareix el columpi de Fragonard amb tota la tropa.
- Et poses ocelleta... Jo t'acompanyo, ja que també sóc una locomotora / com tu/ que prefereix treure fum d'aquesta forma/ una escòria contaminant però amb cert glamour/ els nens ho agraeixen.

Ells, els nens, juguen amb un yo-yo i celebren la seva espermarquia ruixant les plantes exhuberants de l'indret mentre que les nenes es gronxen a la pau vegetal. Pajaritos és una peça en creació que deté la seva mirada en certes pràctiques i rituals que desenvolupa l'ésser humà en les seves primeres manifestacions sexuals tals com càntics, enuresis nocturna i objectes i espais transicionals.

MARTIR
Som Mar Medinadóttir, nascuda a Badalona i crescuda a Barcelona, i Tirso Tirsoson, nascut a Barcelona i crescut a Badalona. No som germans, tot i que podriem ser-ho, ni vivim vides creuades, ni paral.leles. No ens coneixem des de fa massa temps però ens assemblem una mica i sabem, entre d'altres coses, que les nostres mares ens obsequiaven amb un plat de “pajaritos fritos” cada divendres nit. Cuinat i presentat de la mateixa manera: oberts per la meitat i amb el seu all i el seu julivert. Hem pensat que potser era una moda dels 70 però igual és una peculiaritat del nostre cas i no ho sabem. Després de Le(r)da, Pajaritos és la nostra segona creació.

www.duocaphre.com/astro →

alexandertechnique-mar.blogspot.com.es →

duocaphre.bandcamp.com →


DILLUNS 3 DE DESEMBRE

20:00

“Fingir”

- noves dramatúrgies -


(Espectacle en castellà
amb subtítols en croat)


+

21:00

Xerrada amb el públic
Xerrada de Lidia González i David Franch, amb el públic assistent a l’espectacle.


PREU: 25 kuna

Hrvatski kulturni dom na Susaku (HKD, Centre Cultural Croat)
Strossmayerova 1
Rijeka (Croatia)


COLECTIVO 96º

Lidia González Zoilo i David Franch Farré
Foto-collage: Macarena Recuerda
Coreografia: Mònica Muntaner
Assitent de direcció: Yuri Fontes
Video I il·luminació: Gorka Bilbao

Co-producció:
Teatre Lliure, Barcelona
Antic Teatre / AdriAntic, Barcelona
L’Escorxador (Centre de Cultura Contemporània d´Elx), Elx
CAET (Centre d´Arts Escèniques de Terrassa), Terrassa


Amb el support del CoNCA

Fins fa 20 anys, els petons d'amor, és a dir, els petons a la boca, en un escenari de teatre sempre es fingien. Tres eren les principals estratagemes per dissimular el fingiment d'un petó:
A / El galant s'inclina sobre la dama, torça lleugerament el cap de manera que oculta el petó al "respectable" i llavors fa un petó a l'actriu a la barbeta o al llavi superior.
B / El galant, ple de frenesí, acarona la dama amb les seves dues mans, posades totes dues sobre les seves galtes. En el moment de l'òscul, el galant llisca el dit polze sobre la boca de la dama i així, es fa un petó al dit gros.
C / El galant s'inclina el cap i subjecta amb les seves mans el cap de la dama i fa un petó a aquesta entre el pòmul i la boca, espai que no s'aprecia ja que la mà del galà impedeix la visibilitat.

Colectivo 96º
Formació creada el 2008 per Lidia González Zoilo i David Franch. Al 2008: Vaig trobar un tros de mi en un abocador, una coproducció del Centre Párraga. Estrena a Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma, Palma de Mallorca el juny de 2008. Després de mi, epitafis, una coproducció del Centre Párraga i Escena Poblenou.
Estrena a Centre Párraga, Múrcia l'octubre de 2008: Donar puntades de peu per no desaparèixer, una coproducció del Teatre Lliure, Centre Párraga i CAET TNT. Estrena al Festival de Teatre de Terrassa l'abril del 2009. Actualment treballen en la seva nova peça Fingir, una coproducció del Teatre Lliure, CAET TNT i Teatre L'Escorxador d'Elx.

www.colectivo96.com →


Produït per:

Amb la col·laboració de:

Antic Teatre rep el suport de:

logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com