logo Antic Teatre

[ MAPA ]   [ anticteatre@anticteatre.com ]   [ REFORMA_Antic]   [ VIDEO CANAL]   [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica]   [Projecte Artístic Comunitari]   [ Antic Horror Picture Show ]   [Blog Teatron]   [Archive_Memòries]


English Version →

Produït per: www.anticteatre.com i www.vyrsodepseio.com

Vyrsodepseio, espai cultural a Atenes dedicat a l'art contemporani, juntament amb Antic Teatre, referent de l'escena actual de Barcelona, centre de recursos multidisciplinars dedicat a la recerca, la creació, la producció i la difusió de les arts escèniques i visuals, estan treballant conjuntament dins del programa cav_a, “Catalan artists visiting Greek artists”. Aquest programa consistirà en dues actuacions de l'artista català Pere Faura a Vyrsodepseio i altres activitats, com trobades amb artistes grecs i xerrades entre l'artista i el públic, que tindran lloc els dies 18 i 19 desembre. La segona part de l'intercanvi serà a l'Antic Teatre al febrer de 2015.

S'està treballant intensament perquè aquesta col·laboració sigui la primera d'una sèrie d'intercanvis bilaterals entre els artistes associats amb els dos centres. Antic Teatre i Vyrsodepseio són membres de la xarxa europea de centres culturals independents, Trans Europe Halles (TEH), i junts estan desenvolupant un programa d'intercanvi d'artistes basat en la investigació i la innovació en nous llenguatges escènics.

[+] INFO

Què és el cav_a ?
És un programa de col·laboració per compartir, entendre i donar a conèixer les pràctiques de creació escènica a Catalunya, i al mateix temps aprendre sobre aquestes pràctiques en cada país d'acollida que es visita. En fomentar la cooperació internacional entre centres independents d'investigació en el camp de les arts multidisciplinars, s’espera incrementar les perspectives culturals i propagar noves formes d'expressió creativa.

Per què?
El programa té la finalitat d'estimular la creativitat basant el desenvolupament artístic en l'intercanvi i el coneixement, la internacionalització de la creació escènica contemporània catalana, i l'ànim de transcendir fronteres.

Per tant, volem treballar en noves produccions juntament amb d’altres centres que comparteixin la nostra filosofia, a més d'establir intercanvis directes ja sigui entre artistes, centres culturals o ciutats. A base d'actuacions, tallers i ensenyaments compartits, potenciarem una via d'informació entre creadors i professionals de les arts, traient-los del seu aïllament i integrant-los en la comunitat, ajudant-los a afrontar els reptes socials, polítics i professionals de l'artista-ciutadà.

Per a qui?
Permetrà a creadors catalans donar a conèixer el seu treball i les seves pràctiques de creació a les diferents comunitats que els acullin, compartint coneixements i interessos amb el públic i els professionals locals. Al mateix temps obrirà el camí perquè artistes d'altres països ens visitin de tornada a Barcelona, nodrint l'àmbit de les arts escèniques contemporànies d'una programació internacional, de trobades i debats.

La nostra meta principal és facilitar oportunitats perquè artistes de totes les nacionalitats puguin mostrar el seu treball a un públic més ampli, i ajudar-los a desenvolupar la seva relació amb el públic, creant un intercanvi fluid d'opinions que pugui portar a la generació de nous llenguatges d'expressió i l'evolució de noves maneres de veure i comprendre les arts escèniques contemporànies.

On?
Tenim Europa com a primer objectiu. Però perquè parar aquí? El món és aquí fora...

Edicions anteriors:

Catalan artists visiting Slovenian artists. Ljubljana, Desembre 2011 (Glej Theatre).

Catalan artists visiting Croatian artists. Rijeka, Desembre 2012 (HKD).

Catalan artists visiting French artists. Saint Ouen/París. Juny/Desembre 2013 (Mains d'Oeuvres).
[+]Info →

[+] SOBRE VYRSODEPSEIO

Des del març de 2011, la companyia grega ODC Ensemble gestiona la seva pròpia seu, Vyrsodepseio, un espai que havia sigut la major adoberia (fàbrica de tractament de pells) dels Balcans durant el segle XIX. La companyia l'ha transformat en un versàtil centre multi-espais per les arts escèniques contemporànies situat a l'àrea subdesenvolupada postindustrial de Votanikos, al centre d'Atenes.

Vyrsodepseio és un projecte que neix de les arrels de la pròpia ciutadania i d'una cèl·lula cultural vibrant que impulsa dràsticament al creixement de l'art més híbrid i innovador. Vyrsodepseio és un experiment sobre com produir art en "temps difícils", un projecte en evolució basat en sinergies i cooperacions.

Amb un ric programa setmanal d'activitats, també pretén ser una plataforma de networking entre artistes i activistes, organitzacions internacionals i artistes individuals. S'ofereix als artistes i a empreses, etc. un espai on puguin assajar, organitzar tallers, construir i mostrar les seves peces i performances per tal de fomentar creació jove contemporània grega.

A través de seminaris, programes educatius i residències d'artistes que procedeixen d'arreu d'Europa, Vyrsodepseio està plenament connectat amb el diàleg intercultural a través de l'art. Des de la seva creació, Vyrsodepseio ha rebut dins els seus murs artistes en residència, tallers, màster-classes, seminaris i programes educatius per tal de promoure l'educació continuada dels artistes i actors culturals de tota Grècia, Europa i l'àrea euromediterrània.

Vyrsodepseio és també membre de la xarxa internacional Trans Europe Halles.

Más información:
www.vyrsodepseio.com

[+] SOBRE ANTIC TEATRE

Antic Teatre - Espai de Creació és un centre Cultural i Social independent situat en un edifici, patrimoni cultural, construït el 1650 al centre de Barcelona. Disposa d’una sala polivalent, bar, terrassa i jardí. També compta amb AdriAntic, un espai per a residències artístiques situat a la perifèria de la ciutat.

Antic Teatre és un dels referents de l'escena independent actual. Un centre de recursos de les arts multidisciplinars per a la investigació i el desenvolupament de nous llenguatges escènics.

Som la ÚNICA SALA DE LA CIUTAT AMB PROGRAMACIÓ REGULAR (365 dies l'any) basat únicament en la investigació.

La nostra MISSIÓ és recolzar i fomentar la capacitat d'experimentació, creació, producció, exhibició, promoció i difusió dels artistes professionals que eviten tècniques apreses i repetició de metodologies, alliberant-los de les pressions i demandes del mercat, impulsant així la innovació i el risc.

Som membres de la xarxa internacional Trans Europe Halles, una xarxa europea integrada centres culturals impulsats per ciutadans i artistes.

Más información:
www.anticteatre.com


★ 18 Desembre 19:30 ★
Trobada de Pere Faura amb artistes grecs

★ 19 Desembre 20:30 ★
Performances + debat amb el públic - 8 euros

Lloc: Vyrsodepseio, Orpheos 174, Athens , Greece. Telèfon de reserves: 210-3453203

PERE FAURA
BIO [+]

Artista performatiu.

Nascut a Barcelona el 1980, va estudiar música al Centre d’Educació Musical Diaula i al Conservatori Municipal de Barcelona durant més de deu anys, centrat en la flauta travessera i el cant.
Va cursar estudis teatrals durant dos anys a l’Institut del Teatre de Barcelona, combinant-los amb els de ballet idansa contemporània a Àrea, espai de dansa i creació.
Va estudiar un any de Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona, on també va cursar el Màster d’un any en Cultura de Pau i prevenció de conflictes de la Càtedra Unesco.
El 2002 es va traslladar a Amsterdam a estudiar-hi direcció coreogràfica a la School for New Dance Development, on es va graduar el 2006.

Entre 2009 i 2011 cursa l’Amsterdam Master of Choreography a l’escola d’arts d’Asmterdam (AHK).

COM A BALLARÍ,
ha participat en diversos projectes amb coreògrafs com Jerôme Bel (The show must go on), Ivana Muller (While we ar holding it toguether), Carolien Hermans (Do you want to dance with me?, The sceptic, Body in bits and pieces) o Kyrstine Andersen (“WEGO”). El 2006 va ser seleccionat per participar en el Dance Web Scholarship Program for Contemporary Dance, dintre del festival Impulstanz, a Viena.

COM A COREÒGRAF,
els seus primers treballs van ser “panoramas, video and dance” (2004), “I belong to you image, sequence of panoramas” (2005), y “Solo” (2005), on treballa la relació entre dansa i vídeo. La producció “this is a picture of a person I don´t know” (2006) va guanyar el premi ITS Festival Choreography Award i va ser seleccionada per a la gira Dansclick Holland Tour, i s’ha representat a moltes trobades internacionals arreu d’Europa.

El 2007 esdevé coreògraf resident al Frascati Theater d’Àmsterdam, on crea el curt “watching you” i el solo “discopolis”, desenvolupat posteriorment a Barcelona sota el títol “striptease programat”, i presentat dins del programa a Viatges a la Felicitat, al Teatre Nacional de Catalunya. A finals d’aquell any, comença a treballar en el seu tercer solo “striptease”, comissionat per l’ITS Festival, com a part del Choreography Award 2007.

El 2008, estrena “striptease” al Something Raw Festival d’Àmsterdam i continua presentant en altres teatres internacionals. A l’estiu d’aquell any, el Kalamata Dance Festival de Grècia li encarrega una versió per tres dones de “striptease”, que s’enomenà “StripteaSeS”. I el desembre estrena a Àmsterdam la seva primera peça de grup per 5 noies “do you have a cigarette? and other ways of approaching”, una col·laboració entre el Frascati Theater(Ámsterdam), La Caldera (Barcelona), Operastate Festival (Bassano del Grappa) i Springdance Festival (Utrecht).

El 2009 crea el curt “miratge cromàtic”, produït per Nu2’s (Barcelona) i comença la creació de “coser y cantar”, un estudi sobre la relació entre cantar i ballar, desenvolupat dins del projecte de “Pasantías” de Malqueridas (Barcelona) i que s’estrenerà el 2010 al Springdance Festival d’Utrecht. Al mes de juliol l’associació Prins Bernhard Cultuurfonds (Holanda) li dóna el premi Charlotte Köhler, en reconeixament a la seva carrera com a jove coreògraf.

El 2010 continua presentant "coser y cantar" a diversos festivals d'Espanya com el MOV-S de Madrid i el Terrassa Noves Tendències. També crea la performace-instal.lació "los títulos nunca mueren" amb Inaki Álvarez, produït i estrenat al Festival Escena Poblenou, i la performance "bomberos con grandes mangueras", comissariada per Álex Brahim dins del projecte "CUVO", presentat al Matadero de Madrid. El 2011, desenvolupa la seva primera video-instal.lació anomenada “(s)expositions(s)” amb Joan Escofet com a treball final per a l’Amsterdam Master of Choreography. També comença la creació de “diari d’accions”, el segon projecte escènic amb Iñaki Álvarez sobre l'escenificació de titualrs de diaris, que gira per diferents indrets de Catalunya i Les Canàries. I comença la creació del seu nou solo “dansa Real Ja!”, amb col.laboració amb el Festival TNT de Terrassa i l'Antic Teatre i La Caldera de Barcelona.

www.perefaura.com →

" “STRIPTEASE” 2008

Durada: 40 min

Concepte i direcció: Pere Faura
Performers: Pere Faura i Demi Moore
Video: Pere Faura
Música: Carlos Jobim i Annie Lenox, mesclat per Ivo Bol Llums: Paul Schimmel i Pere Faura
Tècnica: Israel Quintero

Text extret de:
"Undressing the First Amendment and Corestting the Striptease Dancer" de Judith Lynne Hanna
"Striptease. The Art of Spectacle and Transgression" de Dahlia Schweitzer
"Narrative Striptease in the Nightclub Era" de Ben Urish
Asesorament dramatúrgic: Jeroen Fabius

Productor: Frascati theater, Amsterdam
Estrena: Frascati Theater, Something Raw Festival, febrer 2008

“Striptease” és un striptease al teatre i a la seva mirada.

Un striptease, una performance i una conferència, que compara humorística i irònicament l'esdeveniment teatral amb l'art de despullar-se. Què esperem veure quan anem al teatre? I quan anem a veure un striptease? I quan anem a veure un show teatral anomenat “striptease”?
“Striptease” parla d'aquestes espectatives; d'aquest mecanisme de desig en les dues convencions; de la seductiva relació entre el performer i l'espectador. Un espectador, la mirada del qual s'acaba convertint en el protagonista principal d'aquest striptease.

" “ON FIRE” 2010

Durada: 15 min

Coreografia i interpretació: Pere Faura
Música: Vivaldi + actors "on fire"
producció: CUVO – comissariat per Alex Brahim
Estrena: CUVO, Matadero, Madrid, December 11-12, 2010
En un intent de despullar els despullats, la peça re-visita l’imaginari pornogràfic com a pràctica coreogràfica. Amb estratègies que oscil.len entre la concreta re-contextualizació i la completa abstracció, un ballarí practica sol la dansa dual per excel·lència.

Una masturbació sense soledad. Un striptease a l’arquitectura del plaer que el públic presencia en aquell espai entre ser espectador i ser voyeur, entre allò públic i allò privat, entre l’explícit y l’eròtic. Una reflexió nua, suada i bruta sobre la gimnàsia de l’excitació y la fisicalitat del desig.

Produït per:

Amb la col·laboració de: