logo Antic Teatre

[ MAPA ]   [ anticteatre@anticteatre.com ]   [ REFORMA_Antic]   [ VIDEO CANAL]   [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica]   [Projecte Artístic Comunitari]   [ Antic Horror Picture Show ]   [Blog Teatron]   [Archive_Memòries]


Version Française → /// Versión Español → /// English Version →

Produït per: www.anticteatre.com i www.mainsdoeuvres.org

Mains d'’Œuvres, estructura d'acompanyament i de residència d'artistes i Antic Teatre, referent de l'escena actual de Barcelona, centre de recursos multidisciplinars dedicat a la recerca, la creació, la producció i la difusió de les arts escèniques i visuals, inicien una primera col·laboració dins del programa cav_a, Catalan artists visiting French artists, que consistirà en dos representacions de l'espectacle Lo Natural de la coreògrafa Amaranta Velarde, artista associada a l'Antic Teatre, en el marc del festival d'arts escèniques Respirations, que es realitzarà del 15 al 17 de juny de 2013 a Mains d’Œuvres.
Treballem intensament perquè aquesta col·laboració pugui prolongar-se amb més intercanvis bilaterals entre els artistes associats a les nostres estructures.
Antic Teatre i Mains d’Œuvres, són part de la xarxa europea de centres culturals independents, Trans Europe Halles (TEH), on junts estan desenvolupant un projecte d'intercanvi d'artistes basat en la investigació i innovació en nous llenguatges escènics.

Aquest programa compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de l'Institut Ramon Llull.

[+] info

Què és el cav_a ?
És un programa de col·laboració per compartir, entendre i donar a conèixer les pràctiques de creació escènica a Catalunya, i al mateix temps aprendre sobre aquestes pràctiques en cada país d'acollida que es visita.
En fomentar la cooperació internacional entre centres independents d'investigació en el camp de les arts multidisciplinars, s’espera incrementar les perspectives culturals i propagar noves formes d'expressió creativa.

Per què?
El programa té la finalitat d'estimular la creativitat basant el desenvolupament artístic en l'intercanvi i el coneixement, la internacionalització de la creació escènica contemporània catalana, i l'ànim de transcendir fronteres.
Per tant, volem treballar en noves produccions juntament amb d’altres centres que comparteixin la nostra filosofia, a més d'establir intercanvis directes ja sigui entre artistes, centres culturals o ciutats. A base d'actuacions, tallers i ensenyaments compartits, potenciarem una via d'informació entre creadors i professionals de les arts, traient-los del seu aïllament i integrant-los en la comunitat, ajudant-los a afrontar els reptes socials, polítics i professionals de l'artista-ciutadà.

Per a qui?
Permetrà a creadors catalans donar a conèixer el seu treball i les seves pràctiques de creació a les diferents comunitats que els acullin, compartint coneixements i interessos amb el públic i els professionals locals. Al mateix temps obrirà el camí perquè artistes d'altres països ens visitin de tornada a Barcelona, nodrint l'àmbit de les arts escèniques contemporànies d'una programació internacional, de trobades i debats.
La nostra meta principal és facilitar oportunitats perquè artistes de totes les nacionalitats puguin mostrar el seu treball a un públic més ampli, i ajudar-los a desenvolupar la seva relació amb el públic, creant un intercanvi fluid d'opinions que pugui portar a la generació de nous llenguatges d'expressió i l'evolució de noves maneres de veure i comprendre les arts escèniques contemporànies.

On?
La primera edició del cav_a es va celebrar al Teatre Glej de Ljubljana, Eslovènia, durant el desembre del 2011, en la que tres companyies catalanes i balears van presentar els seus treballs i desenvolupar diverses activitats en aquest espai. Més endavant, al mes de juny del 2012, tres companyies eslovenes van presentar els seus treballs a l’Antic Teatre, en el marc del projecte “Glej, across the border”.

El desembre del 2012 es va celebrar la segona edició del cav_a a la ciutat de Rijeka, Croàcia. Aquest 2013 l'intercanvi es fa amb la ciutat de París, en col·laboració amb el centre Mains d'Oeuvres.

Informació 1r edició del cav_a :

Catalan & Balearic artists visiting eslovenian artists. Ljubljana, December 2013. →
Glej across the border. Barcelona, June 2013. →

Informació 2a edició del cav_a:
Catalan artists visiting Croatian artists. Rijeka, December 2013. →

[+] SOBRE Mains d’Œuvres i Festival Respirations #2

Mains d'Œuvres neix d'un desig de fundació: la de transmetre la creació a tots, la capacitat de pensar, sentir i crear la nostra societat, junts. A través d'exposicions, concerts, espectacles, tallers i trobades durant els processos de creació explorareu formes artístiques innovadores.

Espai de creació i difusió, d'investigació i experimentació destinat a acollir artistes de totes les disciplines, associacions i iniciatives ciutadanes, l'associació Mains d'Œuvres, fundada al 1998, està situada a l'antic Centre Social i Esportiu de les Fàbriques Valeo, un edifici de 4.000 m² al costat del Marché aux Puces de Saint-Ouen. El centre va obrir les seves portes al públic al gener de 2001. arrelat en el territori, a la recerca constant dels encreuaments entre l'art i la societat, Mains d'Œuvres és sense cap dubte un centre múltiple, obert a tothom.

Mains d'Œuvres és un projecte independent que vol introduir més alternatives en el suport a les pràctiques artístiques. És, abans que rés, a través d'un dispositiu de "residències" que Mains d'Œuvres acompanya a artistes i a portadors de projectes en les seves recerques.

A més de proporcionar accés a un espai de treball, l'acompanyament dels projectes és el cor del dispositiu, trobant solucions humanes i logístiques als projectes i creacions, amb un esperit de participació i convivència.

Mains d'Œuvres té el suport del Consell General de Seine-Saint-Denis, del Ministeri de Cultura, Regió Ile de France, el Ministeri de Joventut i Esports, l'Ajuntament de Saint-Ouen i l'Ajuntament de París.

Respirations #2. Festival d'arts escèniques
Inspira, expira... El Festival Respirations construeix la seva edició 2013 sota la bandera d'art total. Entre dansa, teatre, performance i arts sensitives, converteix-te en l'espectador migratori a Mains d'Oeuvres. Us guiarem al cor d'una deambulacióp artística contrastada.
D'un espai a l'altre, 13 companyies d'arts escèniques emplenaran el lloc, impulsant les direccions i elevant les ànimes i els peus.

Cada nit, 2 itineraris de 5 propostes curtes us seran proposades, i us faran descobrir la efervescència i la creativitat de les companyies residents i convidades.

Taller especial per a públic molt jove i un espectacle familiar el dissabte per la tarda.

Tres dies de festival, del 15 al 17 de juny 2013: prenem-nos temps per inspirar, respirar i somniar.
Amb Alexandra Badea, Camille Mutel, La compagnie Le Dahu, Lorena Dozio, l’éventuel hérisson bleu, les Moric(h)ettes, Dominique Gilliot, Iduun, Aude Lachaise,Compagnie Play-M. Martinez Llense, Carole Perdereau, Yan Allegret y Amaranta Velarde.

Más información Mains d’Œuvres:
www.mainsdoeuvres.org

Más información Festival Respirations#2:
www.mainsdoeuvres.org/article1776.html
https://www.facebook.com/events/377544902358004/

Vídeo Festival Respirations:

[+] SOBRE ANTIC TEATRE

Antic Teatre - Espai de Creació és un centre Cultural i Social independent situat en un edifici, patrimoni cultural, construït el 1650 al centre de Barcelona. Disposa d’una sala polivalent, bar, terrassa i jardí. També compta amb AdriAntic, un espai per a residències artístiques situat a la perifèria de la ciutat.

Antic Teatre és un dels referents de l'escena independent actual. Un centre de recursos de les arts multidisciplinars per a la investigació i el desenvolupament de nous llenguatges escènics. La seva missió és recolzar i fomentar la capacitat d'experimentació, creació, producció, exhibició, promoció i difusió dels artistes professionals. Compromès amb la recerca denous llenguatges del cos i moviment, noves dramatúrgies i noves tencologies que eviten tècniques apreses i repetició de metodologies.

Dóna suport als creadors joves i emergents, així com als artistes independents experimentats no consolidats, i als que tenen una carrera extensa i reconeguda.

Más información:
www.anticteatre.com

[+] SOBRE EL AJUNTAMENT DE BARCELONA - INSTITUT DE CULTURA

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) s’origina el 1996 com a òrgan únic de totes les funcions municipals en matèria de cultura. Les activitats principals de l’ICUB són: crear, gestionar i mantenir tot el patrimoni cultural de la ciutat; difondre la cultura pels districtes i barris de Barcelona; impulsar les activitats de sectors culturals sense ànim de lucre; incentivar la presència a la ciutat d'indústries i equipaments culturals, així com promoure les diferents activitats culturals i de lleure i donar suport a la iniciativa ciutadana i cívica.

Des del 2011, l’Institut de cultura ha creat, en el si de la Direcció de Barcelona Capital, un programa anomenat “Xarxa internacional”. Aquest programa treballa amb els principals agents culturals de la ciutat i, entre d'altres, realitza les següents activitats:

(a) projecció internacional dels equipaments i dels esdeveniments culturals de Barcelona.
(b) presència dels equipaments culturals de Barcelona en xarxes europees i internacionals.
(c) recolzament a partenariats europeus amb lideratge de Barcelona.
(d) cooperació amb ciutats agermanades o amb ciutats que tenen lligams especials amb Barcelona.

Más información:
barcelonacultura.bcn.cat

[+] SOBRE SOBRE INSTITUT RAMON LLULL

L'Institut Ramon Llull és un organisme públic creat amb l'objectiu de promoure a l'exterior, els estudis de llengua catalana en àmbit acadèmic, la traducció de literatura i pensament escrits en català, i la producció cultural catalana en d'altres àmbits com el teatre, el cinema, el circ, la dansa, la música, les arts visuals, el disseny o l'arquitectura.

Más información:
www.llull.cat


DISSABTE 15 JUNY - 20:45H /// DIUMENGE 16 JUNY - 19:45H“LO NATURAL”

- Nous llenguatges del cos -

Lloc:
Mains d' Œuvres 1
Rue Charles Garnier 93440
Saint-Ouen. París
Festival Réspirations#2

(Espectacle en anglès)

Preu (Festival)
Entrada 1 dia:
13€ (venta anticipada) / 17€ a taquilla
Pase dos dies:
24€ (venta anticipada)
Compra on-line →

Coreografia i interpretació:
Amaranta Velarde

Text:
Amaranta Velarde i text extret de wikipedia

Música
gravacions Michael Harner de cants xamànics.Composicions de Vivaldi, Ryoki Ikeda mesclades amb efectes sonors per Amaranta Velarde

Il·luminació:
Emilio Bravo

Assistència artística:
Diana Gadish

Producció:
Antic Teatre

Amb el suport de:
La Poderosa i L´Estruch de Sabadell
i l´Animal a l´Esquena


Més informació:
anticteatre@anticteatre.com
comunicacio@anticteatre.com
93 315 23 54
www.anticteatre.com


AMARANTA VELARDE


Amb l'ajuda de les seves màquines preferides, la intèrpret realitza un viatge per intentar reconectar-se amb la seva naturalesa. Pot ser sigui massa tard, ja que la pesència d'allò artificial ha envaït la seva pròpia naturalesa. Però pot ser aconsegueixi assolir moments de llibertat, d'impulsos controlables, pot ser aconsegueixi conectar-se amb la seva naturalesa més ingènua i primitiva. O pot ser la màquina sigui ja part de sí mateixa, irremeiablement unida a la seva naturalesa humana.
Oscil·lant entre la representació teatral d'un discurs que l'ordinador emet i la creació de paisatges ficticis, la intèrpret convida al públic a aventurar-se en un univers sintètic i cibernètic, deixant entreveure restes d'una humanitat nostàlgica.

Amaranta Velarde es gradua a CODARTS, Unviersitat de Dansa de Rótterdam (2004), amb el suport de la beca Cajastur 2002 i com a ballarina becària de la companyia de dansa contemporània Danceworks (2003-2004). Des de llavorns treballa intensament a Holanda com a intèrpret, col·laboradora i assistent del coreògraf Bruno Listopad en nombroses produccions escèniques, investigacions i instal·lacions en museus i galeries. L'obra escènica es presenta en festivals como Cadande, Spring Festival i Something Raw i diverses de les peces són n ominades a premis nacionals a Holanda. Treballa també amb altres coreògrafs com Giulia Mureddu, Anna Kontzesky, Jochem Stechman i Liat Waysbort, entre d'altres, i participa en diferents esdeveniments d'improvisació. Al 2009 col·labora amb la cantant Maria Luisa Capurso i estrena la peça Um Boh en el Festival Biarteca d'Itàlia. Al 2010 crea el seu primer solo, Eclipse, presentat a Amsterdam i Groningen, i és becada com a membre danceWEB al Festival Internacional Impulstanz de Viena.

Al 2011 es trasllada a Barcelona, on comença a desenvolupar el solo Lo Natural i participa en el Festival Grec com assistent coreogràfica de Rita Vilenha en el programa de La Caldera Mov|i|mento i, com a intèrpret, en la peça presentada per Cecilia Vallejos a La Estrategia Doméstica. Segueix viatjant periòdicament a Holanda, on ha col·laborat amb Camila Milena Fehér en la peça No band, encarregada per la galeria TENT de Rotterdam i s'uneix al projecte multidisciplinar de Joachim Robbrecht i Bruno Listopad Figaro Desire Machine, produït per el Rotterdam Showburg i estrenat en el Festival Internacional d'Òpera de Rotterdam (Operdagen Rotterdam) de 2012.

www.tea-tron.com/amarantavelarde/blog


/// ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES /// DILLUNS 17 DE JUNY - 16:30H a 18:30H


Trobada de professionals en el marc del Festival Respirations

Lloc:
Mains d' Œuvres 1
Rue Charles Garnier 93440
Saint-Ouen. París
Festival Réspirations#2


Entrada lliure, reserves a: resa@mainsdoeuvres.org

Més informació:
anticteatre@anticteatre.com
comunicacio@anticteatre.com
93 315 23 54
www.anticteatre.com


TEMPS DE L'ARTISTA I TEMPS DE LA INSTITUCIÓ

Si, en l'origen de la seva obra, l'artista escènic sembla l'únic mestre del temps, la organització d'un projecte creatiu sembla situar-se en l'encreuament dels elements que a vegades imposen els seus ritmes al creador. Quines són les limitacions de temps? Com desenvolupar-les? Són inevitables? Al voltant de la taula, artistes i "gent del sector" debatran...

La trobada comptarà amb la participació de:
Geisha Fuente,oreògrafa i investigadora
Laurent Bazin, director de la companyia Mesden
Pierre Bal-Blanc, Director del CAC Brétigny.

Aquesta trobada serà moderada per Eric Demey, crític de la revista de les arts escèniques Mouvement.


Amb el suport de:

Amb la col·laboració de:

Antic Teatre y Mains d’Œuvres forment part de:

Antic Teatre col · labora amb:

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb: