logo Antic Teatre

[ MAPA ]  [ anticteatre@anticteatre.com ]  [ AdriAntic - RESIDÈNCIES ]  [ REFORMA_Antic]   [ REVISTA_MAGAZINE]   [ VIDEO CANAL] [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica] [Recursos]  [Festival B2B - Barcelona <>Berlin]   [ Antic Horror Picture Show ]  [Blog Teatron]  [Archive_Memòries]


L'ANTIC TEATRE AL GREC 2015 Del 3 al 31 de juliol
Una proposta de l'Antic Teatre en col·laboració amb el GREC 2015 Festival de Barcelona


L’Antic Teatre s’ha consolidat com un dels referents de la creació escènica actual a Barcelona, a més de ser l’únic espai amb una programació estable basada únicament en la investigació i desenvolupament de nous llenguatges escènics i multidisciplinaris.

Que l’Antic Teatre segueixi participant en aquesta edició del Festival GREC permet poder seguir incorporant un any més dins de les propostes del Festival una programació basada en la investigació i innovació escènica, per part d’artistes i col·lectius que solen tenir poca visibilitat en el panorama escènic de la ciutat, tot i la seva gran qualitat artística i creativa.

A més, l’Antic Teatre vol aprofitar l’aparador que significa formar part del Festival GREC 2015 per a poder donar visibilitat també a les entitats i col·lectius d’artistes amb els que es treballa durant tot l’any, com el col·lectiu d’artistes G.R.U.A. , La Poderosa o El Graner, sense perdre tampoc l'oportunitat de mostrar les accions artístiques d’impacte social que es realitzen amb les entitats i veïns del barri on està situat.


ESTRENA 3-4 Juliol 21:00 i 5 Juliol 20:00 BEA FERNÁNDEZ "Este lugar entre: Prethink and free action"
- nous llenguatges del cos
Concepció i direcció: Bea Fernández
Assistència artística: Carmelo Salazar
Il·luminació: Cube
Vestuari: Jorge Dutor

SOLO A:
Coreografia: Bea Fernández y Carmelo Salazar
Interpretació: Clara Tena
Construcció musical: Carmelo Salazar

SOLO B:
Coreografia: Bea Fernández
Creació i interpretació: Oihana Altube
Construcció musical: Carmelo Salazar

DUO C:
Coreografia: Bea Fernández
Creació i interpretació: Ohiana Altube i Clara Tena
Construcció musical: Carmelo Salazar

Una producció de Bea Fernández amb el suport a la creació de La Poderosa

Coproducció de Graner i Antic Teatre

Amb el suport de La Poderosa, L´Animal a la esquena, Azala, Teatro Leal.Lav, Teatro Pradillo

Agraïments:
Javier Vaquero, Oihana Altube, Clara Tena, Carmelo Salazar; a los ARTAS, Mónica Pérez, Jorge Dutor, Las Fernández i tots els que em van acompanyar en aquest procés.

www.lassantas.es →

www.tea-tron.com/beafernandez

www.beatrizfernandezworks.wordpress.com

Durada: 50min
Preu: 10 euros
Compra d'entrades →

[+] INFO →

3 coreografies per a dos intèrprets que transiten físics generats al context d’estudi del projecte d’investigació Molt Experimental que pel moment ha cristal·litzat aquestes tres peces o moviments on tracto amb un cos involucrat a la seva pràctica del estar i del ser. Un cos inacabat, que no s’afirma per endavant sinó que esdevé a l'espai del forat, possibilitat i potència, entre tots els additius plantejats en aquesta coreografia oberta.

Solo A_Prethink and Free Action
Solo B_Danza original, simbolos pop y Oihana
Duo C_Este lugar entre

BIO
Bea Fernández
És cofundadora del col·lectiu Las Santas i codirectora artística de La poderosa, espai de creació i investigació escènica a Barcelona. Va estudiar Dansa Contemporània i Coreografia a L’Institut del Teatre, Barcelona, i va ampliar els seus estudis al Center for Moviment Research (Nueva York). Ha treballat com a intrèrpret amb Danat Danza i col·laborat estretament amb el coreògraf Carmelo Salazar(’98-’04), participant en peces com Eutopea no es una puta, Espaciales o El salón dorado. Ha creat els solos Escorzo (’04), I have a dream (’06) i Cuerpo en escena en col·laboració amb Olga Mesa. A l’any 2008 desenvolupa un projecte centrat en la figura de l’intèrpret com a memòria i arxiu viu, que es desplega en 2 formats: el document audiovisual Los que se ven entre si y la peça escènica Tres personas todos los cuerpos. Actualment desenvolupa Muy Experimental un projecte d’investigació que planeja convertir-se en una realitat constructiva entre creadors.


4 de Juliol 22:00
"RESTES D'ESCENA #1"
Un projecte fotogràfic de Txalo Toloza-Fernández

9 i 10 Juliol 21:00 Txalo Toloza-Fernández / Belar Gorria "Pacífico #1. Amèrica és un mar amb un altre nom"
- Noves dramaturgies / Audiovisual per a escena
Una dramatúrgia audiovisual de Txalo Toloza-Fernández
Assistència de direcció: Laida Azkona Goñi
Performer: Laida Azkona Goñi
Disseny de llums: Ana Rovira
Disseny sonor: Juan Cristóbal Saavedra
Disseny audiovisual: MiPrimerDrop
Música: Johann Christoph Bach, Fire! Orchestra y Nils Frahm – Hammers
Fotos: Alessia Bombaci
Imatge de promoció: Folklor insurrecto de Francisco Papas Fritas

Una coproducció de MiPrimerDrop i Hierba Roja-Belar Gorria

Distribució: Ramona Lion, La Sauna International

Txalo Toloza-Fernández forma part de LA SAUNA INTERNATIONAL, Agencia de d’administració, producció i distribució d’arts en viu

www.miprimerdrop.com

lasaunainternational.wordpress.com

Durada: 50 min
Preu: 10 euros
Compra d'entrades →

[+] INFO →

Pacifico #1, és la primera peça d’una nova sèrie de peces bastardes, escèniques i audiovisuals, en les que s’intenta traçar el mapa de les meves actuals obsessions. Un mapa per intentar entendre el perquè del que faig, el perquè del que escric, el perquè del que persegueixo fins al cansament amb la càmera del meu mòbil.

América és un mar con otro nombre, és una peça audiovisual autobiogràfica de conjunt que ens convida a pensar en nosaltres en tercera persona, com si per un instant no existís un nosaltres, com si ens estiguéssim veient projectats sobre una pantalla. Simplement una altra excusa per pensar si, arribats fins aquest punt del nostre recorregut, realment existeix un nosaltres.

BIO
Txalo Toloza-Fernández. (Antofagasta, 1975)
Es forma com a creador audiovisual entre Santiago de Xile i Barcelona, on resideix i treballa des de 1997.
Videoartista, performer i comissari d’exposicions durant els darrers últims anys ha especialitzat el seu treball en la creació audiovisual dirigida a les arts vives i al treball amb dispositius mòbils aplicats a la videocreació.
El seu treball ha sigut presentat a diferents festivals, trobades i galeries d’Espanya, Xile, Mèxic, Colòmbia, Xina, Itàlia, Brasil o Argentina, entre altres.
Les seves últimes estrenes inclouen les peces escèniques Tópico #9 – Tierra Quemada, juntament a la coreògrafa Laida Azkona i Desplazamiento del Palacio de la Moneda co-realitzat amb Juan Navarro i Roger Bernat.


11 i 12 Juliol 21:00 COMPAÑÍA EL POLLO CAMPERO, menjars per emportar
"Sekvantaro: Peces codependientes de durada relativa en què les actrius intentaran no fer teatre"
- Noves dramatúrgies
Actrius: Tatiana Sánchez Garland i Cristina Celada
Creació i derecció: El pollo Campero, comidas para llevar

www.elpollocampero.com

Durada: 60 min
Preu: 10 euros
Compra d'entrades →

[+] INFO →

Sekvantaro és un espectacle que experimenta i investiga al voltant de la fina línia que separa allò natural d'allò impostat, la realitat d'allò fictici, el que és fer teatre, o intentar fer teatre, del que no. Es tracta d'un recorregut vivencial en el qual el públic acompanya "corteja" a les actrius, que al seu torn acompanyen al públic. Al voltant d'aquesta idea gira aquest espectacle que consta de diverses peces, algunes realitzades a l’escenari i altres a espais menys convencionals. I tot això sense fer teatre.

BIO
Companyia El Pollo Campero, comidas para llevar
Neix en març de 2012 i mostra una primera aproximació del seu treball uns mesos després als In-Formals de La Poderosa (Barcelona). La companyia continua investigant i realitzant distintes probes escèniques fins a estrenar la seva primera peça sencera Sekvantaro: piezas codependientes de duración relativa en las que las actrices intentarán no hacer teatro, al marc del Festival Internacional de Nous Investigadors Escènic V CENIT (Sevilla, TNT-ATALAYA) on va rebre el premi al Millor Espectacle.
Al llarg de la serva trajectoria professional ha rebut el premi a la Millor Direcció (ACT Festival), el premi al Millor Espectacle Revelació als II Premis Andaluses de Teatre.
Actualment realitzen gira amb aquest primer espectacle per diferents sales i festivals (FRINGE2014, Madird; Festival Fronterizo, Santander; Festival In-Tacto, Vitoria-Gasteiz; Festival Escena Abierta 2015). I preparen el seu segon espectacle amb el títol provisional A día de hoy esto no existe.


17 Juliol 20:00
Isabel Ollé, Quim Cabanillas i Veïnes del Casc Antic "Ritme en el temps"
- Projecte comunitari de l’Antic Teatre amb les veïnes del Casc Antic
Creació: Veïnes del barri del Casc Antic: Aurora Roig, Núria Gracia, Pilar Bajo , Alsi Fernández, Teresa Peiró, Pepita Bustamante, Maria Carme Rodríguez, Carmen Peaguda, Pilar Bayod , Emilia Martín, Pepa Ponferrada Cabello, Enrique Ibañez, Carme Calvet, Jonhattan Ballester, Maria Isabel Gutierrez Bogado y Lluïsa Cuquerella

Direcció: Isabel Ollé i Quim Cabanillas
Producció: Antic Teatre

Amb la col·laboració de Ajuntament de Barcelona (Districte de Ciutat Vella), Casal de Gent Gran del carrer Comerç, Convent de Sant Agustí

www.tea-tron.com/projecte-comunitari

Durada: 50 min
Preu: 6 euros (destinats al finanaçament del projecte comunitari)
Compra d'entrades →

[+] INFO →

Ja és el tercer any que les veïnes de l'Antic Teatre ballen regularment a la nostra sala. Elles són la Carmen, la Teresa, la Pepi, la Pili, l’Aurora, la Rosario, l’Alsi, la Pilar, la Núria, la Mª Carme, , l'Emilia, la Pepa l'Enrique, la Carme, el Jonhattan, la Maria Isabel i la Lluïsa 14 dones i 2 home d'entre 65 i 91 anys, veïnes del Casc Antic de Barcelona. Algú ha comentat, després de veure-les, que podrien ser les "iaies" que tenim alguns a casa, o bé les "iaies" que algunes serem algun dia. I és que aquest grup es mereix, més que ningú, i al seu mateix barri, disposar de visibilitat, espai i recursos per a poder expressar de forma artística tot allò que tenen per explicar.

Amb aquesta, ja seran vuit les mostres artístiques al públic de l'Antic Teatre, formant part, inclús, en dues ocasions, de la programació del Festival GREC. En cada actuació, es proposen un nou repte i intenten portar cada cop més lluny la seva capacitat artística.

El projecte comunitari de l'Antic Teatre amb els seus veïns consisteix en la realització de tallers de dansa i moviment dirigits a la gent gran i la presentació de mostres artístiques de forma regular durant l’any. Amb això es fa accessible el llenguatge i l’expressió artística de la dansa, amb els beneficis que pot tenir en relació a la inclusió i cohesió social. De la mateixa manera es fan més visibles les necessitats i formes d’expressió de la gent més invisible del nostre barri: la gent gran.

El projecte també inclou diferents activitats per a fomentar la relació intergeneracional, entre els més grans i els més joves del barri.


18 de Juliol 21:00 i 19 Juliol 20:00 LOS TORREZNOS "La Cultura" - Noves dramatúrgies
Una producció de Los Torreznos
Intèrprets: Rafael Lamata i Jaime Vallaure

www.lostorreznos.es

Durada: 55 min
Preu: 10 euros
Compra d'entrades →

[+] INFO →

La Cultura és un treball que parteix de tres afirmacions, “No hi ha ningú incult”, “Si et tallen el cap no hi ha cultura” i “La cultura és un passatemps de la mort”, per a definir el terme cultura en la societat actual i la visió i relació que Los Torreznos, com a éssers humans occidentals, tenen amb la cultura.
Es tracta de l’intent de construcció d’una espècie de conferència sobre la cultura, sent ella mateixa el reflex d’algunes posicions principals al respecte.
Des de nens Els Torreznos estan interessats en la cultura, participen de l’espectacle, estimen les altres espècies d’éssers vius, es relacionen amb éssers veritablement incultes, i por això fan aquest treball.

BIO
Los Torreznos (J. Vallaure i R.Lamata)
Són considerats com un els grups dedicats a la creació artística independent més importants d’Espanya (Bienal de Venècia 2007). El seu art és una exploració conceptual en el terreny social, polític i de les costums més arrelades.
Treballen junts des de 1992 en diferents projectes en el territori de “l’art experimental”. Investiguen en la forma d’explicar les coses, però no perquè sols uns pocs puguin entendre-ho, sino perquè qualsevol persona, a la seva manera, s’apropi a quelcom diferent del que ens tenen acostumats.
Els seus treballs s’han presentat en diferents llocs del món, entre d’altres: Finlàndia, Rússia, Noruega, Palestina, Alemanya, França, Xina, Jordània, Bèlgica, Estats Units, Egipte, Anglaterra, Suïssa i Espanya.


23 i 24 Juliol 21:00
NORBERTO LLOPIS SEGARRA / HET VEEM THEATER "Totes les coses; Arqueologia d'un objecte espacial"
- Nous llenguatges del cos
Concepte i coreografia: Norberto Llopis Segarra
Assistència artística: Julien Bruneau i Bojan Djordjev

“All things” (Totes les coses) és una producció de Het Veem Theater en col·laboració amb WorkSpaceBrussela i Kunstencentrum BUDA Kortrijk.

“All things; Archeology of a space Object” (Totes les coses; Arqueologia d’un espai objecte) fa part del projecte Life Long Burning (LLB), que conta amb el suport del Programa de Cultura de la Unió Europea.

tretigri.org/norberto

Durada: 55 min
Preu: 10 euros
Compra d'entrades →

[+] INFO →

Vaig iniciar All Things amb una premisa: el temps no és innocent, i faré tot el que sigui possible per convèncer-vos d’això.

A aquesta peça el temps no es percep com a una línia. El temps és una construcció, un complex de temporalitats, un objecte humà, per això diem: El temps no és innocent, l’espai és un objecte.; perquè no creiem en una forma abstracta i unificada del temps i de l’espai.

A All Things, tallo el temps seguint el dictat de les coses: matem el temps, aplacem les feines, provoquem crisis temporals, devaluem i revaloritzem el temps, el fem desaparèixer, el venem...

Podria tenir el valor d’una ampolla de plàstic buida, que és probablement menor que els 25 cèntims que costa, però segueix sent independent del seu cost material.

BIO
Norberto Llopis Segarra
Va néixer a Valencia i actualment viu a Holanda. Es va graduar en Dansa i coreografia a l’Institut del Teatre, Barcelona. Entre 2005 i 2007 va estudiar el Màster en performance a la DasArts, Amsterdam. En l’actualitat estudia filosofia a l’UNED, Espanya.
Ha mostrat el seu treball a Barcelona, Brussel·les i Holanda. Ha participat com a performer a varis processos creatius amb diversos artistes com Carolien Hermans, Paz Roja, Diego Gil i Jefta Van Dinther d’entre altes.


ESTRENA 25 de Juliol 21:00 i 26 Juliol 20:00
CRIS BLANCO / ERNESTO COLLADO / CARME TORRENT "TACET (Performance per a indrets silenciats)"
- Noves dramatúrgies
Creació: Cris Blanco, Ernesto Collado i Carme Torrent
Idea i coordinació: G.R.U.A (Grup de Recerca d’Universos Artístics)




www.tea-tron.com/grua

Durada: 60min
Preu: 10 euros
Compra d'entrades →

[+] INFO →

El silenci d’un cos quan es mou. El silenci de l’escena. El silenci de la platea. El silenci en una conversa. El silenci del carrer. El silenci dels veïns. El silenci dels mitjans. El silenci polític. Un minut de silenci. TACET.

John Cage va voler desafiar la pròpia naturalesa de la música amb la seva obra 4’33’’, a la partitura de la qual només hi apareix la paraula tacet, que indica que l’intèrpret ha de guardar silenci i no tocar el seu instrument durant quatre minuts i trenta tres segons.

BIO
G.R.U.A (Grup de Recerca d'Universos artístics)
Convida tres artistes a crear una intervenció al voltant de la idea del silenci per ser presentada a diversos indrets de l’Antic Teatre i generar així, un recorregut de reflexió i experimentació al voltant del concepte de silenci, tant des d’una vessant artística com també social i política.


PRESENTACIÓ DE PROCÉS DE CREACIÓ 31 Juliol 13:00
ÓSCAR BUENO RODRIGUEZ, ITXASO CORRAL ARRIETA, DIANA DELGADO-UREÑA DIEZ i DAVID MALLOS TOMÁS
"Carretera Nacional 340"
- Trobada amb xerrades, projeccions i vermut!!
Óscar Bueno Rodriguez, Itxaso Corral Arrieta, Diana Delgado-Ureña Diez, David Mallols Tomás

Presentació de projecte en procés de creació

Co-producció: Antic Teatre, El Graner i Col.lectiu Nacional 340

www.sincroniasalioli.com

Preu: Gratuït

[+] INFO →

Us volem donar a conèixer una petita mostra d'un projecte de noves dramatúrgies que pujarà als escenaris a l'octubre. Un procés de creació que recorre la Nacional 340 des de Cadis fins a la Plaça d'Espanya de Barcelona. Entenent el viatge com a espai d'investigació en pràctiques del moviment, pensament i acció. El projecte ja està en ruta des del 4 de juliol i l'arribada coincidirà amb la finalització de la temporada de l'Antic Teatre.

Per celebrar-ho i conèixer d'aprop el projecte, organitzem un vermut a la terrassa de l'Antic Teatre compartint experiències i acomiadant la temporada per retrobar-nos de nou al setembre amb nous projectes i noves il·lusions!

Bon estiu!

PD: Pots seguir i participar dia a dia a la construcció del Quadern de Bitàcola d'aquest projecte aquí →


Organitza:




Amb la col·laboració de: 




logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com

L'Antic Teatre te el suport de:

L'Antic Teatre està en xarxa amb: