Català /// Español /// English
RESERVES / RESERVAS / BOOKING: 93 315 23 54
logo Antic Teatre

[ MAPA ]  [ anticteatre@anticteatre.com ]  [ AdriAntic - RESIDÈNCIES ]  [ REFORMA_Antic]   [ VIDEO CANAL] [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica] [Recursos]  [Projecte Artístic Comunitari]   [ Antic Horror Picture Show ]  [Blog Teatron]  [Archive_Memòries]


PROGRAMA  ANTIC TEATRE   2015 /// JUNY /// JUNIO /// JUNE →

QUI SOM /// QUIENES SOMOS /// ABOUT US /// QUI SOMMES-NOUS →

ANTIC TEATRE INTERNATIONAL →

MEMÒRIA ECONÒMICA / MEMÒRIA D’ACTIVITATS - 2011 & 2010 /// CAT /// ESP →

ANTIC VIDEO CANAL →

EN GIRA // ON TOUR 2015 →

 NOTICIES  NOTICIAS  NEWS  NOUVELLES

"RESTES D'ESCENA #1"
Un projecte fotogràfic de Txalo Toloza-Fernández

PROGRAMA  ANTIC TEATRE   2015 /// JUNY /// JUNIO /// JUNE →

★ 1 Juny  1 Junio 1 June ★


CULTURA FILM
(REVISTA FILMADA)




Projecció + col·loqui
Proyección + coloquio
Screening & discussion


Lloc Lugar Place: ADRIANTIC

HORARIS
DILLUNS: 21:00
gratuit

HORARIOS
LUNES: 21:00
gratuito

SCHEDULES
MONDAY: 21:00
free

HORAIRES
LUNDI: 21:00
gratuit




sessió 8

CULTURA FILM (REVISTA FILMADA)
Cultura Film (revista filmada) es el proyecto de una revista pero en formato vídeo. Todo lo que publicamos es filmado, grabado y aunque el destino final sea el vídeo también se realizan obras en 8mm y 16mm.
Nuestros "redactores" escriben sus artículos en formato vídeo, con imágenes y sonidos dentro de una temática muy libre pero siempre ocupándose de asuntos culturales y políticos. Cada cierto tiempo, y en colaboración con la productora Histoire(s) du Cinéma Audiovisuals, hay una sección de nombre Entre(vista) donde se entrevista a personas relacionadas con el arte y la política.

JGGUERRA
Barcelona, 1981. Estudia dos años dirección en Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya, finalmente se diploma en dirección cinematográfica en Bande à part escuela de cine, y actualmente cursa Grado en Historia del arte. Su principal interés dentro del cine es el documental, ha realizado diferentes seminarios con gente como Patricio Guzmán, José Luis Guerin o Mercedes Álvarez.
Como director ha grabado varios cortometrajes: La calle es mía, La salida de la fábrica, Personas y en 2014 su primer largometraje: Antología de Taillet. Hoy está trabajando en la grabación de varios proyectos con el pintor Díaz Alamà y otros pintores. Colabora y organiza cinefórum en la UB y en la Barcelona Academy of Art. Funda en 2014 la productora audiovisual Histoire(s) du Cinéma Audiovisuals junto a Olga Ponoko. Cultura Film (revista filmada) es su proyecto más inmediato.

OPONOKO
Estudió Bellas Artes en Royal Academy of Art en La Haya, donde despierta su interés por el videoarte y la performance. Ese mismo verano cursa Historia del arte y técnica de pintura al fresco en Florencia. En Holanda también organizó semanalmente eventos de networking y interacción entre jóvenes creativos de diferentes ámbitos artísticos (Artifestation) y dio clases de dibujo para niños en Poesjkinschool, Leiden. Anteriormente estudió Bellas Artes en Cambdrige Visual and Performing Arts College (2006).
Ya en Barcelona sigue desarrollando su conocimiento e interés por el cine documental, concluye varios cursos de audiovisual en La Bonne Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, mientras estudia Grado en Historia del arte en la UB de Barcelona. A la vez realiza talleres de manualidades para niños y también trabaja durante dos años como ayudante en el estudio de Tamara Zaitseva en La Escocesa (Poble Nou). Finalmente en 2014 funda la productora audiovisual Histoire(s) du Cinéma Audiovisuals junto a JGGuerra, que nace de la necesidad de promover cultura y a jóvenes creadores emergentes. Actualmente está continuando su formación artística en la Barcelona Academy of Art. En Cultura Film (revista filmada) lleva la sección Entre(vista) y colabora con el desarrollo del proyecto.

culturafilmrevista@gmail.comg

histoiresducinemaaudiovisuals@gmail.com

hvimeo.com/user37157903/videos

presentación
Presentación del proyecto Cultura Film (revista filmada) donde podremos ver cinco números enteros de la revista en la cual colaboran distintos cineastas, videoartistas, documentalistas, pintores, etc. Frecuentemente se tocan temas actuales y en otros momentos piezas más atemporales.

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org

CALENDARI SESIONS:
15 de Juny

[+] Info Cicle Flux Club →

CULTURA FILM 1 (REVISTA FILMADA)
6:48 min
JGGUERRA - Notas sobre Robert Bresson 2015

CULTURA FILM 3 (REVISTA FILMADA)
16:26 min
ERIC - Autorretrato Siria 2015
JOAQUÍN REGADERA - ¿Kurdistán? 2015

CULTURA FILM 4 (REVISTA FILMADA)
4:10 min
JGGUERRA - Juventud 2014
M.B - alpujarra HAIKU# 1 y 2 2015

CULTURA FILM 6 (REVISTA FILMADA)
11:21 min
FRANÇOIS FARREC - Qui commence? 2015
M. B - alpujarra HAIKU# 4 y 5 2015 
JGGUERRA - Vuelta e Ida 2015

CULTURA FILM 9 (REVISTA FILMADA)
10:09 min
MIKHAIL CHERNIKOV - Winter Elegy 2015
JGGUERRA - Talar sin sonido 2015
M.B - alpujarra HAIKU# 7 y 8 2015

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Sisena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival.
FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d'autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents.
FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org.
Una branca de les seves activitats és l'organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d'accés públic: www.summa-hvt.org.

Sexta temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo con una periodicidad quincenal que pretende reflejar la vitalidad del vídeo de creación de nuestra ciudad. Se trata de una extensión del Festival de vídeo de autor FLUX, con sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en Barcelona, que complementan el festival desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival.
FLUX CLUB acoge todo tipo de sesiones: proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrecen al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Pueden ser tanto sesiones monográficas de autores reconocidos, como temáticas colectivas dedicadas a autores emergentes, a la presentación de trabajos de estudiantes, o centradas en la videopoesía o la videodanza.
FLUX CLUBes un espacio de difusión del vídeo de creación en la ciudad de Barcelona.

Habitual Video Team es una asociación sin ánimo de lucro que tiene como objetivos principales la promoción de todo tipo de actividades relacionadas con las artes audiovisuales y concretamente con la videocreación: www.habitualvideoteam.org.
Una rama de sus actividades es la organización de festivales, ciclos y muestras de vídeo, como el festival de vídeo de autor FLUX: www.fluxfestival.org.
Otra rama fundamental de su trabajo es la documentación videográfica (grabación y edición) de eventos culturales generalmente de pequeño formato como conciertos, poesía, performances o espectáculos teatrales. A partir de 2012, pone en marcha el proyecto SUMMA, con el fin de convertir este patrimonio audiovisual de más de 1.000 grabaciones en un archivo videográfico on line de acceso público: www.summa-hvt.org.

The sixth season of FLUX CLUB is here: a fortnightly video club that reflects the vitality of video creation in our city. It’s an extension of the FLUX Video Auteur Festival, with sessions open to everything currently going on in the field of video in Barcelona, complementing the festival from the point of view of its content and extending its sphere of influence beyond the few days programmed for the festival itself.
FLUX CLUB includes all kinds of sessions: screenings, video performances and debates offering direct contact between the audience and the filmmakers. These sessions focus on a range of subjects, from monographic by well-known directors to specific themes, from groups of up-and-coming authors to students; they may cover video poetry or video dance.
FLUX CLUB is a space for the dissemination of video creation in the city of Barcelona.

Habitual Video Team is a non-profit association whose main objectives are to promote activities related to visual arts and specifically video art: www.habitualvideoteam.org.
A fundamental area of their work is the organization of festivals, cycles and video shows, such as the FLUX Video Auteur Festival: www.fluxfestival.org.
Another branch of Habitual Video Team’s activities is video documentation (recording and editing) of mainly small format cultural events such as concerts, poetry, performances or theatre shows. It has a video archive of over 1.000 recordings. In 2012 they launched the SUMMA project with the aim of converting this audiovisual heritage into a non-profit online video archive: www.summa-hvt.org.


★ 2 Juny  2 Junio 2 June ★


LOS MOÑEKOS


"YI-HA"

durada / duración / duration / durée: 45 min

performance

Lloc Lugar Place: ADRIANTIC

HORARIS
DIMARTS: 21:00

8 euros

HORARIOS
MARTES: 21:00

8 euros

SCHEDULES
TUESDAY: 21:00

8 euros

HORAIRES
MARDI: 21:00

8 euros








Idea i dirección: Los Moñekos
Intèrprets: Sarah Anglada i Miquel Fiol
Textos: Enric Álvarez i Los Moñekos
Tècnica de llums i sò: Ganecha Gil
Arranjaments músicals: Natàlia Ortiz
Disseny gràfic: Manualex i El Mandril
Fotografies: Tristán Pérez-Martín
Músiques: Los Moñekos, Filastine

www.losmonekos.com →

CALENDARI SESIONS:
6 y 16 de Juny

[+] Info Cicle Los Moñekos →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

YI-HA s'obre camí, polsegós camí, cap a la dura i seca vida del Vell, Salvatge i Llunyà Oest. Un camí cap a ves a saber on. Dos en el camí, en aquest camí pecaminós. Història de com dos es complementen, l’un sense l’altre no són, però l’un a l’altre es maten. Duels de cos a cos, duels a viva veu, duels a tort i a dret.
Contigo pero sin ti. Hola y adiós. Si te he visto no me acuerdo.

Los Moñekos durant, entre, envers, fins, llevat, malgrat, són Sarah Anglada i Miquel Fiol, contra, de, des, en, entre tots els seus coneixements, per, segons, sobre, sota, dir, contar i manifestar tot el que porten dins. Són autòctons, autosuficients, autocomplaents, estan totalment autoritzats encara que poden, podrien o pogueren causar algun tipus de trastorn aliè.
La companyía neix el 2010 fluctuant sense parar entre la dansa i el teatre, la veu i la manipulació d’objectes, l’humor i el deliri, lo zurdo y lo abzurdo.

YI-HA se abre camino, polvoriento camino, hacia la dura y seca vida del Viejo, Salvaje y Lejano Oeste. Un camino hacia vete tú a saber donde. Dos en el camino, en este camino pecaminoso. Historia de cómo dos se complementan, uno sin el otro no son, pero uno al otro se matan. Duelos de cuerpo a cuerpo, duelos a viva voz, duelos a mansalva.
Contigo pero sin ti. Hola y adiós. Si te he visto no me acuerdo.

Los Moñekos sin, para, con, son Sarah Anglada y Miguel Fiol, contra, de, desde, en, entre todos sus conocimientos, para sin según sobre decir, contar y manifestar todo lo que llevan dentro. Son autóctonos, autosuficientes, autocomplacientes, autos de choque, están totalmente autorizados aunque pueden, podrían y pudiesen causar algún tipo de trastorno ajeno.
La compañía nace en el 2010 fluctuando sin cesar entre la danza y el teatro, la voz y la manipulación de objetos, el humor y el delirio, lo zurdo y lo abzurdo.

YI-HA wends its dusty way towards the harsh and arid life of the Old, Wild and Far West. A road leading who knows where. Two on the road, on this sinful road. The story of how two complement each other; one cannot exist without the other, even though they will kill each other. Hand to hand duels: two opponents fighting until only one survives. Songs spat out until the strongest lion roars.
Victory will come, but it won’t be the end.
With or without you, but killing me softly.
…the wind will whisper the melody of their pain…

Los Moñekos are Sarah Anglada and Miguel Fiol. They are indigenous, self-sufficient, self-satisfied, they are fully authorized but can, could, and may cause some kind of alien disorder. The company was born in 2010, fluctuating between dance and theatre, voice and object manipulation, humour and surrealism.


★ 3 Juny  3 Junio 3 June ★


ANTIC TEATRE CABARET


El Desplume

durada / duración / duration / durée: 90 min

cabaret

HORARIS
DIMECRES: 21:00

10 euros

HORARIOS
MIERCOLES: 21:00

10 euros

SCHEDULES
WEDNESDAY: 21:00

10 euros

HORAIRES
MERCREDI: 21:00

10 euros








Organitza: Eduardo Gión i Antic Teatre
Mestre de ceremònies: Victor Guerrero
Mite: Gilda Love

Artistes per confirmar

undesplumeenelantic.blogspot.com.es

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Antic Teatre es vestirà amb lluentons. Un cop al mes, l'Antic Teatre Cabaret proposarà un recorregut pel verdader cabaret dels 70, pels seus locals, els seus artistes i el seu ambient canalla. Més que una obra de teatre, Antic Teatre Cabaret serà una festa, un tribut i un homenatge a tots aquells que van lluitar per donar-li color a una Barcelona gris i asfixiada.

Aquesta nova etapa del DESPLUME, alternarà als artistes de cabaret de tota la vida amb nous artistes que treballen partint de la base cabaretera amb performances i diferents disciplines artístiques, sempre inspirats en el cabaret dels 70.

Antic Teatre Cabaret serà un lloc de trobada pels amants d'aquest gènere i permetrà descobrir a aquells que ho desconeixen el que significa una verdadera vetllada cabaretera.

Eduardo Gión
Director de cinema, teatre i documentalista.
Ha treballat com ajudant de direcció de curt-metratges i llarg-metratges en 35mm.
Ha realitzat la festa basada en el cine underground de terror “Transilvania Club” amb el cineasta Luis Macias i els músics XSDJ.
Participa en diversos esdeveniments com 080 Barcelona, col·laborant amb fotògrafs com Miguel Villalobos per a la producció de la desfilada homenatge a Thierry Mugler. Escriu i produeix reportatges per revistes com Candy Magazine i Paraíso Magazine.

Actualment està en preparació d’un projecte anomenat “Wams” junt amb el fotògraf Raúl Hidalgo on han fotografiat i entrevistat a artistes com Jonas Mekas, Bob Gruen, Daniel Riera, Greg Gorman, Bruce Labruce, Mathiue Cesar, entre d'altres.

Antic Teatre se viste de lentejuelas. Una vez al mes, Antic Teatre Cabaret propondrá un recorrido por el verdadero cabaret de los 70, por sus locales, sus artistas y su ambiente canalla. Más que una obra de teatro, será una fiesta, un tributo y un homenaje a todos aquellos que lucharon por darle color a una Barcelona gris y asfixiada.

En esta nueva etapa, El Desplume alternará artistas de toda la vida del cabaret, con artistas nuevos, cuyo trabajo parte de las raices del verdadero cabaret, con performances, y diferentes disciplinas artísticas siempre inspiradas en el cabaret de los 70.

Antic Teatre Cabaret será un lugar de encuentro para los amantes de este género y permitirá descubrir a aquellos que lo desconocen lo que significa una verdadera velada cabaretera.

Eduardo Gión
Director de cine, teatro y documentalista.
Ha trabajado como ayudante de dirección de cortometrajes y largometrajes en 35mm.
Ha realizado la fiesta basada en el cine underground de terror “Transilvania Club” junto al cineasta Luis Macias y los músicos XSDJ.
Participa en eventos como 080 Barcelona, colaborando con fotógrafos como Miguel Villalobos para la producción del desfile homenaje a Thierry Mugler. Escribe y produce reportajes para revistas como Candy Magazine y Paraíso Magazine.

Actualmente está en preparación de un proyecto llamado “Wams” junto al fotógrafo Raúl Hidalgo donde han fotografiado y entrevistado a artistas como Jonas Mekas, Bob Gruen, Daniel Riera, Greg Gorman, Bruce Labruce, Mathiue Cesar, entre otros.

Antic Teatre is dressing up in sequins! Once a month, the Antic Teatre Cabaret will invite us back to the authentic cabaret of the 70s, to visit its clubs and artistes and soak up its raffish atmosphere. More than a stage show, this will be a party, a tribute and a homage to all those who fought to bring colour to Barcelona during its grey and airless period.

In this new phase, El Desplume will alternate career cabaret artistes with new artists whose work is based on the very roots of true cabaret, with performances and acts always inspired by the 70s.

Antic Teatre Cabaret will become a meeting point for lovers of this genre and will allow those who have never done so before to experience an evening of authentic cabaret.

Eduardo Gión
Is a director of cinema, theatre and documentaries.
He has worked as director’s assistant on short and long 35mm films.
Together with film director Luis Macias and musicians XSDJ, he created club night “Transilvania Club” based on underground horror cinema.
He has taken part in events such as 080 Barcelona, where he collaborated with photographers such as Miguel Villalobos on the production of a tribute catwalk for Thierry Mugler. He writes and produces articles for periodicals Candy Magazine and Paraíso Magazine.

He is currently working on a project called “Wams” together with photographer Raúl Hidalgo, for which they have photographed and interviewed such artists as Jonas Mekas, Bob Gruen, Daniel Riera, Greg Gorman, Bruce Labruce and Mathieu Cesar among others.


★ 4 i 5 Juny  4 y 5 Junio 4 & 5 June ★


LAILA TAFUR


"Susobras"

durada / duración / duration / durée: 45 min

nous llenguatges del cos
nuevos lenguajes del cuerpo
new body languages

HORARIS
DIJOUS i DIVENDRES: 21:00

8 euros

HORARIOS
JUEVES y VIERNES: 21:00

8 euros

SCHEDULES
THURSDAY & FRIDAY: 21:00

8 euros

HORAIRES
JEUDI et VENDREDI: 21:00

8 euros








Creació i dansa: Laila Tafur
Música: Hans Laguna Existe Dios al noroeste; Toni Higuchi Sin título (a partir de fragments d’entrevistes i cançons conegudes de l’últim temps)
Vídeo i visuals: Hannes Anderson
Foto i OpenFrameworks: Ovidiu Cincheza

vimeo.com/user9063681 →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

El terme coreografia es relaciona intuïtivament amb la paraula escriptura. Quan pensem en compondre, pensem en escriure una dansa, en traçar moviments i tractar-los com si fossin signes. Però, quins són els signes de la dansa? El cos, les formes, els gestos?
Al fer la pregunta de si hi ha un llenguatge de la dansa, estem també preguntant-nos per la intel·ligibilitat d’aquesta, si ha de ser coneguda des de l’intel·lecte. Atrapar a la dansa amb les paraules és una obstinació impossible, i aquesta impossibilitat és lo interesant, un joc irresoluble, un plaer per fer art també de la interferència i l’error. Doncs més aviat són les paraules les que estan atrapades al cos, perquè el cos està, i és, i explica des d'un altre lloc.

Laila Tafur
Utilitza el cos com a eina per a transcendir el món físic i teòric, a partir del qual incidir en la creació de realitats acotades: la imatge, l’acció, la performance o la instal·lació. Fixa el seu ull a la frontera i la forma.
El seu bagatge és el de qualsevol ballarí, d’uns inicis consagrats al clàssic fins al moviment no tècnic, passant per una infinitat de tècniques de dansa contemporània. Amb les seves peces manté despertes qüestions com mal fet/ben fet, popular/elitista, bellesa/utilitat. A més de gaudir de l’acció de ballar sense ocupar-se de l’argumentació que aquesta desperta.
La seva carrera s’ha desenvolupat entre Granada, Barcelona, Reykjavík, Lisboa, Copenhaguen i Eivissa, recollint una llarga llista d’experiències, habilitats, hàbits, i informació al voltant de qüestions com que és una performance o cap a on va la dansa.

El término coreografía se relaciona intuitivamente con la palabra escritura. Cuando pensamos en componer, pensamos en escribir una danza, en trazar movimientos, y tratarlos como si fueran signos. Pero ¿Cuáles son los signos de la danza?¿El cuerpo, las formas, los gestos?
Al hacer la pregunta de si hay un lenguaje de la danza, estamos también preguntando por la inteligibilidad de ésta, si ha de ser conocida desde el intelecto. Atrapar a la danza con las palabras es un empeño imposible, y esa imposibilidad es lo interesante, un juego irresoluble, un placer por hacer arte también de la interferencia y el error. Pues más bien son las palabras las que están atrapadas en el cuerpo, porque el cuerpo está, y es, y cuenta desde otro sitio.

Laila Tafur
Usa el cuerpo como herramienta para trascender el mundo físico y teórico, a partir del cual incidir en la creación de realidades acotadas: la imagen, la acción, la performance o la instalación. Fija su ojo en la frontera y la forma.
Su bagaje es el de cualquier bailarín, de unos inicios consagrados al clásico hasta el movimiento no técnico, pasando por un sinfín de técnicas de danza contemporánea. Con sus piezas mantiene despiertas cuestiones como mal hecho/bien hecho, popular/elitista, belleza/utilidad. Además de disfrutar de la acción de bailar sin ocuparse de la argumentación que ella despierte.
Su carrera se ha desarrollado entre Granada, Barcelona, Reykiavik, Lisboa, Copenhague e Ibiza, recogiendo una larga lista de experiencias, habilidades, hábitos e información alrededor de cuestiones como qué es una performance o hacia dónde va la danza.

The term ‘choreography’ is intuitively related to the word ‘writing’. When we think of composing, we think of writing a dance, in tracing movements and treating them as signs.
But what are the signs of dance? Body? Shape? Gesture? When asking whether there is such a thing as the language of dance, we are also asking how understandable it is, whether it needs to be understood intellectually. Capturing dance in words is an impossible task, and it’s this impossibility that makes it interesting; an unsolvable puzzle, the pleasure of creating art out of interference and error. It’s more as if words are trapped inside the body, because the body is there, and is, and tells its story from somewhere else.

Laila Tafur
Uses her body as a tool with which to transcend the physical and theoretical world, and from there to investigate the creation of limited realities: image, action, performance or installation. She fixes her gaze on the frontier and the form.
Her baggage is that of any dancer, from beginnings dedicated to the classics through to non-technical movement, passing through any number of contemporary dance techniques. She uses her work to keep alive such concepts as: well done/badly done; popular/elitist; beauty/utility. In addition to enjoying the act of dancing without worrying about the ideas she may awaken.
Her career has developed between Granada, Barcelona, Reykjavik, Lisbon, Copenhagen and Ibiza, collecting along the way a long list of experiences, skills, habits and information on questions such as what a performance is or where dance is heading.


★ 6 i 7 Juny  6 y 7 Junio 6 & 7 June ★


BIG BOUNCERS
(Cecilia Colacrai, Mireia de Querol, Anna Rubirola)


"bigbounce"

durada / duración / duration / durée: 50 min

nous llenguatges del cos
nuevos lenguajes del cuerpo
new body languages

HORARIS
DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00

8 euros

HORARIOS
SABADO: 21:00
DOMINGO:20:00

8 euros

SCHEDULES
SATURDAY: 21:00
SUNDAY:20:00

8 euros

HORAIRES
SAMEDI: 21:00
DIMANCHE: 20:00

8 euros








Creació i interpretació: Cecilia Colacrai, Mireia de Querol i Anna Rubirola
Col•laboració artística: Joao Lima, Federica Porello
Edició d’àudio: Pablo (Mo) Ramirez
Veu en off: Cristina Carrasco i Claudia Solwat
Disseny i tècnica de llums: Joana Serra
Vídeo i foto: Pablo (Mo) Ramirez, Tristán Pérez Martín, Alba Suñé

Agraïments: Joao Lima, Federica Porello, Iris Heitzinger, Pablo Mo Ramírez, Roger Llimós, Tristán Pérez Martín, Olga Tragant, Alba Suñé, Roger Puig, Andrea Acosta, Claudia Solwat, Cristina Carrasco, Velvet Sweatshop

La peça Big Bounce ha estat creada en residència als següents espais de creació:
tragantDansa 2013, La Caldera 2012-2013, La Visiva 2013 i Burdag Studio (Polonia) 2013

Amb la col•laboració de: Institut Ramón Llull, Osic i Antic Teatre

bigbouncers.wordpress.com →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Big Bounce és una peça escènica centrada en el moviment i la paraula que gira entorn del concepte d’origen i que juga a desplegar possibles futurs, derivats d’un mateix origen.
Big Bounce proposa un viatge que qüestiona la temporalitat del fet escènic a partir de cossos que es transformen, es substitueixen i es complementen contínuament.
Big Bounce pren el nom de la teoria homònima que suggereix que podríem estar vivint en el primer de tots els universos però és igualment provable que estiguem vivint a l’univers dos mil milions ( o en qualsevol d’una seqüència infinita d’universos).

Col•lectiu Big Bouncers: Cecilia Colacrai , Mireia de Querol i Anna Rubirola
Totes elles són creadores independents residents a Barcelona. Totes elles compten amb una àmplia trajectòria com a creadores en solitari o juntament amb altres artistes així com en la docència de la dansa. Comencen a treballar conjuntament al maig del 2012. Des de l’inici, el treball del Col•lectiu, s’ha desenvolupat i articulat al voltant de tres eixos d’acció: la creació de peces escèniques, la creació de Performance en espais no convencionals, i els tallers d’eines de composició per a la creació. Des del setembre de 2014 el Col•lectiu Big Bouncers gestiona l’espai de creació La visiva (www.lavisiva.org), que es converteix en la seva seu regular i on desenvolupa una programació d’activitats relacionades amb la creació.

Big Bounce es una pieza escénica centrada en el movimiento y la palabra que gira entorno al concepto de origen y que juega a desplegar posibles futuros, derivados de un mismo origen. Big Bounce propone un viaje que cuestiona la temporalidad del hecho escénico a partir de cuerpos que se transforman, se sustituyen y se complementan continuamente. Big Bounce toma el nombre de la teoría homónima que sugiere que podríamos estar viviendo en el primero de todos los universos pero es igualmente probable que estemos viviendo en el universo dos mil millones (o en cualquiera de una secuencia infinita de universos).

Colectivo Big Bouncers: Cecilia Colacrai, Mireia de Querol y Anna Rubirola
Todas ellas son creadoras independientes residentes en Barcelona. Cuentan con una amplia trayectoria como creadoras en solitario o juntamente con otros artistas así como una amplia experiencia en la docencia de la danza. Empiezan a trabajar conjuntamente en mayo del 2012. . Desde el inicio, el trabajo del Colectivo, se articula alrededor de tres ejes de acción: la creación de piezas escénicas, la creación de Performance en espacios no convencionales, y los talleres de herramientas de composición para la creación. Desde septiembre de 2014 el Colectivo Big Bouncers gestiona el espacio de creación La visiva (www.lavisiva.org), que se convierte en su sede regular, y donde desarrolla una programación de actividades relacionadas con la creación.

Big Bounce is a scenic piece based on movement and speech which treats the concept of origin and plays a game of unfolding different possible futures which derivate from a common origin. Big Bounce proposes a trip that questions the temporality of the scene throughout moving bodies which transform, alternate and complement each other continuously. Big Bounce takes the name from the homonymous theory that suggests that we could be living in the first of all universes, but that it is equally probable that we would be living in the universe two thousand million (or whatever in an infinite sequence of universes).

Big Bouncers Collective: Cecilia Colacrai, Mireia de Querol and Anna Rubirola
All of them are independent makers resident in Barcelona. They have had a wide trajectory as independent makers as well as in working in collaboration with other artists, and also with a large experience in the field of dance pedagogy. They start to work together in May 2012. From the beginning their work as a Collective has been developed around three lines: the creation of pieces, the creation of performances for non conventional spaces, , and the workshops on compositional tools for creation. Since September 2014 the Big Bouncers Collective manages the creation space La Visiva (www.lavisiva.org), which becomes its regular working space and where they program several activities related with the creation process.


★ 7 Juny  7 Junio 7 June ★


BIG BOUNCERS
(Cecilia Colacrai, Mireia de Querol, Anna Rubirola)


"big bounce"
per public familiar

durada / duración / duration / durée: 50 min

nous llenguatges del cos
nuevos lenguajes del cuerpo
new body languages

HORARIS
DIUMENGE: 12:00

6 euros

HORARIOS
DOMINGO: 12:00

6 euros

SCHEDULES
SUNDAY: 12:00

6 euros

HORAIRES
DIMANCHE: 12:00

6 euros








Creació i interpretació: Cecilia Colacrai, Mireia de Querol i Anna Rubirola
Col•laboració artística: Joao Lima, Federica Porello
Edició d’àudio: Pablo (Mo) Ramirez
Veu en off: Cristina Carrasco i Claudia Solwat
Disseny i tècnica de llums: Joana Serra
Vídeo i foto: Pablo (Mo) Ramirez, Tristán Pérez Martín, Alba Suñé

Agraïments: Joao Lima, Federica Porello, Iris Heitzinger, Pablo Mo Ramírez, Roger Llimós, Tristán Pérez Martín, Olga Tragant, Alba Suñé, Roger Puig, Andrea Acosta, Claudia Solwat, Cristina Carrasco, Velvet Sweatshop

La peça Big Bounce ha estat creada en residència als següents espais de creació:
tragantDansa 2013, La Caldera 2012-2013, La Visiva 2013 i Burdag Studio (Polonia) 2013

Amb la col•laboració de: Institut Ramón Llull, Osic i Antic Teatre

bigbouncers.wordpress.com →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Big Bounce és una peça escènica centrada en el moviment i la paraula que gira entorn del concepte d’origen i que juga a desplegar possibles futurs, derivats d’un mateix origen.
Big Bounce proposa un viatge que qüestiona la temporalitat del fet escènic a partir de cossos que es transformen, es substitueixen i es complementen contínuament.
Big Bounce pren el nom de la teoria homònima que suggereix que podríem estar vivint en el primer de tots els universos però és igualment provable que estiguem vivint a l’univers dos mil milions ( o en qualsevol d’una seqüència infinita d’universos).

Col•lectiu Big Bouncers: Cecilia Colacrai , Mireia de Querol i Anna Rubirola
Totes elles són creadores independents residents a Barcelona. Totes elles compten amb una àmplia trajectòria com a creadores en solitari o juntament amb altres artistes així com en la docència de la dansa. Comencen a treballar conjuntament al maig del 2012. Des de l’inici, el treball del Col•lectiu, s’ha desenvolupat i articulat al voltant de tres eixos d’acció: la creació de peces escèniques, la creació de Performance en espais no convencionals, i els tallers d’eines de composició per a la creació. Des del setembre de 2014 el Col•lectiu Big Bouncers gestiona l’espai de creació La visiva (www.lavisiva.org), que es converteix en la seva seu regular i on desenvolupa una programació d’activitats relacionades amb la creació.

Big Bounce es una pieza escénica centrada en el movimiento y la palabra que gira entorno al concepto de origen y que juega a desplegar posibles futuros, derivados de un mismo origen. Big Bounce propone un viaje que cuestiona la temporalidad del hecho escénico a partir de cuerpos que se transforman, se sustituyen y se complementan continuamente. Big Bounce toma el nombre de la teoría homónima que sugiere que podríamos estar viviendo en el primero de todos los universos pero es igualmente probable que estemos viviendo en el universo dos mil millones (o en cualquiera de una secuencia infinita de universos).

Colectivo Big Bouncers: Cecilia Colacrai, Mireia de Querol y Anna Rubirola
Todas ellas son creadoras independientes residentes en Barcelona. Cuentan con una amplia trayectoria como creadoras en solitario o juntamente con otros artistas así como una amplia experiencia en la docencia de la danza. Empiezan a trabajar conjuntamente en mayo del 2012. . Desde el inicio, el trabajo del Colectivo, se articula alrededor de tres ejes de acción: la creación de piezas escénicas, la creación de Performance en espacios no convencionales, y los talleres de herramientas de composición para la creación. Desde septiembre de 2014 el Colectivo Big Bouncers gestiona el espacio de creación La visiva (www.lavisiva.org), que se convierte en su sede regular, y donde desarrolla una programación de actividades relacionadas con la creación.

Big Bounce is a scenic piece based on movement and speech which treats the concept of origin and plays a game of unfolding different possible futures which derivate from a common origin. Big Bounce proposes a trip that questions the temporality of the scene throughout moving bodies which transform, alternate and complement each other continuously. Big Bounce takes the name from the homonymous theory that suggests that we could be living in the first of all universes, but that it is equally probable that we would be living in the universe two thousand million (or whatever in an infinite sequence of universes).

Big Bouncers Collective: Cecilia Colacrai, Mireia de Querol and Anna Rubirola
All of them are independent makers resident in Barcelona. They have had a wide trajectory as independent makers as well as in working in collaboration with other artists, and also with a large experience in the field of dance pedagogy. They start to work together in May 2012. From the beginning their work as a Collective has been developed around three lines: the creation of pieces, the creation of performances for non conventional spaces, , and the workshops on compositional tools for creation. Since September 2014 the Big Bouncers Collective manages the creation space La Visiva (www.lavisiva.org), which becomes its regular working space and where they program several activities related with the creation process.


★ 9 Juny  9 Junio 9 June ★


LOS MOÑEKOS


"YI-HA"

durada / duración / duration / durée: 45 min

performance

Lloc Lugar Place: ADRIANTIC

HORARIS
DIMARTS: 21:00

8 euros

HORARIOS
MARTES: 21:00

8 euros

SCHEDULES
TUESDAY: 21:00

8 euros

HORAIRES
MARDI: 21:00

8 euros








Idea i dirección: Los Moñekos
Intèrprets: Sarah Anglada i Miquel Fiol
Textos: Enric Álvarez i Los Moñekos
Tècnica de llums i sò: Ganecha Gil
Arranjaments músicals: Natàlia Ortiz
Disseny gràfic: Manualex i El Mandril
Fotografies: Tristán Pérez-Martín
Músiques: Los Moñekos, Filastine

www.losmonekos.com →

CALENDARI SESIONS:
16 de Juny

[+] Info Cicle Los Moñekos →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

YI-HA s'obre camí, polsegós camí, cap a la dura i seca vida del Vell, Salvatge i Llunyà Oest. Un camí cap a ves a saber on. Dos en el camí, en aquest camí pecaminós. Història de com dos es complementen, l’un sense l’altre no són, però l’un a l’altre es maten. Duels de cos a cos, duels a viva veu, duels a tort i a dret.
Contigo pero sin ti. Hola y adiós. Si te he visto no me acuerdo.

Los Moñekos durant, entre, envers, fins, llevat, malgrat, són Sarah Anglada i Miquel Fiol, contra, de, des, en, entre tots els seus coneixements, per, segons, sobre, sota, dir, contar i manifestar tot el que porten dins. Són autòctons, autosuficients, autocomplaents, estan totalment autoritzats encara que poden, podrien o pogueren causar algun tipus de trastorn aliè.
La companyía neix el 2010 fluctuant sense parar entre la dansa i el teatre, la veu i la manipulació d’objectes, l’humor i el deliri, lo zurdo y lo abzurdo.

YI-HA se abre camino, polvoriento camino, hacia la dura y seca vida del Viejo, Salvaje y Lejano Oeste. Un camino hacia vete tú a saber donde. Dos en el camino, en este camino pecaminoso. Historia de cómo dos se complementan, uno sin el otro no son, pero uno al otro se matan. Duelos de cuerpo a cuerpo, duelos a viva voz, duelos a mansalva.
Contigo pero sin ti. Hola y adiós. Si te he visto no me acuerdo.

Los Moñekos sin, para, con, son Sarah Anglada y Miguel Fiol, contra, de, desde, en, entre todos sus conocimientos, para sin según sobre decir, contar y manifestar todo lo que llevan dentro. Son autóctonos, autosuficientes, autocomplacientes, autos de choque, están totalmente autorizados aunque pueden, podrían y pudiesen causar algún tipo de trastorno ajeno.
La compañía nace en el 2010 fluctuando sin cesar entre la danza y el teatro, la voz y la manipulación de objetos, el humor y el delirio, lo zurdo y lo abzurdo.

YI-HA wends its dusty way towards the harsh and arid life of the Old, Wild and Far West. A road leading who knows where. Two on the road, on this sinful road. The story of how two complement each other; one cannot exist without the other, even though they will kill each other. Hand to hand duels: two opponents fighting until only one survives. Songs spat out until the strongest lion roars.
Victory will come, but it won’t be the end.
With or without you, but killing me softly.
…the wind will whisper the melody of their pain…

Los Moñekos are Sarah Anglada and Miguel Fiol. They are indigenous, self-sufficient, self-satisfied, they are fully authorized but can, could, and may cause some kind of alien disorder. The company was born in 2010, fluctuating between dance and theatre, voice and object manipulation, humour and surrealism.


★ 11-14 Juny  11-14 Junio 11-14 June
SÓLOS ANTE EL PELIGRO
Xerrada oberta sobre el procces creatiu i presentacció de les peces:
"Júbilo" + "Transformando mi cotidianidad en pos de la búsqueda del oro"
Amb la intervenció de Natalia Jiménez Gallardo, Jorge Gallardo i Nazario Díaz

www.vertebro.es →

www.escenicasgallardo.blogspot.com.es →

nataliajiga.weebly.com →

durada / duración / duration: 60 min cada dia / each session

nous llenguatges del cos /// nuevos lenguajes del cuerpo /// new body languages


HORARIS // HORARIOS // SCHEDULES

XERRADA / CHARLA / TALK
DIJOUS / JUEVES / THURSDAY: 19:00

Gratuït Gratuito Free

"TRANSFORMANDO MI COTIDIANIDAD EN POR DE LA BUSQUEDA DEL ORO"
DIVENDRES / VIERNES / FRIDAY: 21:00
8 euros

"JÚBILO" (Proyecto conjugaciones)
+
"TRANSFORMANDO MI COTIDIANIDAD EN POR DE LA BUSQUEDA DEL ORO"

DISSABTE / SABADO / SATURDAY: 19:30
10 euros

"JÚBILO" (Proyecto conjugaciones)
+
"TRANSFORMANDO MI COTIDIANIDAD EN POR DE LA BUSQUEDA DEL ORO"

DIUMENGE: 19:30
10 euros

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

El contacte de l’escena amb les noves formes de fer contemporànies ha desenvolupat una sèrie d’enigmes que empenyen el treball de l’intèrpret cap a una direcció, diguéssim sense instruccions aparents.
El treball desenvolupat a Júbilo i Oro ha empès a realitzar una sèrie de formulacions amb l’objectiu de construir un llenguatge comú. Un llenguatge pròpiament informal des d'on poder farcir l’aljub de les indefinicions i parlar, per exemple, de l’aparició accidental de l’entitat anomenada personatge, de tàctiques per a ensopegar; de l’etimologia de la paraula “implicació”, del tacte, el brot, l’aura, la promesa; d’invitar al present a entrar en trànsit i expandir la ficció més enllà de les parets del teatre.

Natalia Jiménez Gallardo és coreògrafa, ballarina i artista interessada en la hibridació de llenguatges i en la col·laboració artística pel desenvolupament de l’art com a mitjà de comunicació. El seu eix principal d’acció i recerca és Proyecto Conjugaciones.

Jorge Gallardo és un creador vinculat a les arts escèniques, una mica errant (Andalusia, Catalunya, Polònia). La seva pràctica es centra en la composició narrativa i l'observació del treball subtil de l’intèrpret.

Nazario Díaz és actor i creador escènic. Des de Març 2013 desenvolupa el seu propi treball entorn de la peça Oro; un procés de recerca de llenguatges que es presenta com una estructura performativa com si fos una autobiografia o bioficció.

El contacto de la escena con las nuevas formas de hacer contemporáneas ha desarrollado una serie de enigmas que empujan el trabajo del intérprete en una dirección digamos sin instrucciones aparentes.
El trabajo desarrollado en Júbilo y Oro ha empujado a su vez a realizar una serie de formulaciones con el objetivo de construir un lenguaje común. Un lenguaje propiamente “informal” en el que poder rellenar el aljibe de las indefiniciones y hablar, por ejemplo, de la aparición accidental de la entidad llamada personaje, de tácticas para tropezarse; de la etimología de la palabra "implicación", del tiento, el brote, el aura, la promesa; de invitar al presente a entrar en trance y expandir la ficción más allá de las paredes del teatro.

Natalia Jiménez Gallardo es coreógrafa, bailarina y artista interesada en la hibridación de lenguajes y en la colaboración artística para el desarrollo del arte como medio de comunicación. Su eje principal de acción e investigación es Proyecto Conjugaciones.

Jorge Gallardo es un creador vinculado a las artes escénicas, un tanto errante (Andalucía, Cataluña, Polonia). Su práctica se centra en la composición narrativa y la observación del trabajo sutil del intérprete.

Nazario Díaz es actor y creador escénico. Desde marzo de 2013 desarrolla su propio trabajo entorno a la pieza Oro; un proceso de búsqueda de lenguaje que se presenta como una estructura performativa a modo de autobiografia o bioficcion.

The contact between performance and new ways of contemporary action has developed a series of enigmas that propel the performer’s work forward without, shall we say, any apparent instructions.
The work developed in Júbilo and Oro has, in turn, instigated a series of formulations with the aim of constructing a common language. A truly ‘informal’ language with which to refill the deposits of the undefined and talk, for example, of the accidental appearance of the entity known as character; of tactics that will trip you up; of the etymology of the word ‘implication’, of the touch, the shoot, the aura, the promise; of inviting the present to slip into a trance and expand fiction beyond the walls of the theatre.

Natalia Jiménez Gallardo is a choreographer, dancer and artist with an interest in the hybridisation of languages and artistic collaboration for the development of art as a medium of communication. Her main axis of action and collaboration is Proyecto Conjugaciones.

Jorge Gallardo is a creator in performing arts with a tendency to rove (Andalucia, Catalonia, Poland). His practice centers on narrative composition and as the outside eye for the ‘subtle’ work of the performer.

Nazario Díaz is an actor and performance creator. Since March 2013 he has been developing his own work around the piece Oro; a search process for language presented as an autobiographical or bio-fiction performance.


★ 15 Juny  15 Junio 15 June ★


JORDI MITJÀ



Projecció + col·loqui
Proyección + coloquio
Screening & discussion


Lloc Lugar Place: ADRIANTIC

HORARIS
DILLUNS: 21:00
gratuit

HORARIOS
LUNES: 21:00
gratuito

SCHEDULES
MONDAY: 21:00
free

HORAIRES
LUNDI: 21:00
gratuit




sessió 9

JORDI MITJÀ
Figueres, 1970. Actualment viu i treballa entre Lladó i Banyoles.
Des de múltiples registres de presentació –l’escultura o la fotografia fins a la publicació o el vídeo- l’obra de Jordi Mitjà planteja l’apropiació de diferents contextos, situacions, mitjans o produccions externes que l’artista porta hàbilment al seu terreny en base de una alta complicitat emocional amb els referents i punts de partida que escull. Una dinàmica de treball complexa i obsessiva que, més enllà de la seva formalització expositiva, concentra la seva intensitat en el procés de producció i el temps de negociació entre idea inicial i resolució final; fet que incorpora de manera voluntària aspectes flexibles i lliures com ara la intuïció, l’assaig, l’error o l’accident.

Ha presentat els seus projectes en nombroses exposicions, tant individuals com col·lectives. Participa també en projectes editorials i crea juntament amb Jesús Novillo i Carolina Trebol l’editorial CRANI. Aquests darrers anys ha consolidat la seva presència dins l’escena artística nacional i també ha realitzat residències a Ciutat de Mèxic i a Sâo Paulo. Ha participat en les exposicions inaugurals del Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona i del Canòdrom de Barcelona; i la seva obra es troba en col·leccions públiques, com el Museu de l’Empordà, la Mediateca de la Fundació “la Caixa”, o el Centro Galego de Arte Contemporánea (CGAC), entre d’altres.

www.jordimitja.com

http://jordi-mitja.blogspot.com.es/

jm@jordimitja.com

presentació
El treball de Jordi Mitjà, formalment heterogeni, ple de contingut i crítica social, a la vegada sensible i poètic, de factura conceptual, troba les seves fonts en imatges de la vida quotidiana que l’artista registra contínuament. Col·lecciona experiències, imatges, inventa situacions, indaga en arxius i proposa accions per examinar les reaccions humanes més simples davant de situacions imprevistes. Extreu i inventa a partir de la realitat, bé a través d’un tractament fílmic, bé creant publicacions o objectes, les seves propostes susciten qüestions sobre l’individu, els comportaments socials i l’art.

En aquesta sessió projectarem el seu film Concèntric. Poble petit, infern gegant, que té el seu centre a Lladó, un poble de l’Empordà. Aquest trencadís fílmic està compost per un conglomerat de narracions en un intent de reconstruir diferents arxius que el director ha anat compilant amb els anys.

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org

Concèntric. Poble petit, infern gegant
2006_77 min_català
Una pel·lícula escrita i dirigida per Jordi Mitjà
Muntatge Glòria Martí
Música original Joan Malé
Realitzada amb l’ajut del Premi Ciutat d’Olot d’Arts Visuals 2005, amb la col·laboració d’Hangar i Espai Zero1

"Diuen, i no sense raó, que en els pobles petits és on passen les coses més extraordinàries i les més terrorífiques. Diuen també que això es deu a la proximitat i a la coneixença entre els habitants que configuren aquestes comunitats". Sota aquesta premissa es munta el film Concèntric. Poble petit, infern gegant de l’artista Jordi Mitjà. Un conglomerat de narracions en un intent de reconstruir diferents arxius que el director ha anat compilant amb els anys, de fonts pròximes com d’amics i familiars.

Aquest trencadís fílmic té el seu centre a Lladó, un poble de l’Empordà i l’acció no es desplaça més enllà de 20 km a la rodona. El film no intenta explicar la història d’un poble, "la història no existeix ni creuant totes les històries". Aquesta realització polièdrica mostra l’experiència de mirar i d’ésser mirat d’una forma totalment amateur. Els actors, el director i fins i tot les imatges, són personatges que, sense saber-ho, caminen amb els ulls embenats per l’experiència d’inventar això que en diuen pel·lícules.

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Sisena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival.
FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d'autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents.
FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org.
Una branca de les seves activitats és l'organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d'accés públic: www.summa-hvt.org.

Sexta temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo con una periodicidad quincenal que pretende reflejar la vitalidad del vídeo de creación de nuestra ciudad. Se trata de una extensión del Festival de vídeo de autor FLUX, con sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en Barcelona, que complementan el festival desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival.
FLUX CLUB acoge todo tipo de sesiones: proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrecen al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Pueden ser tanto sesiones monográficas de autores reconocidos, como temáticas colectivas dedicadas a autores emergentes, a la presentación de trabajos de estudiantes, o centradas en la videopoesía o la videodanza.
FLUX CLUBes un espacio de difusión del vídeo de creación en la ciudad de Barcelona.

Habitual Video Team es una asociación sin ánimo de lucro que tiene como objetivos principales la promoción de todo tipo de actividades relacionadas con las artes audiovisuales y concretamente con la videocreación: www.habitualvideoteam.org.
Una rama de sus actividades es la organización de festivales, ciclos y muestras de vídeo, como el festival de vídeo de autor FLUX: www.fluxfestival.org.
Otra rama fundamental de su trabajo es la documentación videográfica (grabación y edición) de eventos culturales generalmente de pequeño formato como conciertos, poesía, performances o espectáculos teatrales. A partir de 2012, pone en marcha el proyecto SUMMA, con el fin de convertir este patrimonio audiovisual de más de 1.000 grabaciones en un archivo videográfico on line de acceso público: www.summa-hvt.org.

The sixth season of FLUX CLUB is here: a fortnightly video club that reflects the vitality of video creation in our city. It’s an extension of the FLUX Video Auteur Festival, with sessions open to everything currently going on in the field of video in Barcelona, complementing the festival from the point of view of its content and extending its sphere of influence beyond the few days programmed for the festival itself.
FLUX CLUB includes all kinds of sessions: screenings, video performances and debates offering direct contact between the audience and the filmmakers. These sessions focus on a range of subjects, from monographic by well-known directors to specific themes, from groups of up-and-coming authors to students; they may cover video poetry or video dance.
FLUX CLUB is a space for the dissemination of video creation in the city of Barcelona.

Habitual Video Team is a non-profit association whose main objectives are to promote activities related to visual arts and specifically video art: www.habitualvideoteam.org.
A fundamental area of their work is the organization of festivals, cycles and video shows, such as the FLUX Video Auteur Festival: www.fluxfestival.org.
Another branch of Habitual Video Team’s activities is video documentation (recording and editing) of mainly small format cultural events such as concerts, poetry, performances or theatre shows. It has a video archive of over 1.000 recordings. In 2012 they launched the SUMMA project with the aim of converting this audiovisual heritage into a non-profit online video archive: www.summa-hvt.org.


★ 16 Juny  16 Junio 16 June ★


LOS MOÑEKOS


"YI-HA"

durada / duración / duration / durée: 45 min

performance

Lloc Lugar Place: ADRIANTIC

HORARIS
DIMARTS: 21:00

8 euros

HORARIOS
MARTES: 21:00

8 euros

SCHEDULES
TUESDAY: 21:00

8 euros

HORAIRES
MARDI: 21:00

8 euros








Idea i dirección: Los Moñekos
Intèrprets: Sarah Anglada i Miquel Fiol
Textos: Enric Álvarez i Los Moñekos
Tècnica de llums i sò: Ganecha Gil
Arranjaments músicals: Natàlia Ortiz
Disseny gràfic: Manualex i El Mandril
Fotografies: Tristán Pérez-Martín
Músiques: Los Moñekos, Filastine

www.losmonekos.com →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

YI-HA s'obre camí, polsegós camí, cap a la dura i seca vida del Vell, Salvatge i Llunyà Oest. Un camí cap a ves a saber on. Dos en el camí, en aquest camí pecaminós. Història de com dos es complementen, l’un sense l’altre no són, però l’un a l’altre es maten. Duels de cos a cos, duels a viva veu, duels a tort i a dret.
Contigo pero sin ti. Hola y adiós. Si te he visto no me acuerdo.

Los Moñekos durant, entre, envers, fins, llevat, malgrat, són Sarah Anglada i Miquel Fiol, contra, de, des, en, entre tots els seus coneixements, per, segons, sobre, sota, dir, contar i manifestar tot el que porten dins. Són autòctons, autosuficients, autocomplaents, estan totalment autoritzats encara que poden, podrien o pogueren causar algun tipus de trastorn aliè.
La companyía neix el 2010 fluctuant sense parar entre la dansa i el teatre, la veu i la manipulació d’objectes, l’humor i el deliri, lo zurdo y lo abzurdo.

YI-HA se abre camino, polvoriento camino, hacia la dura y seca vida del Viejo, Salvaje y Lejano Oeste. Un camino hacia vete tú a saber donde. Dos en el camino, en este camino pecaminoso. Historia de cómo dos se complementan, uno sin el otro no son, pero uno al otro se matan. Duelos de cuerpo a cuerpo, duelos a viva voz, duelos a mansalva.
Contigo pero sin ti. Hola y adiós. Si te he visto no me acuerdo.

Los Moñekos sin, para, con, son Sarah Anglada y Miguel Fiol, contra, de, desde, en, entre todos sus conocimientos, para sin según sobre decir, contar y manifestar todo lo que llevan dentro. Son autóctonos, autosuficientes, autocomplacientes, autos de choque, están totalmente autorizados aunque pueden, podrían y pudiesen causar algún tipo de trastorno ajeno.
La compañía nace en el 2010 fluctuando sin cesar entre la danza y el teatro, la voz y la manipulación de objetos, el humor y el delirio, lo zurdo y lo abzurdo.

YI-HA wends its dusty way towards the harsh and arid life of the Old, Wild and Far West. A road leading who knows where. Two on the road, on this sinful road. The story of how two complement each other; one cannot exist without the other, even though they will kill each other. Hand to hand duels: two opponents fighting until only one survives. Songs spat out until the strongest lion roars.
Victory will come, but it won’t be the end.
With or without you, but killing me softly.
…the wind will whisper the melody of their pain…

Los Moñekos are Sarah Anglada and Miguel Fiol. They are indigenous, self-sufficient, self-satisfied, they are fully authorized but can, could, and may cause some kind of alien disorder. The company was born in 2010, fluctuating between dance and theatre, voice and object manipulation, humour and surrealism.


★ 18 Juny  18 Junio 18 June


ISABEL OLLÉ,
QUIM CABANILLAS &
VEÏNES DEL CASC ANTIC


RITME EN EL TEMPS
Projecte comunitari de l’Antic Teatre amb les veïnes del Casc Antic

Peça:"Fantasies d'un temps"

durada / duración / duration / durée: 50 min

Projecte comunitari
Proyecto comunitario
Community Project
Projet communautaire

HORARIS
DIJOUS: 20:00

6 euros

HORARIOS
JUEVES: 20:00

6 euros

SCHEDULES
THURSDAY: 20:00

6 euros

HORAIRES
JEUDI: 20:00

6 euros








Creació: Veïnes del barri del Casc Antic (Aurora Roig, Núria Gracia, Pilar Bajo , Alsi Fernández, Rosario Guerra, Teresa Peiró, Pepita Bustamante, Maria Carme Rodríguez, Carmen Peaguda, Pilar Bayod i Emilia Martín)
Direcció: Isabel Ollé i Quim Cabanillas
Producció: Antic Teatre

Amb la col·laboració de Ajuntament de Barcelona (Districte de Ciutat Vella), Casal de Gent Gran del carrer Comerç, Casal de Joves Palau Alòs, Convent de Sant Agustí

www.tea-tron.com/projecte-comunitari

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Ja és el tercer any que les veïnes de l'Antic Teatre ballen regularment a la nostra sala. Elles són la Carmen, la Teresa, la Pepi, la Pili, l’Aurora, la Rosario, l’Alsi, la Pilar, la Núria, la Mª Carme, , l'Emilia, la Pepa l'Enrique, la Carme, el Jonhattan, la Maria Isabel i la Lluïsa 14 dones i 2 home d'entre 65 i 91 anys, veïnes del Casc Antic de Barcelona. Algú ha comentat, després de veure-les, que podrien ser les "iaies" que tenim alguns a casa, o bé les "iaies" que algunes serem algun dia. I és que aquest grup es mereix, més que ningú, i al seu mateix barri, disposar de visibilitat, espai i recursos per a poder expressar de forma artística tot allò que tenen per explicar.

Amb aquesta, ja seran vuit les mostres artístiques al públic de l'Antic Teatre, formant part, inclús, en dues ocasions, de la programació del Festival GREC. En cada actuació, es proposen un nou repte i intenten portar cada cop més lluny la seva capacitat artística.

El projecte comunitari de l'Antic Teatre amb els seus veïns consisteix en la realització de tallers de dansa i moviment dirigits a la gent gran i la presentació de mostres artístiques de forma regular durant l’any. Amb això es fa accessible el llenguatge i l’expressió artística de la dansa, amb els beneficis que pot tenir en relació a la inclusió i cohesió social. De la mateixa manera es fan més visibles les necessitats i formes d’expressió de la gent més invisible del nostre barri: la gent gran.

El projecte també inclou diferents activitats per a fomentar la relació intergeneracional, entre els més grans i els més joves del barri.

Ya hace dos años que las vecinas del Antic Teatre bailan regularmente en nuestra sala. Ellas son Carmen, Teresa, Pepi, Pili, Aurora, Rosario, Alsi, Pilar, Núria, Mª Carme, la Emilia, la Pepa el Enrique, la Carme, el Jonhattan, la Maria Isabel Bogado y la Lluïsa. Todas son mujeres entre 65 y 91 años, vecinas del Casc Antic de Barcelona. Alguien ha comentado, después de verlas, que podrían ser las "yayas" que tenemos algunos en casa, o bien las "yayas" que seremos algunas algún día. Y es que ellas se merecen, más que nadie, y en su mismo barrio, disponer de visibilidad, espacio y recursos para poder expresar de forma artística todo lo que tienen para explicar.

Con ésta, ya serán siete las muestras artísticas al público del Antic Teatre, formando parte, incluso, en dos ocasiones, de la programación del Festival GREC. En cada actuación, ellas se proponen un nuevo reto y intentan llevar cada vez más lejos su capacidad artística, liberando esa creatividad que se les había quedado escondida durante tanto tiempo.

El proyecto comunitario del Antic Teatre con sus vecinos consiste en la realización de talleres de danza y movimiento dirigidos a la gente mayor y la presentación de muestras artísticas de forma regular durante el año. Con esto se hace accesible el lenguaje y la expresión artística de la danza, con los beneficios que puede tener en relación a la inclusión y cohesión social. Así mismo se hacen más visibles las necesidades y formas de expresión de la gente más invisible de nuestro barrio: la gente mayor.

El proyecto también incluye diferentes actividades para fomentar la relación intergeneracional, entre los más mayores y los más jóvenes de nuestro barrio.

Some of our neighbours have been dancing regularly in our auditorium for two years now. They are Carmen, Teresa, Pepi, Pili, Aurora, Rosario, Alsi, Pilar, Núria, Maria Carme, Emilia, Pepa l'Enrique, Carme, Jonhattan, Maria Isabel and Lluïsa; all women aged between 65 and 91, who live in Barcelona´s Casc Antic neighbourhood. Someone said, after seeing them perform, that they could well be the ‘grannies’ some of us have at home, or even the ‘grannies’ we ourselves will become some day. And the fact is that they deserve more than anyone to have, in their own neighbourhood, the visibility and the access to space and resources necessary for the artistic expression of all they have to tell us.

This will be their seventh performance in front of an Antic Teatre audience. They have even been part of the GREC Festival twice. At each presentation they face new challenges and take their artistic capabilities ever further, freeing up the creativity that was hidden to them for so long.

The Antic Teatre's community project with his neighbourhood consists of dance and movement workshops for older people and a series of public performances over the year. This provides access to the language and artistic expression of dance with the accompanying benefits that this has in terms of social inclusion and cohesion. At the same time, we create awareness of the needs and methods of expression of the least visible members of our community – the elderly.

Also included in the project are various activities designed to encourage relations across the generational divide, between the eldest and youngest residents of our neighbourhood.



22-28 Juny
ASSOCIACIÓ TEATRAL LA KORBATA & ATELIER ESCÈNIC STOYANOVA & LA CHÁCHARA ESPAI
EXPERIMENTAL ROOM FESTIVAL 2015
- Performance

Experimental Room Festival està dedicat a l’exhibició de peces escèniques de petit i mig format, creades a partir de material autobiogràfic, inquietuds íntimes o experiències personals i que mostren un clar interès en l’experimentació i en la recerca amb el temps, amb l’espai i amb el (els) espectador(s). Aquest tipus de treballs escènics són coneguts sota el nom de Human/Site/Time Specific Performances.
En l’Experimental Room Festival es veuran treballs de creadors nacionals i internacionals que utilitzen diferents llenguatges escènics per expressar-se, però que sempre tenen els següents punts en comú en el seu treball: la NO-ficció i una experimentació i recerca clara en relació amb el temps, l’espai i/o l’espectador.
Així que en l’Experiemental Room Festival es podrà gaudir d’una varietat de propostes escèniques, des de les accions performatives, passant pel teatre experimental, les instal•lacions humanes, el teatre físic, la dansa, les noves dramatúrgies, la utilització de text o el cant i la música, però sempre sota les condicions bàsiques que engloben i què determinen el que és una Human/Site/Time Specific Performance.

Concept i direcció: Maria Stoyanova
Coordinació artística: Lucila Teste i Karel Mena
Producció executiva: Marta Loi
Comunicació: Daniela Conte
Coodinació tècnica: Toni Alonso
Audiovisuals: EastSideConnection
Col·laboració artística: Experimental Room Collective

Organitza:
Asociació Teatral La Korbata
La Cháchara Espai d’arts i idees
East Side Connection
Atelier Escènic Stoyanova


Amb el suport de:
Ajuntament de Barcelona
Antic Teatre, Barcelona
ArtHostal, Barcelona
Bar-Rte La Farigola, Barcelona
Fàbrica Lehmann

experimentalroomfestival@gmail.com →

http://www.experimentalroomfestival.com/ →

Experimental Room Festival és membre oficial de In Touch Human Specific Performing Art →



Sessió #1 “Human Specific Performing Art and New Technologies”

Dilluns, 22 de juny de 18:00 a 21:00
WORKSHOP “Immersive Film” de Bombina Bombast (Suècia)

[+] Info i inscripcions →

Dimarts, 23 de juny - tot el día, cada 30 min
PERFORMANCE “Strange days” de Bombina Bombast (Suècia)
performance per a 4 espectadors
[+] Info →
Compra d'entrades →

Sessió #2 “Sounds and Movements”
Dijous, 25 de juny de 17:00 a 22:00

Bloc A
17:00 a 18:30

“TROBADES” La Jove de la Galería (dansa)
“ALTRAME” Antonella D’Ascenzi(dansa/teatre)
“THE MEGA PIXELS”  Ulises Yanov & Sven Dierkes (Art fusion )
 

Bloc B
18:45 a 20:00

“MI NACIMIENTO” Elena Schisano & Silvia Mancha (dansa)
“TO THE LAST” Deniza Dikova & Gloria Ros (dansa)


Bloc C
20:15 a 22:00

“MI PIEZA DE DANZA” Sandra Ballbé (Atelier Escènic 2015 / ESTRENA)
“DESTINO INTERCAMBIADOR” Hernandez & Fernandez (perfopoesía)


Compra d'entrades →
***les entrades per a tota la sessió costen  25€ (venda anticipada). Si només es vol assistir a una part de la sessió es poden adquirir les entrades el mateix dia a la guixeta de l'Antic Teatre a 10€ cada bloc .



Sessió #3 “New Dramaturgy and No-Fiction”
Divendres 26 de juny de 17:00h a 22:00

Bloc A
17:00 a 18:30

“LA MUSA SUICIDA” Cía Las hermanas del desorden(espectacle de creació pròpia a càrrec de: Belén Berlín, Mad Pirvan i Ale Oseguera; violí: Alejandro de Ramos)
“HOY NADIE ME HA BESADO” Raúl Ornelas Aguirre (Atelier Escènic 2015 / ESTRENA)

Bloc B
18:45 a 20:30

"24/SEPTIEMBRE/1980" Paquiro López (performance autobiogràfica)
“ACCIONES PARA BORDEAR LA NADA” Adán Hernández(una peça que en fusiona dues)
“CAFÉ MINUTO” Isabel Llanos (Atelier Escènic 2015 / ESTRENA) 

Bloc C
20:45 a 22:00

“LA MUJER DE HIERRO” Gisele Cornejo (Atelier Escènic 2015 / ESTRENA) 
“QUÉ VIVA LA PAPA” Carolina Torres Topaga (performance)

Compra d'entrades →
***les entrades per a tota la sessió costen  25€ (venda anticipada). Si només es vol assistir a una part de la sessió es poden adquirir les entrades el mateix dia a la guixeta de l'Antic Teatre a 10€ cada bloc .


Sessió #4 “Human Installation and Live Art”
Dissabte, 27 de juny de 17:00 a 22:00

Bloc A
17:00 a 18:00h
Performance a càrrec d'Isil Sol Vil

Bloc B
18:00 a 21:00
“TURQUESH” Ruben Pellicer (Atelier Escènic 2015 / ESTRENA)
“MEJOR UNA COSA A LA VEZ” Thea Rico (Atelier Escènic 2015 / ESTRENA)    
“AY, CORAZÓN” Karel Mena (Atelier Escènic 2015 / ESTRENA)

Bloc C
21:00 a 22:00

“HIJA DE MEDEA” Daniela Conte (Atelier Escènic 2015 / ESTRENA)  

Compra d'entrades →
***les entrades per a tota la sessió costen  25€ (venda anticipada). Si només es vol assistir a una part de la sessió es poden adquirir les entrades el mateix dia a la guixeta de l'Antic Teatre a 10€ cada bloc .

Sessió #5
“Traditions and The Sacred in The Contemporary Art”

Diumenge, 28 de juny de 11:00 a 22:00

Bloc A
11:00 a 19:00

“VIAJE POR EL RAMAYANA” Michael Gadish (Atelier Escènic 2015 / ESTRENA)  (Performance de 8 hores )
*** el públic pot participar i disfrutar-ne el temps que li interessi  ***

Bloc B
20:00 a 22:00

“RAGA ABHINAYA” Manickam Yogeswaran i Eva Isolde Balzer, Berlín. (Classical South Indian Dance & Music).

Compra d'entrades →
*** nota: les entrades per a tota la sessió costen 20€ (venda anticipada). Si només es vol assistir a una part de la sessió es poden adquirir les entrades el mateix dia a la guixeta de l'Antic Teatra a 15€ el bloc A i 10€ el bolc B.




 RECOMENDAMOS

LIBRE COMUNIDAD ESCENICA
www.tea-tron.com →

Red TRANS IBÉRICA de Espacios Culturales Independientes
http://redtransiberica.wordpress.com/ →

TEH Trans Europe Halles European - Network of Independent Cultural Centres
http://www.teh.net/ →

Encuentre ideas. Encuentre gente. Encuentre dinero. Encuentre acontecimientos. Encuentre debates. Un sitio web, 50 países, 6 lenguas.
www.labforculture.org/ →

IETM: International Network for Contemporary Performing Arts
www.ietm.org/ →

Facilitar i fomentar la mobilitat de les arts:

on-the-move.org/ →

www.cimettafund.org/ →

The European Cultural Foundation facilita i catalitza l'intercanvi cultural i les noves formses d'expresió creativa.
www.eurocult.org/home/ →


logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com

Amb la col·laboració de:

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb: / Antic Teatre es miembro y trabaja en red con: / Antic Teatre is a member and networking with: