Català /// Español /// English /// Français
RESERVES / RESERVAS / BOOKING: 93 315 23 54, anticteatre@anticteatre.com
logo Antic Teatre

[ MAPA ]  [ anticteatre@anticteatre.com ]  [ AdriAntic - RESIDÈNCIES ]  [ REFORMA_Antic]   [ REVISTA_MAGAZINE]   [ VIDEO CANAL] [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica] [Recursos]  [Festival B2B - Barcelona <>Berlin]   [ Antic Horror Picture Show ]  [Blog Teatron]  [Archive_Memòries]


Versió Español → /// English Version →

Crossborder engagement and cultural cooperation
cav_a: Catalan artists visiting Greek artists (Fase de Tornada: Greek artists >>> Catalan artists)

Produït per: www.anticteatre.com i www.vyrsodepseio.com

Vyrsodepseio, un espai cultural dedicat a l'art contemporani situat a Atenes, juntament amb l'Antic Teatre, referent de l'escena actual a Barcelona, centre de recursos multidisciplinars dedicat a la investigació, creació, producció i difusió de les arts escèniques i visuals, estan treballant conjuntament dins del programa cav_a, Catalan artists visiting Greek artists. Ara presenten la segona part de l'intercanvi en què Elli Papakonstantinou i la companyia grega ODC Ensemble presentaran una performance híbrida Re-final countdown. 2004. Athens (Re-final compte enrere. 2004. Atenes) a l'Antic Teatre el 14 de Febrer de 2015, combinat amb activitats paral·leles.

En aquest pròxim programa a Barcelona, els dos espais co-organitzadors, donat el seu caràcter independent i activista, tenen l'interès de tractar el tema sobre quin paper té l'art en relació a la gentrificació, fenomen que afecta durament les dues ciutats implicades durant els últims anys.

La primera part del cav_a va consistir en dues performances de l'artista català Pere Faura a Vyrsodepseio (Atenes) i altres activitats com trobades amb artistes grecs i xerrades-debat post-espectacle amb el públic, que van tenir lloc el 18 i 19 de desembre de 2014.

Antic Teatre i Vyrsodepseio són membres de la Xarxa Europea de Centres Culturals Independents, Trans Europe Halles (TEH), i junts estan desenvolupant un programa d'intercanvi d'artistes basat en la investigació i la innovació en nous llenguatges escènics.

Aquest programa cav_a està organitzat per Antic Teatre i Vyrsodepseio, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat, i amb la col·laboració de Trans Europe Halles.

www.anticteatre.com →

www.vyrsodepseio.en →

[+] INFO

Què és el cav_a ?
És un programa de col·laboració per compartir, entendre i donar a conèixer les pràctiques de creació escènica a Catalunya, i al mateix temps aprendre sobre aquestes pràctiques en cada país d'acollida que es visita. En fomentar la cooperació internacional entre centres independents d'investigació en el camp de les arts multidisciplinars, s’espera incrementar les perspectives culturals i propagar noves formes d'expressió creativa.

Per què?
El programa té la finalitat d'estimular la creativitat basant el desenvolupament artístic en l'intercanvi i el coneixement, la internacionalització de la creació escènica contemporània catalana, i l'ànim de transcendir fronteres.

Per tant, volem treballar en noves produccions juntament amb d’altres centres que comparteixin la nostra filosofia, a més d'establir intercanvis directes ja sigui entre artistes, centres culturals o ciutats. A base d'actuacions, tallers i ensenyaments compartits, potenciarem una via d'informació entre creadors i professionals de les arts, traient-los del seu aïllament i integrant-los en la comunitat, ajudant-los a afrontar els reptes socials, polítics i professionals de l'artista-ciutadà.

Per a qui?
Permetrà a creadors catalans donar a conèixer el seu treball i les seves pràctiques de creació a les diferents comunitats que els acullin, compartint coneixements i interessos amb el públic i els professionals locals. Al mateix temps obrirà el camí perquè artistes d'altres països ens visitin de tornada a Barcelona, nodrint l'àmbit de les arts escèniques contemporànies d'una programació internacional, de trobades i debats.

La nostra meta principal és facilitar oportunitats perquè artistes de totes les nacionalitats puguin mostrar el seu treball a un públic més ampli, i ajudar-los a desenvolupar la seva relació amb el públic, creant un intercanvi fluid d'opinions que pugui portar a la generació de nous llenguatges d'expressió i l'evolució de noves maneres de veure i comprendre les arts escèniques contemporànies.

On?
Tenim Europa com a primer objectiu. Però perquè parar aquí? El món és aquí fora...

Edicions anteriors:

Catalan artists visiting Slovenian artists. Ljubljana, Desembre 2011 (Glej Theatre).

Catalan artists visiting Croatian artists. Rijeka, Desembre 2012 (HKD).

Catalan artists visiting French artists. Saint Ouen/París. Juny/Desembre 2013 (Mains d'Oeuvres).
[+]Info →

[+] SOBRE VYRSODEPSEIO

VYRSODEPSEIO

(www.vyrsodepseio.com) és un projecte de base que va sorgir com una reacció a la pregunta: com podem produir art en "temps difícils"? Es va convertir en un projecte en evolució de la política horitzontal, creació de xarxes, sinergies i col·laboracions en l'art contemporani. Vyrsodepseio és una cèl·lula cultural vibrant que ajuda al creixement de l'art innovador, híbrid. Si bé treballa amb la planificació d'un ric programa setmanal d'activitats, també és una plataforma virtual de creació de xarxes entre artistes i activistes, organitzacions internacionals i artistes individuals.

Ubicació
Vyrsodepseio és un edifici de 2 nivells amb versàtils multi-sales, sales de reunions i espais situats a la zona de treball no desenvolupada postindustrial de Votanikos, al centre d'Atenes. Antigament fou la major adoberia als Balcans al segle 19 i es va declarar patrimoni cultural pel Ministeri de Cultura.  Totes les activitats s'executen sota els auspicis del Ministeri de Cultura grec.

Vyrsodepseio Internacional
Vyrsodepseio es centra en les xarxes internacionals i promou l'intercanvi entre organitzacions gregues i internacionals. Estem en procés de construcció d'una organització internacional, infraestructura per a l'intercanvi artístic amb organitzacions com TEH (Trans Europe Halles), IETM (Xarxa Internacional d'Arts Escèniques Contemporànies), Panta Teatre Caen, Institut Francès, Maison Antoine Vitez (França ), Plataforma Àrab per a intercanvi, i la iniciativa AthenSYN que fomenta la presentació d'Art contemporani grec a l'estranger amb el focus a Alemanya.

Activitats
Actuacions específiques de performance / teatre / dansa, artistes en residència. Dóna suport a la nova dramatúrgia, música en directe, festivals, seminaris i programes educatius, arts visuals / exposicions, projectes comunitaris i activistes, mitjans de comunicació, clubs, etc.

www.vyrsodepseio.com

[+] SOBRE ANTIC TEATRE

Antic Teatre - Espai de Creació és un centre Cultural i Social independent situat en un edifici, patrimoni cultural, construït el 1650 al centre de Barcelona. Disposa d'una sala polivalent, bar, terrassa i jardí. També compta amb AdriAntic, un espai per a residències artístiques situat a la perifèria de la ciutat.

Antic Teatre és un dels referents de l'escena independent actual. Un Centre de recursos de les arts multidisciplinars per a la investigació i el desenvolupament de nous llenguatges escènics.

Som l'ÚNICA SALA DE LA CIUTAT AMB PROGRAMACIÓ REGULAR (365 dies a l'any) basada únicament en la investigació.

La nostra MISSIÓ és donar suport i fomentar la capacitat d'experimentació, creació, producció, exhibició, producció, exhibició, promoció i difusió dels artistes professionals, alliberant de les pressions i demandes del mercat, impulsant així la innovació i el risc.

Som membres de la xarxa internacional Trans Europe Halles, una xarxa europea integrada per centres culturals impulsats per ciutadans i artistes.

www.anticteatre.com


Dijous 12 Febrer 19:00 - Gratuït Español → /// English →
Trobada amb artistes grecs i locals sobre el tema:
“Què és l'art en relació a la gentrificació?”

Gentrificació és un procés de transformació urbana en què la població original d'un sector o barri deteriorat i amb pauperisme és progressivament desplaçada per una altra de més nivell adquisitiu alhora que es renova.

Les dues ciutats on resideixen els centres co-organitzadors d'aquest programa d'intercanvi internacional, Atenes i Barcelona, han estat molt afectades durant els últims anys per aquest fenomen.

Més enllà de la seva vinculació amb el sector artístic, Vyrsodepseio i Antic Teatre, pel seu caràcter independent i activista, sempre han estat molt implicats amb els problemes socials i polítics que afecten a les seves ciutats i veïns. Per això proposen una xerrada-debat sobre quin paper pot tenir l'art i els artistes en relació als processos de gentrificació, i què passa en cadascuna d'aquestes dues ciutats.

En aquesta xerrada participaran membres de la companyia grega ODC Ensemble, que estaran realitzant una residència a l'Antic Teatre dins d'aquest programa d'intercanvi internacional, artistes locals, i també experts i ciutadans que puguin expressar la seva experiència, opinió i visió sobre la temàtica. Es tracta d'una xerrada oberta a tot aquell que hi vulgui participar.

El material que sorgeixi d'aquesta xerrada s'incorporarà al procés de creació de l'espectacle "Re-final countdown. 2004. Athens" de la companyia ODC Ensemble, que s'estrenarà el 14 de febrer a la mateixa sala de l'Antic Teatre.


Produït per:

Amb la col·laboració de: