logo Antic Teatre

[ MAPA ]  [ anticteatre@anticteatre.com ]  [ AdriAntic - RESIDÈNCIES ]  [ REFORMA_Antic]   [ VIDEO CANAL] [ FOTOS ]

[Descomptes]   [Fitxa tècnica] [Recursos]  [Projecte Artístic Comunitari]   [ Antic Horror Picture Show ]  [Blog Teatron]  [Archive_Memòries]



NOVEMBRE /// NOVIEMBRE /// NOVEMBER →

CICLES /// CICLOS /// SERIES →

QUI SOM /// QUIENES SOMOS /// ABOUT US /// QUI SOMMES-NOUS →

ANTIC TEATRE INTERNATIONAL →

ANTIC VIDEO CANAL →

EN GIRA // ON TOUR 2015 →

 NOTICIES  NOTICIAS  NEWS  NOUVELLES
Del 13 d'Octubre fins al 15 de Novembre
"Foroba Yelen. Transformar la sombra del árbol en Luz"
Exposición fotográfica de Matteo Ferroni


★ 2 Novembre  2 Noviembre 2nd November ★


LA MUGA CAULA



Projecció + col·loqui
Proyección + coloquio
Screening & discussion



HORARIS
DILLUNS: 21:00
gratuit

HORARIOS
LUNES: 21:00
gratuito

SCHEDULES
MONDAY: 21:00
free

HORAIRES
LUNDI: 21:00
gratuit




sessió 13

LA MUGA CAULA
La Muga Caula, trobada internacional de poesia d'acció i performance, neix l'any 2005 a redós d'un document fotogràfic del 1965 que ens mostra l'artista Marcel Duchamp (1887-1968) al salt d'aigua de la Caula, a les Escaules (Alt Empordà). Així, vam celebrar el 40 aniversari d'aquesta fotografia de Denise Browne Hare amb una trobada d'art efímer i d'acció, del qual Duchamp va ser un predecessor. La bona acollida de la trobada i una nova troballa documental, aquest cop amb Man Ray de protagonista al salt de la Caula, ens va animar a continuar i, naturalment, ho vam fer sota el signe del document.

Per a l'art d'acció, són essencials la fotografia i el vídeo per a la seva difusió i vida més enllà del moment. Quantes performances coneixeríem si sols tinguéssim en consideració aquelles que hem pogut presenciar?

Documentar és posar-se al servei de l'altre, de la seva proposta plàstica, sonora i d'acció, però ineludiblement també és un mecanisme d'interpretació. Res és reemplaçable però tot és relacional, és a dir, un vídeo no pot substituir l'acció, però n'és la seva prolongació, una nova comunicació amb caràcter propi.

Des de La Muga Caula sempre hem volgut donar naturalesa creativa al documentalisme i per això cada any convidem un realitzador de vídeo diferent. Amb el documental 3.650 dies d’acció volem subratllar el caràcter creatiu dels documentalistes de La Muga Caula.

Sobre els documentalistes:

Nelson Hausmann (Catalunya/Holanda)
Interessat en els reportatges de caràcter social, va trobar-se casualment amb La Muga Caula, on va descobrir un nou món de relacions documentals i artístiques. Autor dels primers tres reportatges de La Muga Caula, la seva feina ha establert una pauta de treball.

Ona Vega Passola (Catalunya) Ha crescut en un món de poesia d'acció i performance, de la mà del seu pare, el poeta Gustavo Vega. Així, aquest món "estrany" per a molts, li és propi i el filma amb naturalitat.

Cristopher Hewitt (Anglaterra/Alemanya) Des del 2002 documenta performances, i des del 2006 les publica en la seva col·lecció dvd/liveartwork perquè, tal com diu ell: "vull que els treballs que m'apassionen es conservin".

www.liveartwork.com →

Paolo Colleoni (Itàlia/Catalunya)
Poeta d’acció, performer, pintor i videoartista. Standby Productions és el seu projecte audiovisual.

www.paolocolleoni.com →

Bárbara Domínguez (Espanya)
Jove documentalista fascinada per les possibilitats visuals de l'art d’acció, que documenta sistemàticament, de forma addictiva. El seu llenguatge prové dels clips de la televisió, per a la qual ha treballat en diferents ocasions.

www.facebook.com/gildaproduccionesaudiovisual →

Carlus Camps (Catalunya)
Artista d’acció i realitzador de vídeo. Respira i filma alhora sense perdre de vista la seva "funció" pràctica, però mantenint en un primer pla el seu caràcter d’artista.

www.cctproduccio.com →

Joan Casellas (Catalunya)
Artista plàstic, performer i documentalista. L’any 1992 va crear l’Arxiu Aire especialitzat en l'art d'acció, amb el qual ha organitzat més de 20 exposicions. Des del 2005 organitza La Muga Caula, trobada internacional de poesia d’acció i performance.

www.lamugacaula.cat →


Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

www.influxfestival.org

www.habitualvideoteam.org

[+] Info Cicle Flux Club →

3.650 DIES D'ACCIÓ. Els documentalistes de La Muga Caula com a creadors audiovisuals
2015_40 min_Les Escaules (Alt Empordà)
Documental sobre La Muga Caula, trobada internacional de poesia d'acció i performance, a partir dels reportatges realitzats des de l’edició del 2008 fins a l’actualitat.

Direcció Joan Casellas
Muntatge Carlus Camps
Producció La Muga Caula. Trobada internacional de poesia d’acció i performance
Documentalistes Nelson Hausman (2008, 2009, 2010), Ona Vega Passola (2011), Chistopher Hewitt (2012), Paolo Colleoni (2013), Bárbara Domínguez (2014), Carlus Camps (2015)

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Sisena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival.
FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d'autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents.
FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org.
Una branca de les seves activitats és l'organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals: www.influxfestival.org.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d'accés públic: www.summa-hvt.org.

Sexta temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo con una periodicidad quincenal que pretende reflejar la vitalidad del vídeo de creación de nuestra ciudad. Se trata de una extensión del Festival de vídeo de autor FLUX, con sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en Barcelona, que complementan el festival desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival.
FLUX CLUB acoge todo tipo de sesiones: proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrecen al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Pueden ser tanto sesiones monográficas de autores reconocidos, como temáticas colectivas dedicadas a autores emergentes, a la presentación de trabajos de estudiantes, o centradas en la videopoesía o la videodanza.
FLUX CLUBes un espacio de difusión del vídeo de creación en la ciudad de Barcelona.

Habitual Video Team es una asociación sin ánimo de lucro que tiene como objetivos principales la promoción de todo tipo de actividades relacionadas con las artes audiovisuales y concretamente con la videocreación: www.habitualvideoteam.org.
Una rama de sus actividades es la organización de festivales, ciclos y muestras de vídeo, como el festival de vídeo de autor FLUX: www.fluxfestival.org, y el festival INFLUX [vídeo a escena], dedicado a las artes escénicas audiovisuales: www.influxfestival.org.
Otra rama fundamental de su trabajo es la documentación videográfica (grabación y edición) de eventos culturales generalmente de pequeño formato como conciertos, poesía, performances o espectáculos teatrales. A partir de 2012, pone en marcha el proyecto SUMMA, con el fin de convertir este patrimonio audiovisual de más de 1.000 grabaciones en un archivo videográfico on line de acceso público: www.summa-hvt.org.

The sixth season of FLUX CLUB is here: a fortnightly video club that reflects the vitality of video creation in our city. It’s an extension of the FLUX Video Auteur Festival, with sessions open to everything currently going on in the field of video in Barcelona, complementing the festival from the point of view of its content and extending its sphere of influence beyond the few days programmed for the festival itself.
FLUX CLUB includes all kinds of sessions: screenings, video performances and debates offering direct contact between the audience and the filmmakers. These sessions focus on a range of subjects, from monographic by well-known directors to specific themes, from groups of up-and-coming authors to students; they may cover video poetry or video dance.
FLUX CLUB is a space for the dissemination of video creation in the city of Barcelona.

Habitual Video Team is a non-profit association whose main objectives are to promote activities related to visual arts and specifically video art: www.habitualvideoteam.org.
A fundamental area of their work is the organization of festivals, cycles and video shows, such as the FLUX Video Auteur Festival: www.fluxfestival.org, and INFLUX festival [video on stage], dedicated to audiovisual performing arts: www.influxfestival.org. Another branch of Habitual Video Team’s activities is video documentation (recording and editing) of mainly small format cultural events such as concerts, poetry, performances or theatre shows. It has a video archive of over 1.000 recordings. In 2012 they launched the SUMMA project with the aim of converting this audiovisual heritage into a non-profit online video archive: www.summa-hvt.org.


★ 4 Novembre  4 Noviembre 4th November ★


TRÀNSIT PROJECTES


"Liminal Auto-ayuda"

durada / duración / duration / durée: 120 min

Espai de difusió creativa
Espacio de difusión creativa
Creative broadcast space

HORARIS
DIMECRES: 19:00

5 euros + IVA

HORARIOS
MIERCOLES: 19:00

5 euros + IVA

SCHEDULES
WEDNESDAY: 19:00

5 euros + TAXES

HORAIRES
MERCREDI: 19:00

5 euros + TAXES






Producció: Trànsit Projectes
Comissaris: Pilar Cruz i Marc Roig
Webmaster i socialmedia: Gloria Fernandez

Amb la col·laboració de l’Antic Teatre

www.liminalgr.org →

www.liminalgr.org/2015/10/programacion-farmacia-parafarmacia-enfermedad-para-enfermedad →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Tutorials i manuals d’auto-ajuda

Vèncer la timidesa, ballar el tuerking, muntar la teva pròpia empresa, trobar parella… Tot això es pot fer seguint uns quants passos senzills. Benvinguts a la societat dels coneixements, la gran festa de la informació. Però tenim algunes sospites. La generalització de la disciplina, la submissió voluntària a una profusió de tècniques corporals, la societat de la transparència, la societat porno… la societat de la disciplina portàtil.

Liminal Gr
És un espai de reflexió oberta sobre mites i automatismes de la vida contemporània que compta amb uns sistema de reflexió oberta online i una presentació a l'Antic Teatre.
Liminal Gr permet aproximacions des de disciplines diverses (teatre, dansa, arts visuals, disseny, artesania, música, antropologia, literatura, estudis culturals, semiòtica, periodisme, publicitat...). Ens interessa, sobretot, analitzar la ritualitat de les nostres creences, com naturalitzem les nostres conviccions (treballar, enamorar-se, vestir-se bé, fer esport, menjar sà, anar de vacances,...) és a dir, ens interessa reflexionar fins a quin punt pensem que el que fem és natural.

Tutoriales y manuales de autoayuda

Vencer la timidez, bailar el tuerking, montar tu propia empresa, encontrar pareja… Todo eso se puede hacer siguiendo unos cuantos pasos sencillos. Bienvenidos a la sociedad de los conocimientos, la gran fiesta de la información. Pero tenemos algunas sospechas. La generalización de la disciplina, el sometimiento voluntario a una profusión de técnicas corporales, la sociedad de la transparencia, la sociedad porno… la sociedad de la disciplina portátil.

Liminal Gr
Es un espacio de reflexión abierta sobre mitos y automatismos de la vida contemporánea que cuenta con un sistema de reflexión abierta online y una presentación en el Antic Teatre.
Liminal permite aproximaciones desde disciplinas diversas (teatro, danza, artes visuales, diseño, artesanía, música, antropología, literatura, estudios culturales, semiótica, periodismo, publicidad...). Nos interesa sobre todo analizar la ritualidad de nuestras creencias, como naturalizamos nuestras convicciones (trabajar, enamorarse, vestirse bien, hacer deporte, comer sano, ir de vacaciones ...) es decir, nos interesa reflexionar hasta qué punto pensamos que lo que hacemos es lo natural.

Tutorials and self-help manuals

Overcoming shyness; learning to twerk; setting up your own company; finding a partner…. All this can be achieved just by following a few simple steps. Welcome to the society of knowledge, the great banquet of information. However, we have some doubts. The generalisation of discipline, the voluntary submission to a range of physical techniques, the society of transparency, the pornographic society… the society of portable discipline.

Liminal Gr
Is an open space for reflecting on the myths and automations of contemporary life.
Liminal uses a variety of disciplines in its approach: theatre, dance, visual arts, design, crafts, music, anthropology, literature, cultural studies, semiotics, journalism, publicity… We are mainly interested in analysing the ritual aspects of our beliefs, how we normalise our convictions (working, falling in love, dressing well, engaging in sports, eating healthily, going on holiday…) That is, we are interested in looking at the extent to which we believe that what we do is natural.


★ 6-8 Novembre 6-8 Noviembre 6th-8th November ★


CARMELO SALAZAR


[Ciclo Hacer Historia(s)]
"Body nawman / Go.go home"


durada / duración / duration / durée: 40min

Noves dramatúrgies
Nuevas dramaturgias
New drama

HORARIS
DIVENDRES i DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00

10 euros

HORARIOS
VIERNES y SABADO: 21:00
DOMINGO: 20:00

10 euros

SCHEDULES
FRIDAY & SATURDAY: 21:00
SUNDAY: 20:00

10 euros

HORAIRES
VENDREDI et SAMEDI: 21:00
DIMANCHE: 20:00

10 euros






Performer: Carmelo Salazar

Ciclo Hacer Historia(s) es una iniciativa de:
La Poderosa con Antic Teatre (co-productor del ciclo) y Sala Hiroshima


Más información del ciclo: www.lapoderosa.es →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Tags: auto-visuals, acció psíquica, dansa, teatrets, talk show, texts, demos, música específica, exotismes, art movies, filosofia, venda, solo.

Fa temps que persegueixo la idea de seguir treballant amb i mitjançant el cos però fora de la condició escènica. Després de moltes proves i diversos apropaments, he arribat al que denomino com auto-visuals o studio movies o film performing, on utilitzo el registre de l’acció com eina de conversió de l’assaig en construcció o creació. Utilitzo les imatges que produeixo a l’estudi per a generar pel·lícules, normalment abstractes, el contingut de les quals és tant corporal com plàstic.

Go.go home
Exposa la re-edició/transformació d’una sèrie de treballs en vídeo que vaig realitzar entre l’any 2003 i el 2006. Aquesta nova edició conté o reflecteix els additius conceptuals i estètics del treball audiovisual que realitzo actualment.

Body nawman
Atén allò particular del treball presencial raonant des de la idea o perspectiva de que no tenim o no podem parlar d’un present contemporani. Y sí d’una realitat extemporània, ja que continuem ancorats als preceptes i conceptes d’una creativitat passada. Plantejo que, por ser, per a que l’art evolucioni, haurem de modernitzar la seva domesticació a les aules i universos artístics.

Carmelo Salazar

Coreògraf. Ballarí. Performer. Comissari. Investigador- Creador escènic. Teoric i tècnic al camp de la dansa (creativitat, metodologia i pedagogia). Creador digital. Ha escrit el llibre de poesia Me gustarán los fantasmas. –docs/lab, Asesor creatiu.
Director creatiu de La Porta. Fundador de Tea-tron. Co-director del Festival LP edicions 2007, 2009, 2011.
Actualment treballa al marc de la creació digital realitzant, des de tots els plans, autovisuals o movies, reals i animades.

El cicle [Hacer Historia(s)]

està organtizat per La Poderosa amb la col·laboració de la Sala Hiroshima i l’Antic Teatre. Aquesta proposta té com a objectiu contemplar enrere sense caure en la nostàlgia sinó com a necessitat i desig de construir història, una història pròpia des de la nostra mirada.

Tags: auto-visuales, acción psíquica, danza, teatrillos, talk show, textos, demos, música específica, exotismos, art movies, filosofía, venta, solo.

Hace tiempo que persigo la idea de seguir trabajando con y a través del cuerpo pero fuera de la condición escénica. Después de muchas pruebas y diferentes acercamientos, he llegado a lo que denomino como auto-visuales o studio movies o film performing, donde utilizo el registro de la acción como medio de conversión del ensayo en construcción o creación. Utilizo las imágenes que produzco en el estudio para generar películas, normalmente abstractas, cuyo contenido es tanto corporal como plástico.

Go.go Home
Expone la re-edición/transformación de una serie de trabajos en video que realicé entre 2003 y 2006. Esta nueva edición contiene o refleja los aditivos conceptuales y estéticos del trabajo audiovisual que realizo actualmente.

Body Nawman
Atiende a lo particular del trabajo presencial razonando desde la idea o perspectiva de que no tenemos o no podemos hablar de un presente contemporáneo. Y sí de una realidad extemporánea, ya que seguimos anclados en los preceptos y conceptos de una creatividad pasada. Planteo que, quizás, para que el arte evolucione, deberíamos modernizar su domesticación en aulas y universos artísticos.

Carmelo Salazar
Coreógrafo. Bailarín. Performer. Comisario. Investigador-creador escénico. Teórico y técnico en el campo de la danza (creatividad, metodología y pedagogía). Creador digital. Ha escrito el libro de poesía Me gustarán los fantasmas. Desarrolla la escritura y aplicación de los workshops Mover el cuerpo.-docs/labs, Asesor creativo.ç
Director creativo de La Porta. Fundador de Tea-tron. Co-director del Festival LP ediciones 2007, 2009, 2011. Actualmente trabajo en el marco de la creación digital realizando, desde todos los planos, autovisuales o movies, reales y animadas.

El ciclo [Hacer Hitoria(s)]
Está organizado por La Poderosa en colaboración con la Sala Hiroshima y el Antic Teatre. Esta propuesta tiene como objetivo contemplar hacia atrás sin caer en la nostalgia sino como necesidad y deseo de construir historia, una historia propia desde nuestra mirada.

Tags: audio-visuals, psychic action, dance, theatre, talk show, texts, demos, specific music, exoticisms, art movies, philosophy, sale, solo.

For some time now I have been pursuing the idea of working with and through the body but outside of performance. After many trials and different approaches, I got to what I call auto-visuals or studio movies or film performing, where I use the recording of action as a means to translate an essay into construction or creation. I use the images produced in the studio to create films, usually abstract, the content of which is as corporeal as it is plastic.

Go.go home
Shows the re-edition/transformation of a series of video works I made between 2003 and 2006. This new version contains, or reflects, the conceptual and aesthetic additions of the audiovisual work I currently do.

Body Nawman
Looks at the particularities of presential work from the idea or point of view that we do not have or can not talk about a contemporary present. But we can and do about an extemporaneous reality, as we remain anchored in the precepts and concepts of a past creativity. I postulate that perhaps, for art to evolve, we need to modernise its domestication in classrooms and artistic worlds.

Carmelo Salazar
Choreographer. Dancer. Performer. Curator, researcher/creator in performance. Theory and technique in the field of dance (creativity, methodology and teaching). Digital creator. He has written a poetry anthology, Me gustarán los fantasmas. He develops the writing and application of the Mover el cuerpo workshops. -docs/labs. Creative consultant.
Creative director of La Porta, founder of Tea-Tron, co-director of the LP Festival for 2007,2009 and 2011. Currently working in digital creation making autovisuals or movies, both real and animated, from every angle.

The Making (Hi)stories Cycle
Is organised by La Poderosa together with Antic Teatre and Sala Hiroshima. The aim of this project is to look at the past, not with nostalgia, but with the desire and need to create a story: our own history, from our own viewpoint.


★ 8 Novembre 8 Noviembre 8th November ★


[FESTIVAL IF]
MARINA NABAIS DANÇA,
ASSOCIAÇÃO CULTURAL


"Seda"


ESTRENA

durada / duración / duration / durée: 40 min

Nous llenguatges del cos
Nuevos lenguajes del cuerpo
New languages of the body

HORARIS
DIUMENGE: 12:00

8 euros

HORARIOS
DOMINGO: 12:00

8 euros

SCHEDULES
SUNDAY: 12:00

8 euros

HORAIRES
DIMANCHE: 12:00

8 euros






Direcció artística, coreografia, interpretació: Marina Nabais
Vestuari i Assistència coreogràfica: Ainhoa Vidal
Escenografia: Marina Nabais en col·laboració amb Eric da Costa
Disseny de llums: Miguel Cruz

marinanabais.com →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Seda es un espectacle de dansa inspirat en les diferents fases del procés de transformació de la papallona. Un espai màgic i sonor habitat per una ballarina, que està connectada als fils que generen la seva pròpia dansa i, al mateix temps, construeixen l’ambient sonor.
La transformació de la vida, ampliada a través de l’espai, produeix moviments i sons misteriosos.
Fils de seda travessen d’un costat a l’altre, creuen l’espai on es desenvolupa l’acció. D’on venen? On van? A vegades els puc veure, a vegades no. Els moviments del cos produeixen sons i creen una cançó molt especial!
L’espai, el temps, el so i la tecnologia estan materialitzats per la dansa.
Un joc entre el real i el virtual, expressat a través dels fils i de la coreografia.

Marina Nabais. Luanda, 1974.
Master De Las Artes Performativas- ESTC, Lisboa (2013). Postgrau - SNDO Amsterdam (1997).

Coreografies:
Avesso (2008), Por Um Rio (2011), Notocorda (2012), O Peso de Uma Semente (2013), Sediela (2014), Dançário (2014), Miocárdio (2014).
Suport:
Govern de Portugal; Ajuntament d’Almada; Fundación Calouste Gulbenkian. Coproduccions: Culturgest; Guimarães Capital de la Cultura 2012; Maria Matos; Teatro Meridional; Cine teatro de Gouveia; Balleteatro.

Classes i tallers:
Companhia de Dança de Almada, Fórum Dança, Teatrão, Teatro Maria Matos, Museu do Douro, Teatro Viriato, Conservatorio Nacional de Lisboa.

Al 2013, crea Marina Nabais Dança, associação cultural, a través de la qual desenvolupa la seva feina juntament a varis col·laboradors.

Seda es un espectáculo de danza inspirado en las diferentes fases del proceso de transformación de la mariposa.
Un espacio mágico y sonoro habitado por una bailarina, que está conectada a los hilos que generan su propia danza y, al mismo tiempo, construyen el ambiente sonoro.
La transformación de la vida, ampliada a través de un espacio, produce movimientos y sonidos misteriosos.
Hilos de seda atraviesan de un lado a otro, cruzan el espacio donde se desarrolla la acción. ¿De dónde vienen? ¿A dónde van? A veces puedo ver, a veces no. Los movimientos del cuerpo producen sonidos y crean una canción muy especial!
El espacio, el tiempo, el sonido y la tecnología están materializados por la danza.
Un juego entre lo real y lo virtual expresado a través de los hilos y de la coreografía.

Marina Nabais. Luanda, 1974.
Master De Las Artes Performativas- ESTC, Lisboa (2013). Postgrado - SNDO Amsterdam (1997).

Coreografías:
Avesso (2008), Por Um Rio (2011), Notocorda (2012), O Peso de Uma Semente (2013), Sediela (2014), Dançário (2014), Miocárdio (2014).

Soporte:
Gobierno de Portugal; Municipio de Almada; Fundación Calouste Gulbenkian. Coproducciones: Culturgest; Guimarães Capital de la Cultura 2012; Maria Matos; Teatro Meridional; Cine teatro de Gouveia; Balleteatro.

Clases y talleres:
Companhia de Dança de Almada, Fórum Dança, Teatrão, Teatro Maria Matos, Museu do Douro, Teatro Viriato, Conservatorio Nacional de Lisboa.

En 2013, crea Marina Nabais Dança, associação cultural, a través de la que desarrolla su labor juntamente a varios colaboradores.

Seda is a dance show inspired on the phases of the transformation process of a butterfly.
A space full of magic and sound, inhabited by a dancer who is connected to threads that generate her dance and, at the same time, create the sound environment.
The transformation of life, amplified through the space, produces mysterious movements and sounds.
Silk threads run from one side to the other, crossing the space where the action takes place. From where do they come? Where are they going? Sometimes you can see them, sometimes not. The body movements produce sounds and create a very special song!
Space, time, sound and technology are brought to life through dance.
A game between the real world and the virtual world expressed by threads and choreography.

Marina Nabais. Luanda, 1974.
Master in Perfomartive Arts- ESTC, Lisboa (2013). Postgraduate - SNDO Amsterdam (1997).

Choreographies:
Avesso (2008), Por Um Rio (2011), Notocorda (2012), O Peso de Uma Semente (2013), Sediela (2014), Dançário (2014), Miocárdio (2014).

Supported by:
Government of Portugal; Almada City Council; Fundación Calouste Gulbenkian. Coproductions: Culturgest; Guimarães Capital de la Cultura 2012; Maria Matos; Teatro Meridional; Cine teatro de Gouveia; Balleteatro.

Classes and workshops:
Companhia de Dança de Almada, Fórum Dança, Teatrão, Teatro Maria Matos, Museu do Douro, Teatro Viriato, Conservatorio Nacional de Lisboa.

In 2013 she created Marina Nabais Dança, associação cultural, through which she develops her work together with various collaborators.


★ 10 Novembre 10 Noviembre 10th November ★


REDONDO/ ALBUERNE


"Ye orbayu"


PREESTRENA

durada / duración / duration / durée: 50 min

Teatre d'humor / Noves dramatúrgies
Teatro de humor / Nuevas dramaturgias
Comedy/ New drama

HORARIS
DIMARTS: 21:00

10 euros

HORARIOS
MARTES: 21:00

10 euros

SCHEDULES
TUESDAY: 21:00

10 euros

HORAIRES
MARDI: 21:00

10 euros






Idea, creació i interpretació: José Luís Redondo y Jorge Albuerne
Escenografía: Redondo/Albuerne
Il·luminació: Luis Nevado "Luisillo"
Espai Sonor: Redondo Albuerne
Direcció: No la tenim, anem a la deriva...

Agraïments a l’Antic Teatre, Tub d’Assaig, Fira de Circ de La Bisbal, a molta bona gent que ens dóna suport, que ho sap i que no necessita aparèixer als programes dels teatres i a la nostra "tierrina": Astúries.

jorgealbuerne.wordpress.com/colaboraciones →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

YE: En llengua asturiana, tercera persona singular del present de l’indicatiu del verb “ser” (cat.:és)

ORBAYU: Així es com es diu en territori asturià a aquella pluja lleugera, gairebé imperceptible, però que cala... També en tenim d'altres tipus, per pluja no serà, però aquesta és, sens dubte, la que millor ens defineix. (cat .: xim-xim/plovisqueig).

Creació escènica humorística a partir d’alguns dels millors moments que han anat sorgint a les trajectòries artístiques de Redondo i Albuerne en la recerca del riure (propi i aliè). Utilitzant aquests moments, al mateix temps, com a disparadors per crear-ne altres de nous; deixant-se travessar pel singular imaginari de la seva terra asturiana.

Una peça de peces cosida amb fils de circ i que vol ser com l’orbayu: lleugera, gairebé imperceptible, però amb la ferma pretensió de calar fins als ossos.

Jorge Albuerne, asturià
Realitza estudis de Gravat i Estampació a la EAAyOA d’Oviedo. Es llicencia en Belles Arts a la Universitat del País Basc especialitzant-se en Ceràmica i Escultura. Vinculat des de fa anys al món del circ de carrer, inicia la seva formació en dansa a Bilbao i al mateix temps continua la seva formació circense en equilibris acrobàtics, quadrant aeri, màstil xinès i trapezi volant.

José Luís Redondo, asturià
Té la titulació en Ciències de l’activitat física i de l'esport. Va estudiar diferents tècniques de circ com aeris, equilibris, malabars, acrobàcia i clown a l’Escola de Circ Carampa (Madrid, 2004-05) i ha continuat els seus estudis de circ a l’Escola de Circ Criollo (Buenos Aires, 2005-06).

YE: En la Lengua Asturiana, tercera persona singular del presente de indicativo del verbo “ser”. ( cast.: es ).

ORBAYU: Así se denomina en el territorio Asturiano a aquella lluvia liviana, casi imperceptible, pero que empapa…también tenemos de otros tipos, por lluvia no será, pero ésta es, sin duda, la que mejor nos define. (cast.: calabobos).

Creación escénica humorística a partir de algunos de los mejores momentos que han ido surgiendo en las trayectorias artísticas de Redondo y Albuerne en la búsqueda de la risa (propia y ajena). Y utilizándolos a su vez, como disparador para crear otros nuevos; dejándose atravesar por el singular imaginario de su tierrina asturiana.

Una pieza de piezas cosida con hilos de circo y que quiere ser como el orbayu, liviana, casi imperceptible, pero con la firme pretensión de calar hasta los huesos.

Jorge Albuerne, Asturiano
Realiza estudios de Grabado y Estampación en la EAAyOA de Oviedo. Se licencia en Bellas Artes en la Universidad del País Vasco especializándose en Cerámica y Escultura. Vinculado desde años al mundo del circo de calle, inicia su formación en danza en Bilbao y simultáneamente continúa su formación circense en equilibrios acrobáticos, cuadrante aéreo, mástil chino y trapecio volante.

José Luis Redondo, Asturiano
Es titulado en Ciencias de la Actividad física y del Deporte. Ha estudiado diferentes técnicas de circo como aéreos, equilibrios, malabares, acrobacia y clown en la Escuela de Circo Carampa (Madrid, 2004-05) y ha continuado sus estudios de circo en la Escuela de Circo Criollo (Buenos aires, 2005-06).

YE: In Asturian, third person singular of the present of the verb ‘to be’ . (Eng: is).

ORBAYU: The Asturian word for that light, almost imperceptible rain that drenches you… we have other types, it’s not as if we’re short of rain, but this is, undoubtedly, the one that best defines us. (Eng: drizzle).

This is a humorous performance creation built on some of the better moments from the varied artistic trajectories of Redondo and Albuerne as they search for laughter (their own and that of others). And they use those moments as triggers for new ones, while allowing themselves to be influenced by the singular vision of their little Asturian homeland.

A piece made up of pieces sewn together with circus thread, that wants to be like the orbayu: light, almost imperceptible, but with the firm objective of drenching you to the bone.

Jorge Albuerne, native of Asturias
Studied Printing and Engraving at the EAAyOA in Oviedo. Obtained a degree in Fine Arts from the Universidad del País Vasco specialising in Ceramics and Sculpture. With a long-time connection to the world of street circus, he began training as a dancer in Bilbao and continued his circus training with acrobalance, cradle, Chinese pole and flying trapeze.

José Luis Redondo, native of Asturias
Has a degree in the Science of Physical Activity and Sports. He has studied different circus techniques such as aerial, balance, juggling, acrobatics and clown at the Circo Carampa school (Madrid, 2004 -05) and continued his circus training at the Creole Circus School (Buenos Aires, 2005-06).


★ 13-15 Novembre 13-15 Noviembre 13th-15th November ★


OLGA DE SOTO


[Ciclo Hacer Historia(s)]
"Historie(s)"


durada / duración / duration / durée: 60 min

Performance

HORARIS
DIVENDRES i DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00

10 euros

HORARIOS
VIERNES y SABADO: 21:00
DOMINGO: 20:00

10 euros

SCHEDULES
FRIDAY & SATURDAY: 21:00
SUNDAY: 20:00

10 euros

HORAIRES
VENDREDI et SAMEDI: 21:00
DIMANCHE: 20:00

10 euros








Concepte, realització, càmera i so: Olga de Soto
Amb els testimonis de (per ordre d’aparició): Micheline Hesse, Suzanne Batbedat, Robert Genin, Brigitte Evellin, Julien Pley, Françoise Olivaux, Olivier Merlin i Frédéric Stern
Muntatge: Montxo de Soto
Mescles so: Pierre Gufflet
Producció: NIELS

En coproducció amb: Kunstenfestivaldesarts - Bruselas, Centre National de la Danse – Pantin. Amb el suport de COM4 HD – Madrid y del Ministère de la Communauté française de Belgique – Secteur danse

Ciclo Hacer Historia(s) es una iniciativa de:
La Poderosa con Antic Teatre (co-productor del ciclo) y Sala Hiroshima


Más información del ciclo: www.lapoderosa.es →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

L’obra històrica de Roland Petit i Jean Cocteau, El Jove i La Mort, que es va estrenar al Teatre dels Camps Elisis el 25 de Juny de 1946, serveix a Olga de Soto com a pretext per a l’elaboració d’un documental escènic, a partir de l’encàrrec del Culturgest de Lisboa. La coreògrafa entrevista uns quants espectadors que van assistir a la representació del 46. Amb cada testimoni es va reconstruint l’espectacle original. Les seves paraules, vacil·lacions, silencis, els records i les anàlisis transcendeixen el muntatge inicial, transportant-nos a la història del darrer segle, la història de la guerra que tot just havia acabat quan es va estrenar el ballet, la història d’aquests homes i dones que han sobreviscut fins als nostres dies.

Olga de Soto
És coreògrafa, intèrpret i investigadora en dansa. Llicenciada en estudis coreogràfics per l’escola CNDC d’Angers. Ha treballat amb Michèle Anne De May, Pierre Droulers, Boris Charmatz o Jérôme Bel d’entre altres.
Inicia la seva trajectòria com a coreògrafa l’any 1992 i durant l’última dècada s’ha dedicat a projecte de creació íntimament lligats a llargs processos d’investigació.
Al llarg de la seva trajectòria l’Olga ha creat més d’una vintena d’obres que han sigut presentades a nombrosos països.
El 2013 va rebre el Premi Nacional de la SACD –Societat d’Autors i Compositors Dramàtics- Bèlgica per la seva trajectòria i el seu treball d’investigació sobre la dansa.

El cicle [Hacer Historia(s)]
Està organtizat per La Poderosa amb la col·laboració de la Sala Hiroshima i l’Antic Teatre. Aquesta proposta té com a objectiu contemplar enrere sense caure en la nostàlgia sinó com a necessitat i desig de construir història, una història pròpia des de la nostra mirada.

La obra histórica de Roland Petit y Jean Cocteau, El Joven y La Muerte, que fue estrenada en el Teatro de los Campos Elíseos el 25 de Junio de 1946, sirve a Olga de Soto como pretexto para la elaboración de un documental escénico, a raíz de un encargo del Teatro Culturgest de Lisboa. La coreógrafa entrevista a varios espectadores que asistieron a la representación en el 46. Con cada testimonio se va reconstruyendo el espectáculo original. Sus palabras, vacilaciones, silencios, los recuerdos y los análisis trasciende el montaje inicial, transportándonos en la historia del último siglo, la historia de la guerra que acababa de finalizar cuando se estrenó el ballet, la historia de estos hombres y mujeres que han sobrevivido hasta nuestros días.

Olga de Soto
Es coreógrafa, nacida en España. Licenciada en estudios coreográficos por la escuela CNDC de Angers. Ha trabajado con Michèle Anne De Mey, Pierre Droulers, Boris Charmatz o Jérôme Bel entre otros.
Inicia su trayectoria como coreógrafa en 1992 y durante la última década ha estado dedicada a proyectos de creación íntimamente ligados a largos procesos de investigación.
A lo largo de su trayectoria Olga ha creado más de una veintena de obras que han sido presentadas en numerosos países.
En 2013 recibió el Premio Nacional de la SACD —Sociedad de Autores y de Compositores Dramáticos – Bélgica por su trayectoria y su trabajo de investigación sobre la danza.

El cicle [Hacer Historia(s)]
Está organizado por La Poderosa en colaboración con la Sala Hiroshima y el Antic Teatre. Esta propuesta tiene como objetivo contemplar hacia atrás sin caer en la nostalgia sino como necesidad y deseo de construir historia, una historia propia desde nuestra mirada.

Roland Petit and Jean Cocteau’s historic work, The Young Man and Death, which premiered at the Champs Elysées theatre on June 25, 1946, is Olga de Soto’s excuse for the creation of a performative documentary following a commission from Teatro Culturgest of Lisbon. The choreographer interviews various spectators who attended the performance in ’46. Each statement builds on the original show. Their words, hesitations, silences, their memories and analyses transcend the initial set up, transporting us to last century’s history, the story of the war that had just ended when the ballet was first performed, the story of the men and women who have survived to this day.

Olga de Soto
Is a choreographer, peformer and researcher in dance, born in Spain. She holds a degree in choreographic studies from the CNDC school in Angers. She has worked with Michèle Anne De Mey, Pierre Droulers, Boris Charmatz and Jérôme Bel among others.
She began her career as choreographer in 1992 and over the past decade has focused on creative projects intricately linked to lengthy research processes.
Throughout her career, Olga has devised more than twenty pieces that have been shown in several countries.
In 2013 she received the SACD National Award for her achievements and her research work into dance.

The Making (Hi)stories Cycle
Is organised by La Poderosa together with Antic Teatre and Sala Hiroshima. The aim of this project is to look at the past, not with nostalgia, but with the desire and need to create a story: our own history, from our own viewpoint.


★ 17 Novembre 17 Noviembre 17th November ★


REDONDO/ ALBUERNE


"Ye orbayu"


PREESTRENA

durada / duración / duration / durée: 50 min

Teatre d'humor / Noves dramatúrgies
Teatro de humor / Nuevas dramaturgias
Comedy/ New drama

HORARIS
DIMARTS: 21:00

10 euros

HORARIOS
MARTES: 21:00

10 euros

SCHEDULES
TUESDAY: 21:00

10 euros

HORAIRES
MARDI: 21:00

10 euros






Idea, creació i interpretació: José Luís Redondo y Jorge Albuerne
Escenografía: Redondo/Albuerne
Il·luminació: Luis Nevado "Luisillo"
Espai Sonor: Redondo Albuerne
Direcció: No la tenim, anem a la deriva...

Agraïments a l’Antic Teatre, Tub d’Assaig, Fira de Circ de La Bisbal, a molta bona gent que ens dóna suport, que ho sap i que no necessita aparèixer als programes dels teatres i a la nostra "tierrina": Astúries.

jorgealbuerne.wordpress.com/colaboraciones →

CALENDARI SESSIONS:
24 de Novembre

[+] Info cicle ANTIC-CICL'ON →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

YE: En llengua asturiana, tercera persona singular del present de l’indicatiu del verb “ser” (cat.:és)

ORBAYU: Així es com es diu en territori asturià a aquella pluja lleugera, gairebé imperceptible, però que cala... També en tenim d'altres tipus, per pluja no serà, però aquesta és, sens dubte, la que millor ens defineix. (cat .: xim-xim/plovisqueig).

Creació escènica humorística a partir d’alguns dels millors moments que han anat sorgint a les trajectòries artístiques de Redondo i Albuerne en la recerca del riure (propi i aliè). Utilitzant aquests moments, al mateix temps, com a disparadors per crear-ne altres de nous; deixant-se travessar pel singular imaginari de la seva terra asturiana.

Una peça de peces cosida amb fils de circ i que vol ser com l’orbayu: lleugera, gairebé imperceptible, però amb la ferma pretensió de calar fins als ossos.

Jorge Albuerne, asturià
Realitza estudis de Gravat i Estampació a la EAAyOA d’Oviedo. Es llicencia en Belles Arts a la Universitat del País Basc especialitzant-se en Ceràmica i Escultura. Vinculat des de fa anys al món del circ de carrer, inicia la seva formació en dansa a Bilbao i al mateix temps continua la seva formació circense en equilibris acrobàtics, quadrant aeri, màstil xinès i trapezi volant.

José Luís Redondo, asturià
Té la titulació en Ciències de l’activitat física i de l'esport. Va estudiar diferents tècniques de circ com aeris, equilibris, malabars, acrobàcia i clown a l’Escola de Circ Carampa (Madrid, 2004-05) i ha continuat els seus estudis de circ a l’Escola de Circ Criollo (Buenos Aires, 2005-06).

YE: En la Lengua Asturiana, tercera persona singular del presente de indicativo del verbo “ser”. ( cast.: es ).

ORBAYU: Así se denomina en el territorio Asturiano a aquella lluvia liviana, casi imperceptible, pero que empapa…también tenemos de otros tipos, por lluvia no será, pero ésta es, sin duda, la que mejor nos define. (cast.: calabobos).

Creación escénica humorística a partir de algunos de los mejores momentos que han ido surgiendo en las trayectorias artísticas de Redondo y Albuerne en la búsqueda de la risa (propia y ajena). Y utilizándolos a su vez, como disparador para crear otros nuevos; dejándose atravesar por el singular imaginario de su tierrina asturiana.

Una pieza de piezas cosida con hilos de circo y que quiere ser como el orbayu, liviana, casi imperceptible, pero con la firme pretensión de calar hasta los huesos.

Jorge Albuerne, Asturiano
Realiza estudios de Grabado y Estampación en la EAAyOA de Oviedo. Se licencia en Bellas Artes en la Universidad del País Vasco especializándose en Cerámica y Escultura. Vinculado desde años al mundo del circo de calle, inicia su formación en danza en Bilbao y simultáneamente continúa su formación circense en equilibrios acrobáticos, cuadrante aéreo, mástil chino y trapecio volante.

José Luis Redondo, Asturiano
Es titulado en Ciencias de la Actividad física y del Deporte. Ha estudiado diferentes técnicas de circo como aéreos, equilibrios, malabares, acrobacia y clown en la Escuela de Circo Carampa (Madrid, 2004-05) y ha continuado sus estudios de circo en la Escuela de Circo Criollo (Buenos aires, 2005-06).

YE: In Asturian, third person singular of the present of the verb ‘to be’ . (Eng: is).

ORBAYU: The Asturian word for that light, almost imperceptible rain that drenches you… we have other types, it’s not as if we’re short of rain, but this is, undoubtedly, the one that best defines us. (Eng: drizzle).

This is a humorous performance creation built on some of the better moments from the varied artistic trajectories of Redondo and Albuerne as they search for laughter (their own and that of others). And they use those moments as triggers for new ones, while allowing themselves to be influenced by the singular vision of their little Asturian homeland.

A piece made up of pieces sewn together with circus thread, that wants to be like the orbayu: light, almost imperceptible, but with the firm objective of drenching you to the bone.

Jorge Albuerne, native of Asturias
Studied Printing and Engraving at the EAAyOA in Oviedo. Obtained a degree in Fine Arts from the Universidad del País Vasco specialising in Ceramics and Sculpture. With a long-time connection to the world of street circus, he began training as a dancer in Bilbao and continued his circus training with acrobalance, cradle, Chinese pole and flying trapeze.

José Luis Redondo, native of Asturias
Has a degree in the Science of Physical Activity and Sports. He has studied different circus techniques such as aerial, balance, juggling, acrobatics and clown at the Circo Carampa school (Madrid, 2004 -05) and continued his circus training at the Creole Circus School (Buenos Aires, 2005-06).


★ 18 Novembre 18 Noviembre 18th November ★


EDUARDO GIÓN/
ANTIC TEATRE


"El Desplume!"

durada / duración / duration / durée: 90 min

Cabaret

HORARIS
DIMECRES: 21:00

10 euros

HORARIOS
MIERCOLES: 21:00

10 euros

SCHEDULES
WEDNESDAY: 21:00

10 euros

HORAIRES
MERCREDI: 21:00

10 euros






Mestro de ceremònies: Victor Guerrero
Mite: Gilda Love

Artistes per confirmar

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Antic Teatre es vestirà amb lluentons. Un cop al mes, l'Antic Teatre Cabaret proposarà un recorregut pel verdader cabaret dels 70, pels seus locals, els seus artistes i el seu ambient canalla. Més que una obra de teatre, Antic Teatre Cabaret serà una festa, un tribut i un homenatge a tots aquells que van lluitar per donar-li color a una Barcelona gris i asfixiada.
Aquesta nova etapa del DESPLUME, será un retorn al cabaret mes intim, mes aprop teu.
Antic Teatre Cabaret serà un lloc de trobada pels amants d'aquest gènere i permetrà descobrir a aquells que ho desconeixen el que significa una verdadera vetllada cabaretera.

Eduardo Gión
Director de cinema, teatre i documentalista.
Ha treballat com ajudant de direcció de curt-metratges i llarg-metratges en 35mm. Ha realitzat la festa basada en el cine underground de terror “Transilvania Club” amb el cineasta Luis Macias i els músics XSDJ. Participa en diversos esdeveniments com 080 Barcelona, col·laborant amb fotògrafs com Miguel Villalobos per a la producció de la desfilada homenatge a Thierry Mugler. Escriu i produeix reportatges per revistes com Candy Magazine i Paraíso Magazine.
Actualment la seva nova web “Wams” junt amb el fotògraf Raúl Hidalgo on han fotografiat i entrevistat a artistes com Jonas Mekas, Bob Gruen, Daniel Riera, Greg Gorman, Bruce Labruce, Mathiue Cesar, entre d'altres.

Antic Teatre se viste de lentejuelas. Una vez al mes, Antic Teatre Cabaret propondrá un recorrido por el verdadero cabaret de los 70, por sus locales, sus artistas y su ambiente canalla. Más que una obra de teatro, será una fiesta, un tributo y un homenaje a todos aquellos que lucharon por darle color a una Barcelona gris y asfixiada.
En esta nueva etapa, El Desplume se convertira en un cabaret más intimo más cerca de tí, Antic Teatre Cabaret será un lugar de encuentro para los amantes de este género y permitirá descubrir a aquellos que lo desconocen lo que significa una verdadera velada cabaretera.

Eduardo Gión
Director de cine, teatro y documentalista.
Ha trabajado como ayudante de dirección de cortometrajes y largometrajes en 35mm.
Ha realizado la fiesta basada en el cine underground de terror “Transilvania Club” junto al cineasta Luis Macias y los músicos XSDJ. Participa en eventos como 080 Barcelona, colaborando con fotógrafos como Miguel Villalobos para la producción del desfile homenaje a Thierry Mugler. Escribe y produce reportajes para revistas como Candy Magazine y Paraíso Magazine.
Actualmente está en preparación de un proyecto llamado “Wams” junto al fotógrafo Raúl Hidalgo donde han fotografiado y entrevistado a artistas como Jonas Mekas, Bob Gruen, Daniel Riera, Greg Gorman, Bruce Labruce, Mathiue Cesar, entre otros.

Antic Teatre dresses up in sequins! Once a month, Antic Teatre Cabaret will take us on a journey to the genuine cabaret of the 70s, visiting its venues, its artists and its rough-and-ready atmosphere. More than a performance, this will be a party, and a tribute to all those who fought to provide a touch of colour when Barcelona was grey and choking.
In this new phase, El Desplume will become more up-close and personal; Antic Teatre Cabaret will be a meeting point for all lovers of this genre and will show those who have never experienced it what a real cabaret night is all about.

Eduardo Gión
Is a director of cinema, theatre and documentaries. He has worked as director’s assistant on short and long 35mm films. Together with film director Luis Macias and musicians XSDJ, he created club night “Transilvania Club” based on underground horror cinema.
He has taken part in events such as 080 Barcelona, where he collaborated with photographers such as Miguel Villalobos on the production of a tribute catwalk for Thierry Mugler. He writes and produces articles for periodicals Candy Magazine and Paraíso Magazine.
He is currently working on a project called “Wams” together with photographer Raúl Hidalgo, for which they have photographed and interviewed such artists as Jonas Mekas, Bob Gruen, Daniel Riera, Greg Gorman, Bruce Labruce and Mathieu Cesar among others.


★ 19 i 20 Novembre 19 y 20 Noviembre 19th & 20th November ★


KAROLINA RYCHLIK
& CÉSAR LÓPEZ


"White tree"


ESTRENA

durada / duración / duration / durée: 40 min

Nous llenguatges del cos
Nuevos lenguajes del cuerpo
New languages of the body

HORARIS
DIJOUS i DIVENDRES: 21:00

10 euros

HORARIOS
JUEVES y VIERNES: 21:00

10 euros

SCHEDULES
THURSDAY & FRIDAY: 21:00

10 euros

HORAIRES
JEUDI et VENDREDI: 21:00

10 euros






Moviment i concepte: Karolina Rychlik & César López
Música: Iscle Diatzira

www.karolinarychlik.com →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

White tree és un paisatge de silenci i ritual creat per dos cossos movent-se sense intenció de la forma, deixant-se portar per la intuïció. Dibuixant traços i buits els intèrprets busquen l'harmonia de la ment i del cos perseguint la idea de convertir el moviment en un mantra. A través de White Tree apareixen diferents qualitats del temps - sostingut, lent, circular, repetitiu, continu, accentuat - un flux que no pretén narrar cap història, però permet que les imatges i els paisatges es despleguin deixant un lloc per percebre i llegir. L'espai, per tant, de forma paral·lela al temps transforma la mirada influint el ritme i marcant la partitura de la peça.

Karolina Rychlik
Va estudiar música durant 14 anys, es va graduar de Filologia Francesa a la Universitat de Varsòvia i de Coreografia a l’Institut del Teatre de Barcelona. Completa els seus estudis de dansa a la MTD i SNDO a Amsterdam, amb Ch.Parkinson, K.Duck, T. Hauert, Paz Rojo i altres. Treballa amb Stijn Celis, Michael Schumacher, Xavier le Roy... Des de 2008 crea coreografies i instal·lacions.

César López
Va estudiar Belles Arts a Sevilla, després dansa a l’Escola Area a Barcelona. Omple la seva formació a Viena. Els professors que més han influenciat el seu treball són D. Zambrano, F. Scavetta, Iris Heitzinger, M. Kilvady, Rakesh Sukesh. Investiga al seu propi treball com a creador. Dona clases de dansa contemporània a l’escola Tempo, de Jeanette Moreno Silva.

White tree es un paisaje de silencio y ritual creado por dos cuerpos moviéndose sin intención de la forma, dejándose llevar por la intuición. Dibujando trazos y vacíos los intérpretes buscan la armonía de la mente y del cuerpo persiguiendo la idea de convertir el movimiento en un mantra. A través de White Tree aparecen diferentes calidades del tiempo - sostenido, lento, circular, repetitivo, continuo, acentuado - un flujo que no pretende narrar ninguna historia, pero permite que las imágenes y los paisajes se desplieguen dejando un lugar para percibir y leer. El espacio, por lo tanto, de forma paralela al tiempo transforma la mirada influyendo el ritmo y marcando la partitura de la pieza.

Karolina Richlik
Estudia música durante 14 años, se gradua en Filología Francesa en la Universidad de Varsovia y en Coreografía en el Institut del Teatre de Barcelona. Completa sus estudios de danza en MTD y SNDO en Amsterdam, con Ch.Parkinson, K.Duck, T. Hauert, Paz Rojo y otros. Trabaja con Stijn Celis, Michael Schumacher, Xavier le Roy... Desde 2008 crea coreografías e instalaciones.

César López
Estudia Bellas Artes en Sevilla, luego danza en la escuela Area, en Barcelona. Completa su formación en Viena. Los profesores que más han influenciado su trabajo son D. Zambrano, F. Scavetta, Iris Heitzinger, M. Kilvady, Rakesh Sukesh. Investiga en su propio trabajo como creador. Da clases de danza contemporánea en la escuela Tempo, de Jeanette Moreno Silva.

White Tree is a landscape of silence and ritual drawn by two bodies moving without formal intention, allowing themselves to be guided by intuition. Filling the space with traces or emptiness the dancers look for the harmony of body and mind while pursuing the idea of turning movement into mantra. Different qualities of time appear through the piece: suspension, slow motion, circularity, repetition, continuity, accents; the flow doesn’t presume to tell a story, but nevertheless allows images and landscapes to unfold, creating a place from which to observe and interpret. In this way and at the same time, the space transforms the gaze, influencing the rhythm and the score of the piece.

Karolina Richlik
Studied music for 14 years. She graduated in French Philology at Warsaw University and in Choreography at the Barcelona Theatre Institute. She completed her education at MTD and SNDO in Amsterdam; also with C. Parkinson, D. Zambrano, K. Duck, J. Burrows and others; and assisting and working for: Stijn Celis, Michael Schumacher, Xavier le Roy... Since 2008 she has been creating her own dance and installation pieces.

César López
Studied Fine Arts in Sevilla, then dance at the “Area” school in Barcelona. He completed his studies in Vienna. The teachers who influenced him most are D. Zambrano, F. Scavetta, I. Heitzinger, M. Kilvady and Rakesh Sukesh. He works on his own creations and is a teacher at the Tempo school, under Jeanette M. Silva.


★ 21 i 22 Novembre 21 y 22 Noviembre 21st & 22nd November ★


HABITUAL VIDEO TEAM


Festival INFLUX 2015
[vídeo a escena]



ESTRENA

durada / duración / duration / durée: 60 min

Arts escèniques audiovisuals
Artes escénicas audiovisuales
Scenic visual arts

HORARIS
DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00

8 euros

HORARIOS
SABADO: 21:00
DOMINGO: 20:00

8 euros

SCHEDULES
SATURDAY: 21:00
SUNDAY: 20:00

8 euros

HORAIRES
SAMEDI: 21:00
DIMANCHE: 20:00

8 euros








Habitual Video Team

Amb el Suport de l'OSIC

Festival Influx [video a escena] está organizado por Habitual Video Team con la colaboración de Antic Teatre y el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

www.influxfestival.org →

www.josepmjordana.com →

CALENDARI SESSIONS:
26-29 de Novembre


[+] Info cicle INFLUX

21 Novembre Noviembre November
JAKOB DRAMINSKY HøJMARK "Movieonics - Contemplating Blue IV" video performance/concert audiovisual 21:00

Peça audiovisual per a imatges de baixa fidelitat, melòdica amplificada, petits instruments de corda i de baixa tecnologia. Imatges pregravades. Capes independents de so. Clústers, melodies fragmentades i ritmes descompostos. Tot preparat en directe. A la recerca del ma* entre les línies blaves de les notes i el moviment. Un "ara" sense fi, on accions minimals s’equilibren en la fina frontera entre "allà" i "aquí".

Jakob Draminsky Højmark: música i imatges

[+] INFO →

22 Novembre Noviembre November MIRIAM REYES "Aquí estoy" video recital poètic / performance 21:00

Aquí estoy és un videorecital que utilitza com a punt de partida poemes del llibre de Miriam Reyes, Haz lo que te digo: un recorregut ple d’interrogacions pels diferents estadis comunicatius d’una relació amorosa. L’audiovisual esdevé una altra escriptura del poema, creant un artefacte diferent que es completa amb el cos i la veu en escena.

Text, veu i vídeo: Miriam Reyes
Música: diversos autors

[+] INFO →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Segona edició del festival INFLUX [vídeo a escena], que vol potenciar els creadors que utilitzen el vídeo i el món digital com a eina fonamental d’expressió artística en les seves propostes escèniques. Abraça la feina d’artistes visuals, músics, poetes, ballarins, performers o creadors escènics que es mouen en els espais fronterers i híbrids, com ara Khea Ziater, Jakob Draminsky Højmark, Miriam Reyes, Eduard Escoffet + Bradien, Miquel Jordà i Marcel·lí Antúnez, que seran els protagonistes d’aquesta edició. INFLUX vol ser una plataforma estable que doni projecció als creadors locals vinculats a la ciutat de Barcelona i per extensió a Catalunya, i vol contribuir a oferir una visió polièdrica sobre la diversitat de la creació contemporània.

Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org.
Una branca de les seves activitats és l'organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals: www.influxfestival.org.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d'accés públic: www.summa-hvt.org.

Segunda edición del festival INFLUX [vídeo a escena], que quiere potenciar a los creadores que utilizan el vídeo y el mundo digital como herramienta fundamental de expresión artística en sus propuestas escénicas. Abarca el trabajo de artistas visuales, músicos, poetas, bailarines, performers o creadores escénicos que se mueven en los espacios fronterizos e híbridos, tales como Khea Ziater, Jakob Draminsky Højmark, Miriam Reyes, Eduard Escoffet + Bradien, Miquel Jordà y Marcel·lí Antúnez, que serán los protagonistas de esta edición. INFLUX quiere ser una plataforma estable que dé proyección a los creadores locales vinculados a la ciudad de Barcelona y por extensión en Cataluña, y quiere contribuir a ofrecer una visión poliédrica sobre la diversidad de la creación contemporánea.

Habitual Video Team es una asociación sin ánimo de lucro que tiene como objetivos principales la promoción de todo tipo de actividades relacionadas con las artes audiovisuales y concretamente con la videocreación: www.habitualvideoteam.org.
Una rama de sus actividades es la organización de festivales, ciclos y muestras de vídeo, como el festival de vídeo de autor FLUX: www.fluxfestival.org, y el festival INFLUX [vídeo a escena], dedicado a las artes escénicas audiovisuales: www.influxfestival.org.
Otra rama fundamental de su trabajo es la documentación videográfica (grabación y edición) de eventos culturales generalmente de pequeño formato como conciertos, poesía, performances o espectáculos teatrales. A partir de 2012, pone en marcha el proyecto SUMMA, con el fin de convertir este patrimonio audiovisual de más de 1.000 grabaciones en un archivo videográfico on line de acceso público: www.summa-hvt.org.

This is the second edition of INFLUX festival [video on stage], which promotes artists who use video and digital media as an integral aspect of artistic expression in their stage proposals. The festival includes works by visual artists, musicians, poets, dancers, performers and theatrical creators who transcend barriers and work in the in-between spaces, such as Khea Ziater, Jakob Draminsky Højmark, Miriam Reyes, Eduard Escoffet + Bradien, Miquel Jordà and Marcel·lí Antúnez, the protagonists of this edition. INFLUX aims to become an established platform providing visibility for local creators from Barcelona and Catalonia, and to help provide a multifaceted vision of the diversity that exists in contemporary creation. Habitual Video Team is a non-profit association whose main objectives are to promote activities related to visual arts and specifically video art: www.habitualvideoteam.org.
A fundamental area of their work is the organization of festivals, cycles and video shows, such as the FLUX Video Auteur Festival: www.fluxfestival.org, and INFLUX festival [video on stage], dedicated to audiovisual performing arts: www.influxfestival.org. Another branch of Habitual Video Team’s activities is video documentation (recording and editing) of mainly small format cultural events such as concerts, poetry, performances or theatre shows. It has a video archive of over 1.000 recordings. In 2012 they launched the SUMMA project with the aim of converting this audiovisual heritage into a non-profit online video archive: www.summa-hvt.org.


★ 22 Novembre 22 Noviembre 22nd November ★


CARLA ROVIRA PITARCH

"Most of all,
you've got to hide it from the chicks"


durada / duración / duration / durée: 60 min

Noves dramaturgies
Nuevas dramaturgias
New drama

HORARIS
DIUMENGE: 12:00

8 euros

HORARIOS
DOMINGO: 12:00

8 euros

SCHEDULES
SUNDAY: 12:00

8 euros

HORAIRES
DIMANCHE: 12:00

8 euros








Mrs. Robinson: Carla Rovira Pitarch
Grup de pollastres rebels: Repartiment en curs
Idea original: Carla Rovira Pitarch
Realitzador audiovisual: Erol Ileri i Marina Rojo
Vestuari: Cris Ayala
Assessorament pedagògic: Glòria Jové i Mireia Farrero
Producció i distribució: Mònica Pérez (Antic Teatre)
Road Manager: Lídia Figuera

Cia sel·leccionada pel Programa Suport a la Creacióó 2015 de Fira Tàrrega

Una producció d'Antic Teatre i Fira Tàrrega

Amb la col·laboració del Teatre Auditori de Granollers i Centre Cívic Convent de Sant Agustí (Barcelona)

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya


mrsrobinsongallina.wordpress.com

www.anticteatre.com/ontour/

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

T’has girat mai per veure la cara del públic durant un espectacle?

Most of all you’ve got to hide it from the chicks vol que contactis amb la teva pròpia experiència artística. Basada en la pregunta què volen i viuen les nenes i nens quan van al teatre, la Mrs. Robinson i el Grup de Pollastres Rebels han estat treballant per ajudar-te a què aprenguis a acompanyar-te en aquest camí. Aquests pollastres han vingut a muntar un pollo amb l’status quo en l’art, per tal que artistes i adults callem i escoltem!

Mitjançant varis tallers amb diversos Grups de Pollastres Rebels hem creat aquesta experiència teatral desitjant fer créixer el nostre galliner.

Tanqueu el bec i els vostres ulls, deixeu-vos anar i sobretot, no intenteu amagar res als pollastres... ells ja ho saben tot.

Carla Rovira Pitarch
Graduada en Interpretació per l’Institut del Teatre i Diplomada en Educació Social per la Universitat de Girona.
Compagina la seva activitat teatral amb la pedagogia i l’educació social treballant sobretot amb infància desprotegida. Li interessa buscar codis que posin al públic al centre de l’experiència artística i trencar amb les convencions de l’espectadora obedient amagada rera la foscor d’una sala, per veure quines noves relacions es poden donar dins el teatre.
Ha participat en espectacles com LAVA d’Studio Orka, Feísima Enfermedad y muy triste muerte de la Reina Isabel I de La Calòrica o Está Linda la Mar de La Pulpe. Forma part de LAminimAL Teatre des del 2010, participant en els muntatges La Grandesa d’Ésser un entre Tants, Fer Sonar una flor 1: El Suïcidi de l’Elefant Hipotecat i Fer Sonar una flor 2: La Supervivència de les Lluernes. Com a ajudant de direcció, ha participat en l’espectacle Vaques Sagrades de Taaroa Teatre i Close Encounters of the Different Kind dels hongaresos Stereo Akt.

Actualment es troba treballant en el seu primer muntatge Most of all you’ve got to hide it from the chicks que s’estrenarà a FiraTàrrega 2015 amb producció d’Antic Teatre.

Te has girado alguna vez durante un espectáculo para ver las caras del público asistente?

Most of all you’ve got to hide it from the chicks quiere que contactes con tu propia experiencia artística. Basada en la pregunta de qué quieren y viven l@s niñ@s cuando van al teatro, Mrs. Robinson y el Grupo de Pollos Rebeldes han trabajado para ayudarte a que aprendas a acompañarte en este camino. Estos pollos han venido a montarle un pollo al status quo artístico para que los artistas y adultos nos callemos y escuchemos!

Partiendo de varios talleres con diferentes Grupos de Pollos Rebeldes hemos creado esta experiencia teatral deseando ver crecer nuestro gallinero.

Cerrad el pico y los ojos, dejaros ir y sobre todo, no les intentéis esconder nada a los pollos... ellos ya lo saben todo.

Carla Rovira Pitarch
Graduada en Interpretación por el Institut del Teatre y Educación Social por la Universitat de Girona. Compagina su actividad teatral con la pedagogía y la educación social, sobre todo con infancia desprotegida. Interesada en encontrar códigos que pongan al público en el centro de la experiencia artística y romper las convenciones de la espectadora obediente escondida tras la oscuridad de una sala, para ver qué nuevas relaciones se pueden dar en el teatro. Ha participado en espectáculos como LAVA de Studio Orka, Feísima Enfermedad y muy triste muerte de la Reina Isabel I de La Calòrica o Está Linda la Mar de La Pulpe. Forma parte de LAminimAL Teatre desde 2010, participando en los montajes La Grandeza de Ser uno entre Tantos, El Suicidio del Elefante Hipotecado y La Supervivencia de las Luciérnagas. Como ayudante de dirección, ha participada en el espectáculo Vacas Sagradas de Taaroa Teatre y Close Encounters of the Different Kind de los húngaros Stereo Akt.

Actualmente se encuentra trabajando en su primer proyecto en solitario Most of all you’ve got to hide it from the chicks que se estrenará en FiraTàrrega 2015 y producido por Antic Teatre.

Have you ever turned to see the audience’s face while you were watching a play?

Most of all you’ve got to hide it from the chicks wants you to contact with your own artistic experience. Based on the question: what do children want and go through when they go to theatre, Mrs. Robinson and the Group of Rebel Chickens have been working to help you learn to help yourself in understanding this journey. This chicks have come to break the status quo in art, so that artists and adults start shuting up and listen.

Through different workshops with different Groups of Rebel Chickens we’ve created this theatrical experience, hoping to enlarge our Chicken Coop.

Shut your beak, close your eyes, let yourself go and over all, don’t try to hide it from the chicks... they already know.

Carla Rovira Pitarch
BFA in Acting by the Institut del Teatre and Degree in Social Working by Universitat de Girona. She works in theatre and teaching and social working as well. Interested in searching codes that put the audience in the center of the artistic experience and breaking the rules of the obedient spectator hidden behind the darkness of the theatre to see what new relationships can stablish theatre. As an actor has performed in LAVA from Studio Orka and Teatre Lliure, Ugly Disease and Very Sad Death of the Queen Isabel the 1st from La Calorica or The Sea is Beautiful from La Pulpe Teatro. Member of LAminimAL Teatre from its beginning in 2010, she has performed in The Greatness of Being one Among Aany, The Suicide of the Mortgaged Elephant and The Survival of the Fireflies. As an Assistant Director she has worked in Holy Cows from Taaroa Teatre and Close Encounters of the Different Kind from Stereo Akt.

Currently working on her first project Most of all you’ve got to hide it from the chicks which will premmiere in FiraTàrrega 2015, produced by Antic Teatre.


★ 24 Novembre 24 Noviembre 24th November ★


REDONDO/ ALBUERNE


"Ye orbayu"


PREESTRENA

durada / duración / duration / durée: 50 min

Teatre d'humor / Noves dramatúrgies
Teatro de humor / Nuevas dramaturgias
Comedy/ New drama

HORARIS
DIMARTS: 21:00

10 euros

HORARIOS
MARTES: 21:00

10 euros

SCHEDULES
TUESDAY: 21:00

10 euros

HORAIRES
MARDI: 21:00

10 euros






Idea, creació i interpretació: José Luís Redondo y Jorge Albuerne
Escenografía: Redondo/Albuerne
Il·luminació: Luis Nevado "Luisillo"
Espai Sonor: Redondo Albuerne
Direcció: No la tenim, anem a la deriva...

Agraïments a l’Antic Teatre, Tub d’Assaig, Fira de Circ de La Bisbal, a molta bona gent que ens dóna suport, que ho sap i que no necessita aparèixer als programes dels teatres i a la nostra "tierrina": Astúries.

jorgealbuerne.wordpress.com/colaboraciones →

[+] Info cicle ANTIC-CICL'ON →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

YE: En llengua asturiana, tercera persona singular del present de l’indicatiu del verb “ser” (cat.:és)

ORBAYU: Així es com es diu en territori asturià a aquella pluja lleugera, gairebé imperceptible, però que cala... També en tenim d'altres tipus, per pluja no serà, però aquesta és, sens dubte, la que millor ens defineix. (cat .: xim-xim/plovisqueig).

Creació escènica humorística a partir d’alguns dels millors moments que han anat sorgint a les trajectòries artístiques de Redondo i Albuerne en la recerca del riure (propi i aliè). Utilitzant aquests moments, al mateix temps, com a disparadors per crear-ne altres de nous; deixant-se travessar pel singular imaginari de la seva terra asturiana.

Una peça de peces cosida amb fils de circ i que vol ser com l’orbayu: lleugera, gairebé imperceptible, però amb la ferma pretensió de calar fins als ossos.

Jorge Albuerne, asturià
Realitza estudis de Gravat i Estampació a la EAAyOA d’Oviedo. Es llicencia en Belles Arts a la Universitat del País Basc especialitzant-se en Ceràmica i Escultura. Vinculat des de fa anys al món del circ de carrer, inicia la seva formació en dansa a Bilbao i al mateix temps continua la seva formació circense en equilibris acrobàtics, quadrant aeri, màstil xinès i trapezi volant.

José Luís Redondo, asturià
Té la titulació en Ciències de l’activitat física i de l'esport. Va estudiar diferents tècniques de circ com aeris, equilibris, malabars, acrobàcia i clown a l’Escola de Circ Carampa (Madrid, 2004-05) i ha continuat els seus estudis de circ a l’Escola de Circ Criollo (Buenos Aires, 2005-06).

YE: En la Lengua Asturiana, tercera persona singular del presente de indicativo del verbo “ser”. ( cast.: es ).

ORBAYU: Así se denomina en el territorio Asturiano a aquella lluvia liviana, casi imperceptible, pero que empapa…también tenemos de otros tipos, por lluvia no será, pero ésta es, sin duda, la que mejor nos define. (cast.: calabobos).

Creación escénica humorística a partir de algunos de los mejores momentos que han ido surgiendo en las trayectorias artísticas de Redondo y Albuerne en la búsqueda de la risa (propia y ajena). Y utilizándolos a su vez, como disparador para crear otros nuevos; dejándose atravesar por el singular imaginario de su tierrina asturiana.

Una pieza de piezas cosida con hilos de circo y que quiere ser como el orbayu, liviana, casi imperceptible, pero con la firme pretensión de calar hasta los huesos.

Jorge Albuerne, Asturiano
Realiza estudios de Grabado y Estampación en la EAAyOA de Oviedo. Se licencia en Bellas Artes en la Universidad del País Vasco especializándose en Cerámica y Escultura. Vinculado desde años al mundo del circo de calle, inicia su formación en danza en Bilbao y simultáneamente continúa su formación circense en equilibrios acrobáticos, cuadrante aéreo, mástil chino y trapecio volante.

José Luis Redondo, Asturiano
Es titulado en Ciencias de la Actividad física y del Deporte. Ha estudiado diferentes técnicas de circo como aéreos, equilibrios, malabares, acrobacia y clown en la Escuela de Circo Carampa (Madrid, 2004-05) y ha continuado sus estudios de circo en la Escuela de Circo Criollo (Buenos aires, 2005-06).

YE: In Asturian, third person singular of the present of the verb ‘to be’ . (Eng: is).

ORBAYU: The Asturian word for that light, almost imperceptible rain that drenches you… we have other types, it’s not as if we’re short of rain, but this is, undoubtedly, the one that best defines us. (Eng: drizzle).

This is a humorous performance creation built on some of the better moments from the varied artistic trajectories of Redondo and Albuerne as they search for laughter (their own and that of others). And they use those moments as triggers for new ones, while allowing themselves to be influenced by the singular vision of their little Asturian homeland.

A piece made up of pieces sewn together with circus thread, that wants to be like the orbayu: light, almost imperceptible, but with the firm objective of drenching you to the bone.

Jorge Albuerne, native of Asturias
Studied Printing and Engraving at the EAAyOA in Oviedo. Obtained a degree in Fine Arts from the Universidad del País Vasco specialising in Ceramics and Sculpture. With a long-time connection to the world of street circus, he began training as a dancer in Bilbao and continued his circus training with acrobalance, cradle, Chinese pole and flying trapeze.

José Luis Redondo, native of Asturias
Has a degree in the Science of Physical Activity and Sports. He has studied different circus techniques such as aerial, balance, juggling, acrobatics and clown at the Circo Carampa school (Madrid, 2004 -05) and continued his circus training at the Creole Circus School (Buenos Aires, 2005-06).


★ 25 Novembre  25 Noviembre 25th November ★


TRÀNSIT PROJECTES


"Liminal Auto-ayuda"

durada / duración / duration / durée: 120 min

Espai de difusió creativa
Espacio de difusión creativa
Creative broadcast space

HORARIS
DIMECRES: 19:00

5 euros + IVA

HORARIOS
MIERCOLES: 19:00

5 euros + IVA

SCHEDULES
WEDNESDAY: 19:00

5 euros + TAXES

HORAIRES
MERCREDI: 19:00

5 euros + TAXES






Producció: Trànsit Projectes
Comissaris: Pilar Cruz i Marc Roig
Webmaster i socialmedia: Gloria Fernandez

Amb la col·laboració de l’Antic Teatre

www.liminalgr.org →

www.liminalgr.org/2015/10/programacion-farmacia-parafarmacia-enfermedad-para-enfermedad →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Tutorials i manuals d’auto-ajuda

Vèncer la timidesa, ballar el tuerking, muntar la teva pròpia empresa, trobar parella… Tot això es pot fer seguint uns quants passos senzills. Benvinguts a la societat dels coneixements, la gran festa de la informació. Però tenim algunes sospites. La generalització de la disciplina, la submissió voluntària a una profusió de tècniques corporals, la societat de la transparència, la societat porno… la societat de la disciplina portàtil.

Liminal Gr
És un espai de reflexió oberta sobre mites i automatismes de la vida contemporània que compta amb uns sistema de reflexió oberta online i una presentació a l'Antic Teatre.
Liminal Gr permet aproximacions des de disciplines diverses (teatre, dansa, arts visuals, disseny, artesania, música, antropologia, literatura, estudis culturals, semiòtica, periodisme, publicitat...). Ens interessa, sobretot, analitzar la ritualitat de les nostres creences, com naturalitzem les nostres conviccions (treballar, enamorar-se, vestir-se bé, fer esport, menjar sà, anar de vacances,...) és a dir, ens interessa reflexionar fins a quin punt pensem que el que fem és natural.

Tutoriales y manuales de autoayuda

Vencer la timidez, bailar el tuerking, montar tu propia empresa, encontrar pareja… Todo eso se puede hacer siguiendo unos cuantos pasos sencillos. Bienvenidos a la sociedad de los conocimientos, la gran fiesta de la información. Pero tenemos algunas sospechas. La generalización de la disciplina, el sometimiento voluntario a una profusión de técnicas corporales, la sociedad de la transparencia, la sociedad porno… la sociedad de la disciplina portátil.

Liminal Gr
Es un espacio de reflexión abierta sobre mitos y automatismos de la vida contemporánea que cuenta con un sistema de reflexión abierta online y una presentación en el Antic Teatre.
Liminal permite aproximaciones desde disciplinas diversas (teatro, danza, artes visuales, diseño, artesanía, música, antropología, literatura, estudios culturales, semiótica, periodismo, publicidad...). Nos interesa sobre todo analizar la ritualidad de nuestras creencias, como naturalizamos nuestras convicciones (trabajar, enamorarse, vestirse bien, hacer deporte, comer sano, ir de vacaciones ...) es decir, nos interesa reflexionar hasta qué punto pensamos que lo que hacemos es lo natural.

Tutorials and self-help manuals

Overcoming shyness; learning to twerk; setting up your own company; finding a partner…. All this can be achieved just by following a few simple steps. Welcome to the society of knowledge, the great banquet of information. However, we have some doubts. The generalisation of discipline, the voluntary submission to a range of physical techniques, the society of transparency, the pornographic society… the society of portable discipline.

Liminal Gr
Is an open space for reflecting on the myths and automations of contemporary life.
Liminal uses a variety of disciplines in its approach: theatre, dance, visual arts, design, crafts, music, anthropology, literature, cultural studies, semiotics, journalism, publicity… We are mainly interested in analysing the ritual aspects of our beliefs, how we normalise our convictions (working, falling in love, dressing well, engaging in sports, eating healthily, going on holiday…) That is, we are interested in looking at the extent to which we believe that what we do is natural.


★ 26-29 Novembre 26-29 Noviembre 26th - 29th November ★


HABITUAL VIDEO TEAM


Festival INFLUX 2015
[vídeo a escena]



ESTRENA

durada / duración / duration / durée: 60 min

Arts escèniques audiovisuals
Artes escénicas audiovisuales
Scenic visual arts

HORARIS
DIJOUS, DIVENDRES i DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00

8 euros (DISSABTE - 10 euros)

HORARIOS
JUEVES, VIERNES y SABADO: 21:00
DOMINGO: 20:00

8 euros (SABADO - 10 euros)

SCHEDULES
THURSDAY, FRIDAY & SATURDAY: 21:00
SUNDAY: 20:00

8 euros (SATURDAY - 10 euros)

HORAIRES
JEUDI, VENDREDI et SAMEDI: 21:00
DIMANCHE: 20:00

8 euros (SAMEDI - 10 euros)








Habitual Video Team


Amb el Suport de l'OSIC

Amb la col·laboració de l'Antic Teatre

www.influxfestival.org →

www.josepmjordana.com →

[+] Info cicle INFLUX

26 Novembre Noviembre November MARCEL·LÍ ANTÚÑEZ "Duramater. Dreceres" acció-conte 21:00

"Una polla xica, pica, pellerica, camacurta i eixerida va tenir set polls xics, pics, pellerics, camacurts i eixerits..."
Proveït del seu dreskeleton, una interfície corporal de naturalesa exoesquelètica, Marcel·lí ens proposa un relat patchwork per les seves mitologies en procés.

[+] INFO →

27 Novembre Noviembre November
MIQUEL JORDÀ i L'ORQUESTA SUBMERGIDA "Ba-bel, o el viatge de l'home fosc" Concert audiovisual / performance 21:00

Videopartitura gràfica animada, interpretada per músics improvisadors en directe. Elements orgànics gravats en vídeo que han estat manipulats digitalment cap a una imatge abstracta. Gotes d'aigua, sorra, núvols, ombres... es converteixen en línies, punts, taques de colors, que es mouen per la pantalla en una animació que dóna peu a melodies abruptes, suaus, sinuoses o murmuris, segons la inspiració de l'improvisador.

Vídeo i direcció: Miquel Jordà
Orquestra Submergida
Marina Buj: flauta travessera
Ferran Besalduch: saxos
Mark Cunningham: trompeta
Miquel Jordà: saxo i shakuhachi
Miquel Àngel Marín: clarinet

[+] INFO →

28 Novembre Noviembre November KHEA ZIATER "Not never on time" Film escènic 21:00

Isbelle és una dona d'uns 40 anys. Fa temps va patir una important pèrdua en la seva vida. Després d'allò, i malgrat els seus esforços per trobar la manera de seguir endavant, han estat diversos i variats els seus intents de suïcidi.

Isbelle: Arrate Etxeberria
Fotografia: Son Aoujil
Vestuari i atrezzo: Azegiñe Urigoitia
Espai sonor: Joke de Vriese
Il·luminació: Oier Ituarte
Disseny gràfic: Aritz Merino
Edició d’imatges: Nouvelle Basque
Textos: Mikel Somiñona
Tècnic de projeccions: Javi Andraka
Auxiliar de producció: Beatriz Nieto
Producció i distribució: Khea Ziater
Direcció i dramatúrgia: Alex Gerediaga

[+] INFO →

29 Novembre Noviembre November BARADIEN + EDUARD ESCOFFET Escala Video recital poètic / performance 20:00

La banda d’electrònica Bradien i el poeta sonor Eduard Escoffet tornen als escenaris amb motiu de la publicació del seu nou àlbum, editat al maig de 2015 pel segell barceloní spa. RK, que ja va publicar el seu primer àlbum (Pols, 2012). El nou àlbum, produït per Stefan Schneider, es diu Escala i continua l’exploració de l’electrònica i la veu, amb un treball de col·laboració més intens entre les possibilitats dels sons electrònics, les textures sonores i la mal·leabilitat del text.

Músics: Bradien (Balbini, Pope i Matías Rossi)
Poeta: Eduard Escoffet
Projeccions: Todojunto
Llums: Carles Borràs
So: Pablo Miranda

[+] INFO →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Segona edició del festival INFLUX [vídeo a escena], que vol potenciar els creadors que utilitzen el vídeo i el món digital com a eina fonamental d’expressió artística en les seves propostes escèniques. Abraça la feina d’artistes visuals, músics, poetes, ballarins, performers o creadors escènics que es mouen en els espais fronterers i híbrids, com ara Khea Ziater, Jakob Draminsky Højmark, Miriam Reyes, Eduard Escoffet + Bradien, Miquel Jordà i Marcel·lí Antúnez, que seran els protagonistes d’aquesta edició. INFLUX vol ser una plataforma estable que doni projecció als creadors locals vinculats a la ciutat de Barcelona i per extensió a Catalunya, i vol contribuir a oferir una visió polièdrica sobre la diversitat de la creació contemporània.

Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org.
Una branca de les seves activitats és l'organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals: www.influxfestival.org.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d'accés públic: www.summa-hvt.org.

Segunda edición del festival INFLUX [vídeo a escena], que quiere potenciar a los creadores que utilizan el vídeo y el mundo digital como herramienta fundamental de expresión artística en sus propuestas escénicas. Abarca el trabajo de artistas visuales, músicos, poetas, bailarines, performers o creadores escénicos que se mueven en los espacios fronterizos e híbridos, tales como Khea Ziater, Jakob Draminsky Højmark, Miriam Reyes, Eduard Escoffet + Bradien, Miquel Jordà y Marcel·lí Antúnez, que serán los protagonistas de esta edición. INFLUX quiere ser una plataforma estable que dé proyección a los creadores locales vinculados a la ciudad de Barcelona y por extensión en Cataluña, y quiere contribuir a ofrecer una visión poliédrica sobre la diversidad de la creación contemporánea.

Habitual Video Team es una asociación sin ánimo de lucro que tiene como objetivos principales la promoción de todo tipo de actividades relacionadas con las artes audiovisuales y concretamente con la videocreación: www.habitualvideoteam.org.
Una rama de sus actividades es la organización de festivales, ciclos y muestras de vídeo, como el festival de vídeo de autor FLUX: www.fluxfestival.org, y el festival INFLUX [vídeo a escena], dedicado a las artes escénicas audiovisuales: www.influxfestival.org.
Otra rama fundamental de su trabajo es la documentación videográfica (grabación y edición) de eventos culturales generalmente de pequeño formato como conciertos, poesía, performances o espectáculos teatrales. A partir de 2012, pone en marcha el proyecto SUMMA, con el fin de convertir este patrimonio audiovisual de más de 1.000 grabaciones en un archivo videográfico on line de acceso público: www.summa-hvt.org.

This is the second edition of INFLUX festival [video on stage], which promotes artists who use video and digital media as an integral aspect of artistic expression in their stage proposals. The festival includes works by visual artists, musicians, poets, dancers, performers and theatrical creators who transcend barriers and work in the in-between spaces, such as Khea Ziater, Jakob Draminsky Højmark, Miriam Reyes, Eduard Escoffet + Bradien, Miquel Jordà and Marcel·lí Antúnez, the protagonists of this edition. INFLUX aims to become an established platform providing visibility for local creators from Barcelona and Catalonia, and to help provide a multifaceted vision of the diversity that exists in contemporary creation. Habitual Video Team is a non-profit association whose main objectives are to promote activities related to visual arts and specifically video art: www.habitualvideoteam.org.
A fundamental area of their work is the organization of festivals, cycles and video shows, such as the FLUX Video Auteur Festival: www.fluxfestival.org, and INFLUX festival [video on stage], dedicated to audiovisual performing arts: www.influxfestival.org. Another branch of Habitual Video Team’s activities is video documentation (recording and editing) of mainly small format cultural events such as concerts, poetry, performances or theatre shows. It has a video archive of over 1.000 recordings. In 2012 they launched the SUMMA project with the aim of converting this audiovisual heritage into a non-profit online video archive: www.summa-hvt.org.


 RECOMENDAMOS

LIBRE COMUNIDAD ESCENICA
www.tea-tron.com →

Red TRANS IBÉRICA de Espacios Culturales Independientes
http://redtransiberica.wordpress.com/ →

TEH Trans Europe Halles European - Network of Independent Cultural Centres
http://www.teh.net/ →

Encuentre ideas. Encuentre gente. Encuentre dinero. Encuentre acontecimientos. Encuentre debates. Un sitio web, 50 países, 6 lenguas.
www.labforculture.org/ →

IETM: International Network for Contemporary Performing Arts
www.ietm.org/ →

Facilitar i fomentar la mobilitat de les arts:

on-the-move.org/ →

www.cimettafund.org/ →

The European Cultural Foundation facilita i catalitza l'intercanvi cultural i les noves formses d'expresió creativa.
www.eurocult.org/home/ →


logotipos patrocinadores c. Verdaguer i Callís 12 · BCN · tel. 93 315 23 54 · anticteatre@anticteatre.com · www.anticteatre.com

Amb la col·laboració de:

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb: / Antic Teatre es miembro y trabaja en red con: / Antic Teatre is a member and networking with: